STANDARD DE PERFORMANŢĂ din 25 iunie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 19 ianuarie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 37 01/10/2007
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LAOG 41 30/01/2000 ART. 6
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 37 01/10/2007
ActulAPROBAT DEDECIZIE 947 18/12/2001
ActulCONTINUT DEDECIZIE 947 18/12/2001

pentru furnizarea gazelor naturale pe piaţa angro



 + 
Capitolul 1Dispozitii generale + 
Secţiunea 1Scop + 
Articolul 1Prezentul standard de performanţă reglementeaza indicatorii de performanţă pentru realizarea activităţii de furnizare a gazelor naturale pe piaţa angro, de către titulari ai licentei de furnizare a gazelor naturale în relaţie cu alti furnizori de gaze naturale sau cu consumatori eligibili.
 + 
Articolul 2Prezentul standard de performanţă a fost emis în conformitate cu prevederile art. 6 lit. f) din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2000 privind înfiinţarea, organizarea şi functionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).
 + 
Secţiunea a 2-aDomeniul de aplicare + 
Articolul 3Prin standardul de performanţă prevăzut la art. 1 se stabilesc indicatori şi niveluri de performanţă privind:a) contractarea gazelor naturale;b) masurarea, facturarea şi incasarea contravalorii gazelor naturale furnizate;c) indeplinirea prevederilor din contracte, referitoare la parametrii tehnologici şi calitatea gazelor naturale furnizate;d) asigurarea continuitatii în furnizare, în conformitate cu prevederile contractuale:e) asigurarea unei relatii transparente între furnizori şi/sau consumatori eligibili, care să conduca la rezolvarea eficienta şi obiectiva a problemelor în divergenta, cu respectarea drepturilor şi a obligaţiilor fiecarei părţi;f) solutionarea reclamatiilor referitoare la activitatea de furnizare;g) prestarea de servicii conexe furnizarii: informare, consultanţă şi altele asemenea.
 + 
Articolul 4Standardul de performanţă se aplică în relatiile contractuale dintre titularii licentei de furnizare a gazelor naturale sau dintre acestia şi consumatorii eligibili, conform reglementarilor în vigoare.
 + 
Articolul 5Pentru respectarea standardului de performanţă furnizorul este obligat să asigure:a) evidenta solicitarilor privind contractarea gazelor naturale;b) evidenta portofoliului de contracte şi a clientilor, furnizori şi/sau consumatori eligibili;c) gestionarea cantităţilor de gaze naturale conform portofoliului de contracte;d) inregistrarea activităţilor privind facturarea/decontarea;e) inregistrarea activităţilor de evidenta, verificare şi etalonare a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de măsurare;f) evidenta efectuării verificărilor la instalatiile de utilizare ale consumatorilor eligibili, conform normativelor de exploatare în vigoare;g) inregistrarea, investigarea şi solutionarea reclamatiilor şi sesizarilor clientilor.
 + 
Articolul 6Prevederile standardului de performanţă nu se aplică în urmatoarele cazuri:a) forta majoră;b) defecte create de terti;c) interzicerea accesului furnizorului la punctul de predare-preluare comerciala a gazelor naturale.
 + 
Secţiunea a 3-aTerminologie + 
Articolul 7Termenii utilizati în prezentul standard de performanţă şi lista cuprinzand abrevierile sunt prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.
 + 
Capitolul 2Indicatori de performanţă pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pe piaţa angro + 
Secţiunea 1Contractarea gazelor naturale + 
Articolul 8(1) Contractarea gazelor naturale necesita urmatoarele:a) detinerea acordului precontractual privind accesul la sistemul de transport/distribuţie, emis de către operatorul licentiat, în situaţia comercializarii gazelor naturale către consumatori eligibili;b) incheierea contractelor de achizitie şi/sau de vânzare-cumpărare a gazelor naturale cu clientii.(2) Termenul de încheiere a contractelor prevăzute la alin. (1) lit. b) este de 30 de zile calendaristice de la inregistrarea solicitarii.
