REGULAMENT nr. 13 din 19 noiembrie 1999

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 29 din 26 ianuarie 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 15 09/02/2006
ActulABROGAT DEREGULAMENT 2 09/02/2006
ActulMODIFICAT DEORDIN 26 30/05/2005
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LAOUG 88 11/06/1999
ART. 1REFERIRE LAREGULAMENT 3 31/03/1999
ART. 1REFERIRE LALEGE 52 07/07/1994
ART. 9REFERIRE LAREGULAMENT 3 24/02/1998
ART. 9REFERIRE LALEGE 52 07/07/1994 ART. 34
ANEXA 1REFERIRE LAHG 656 06/10/1997
ANEXA 1REFERIRE LAHG 500 05/08/1994
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 15 09/02/2006
ActulABROGAT DEREGULAMENT 2 09/02/2006
ActulMODIFICAT DEORDIN 26 30/05/2005
ActulAPROBAT DEORDIN 23 19/11/1999

privind licitaţia electronică pe piaţa RASDAQ



 + 
Articolul 1Dispoziţii generale1.1. Fondul Proprietăţii de Stat utilizează facilităţile oferite de sistemul RASDAQ pentru a vinde prin licitaţie electronică acţiunile gestionate de el la societăţi comerciale. Aceste licitaţii vor avea loc în afară programului de funcţionare a pieţei RASDAQ şi vor fi supuse prevederilor prezentului regulament. Societatea de Bursa RASDAQ şi Departamentul pentru supravegherea pieţei RASDAQ vor asigura aplicarea şi respectarea prezentului regulament.1.2. Derularea licitaţiei electronice pe piaţa RASDAQ se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, cu Regulamentul nr. 3/1999 privind autorizarea şi exercitarea intermedierii de valori mobiliare, cu Procedura Fondului Proprietăţii de Stat privind derularea licitaţiei electronice, aprobată de Consiliul de administraţie al Fondului Proprietăţii de Stat, în conformitate cu Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 88/1999, cu modificările ulterioare, cu Regulamentul de practica onesta şi cu prezentul regulament.1.3. În cadrul aceleiaşi şedinţe de licitaţii vor fi oferite spre vânzare de Fondul Proprietăţii de Stat maximum 3 societăţi comerciale.
 + 
Articolul 2În înţelesul prezentului regulament termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificatii:● vânzător – Fondul Proprietăţii de Stat (F.P.S.);● conducătorul licitaţiei – societatea de valori mobiliare autorizata de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare, utilizatoare directa a sistemelor RASDAQ şi S.N.C.D.D. şi care intermediaza vânzarea acţiunilor, fiind selectata de vânzător în urma unei licitaţii de intermediere şi având un contract de intermediere în acest sens cu vânzătorul;● client – orice persoană fizica sau juridică, română ori străină, care prezintă o cerere de cumpărare în nume propriu a acţiunilor oferite spre vânzare de către vânzător;● S.V.M. eligibilă – societatea de valori mobiliare autorizata de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare, membra a A.N.S.V.M., utilizatoare directa a sistemelor RASDAQ şi S.N.C.D.D., care intermediaza cumpărarea acţiunilor de către un client sau cumpara în nume propriu şi care nu se afla pe lista de excludere a F.P.S.;● S.V.M. participanta – societatea de valori mobiliare eligibilă, care îndeplineşte condiţiile pentru a putea introduce cereri în sistem;● emitent de valori mobiliare – societatea comercială al carei pachet de acţiuni este oferit spre vânzare de către vânzător. Emitentul de valori mobiliare va fi denumit în cele ce urmează emitent;● runda – perioada în care se pot introduce sau se pot modifica cereri în cadrul unei licitaţii electronice pe piaţa RASDAQ;● sistem – sistemul de licitaţie electronică administrat de Societatea de Bursa RASDAQ;● cerere – solicitarea cumpărării unui număr de acţiuni cu un anumit preţ pe acţiune;● primul preţ de acceptare – preţul acelei cereri situate la două treimi din numărul total al cererilor ordonate de sistem la sfârşitul primei runde;● al doilea preţ de acceptare – preţul acelei cereri situate la două treimi din numărul total al cererilor ordonate de sistem la sfârşitul celei de-a doua runde;● cereri potenţial câştigătoare – cererile ordonate primele de sistem pe parcursul rundei a treia, al căror preţ este mai mare decât al doilea preţ de acceptare şi a căror cantitate de acţiuni, totală sau parţială, însumată, este mai mica sau egala cu cantitatea oferită de vânzător;● preţ câştigător – preţul ultimei cereri potenţial câştigătoare, ordonată de sistem;● cerere câştigătoare – cerere potenţial câştigătoare, acceptată de vânzător prin validarea licitaţiei;● comisia de licitaţii – colectiv nominalizat de vânzător pentru organizarea, monitorizarea şi validarea licitaţiilor electronice pe piaţa RASDAQ;● dosar de prezentare (anexa) – documentul de prezentare a emitentului, elaborat de conducătorul licitaţiei în colaborare cu vânzătorul şi cu emitentul, pentru informarea potenţialilor clienţi despre societatea emitenta, ale carei acţiuni vor fi oferite spre vânzare prin licitaţie electronică pe piaţa RASDAQ.
 + 
Articolul 3Pentru desfăşurarea licitaţiei electronice:a) conducătorul licitaţiei are obligaţia de a transmite directorului general al Societăţii de Bursa RASDAQ, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data desfăşurării licitaţiei electronice, datele referitoare la licitaţia electronică (denumirea societăţii emitente, codul fiscal, numărul de acţiuni, preţul de oferta, identitatea conducătorului licitaţiei, data desfăşurării etc.) şi dosarul de prezentare a societăţii emitente, ale carei acţiuni vor fi oferite spre vânzare, întocmit de conducătorul licitaţiei, aprobat de emitent şi avizat de vânzător. Responsabilitatea asupra corectitudinii, completitudinii şi validităţii dosarului de prezentare revine, potrivit legii, emitentului, iar responsabilitatea pentru completarea integrală a dosarului de prezentare revine conducătorului licitaţiei;b) conducătorul licitaţiei are totodată obligaţia de a transmite comunităţii brokerilor (pe cale electronică), cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data desfăşurării licitaţiei electronice, dosarul de prezentare a societăţii emitente, ale carei acţiuni vor fi oferite spre vânzare, precum şi orice alte condiţii de participare impuse de vânzător;c) Societatea de Bursa RASDAQ va informa în scris S.N.C.D.D. şi, pe cale electronică, şi comunitatea brokerilor despre datele referitoare la licitaţia electronică, cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data desfăşurării acesteia.
