REZOLUŢIE nr. 997 (LXXVI) din 24 noiembrie 1998

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: ORGANIZATIA INTERNATIONALA PENTRU MIGRARI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 137 din 20 martie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DELEGE 62 14/03/2001
ActulREFERIT DEDECRET 469 24/11/2000

adoptată de Consiliu la cea de-a 421-a şedinţa din 24 noiembrie 1998 (a 76-a sesiune)



 + 
AMENDAMENTE LA CONSTITUŢIEConsiliul,reamintind faptul ca Constituţia Organizaţiei a fost adoptată la 19 octombrie 1953, ca ea a intrat în vigoare la 30 mai 1954 şi ca au fost adoptate amendamente de către Consiliu la 20 mai 1987, care au intrat în vigoare la 14 noiembrie 1989,constient de necesitatea revizuirii Constituţiei în scopul de a consolida Organizaţia şi de a eficientiza procesul luării de decizii,reamintind în plus Rezoluţia sa nr. 973 (LXXIV) din 26 noiembrie 1997 prin care s-a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru cu o componenta nelimitată, constituit din reprezentanţi ai statelor membre interesate, sub conducerea preşedintelui Consiliului sau a unui reprezentant desemnat de grupul de lucru, cu scopul studierii eventualelor amendamente aduse Constituţiei Organizaţiei,având ca scop şi examinând propunerile de amendamente conţinute în raportul Grupului de lucru însărcinat cu examinarea eventualelor amendamente aduse Constituţiei (MC/1994), prezentate pentru deliberare de către directorul general la recomandarea grupului de lucru,ţinând seama ca dispoziţia art. 30 alin. 1 din Constituţie, care prevede că textele amendamentelor propuse pentru Actul de constituire să fie comunicate guvernelor membre cu cel puţin 3 luni înaintea examinării lor de către Consiliu, a fost respectata conform reglementării,considerând ca amendamentele propuse antreneaza noi obligaţii pentru membri,actionand în conformitate cu alin. 2 al art. 30 din Constituţie,adopta amendamentele la Constituţie, astfel cum sunt enunţate în anexa la prezenta rezoluţie, ale căror versiuni în limbile franceza, engleza şi spaniola au aceeaşi valoare, şi invita statele membre sa aprobe cat mai repede posibil amendamentele menţionate, conform respectivelor reguli, şi sa îl informeze în consecinţa cu privire la aceasta pe directorul general.
 + 
LISTAcuprinzând amendamentele propuse la Constituţia Organizaţiei + 
Articolul 2Sunt membre ale Organizaţiei:a)…b) celelalte state care au furnizat dovada interesului pe care îl poarta principiului liberei circulatii a persoanelor şi care se angajează, cel puţin, sa aducă o contribuţie financiară la cheltuielile administrative ale Organizaţiei, a carei valoare va fi convenită între Consiliu şi statul interesat, sub rezerva unei decizii a Consiliului, luată cu majoritatea de două treimi şi a acceptării prezentei Constituţii, conform respectivelor norme constituţionale.
 + 
Articolul 41. Un stat membru aflat în întârziere la plata obligaţiilor sale financiare către Organizaţie este lipsit de dreptul de vot dacă valoarea arieratelor sale este egala cu sau mai mare decât suma contribuţiilor datorate de acesta în ultimii ani. Totuşi pierderea dreptului de vot devine efectivă la un an după ce Consiliul a fost informat despre nerespectarea de către statul membru interesat a obligaţiilor sale financiare într-o măsura care să justifice pierderea dreptului de vot astfel încât, la momentul respectiv, statul membru în cauza să fie dator cu arieratele în măsura vizata. Cu toate acestea Consiliul poate, printr-un vot cu majoritate simpla, sa menţină sau sa restabileasca dreptul de vot al acestui stat membru, dacă se demonstreaza ca lipsa se datorează unor circumstanţe independente de voinţa sa.2. …
 + 
Articolul 181. Directorul general şi directorul general adjunct sunt aleşi de Consiliu cu majoritatea de două treimi şi vor putea fi realeşi pentru un al doilea mandat.Durata mandatului lor va fi în mod normal de 5 ani, iar în cazuri excepţionale va putea fi mai mica, dacă Consiliul decide astfel cu majoritatea de două treimi.Ei îşi îndeplinesc funcţiile în termenii contractelor aprobate de Consiliu şi semnate, în numele Organizaţiei, de Preşedintele Consiliului.2. …
 + 
Articolul 301. …2. Amendamentele care antreneaza schimbări fundamentale în Constituţia Organizaţiei sau noi obligaţii pentru statele membre vor intra în vigoare atunci când vor fi adoptate de două treimi din numărul membrilor Consiliului şi dacă vor fi acceptate de două treimi din numărul statelor membre, conform respectivelor norme. Consiliul va decide, printr-un vot, cu majoritatea de două treimi, dacă un amendament antreneaza o schimbare fundamentală în Constituţie. Celelalte amendamente vor intra în vigoare atunci când vor fi adoptate printr-o decizie a Consiliului, luată cu majoritatea de două treimi.
 + 
Articole care privesc Comitetul executiv: + 
Articolul 5Se elimina alineatul b) şi se renumeroteaza în consecinţa alineatul c).
 + 
Articolul 6Se reformuleaza după cum urmează:"Funcţiile Consiliului, în afară celor prevăzute în alte dispoziţii ale prezentei Constituţii, constau în:a) a hotărî, a examina şi a revizui politica, programele şi activităţile Organizaţiei;b) a studia rapoartele, a aproba şi a conduce gestionarea oricărui organ subsidiar;"c) şi e) – nu se modifica.
 + 
Articolul 9Se elimina alineatul b) al paragrafului 2 şi se renumeroteaza în consecinţa alineatul c).
 + 
Articolul 10Se reformuleaza după cum urmează:"Consiliul poate crea orice organ subsidiar necesar în vederea îndeplinirii funcţiilor sale."
 + 
Capitolul VArticolele 2-16 se elimină.Se renumeroteaza în consecinţa toate capitolele şi articolele care urmează. + 
Articolul 18Se elimina cuvintele "Comitetului executiv" la paragraful 2.
 + 
Articolul 21Se elimina cuvintele "Comitetului executiv". Se înlocuieşte cuvântul "subcomitetele" cu cuvintele "organe subsidiare".
 + 
Articolul 22Se elimina cuvintele "Comitetului executiv".
 + 
Articolul 23Se elimina cuvintele "Comitetului executiv" la paragraful 2.
 + 
Articolul 24Se elimina cuvintele "Comitetului executiv".
 + 
Articolul 29La paragrafele 1, 2 şi 3 se elimina cuvintele "Comitetului executiv". La paragrafele 1 şi 3 se înlocuieşte cuvântul "subcomitetele" cu cuvintele "organe subsidiare".–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x