 + 
Articolul 9Pentru indeplinirea activităţii de contractare a gazelor naturale furnizorul are urmatoarele obligaţii:a) sa răspundă oricarei solicitări privind incheierea contractelor precizate la art. 8 alin. (1) lit. b) în termen de 15 zile calendaristice de la inregistrarea acesteia, în ordinea înregistrării solicitarilor;b) sa nu refuze incheierea contractelor precizate la art. 8 alin. (1) lit. b) pe criterii discriminatorii legate de natura şi/sau originea capitalului şi/sau destinaţia gazelor naturale.
 + 
Articolul 10Indicatorii anuali de performanţă la contractare sunt:a) numărul de solicitări înregistrate;b) numărul de contracte incheiate cu respectarea termenului prevăzut la art. 8 alin. (2).
 + 
Secţiunea a 2-aMasurarea şi gestionarea cantităţilor de gaze naturale + 
Articolul 11(1) Furnizorul este obligat să asigure masurarea cantităţilor de gaze naturale furnizate, prin intermediul contoarelor/sistemelor şi al echipamentelor de măsurare care indeplinesc condiţiile prevăzute de legislatia în vigoare.(2) Furnizorul are obligaţia sa răspundă la reclamatiile şi/sau la solicitarile scrise ale consumatorului eligibil privitoare la: inlocuirea contoarelor/sistemelor şi a echipamentelor de măsurare, schimbarea amplasamentului acestora, remedierea lor şi altele asemenea, în termen de 15 zile calendaristice de la data înregistrării reclamatiei şi/sau a solicitarii. Răspunsul va cuprinde solutia propusa, costurile şi termenul de realizare.
 + 
Articolul 12(1) Reclamatiile scrise privind functionarea deficitara a contoarelor/sistemelor şi a echipamentelor de măsurare vor fi solutionate de către furnizor, în termen de 15 zile calendaristice, prin:a) prezentarea unei explicatii care să conţină şi eventualele solutii de remediere atunci când evenimentul semnalat de consumatorul eligibil are cauze cunoscute;b) inspectarea punctelor de predare-preluare comerciala şi verificarea/remedierea celor semnalate/constatate.(2) În situaţia în care se solicita verificarea contoarelor/sistemelor şi a echipamentelor de măsurare de către BRML, furnizorul este obligat sa instiinteze consumatorul eligibil de gaze naturale cu privire la rezultatul verificării în termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii reclamatiei.
 + 
Articolul 13În cazul în care se constata defecte ale contoarelor/sistemelor şi ale echipamentelor de măsurare, se aplică prevederile contractuale privind recalcularea cantităţilor de gaze naturale furnizate, stabilite de comun acord de părţi.
 + 
Articolul 14Indicatorii anuali de performanţă pentru masurarea şi gestionarea cantităţilor de gaze naturale sunt:a) numărul anual de reclamatii privind functionarea deficitara a contoarelor/sistemelor şi a echipamentelor de măsurare;b) numărul de reclamatii prevăzute la art. 12 alin. (1), care au fost rezolvate în mai puţin de 15 zile lucratoare.
 + 
Secţiunea a 3-aFacturarea gazelor naturale furnizate + 
Articolul 15(1) Furnizorul este obligat ca la incheierea contractelor să ofere clientului modalităţi alternative pentru incasarea contravalorii gazelor naturale furnizate, de exemplu: facturare lunara sau în transe, la termenele stabilite de comun acord; modalitatea definitivă va fi stabilita de comun acord prin contract.(2) Nivelul şi termenele de percepere a majorarilor de intarziere se stabilesc de părţi la incheierea contractelor.(3) Informaţiile referitoare la evidenta majorarilor de intarziere se pun la dispoziţie clientului în termen de 10 zile calendaristice de la data solicitarii.
 + 
Articolul 16În cazul unor reclamatii privind factura emisa furnizorul va efectua, în termen de 10 zile calendaristice de la data depunerii reclamatiei, verificarea corectitudinii facturii emise, va asigura corectarea inexactitatilor la urmatoarea facturare şi va informa clientul despre constatarile rezultate în urma verificării, precum şi despre modul de rezolvare a reclamatiei.
 + 
Articolul 17Indicatorii anuali de performanţă la facturarea gazelor naturale furnizate sunt:a) numărul de reclamatii privind facturarea;b) numărul de reclamatii prevăzute la lit. a), ce s-au dovedit intemeiate;c) numărul de reclamatii prevăzute la lit. a), rezolvate în termenul stabilit la art. 16.
 + 
Secţiunea a 4-aIntreruperi accidentale în furnizarea gazelor naturale + 
Articolul 18(1) Furnizorul are obligaţia sa ia masurile necesare pentru reluarea furnizarii gazelor naturale, în cel mai scurt timp posibil, la clienti afectati de intreruperile accidentale.(2) În acest scop furnizorul va asigura preluarea reclamatiilor prin compartimente specializate.
 + 
Articolul 19Fiecare reclamatie va fi înregistrată de furnizor, iar acesta va comunică petentului numărul de înregistrare al acesteia. Orice reclamatie ulterioară va avea drept referinţa numărul de înregistrare initial.
 + 
Articolul 20Personalul imputernicit al furnizorului va aduce la cunoştinţa reclamantului durata estimată a intreruperii furnizarii.
 + 
Articolul 21Indicatorii anuali de performanţă în cazul intreruperilor accidentale în furnizarea gazelor naturale sunt:a) numărul de intreruperi;b) numărul de clienti afectati de aceste intreruperi;c) numărul de clienti la care furnizarea a fost reluata într-un interval mai mic de 4 ore;d) numărul de clienti la care furnizarea a fost reluata într-un interval mai mic de 24 de ore;e) valoarea estimată a pagubelor produse la clienti de aceste intreruperi;f) valoarea despăgubirilor platite datorita intreruperilor în furnizare.
 + 
Secţiunea a 5-aIntreruperi programate în furnizarea gazelor naturale + 
Articolul 22(1) Furnizorul este obligat sa anunte clientul cu privire la intreruperea furnizarii gazelor naturale datorata lucrărilor planificate de către operatorul de sistem.(2) Intreruperile programate vor fi notificate clientilor cu maximum doua zile calendaristice înainte de termenul planificat.(3) Intreruperile programate, neanuntate clientilor, vor putea fi reclamate de către acestia, iar furnizorul va plati daunele cauzate, potrivit clauzelor contractuale.
 + 
Articolul 23Indicatorii anuali de performanţă în cazul intreruperilor programate sunt:a) numărul de intreruperi programate;b) numărul de clienti afectati de aceste intreruperi;c) durata totala a acestor intreruperi;d) numărul de intreruperi programate şi neanuntate clientilor;e) valoarea daunelor cauzate de intreruperile programate şi neanuntate clientilor.
 + 
Secţiunea a 6-aIntreruperi neprogramate, convenite cu clientul, în furnizarea gazelor naturale + 
Articolul 24Intreruperea furnizarii gazelor naturale prin automatizarea de sistem sau în situaţii limita se stabileste cu acordul prealabil al clientului.
 + 
Secţiunea a 7-aRegimul de limitari şi restrictii în SNT + 
Articolul 25(1) În situaţiile în care este deficit de presiune şi/sau de debit în SNT, furnizorul va informa clientii despre transele de limitare a presiunii şi/sau a debitului, comunicate de operatorul SNT.(2) Transele de limitare şi, respectiv, durata de aplicare trebuie comunicate clientului cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
 + 
Articolul 26În situaţiile de avarie sau pentru prevenirea unor avarii în SNT furnizorul va comunică partenerului contractual, în regim de urgenta, masurile de reducere a debitului/presiunii comunicate şi/sau de sistare a furnizarii gazelor naturale, impuse de operatorul SNT şi SISGN, în conformitate cu RPFD-SNTGN, precum şi cu alte acte normative în vigoare.
 + 
Secţiunea a 8-aReducerea sau sistarea furnizarii pentru neplata gazelor naturale + 
Articolul 27(1) Furnizorul va dispune limitarea sau, după caz, sistarea furnizarii gazelor naturale în situaţia în care clientul nu îşi achita oblibaţiile de plată, conform contractului.(2) Reluarea furnizarii se va face la termenul convenit de părţi în contract.
 + 
Articolul 28Indicatorii anuali de performanţă pentru cazurile prevăzute la art. 27 sunt urmatorii:a) numărul clientilor pentru care s-a dispus limitarea sau sistarea furnizarii pentru neplata gazelor naturale consumate;b) numărul clientilor la care s-a reluat furnizarea într-un termen mai scurt decat cel prevăzut în contract.
 + 
Secţiunea a 9-aParametrii tehnologici şi condiţii de calitate a gazelor naturale furnizate + 
Articolul 29(1) Furnizorul are obligaţia de a asigura respectarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale stipulate în contractele incheiate.(2) Determinarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale se va face în conformitate cu prevederile Acordului tehnic.
 + 
Articolul 30La reclamatia clientului privind neasigurarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale furnizorul va verifica şi va analiza cauzele care au generat abaterile reclamate şi va informa clientul cu privire la rezultatele analizei efectuate şi la masurile dispuse.
 + 
Articolul 31(1) Termenul pentru răspuns la reclamatiile privind nerespectarea parametrilor tehnologici este de 24 de ore, iar pentru cele privind nerespectarea condiţiilor de calitate a gazelor naturale este de 7 zile calendaristice de la data înregistrării reclamatiei la furnizor.(2) În cazul reclamatiilor care nu pot fi rezolvate amiabil părţile contractante pot apela la concilierea ANRGN; în caz contrar litigiul va fi dedus spre solutionare instanţelor judecătorești competente sau va fi supus arbitrajului.
 + 
Articolul 32Indicatorii anuali de performanţă privind asigurarea parametrilor tehnologici şi respectarea condiţiilor de calitate a gazelor naturale sunt urmatorii:a) numărul de reclamatii privind neasigurarea parametrilor tehnologici;b) numărul de reclamatii privind nerespectarea condiţiilor de calitate;c) numărul de reclamatii la care s-a răspuns în termen;d) numărul de reclamatii care nu au putut fi rezolvate.
 + 
Secţiunea a 10-aRaspunsuri la solicitarile clientilor + 
Articolul 33(1) Furnizorii sunt obligati sa inregistreze, sa analizeze şi sa răspundă la toate solicitarile clientilor.(2) Fiecare solicitare va primi un numar de înregistrare care va fi comunicat clientului.(3) Termenul pentru răspuns la solicitarile clientilor, altele decat cele prevăzute expres în prezentul standard de performanţă, este de 30 de zile calendaristice.
 + 
Articolul 34Indicatorii anuali de performanţă, corespunzatori activităţii prevăzute la art. 33, sunt urmatorii:a) numărul de solicitări, altele decat cele la care se referă expres prezentul standard de performanţă;b) numărul de solicitări, prevăzute la lit. a), la care s-a răspuns într-un termen mai mic de 30 de zile calendaristice.
 + 
Capitolul 3Supravegherea şi inregistrarea indicatorilor de performanţă + 
Articolul 35Informaţiile privind datele generale despre clientii furnizorului şi indicatorii de performanţă prevăzuţi în prezentul standard de performanţă vor fi transmise anual ANRGN, până la data de 15 februarie a anului următor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 şi, respectiv, în anexa nr. 4.
 + 
Articolul 36Furnizorul este obligat sa puna la dispoziţie ANRGN documente suplimentare faţă de informaţiile prevăzute la art. 35, în termenul solicitat în scris de ANRGN.
 + 
Capitolul 4Dispozitii finale + 
Articolul 37ANRGN va elabora şi va da publicităţii în raportul anual nivelul de realizare a indicatorilor de performanţă de către fiecare furnizor.
 + 
Articolul 38ANRGN va revizui anual prevederile prezentului standard de performanţă pentru furnizarea gazelor naturale pe piaţa angro.
 + 
Articolul 39Anexa nr. 1 "Definirea unor termeni", anexa nr. 2 "Lista cuprinzand abrevierile", anexa nr. 3 "Date generale despre clientii furnizorului în perioada ………" şi anexa nr. 4 "Date privind realizarea indicatorilor de performanţă în furnizarea gazelor naturale pe piaţa angro" fac parte integrantă din prezentul standard de performanţă.
 + 
Anexa 1––-la standardul de performanţă–––––––––-DEFINIREA UNOR TERMENIa) acces la sistem – dreptul unui producător, furnizor şi/sau consumator eligibil de a utiliza sistemul de transport şi/sau de distribuţie, achitand tarifele şi indeplinind oblibaţiile de utilizare a acestuia;b) client – persoana fizica sau juridica cu care se tranzactioneaza furnizarea gazelor naturale;c) contor de măsurare – aparat sau ansamblu de echipamente conectate între ele, destinate sa masoare volumele de gaze naturale consumate şi care indeplinesc cerinţele impuse de legislatia metrologica în vigoare;d) echipamente de măsurare – ansamblul mijloacelor de măsurare care furnizeaza informaţii de măsurare utilizate în determinarea unei marimi fizice;e) forta majoră – eveniment viitor, absolut imprevizibil şi insurmontabil, care exonereaza de raspundere partea care îl invoca;f) furnizor de gaze naturale – persoana juridica, română sau străină, titulara a licentei de furnizare în baza careia are dreptul sa comercializeze gaze naturale;g) indicatori de performanţă – parametrii activităţii de furnizare pentru care se stabilesc niveluri minime de calitate urmarite la nivel de furnizor;h) operator de sistem – persoana juridica titulara a licentei pentru desfăşurarea de activităţi de exploatare, dispecerizare, întreţinere, verificare şi reparatii într-un sistem de productie, de transport, de inmagazinare/stocare, de distribuţie şi de dispecerizare a gazelor naturale;i) parametrii tehnologici – presiunea relativa şi debitul volumetric în punctul de predare-preluare;j) piaţa angro – totalitatea tranzactiilor libere având ca obiect cantitatile de gaze naturale vandute/cumparate, în baza contractelor de achizitie/contractelor de vanzare-cumparare a gazelor naturale, incheiate între titularii licentei de furnizare a gazelor naturale sau între acestia şi consumatorii eligibili;k) punct de predare-preluare a gazelor naturale – ansamblul instalaţiilor şi al echipamentelor tehnologice care asigura masurarea tehnologica a gazelor naturale la intrarea şi la ieşirea din SNT/SISGN;l) punct de predare-preluare comerciala a gazelor naturale – ansamblul instalaţiilor şi al echipamentelor tehnologice care asigura masurarea gazelor naturale, din punctul în care gazele naturale trec din proprietatea/custodia furnizorului/transportatorului în cea a operatorului de distribuţie/inmagazinare sau a consumatorului eligibil, pe bază de proces-verbal;m) standard de performanţă – standardul prin care se stabilesc indicatori cantitativi şi niveluri calitative pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pe piaţa angro.
 + 
Anexa 2––-la standardul de performanţă–––––––––-LISTAcuprinzand abrevierileANRGN – Autoritatea Naţionala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale;Acord tehnic*) – Acord tehnic privind exploatarea punctelor de predare-preluare comerciala a gazelor naturale, aprobat prin decizie a presedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale;BRML – Biroul Român de Metrologie Legală;RPFD-SNTGN**) – Regulament de programare, functionare şi dispecerizare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, aprobat prin decizie a presedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale;SNT – Sistemul naţional de transport al gazelor naturale;SISGN – Sistemul de inmagazinare subterana a gazelor naturale.––––-Notă *) Acordul tehnic se comunică exclusiv agentilor economici interesati.Notă **) RPFD-SNTGN se comunică exclusiv agentilor economici interesati.
 + 
Anexa 3–––la standardul de performanţă–––––––––-DATE GENERALEdespre clientii furnizorului în perioada …………

Nr.
crt.

Categorii de clienti

Numărul de clienti/cantitatea de
gaze naturale furnizata
Luna Anul
1 2 3 4 ….. 12
1. Consumatori eligibili
2. Furnizori licentiati

Director, Sef de compartiment,…………… …………………….. + 
Anexa 4

    ––-
la standardul de performanţă
––––––––––
                                      DATE
             privind realizarea indicatorilor de performanţă în furnizarea
                          gazelor naturale pe piaţa angro

┌──┬─────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐│ │ Indicator de performanţă │ Rezultate ││ ├─────┬────────────────────────────────────────┬─────┬────┼────────────┬────┤│ │Arti-│ │ │Ca- │ Luna │Anul││N │colul│ │ │te- ├─┬─┬─┬───┬──┼────┤│r.│ din │ │ │go- │1│2│3│…│12│ ││ │stan-│ │ U.M.│ria │ │ │ │ │ │ ││c │dardu│ Denumirea │ │cli-│ │ │ │ │ │ ││r │ de │ │ │ne- │ │ │ │ │ │ ││t.│per- │ │ │ti- │ │ │ │ │ │ ││ │for- │ │ │lor │ │ │ │ │ │ ││ │manta│ │ │ *) │ │ │ │ │ │ │├──┼─────┼────────────────────────────────────────┼─────┼────┼─┴─┴─┴───┴──┼────┤│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │├──┼─────┼────────────────────────────────────────┼─────┼────┼─┬─┬─┬───┬──┼────┤│1.│10.a)│Numărul de solicitări înregistrate │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │10.b)│Numărul de contracte incheiate cu │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │respectarea termenului prevăzut │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │la art. 8 alin. (2) │ │ │ │ │ │ │ │ ││2.│14.a)│Numărul anual de reclamatii privind │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │functionarea deficitara a │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │contoarelor/sistemelor şi echipamentelor│ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │de măsurare │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │14.b)│Numărul de reclamatii prevăzute la │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │art. 12 alin. (1), care au fost │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │rezolvate în mai puţin de 15 zile │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │lucratoare │ │ │ │ │ │ │ │ ││3.│17.a)│Numărul de reclamatii privind facturarea│numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │17.b)│Numărul de reclamatii prevăzute la │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │art. 17 lit. a), care s-au dovedit │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │intemeiate │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │17.c)│Numărul de reclamatii prevăzute la │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │art. 17 lit. a), rezolvate │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │în termenul stabilit la art. 16 │ │ │ │ │ │ │ │ ││4.│21.a)│Numărul de intreruperi │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │21.b)│Numărul de clienti afectati de aceste │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │intreruperi │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │21.c)│Numărul de clienti la care furnizarea a │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │fost reluata într-un interval mai mic │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │de 4 ore │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │21.d)│Numărul de clienti la care furnizarea a │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │fost reluata într-un interval mai mic │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │de 24 de ore │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │21.e)│Valoarea pagubelor produse la clienti │mili-│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │de aceste intreruperi │oane │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │ │ lei │ │ │ │ │ │ │ ││ │21.f)│Valoarea despăgubirilor platite │mili-│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │datorita intreruperilor în furnizare │oane │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │ │lei │ │ │ │ │ │ │ ││5.│23.a)│Numărul de intreruperi programate │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │23.b)│Numărul de clienti afectati de aceste │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │intreruperi │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │23.c)│Durata totala a acestor intreruperi │ore/ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │ │zile │ │ │ │ │ │ │ ││ │23.d)│Numărul de intreruperi programate şi │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │neanuntate clientilor │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │23.e)│Valoarea daunelor cauzate de │mili-│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │intreruperile programate şi │oane │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │ │lei │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │neanuntate clientilor │ │ │ │ │ │ │ │ ││6.│28.a)│Numărul clientilor pentru care s-a │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │dispus limitarea sau sistarea │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │furnizarii pentru neplata gazelor │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │naturale consumate │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │28.b)│Numărul clientilor la care s-a reluat │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │furnizarea într-un termen mai scurt │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │decat cel prevăzut în contract │ │ │ │ │ │ │ │ ││7.│32.a)│Numărul de reclamatii privind │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │neasigurarea parametrilor tehnologici │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │32.b)│Numărul de reclamatii privind │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │nerespectarea condiţiilor de calitate │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │32.c)│Numărul de reclamatii la care s-a │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │răspuns în termen │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │32.d)│Numărul de reclamatii care nu au putut │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │fi rezolvate │numar│ │ │ │ │ │ │ ││8.│34.a)│Numărul de solicitări, altele decat │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │cele la care se referă explicit │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │standardul de performanţă │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │34.b)│Numărul de solicitări prevăzute la │numar│ │ │ │ │ │ │ ││ │ │lit. a), la care s-a răspuns într-un │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │ │termen mai mic de 30 de zile calendarist│ce │ │ │ │ │ │ │ │└──┴─────┴────────────────────────────────────────┴─────┴────┴─┴─┴─┴───┴──┴────┘Director, Sef de compartiment,…………… …………………….–––––Notă *) Indicatorii de performanţă vor fi prezentati pe categorii de clienti (de exemplu: consumatori eligibili/furnizori licentiati).–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x