 + 
Articolul 4S.V.M. eligibilă sa participe la licitaţia electronică va îndeplini, cumulativ, următoarele condiţii:a) să fie utilizator direct al sistemului de tranzactionare al pieţei RASDAQ şi al S.N.C.D.D.;b) sa nu fi depăşit termenele de plată a cotizaţiilor, comisioanelor sau contribuţiilor către instituţiile pieţei (A.N.S.V.M., RASDAQ, S.N.C.D.D., B.V.B., C.N.V.M.), în conformitate cu regulamentele şi cu procedurile la acestea, precum şi cu documentele justificative ale instituţiilor pieţei.
 + 
Articolul 5S.V.M. participanta la licitaţia electronică va îndeplini, pe lângă criteriile de eligibilitate, conform prevederilor art. 4 lit. a) şi b), şi condiţiile impuse de vânzător prin anunţul publicitar şi prin caietul de sarcini al licitaţiei, până la data specificată în anunţ, pentru fiecare societate emitenta, inclusiv garanţiile de participare la licitaţie, depuse la conducătorul licitaţiei prin ordin de plată sau prin scrisoare de garanţie bancară deschisă în favoarea F.P.S.
 + 
Articolul 6S.V.M. pot participa la licitaţia electronică atât în numele clienţilor, cat şi în nume propriu.
 + 
Articolul 7Cererile se introduc în sistemul RASDAQ numai de S.V.M. participante, care îndeplinesc toate condiţiile specificate la art. 5. S.V.M. participanta poate introduce în cadrul licitaţiei electronice o singura cerere în nume propriu, respectiv câte o singura cerere în numele fiecăruia dintre clienţii săi. S.V.M. participanta nu poate introduce cereri şi în nume propriu, şi în numele clienţilor săi pentru acelaşi emitent. În cazul în care S.V.M. participanta introduce cereri în numele mai multor clienţi pentru acţiunile aceluiaşi emitent, numărul total de acţiuni cerute spre cumpărare de către clienţi nu va fi mai mare decât numărul acţiunilor oferite spre vânzare de F.P.S.
 + 
Articolul 8Un investitor poate licita în cadrul licitaţiei electronice pentru mai mulţi emitenti, dar cu o singura cerere pentru fiecare emitent şi doar printr-o singura S.V.M.
 + 
Articolul 9Transferul de valori mobiliare prin metoda licitaţiei electronice constituie intermediere de valori mobiliare, conform prevederilor art. 34 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, şi se supune prevederilor Regulamentului nr. 3/1998 privind autorizarea şi exercitarea intermedierii de valori mobiliare.
 + 
Articolul 10S.V.M. participanta este obligată sa pună la dispoziţie clientului o copie de pe dosarul de prezentare a fiecărei societăţi emitente, pentru ale carei acţiuni clientul îşi propune sa liciteze.
 + 
Articolul 11S.V.M. participanta îşi asuma răspunderea de a verifica capacitatea clientului de a plati pentru întreaga tranzacţie în ziua decontării, dacă cererea sa va fi câştigătoare.
 + 
Articolul 12Supravegherea desfăşurării licitaţiei electronice în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi cu normele tehnice aferente acestuia se va face de Departamentul pentru supravegherea pieţei RASDAQ şi de comisia de licitaţie, cu respectarea regimului legal al păstrării informaţiilor confidenţiale pe toată durata licitaţiei.
 + 
Articolul 13Ordinele de cumpărare care au stat la baza introducerii cererilor în sistem vor fi transmise prin grija oficiului, pentru încadrarea în prevederile legale, directorului general al Societăţii de Bursa RASDAQ, în ziua desfăşurării licitaţiei, după încheierea acesteia, şi vor fi depozitate la Societatea de Bursa RASDAQ, cu respectarea regimului legal al informaţiilor confidenţiale.
 + 
Articolul 14Desfăşurarea licitaţiei electronice14.1. S.V.M. care îndeplineşte condiţiile de participare la licitaţie poate solicita o singură dată în cadrul unei licitaţii amânarea acesteia pentru a doua zi lucrătoare, din motive tehnice demonstrabile sau pentru caz de forta majoră. Solicitarea amânării trebuie să fie facuta cu cel puţin 60 de minute înaintea începerii şedinţei de licitaţie. În cazul în care forta majoră durează mai mult de o zi, va putea participa la licitaţia de la sediul altei S.V.M. care nu are statut de participant, anuntand în prealabil Societatea de Bursa RASDAQ şi comisia de licitaţie a vânzătorului.14.2. Structura licitaţiei electroniceLicitaţia electronică se desfăşoară începând cu ora 15,00 a zilei anunţate, în trei runde, delimitate de doua pauze a câte 10 minute.Orice introducere sau modificare de cerere este confirmată de doua ori în sistem, astfel încât sa nu existe posibilitatea retragerii acesteia.Primele doua runde au o durată fixa – 15 minute prima runda şi 10 minute a doua runda. Runda a treia are o durată minima de 5 minute, dar se poate prelungi peste aceasta durata cu un număr nelimitat de extensii succesive de câte 5 minute. Extensia se va produce dacă în intervalul curent de 5 minute are loc cel puţin o modificare semnificativă. Modificare semnificativă reprezintă modificarea unei cereri, care conduce fie la o schimbare a ordinii cererilor potenţial câştigătoare, fie la o schimbare a cererilor potenţial câştigătoare afişate în sistem.14.3. Introducerea şi modificarea cererilorO cerere poate fi introdusă în sistem de o S.V.M. participanta doar pe parcursul primei runde a licitaţiei. Sistemul nu va accepta introducerea de noi cereri în rundele a doua şi a treia.O cerere introdusă în sistem poate fi modificată de S.V.M. participanta fie ca preţ, fie ca număr de acţiuni, fie şi ca preţ, şi ca număr de acţiuni, oricând pe parcursul celor trei runde, respectându-se următoarele reguli:I. Modificarea preţului se face doar în sensul creşterii şi cu următorii pasi minimi de creştere:

  Preţul cererii anterior modificării Pasul minim de creştere
  Până la 1.000 lei 50 lei
  De la 1.001 lei la 10.000 lei 100 lei
  De la 10.001 lei la 50.000 lei 500 lei
  de la 50.001 lei la 200.000 lei 1.000 lei
  Peste 200.000 lei 5.000 lei

II. Modificarea numărului de acţiuni al cererii: numărul de acţiuni al unei cereri poate creşte necondiţionat până la întreg pachetul oferit sau poate fi redus, cu condiţia ca valoarea cererii modificate (preţul inmultit cu cantitatea) sa crească sau să se menţină constanta în raport cu valoarea cererii, dacă aceasta nu ar fi fost modificată.14.4. Desfăşurarea rundelor14.4.1. Prima rundaCererile introduse vor avea un număr minim de acţiuni, după cum urmează:– 1.000 de acţiuni atunci când valoarea nominală a acestora este de 1.000 lei/acţiune;– 100 de acţiuni atunci când valoarea nominală a acestora este de 25.000 lei/acţiune.În cadrul primei runde conducătorul licitaţiei introduce cererea sa, conform clauzelor contractului încheiat cu vânzătorul. S.V.M. participante introduc ulterior în sistem cererile pentru portofoliul propriu sau pentru clienţii lor.Pe parcursul acestei runde cererile deja existente în sistem pot fi modificate, respectându-se regulile de modificare prezentate la pct. 14.3.La fiecare introducere sau modificare de cerere sistemul va rearanja automat pe ecran tabloul cuprinzând cererile, după următoarele criterii:1. în ordinea descrescătoare a preţului pe acţiune propus;2. la preţuri egale cererile se ordoneaza descrescator, după cantitate;3. la preţuri egale şi cantităţi egale cererile se ordoneaza crescator, după momentul introducerii sau al modificării cererii.Prima runda se încheie cu afişarea tabloului ordonat cuprinzând toate cererile participanţilor la licitaţie şi primul preţ de acceptare pe care sistemul îl calculează pe baza cererilor existente la finele acestei runde, în asa fel încât acest preţ separa primele două treimi din numărul cererilor ordonate de ultima treime a acestora. În cazul în care numărul cererilor nu se împarte exact la 3, primele două treimi se vor calcula prin rotunjire la cel mai mare număr întreg. Primul preţ de acceptare este afişat pe ecran pe toată durata rundei a doua.14.4.2. A doua rundaPe parcursul rundei a doua S.V.M. participante îşi pot modifica cererile introduse în prima runda, în condiţiile prevăzute la pct. 14.3, cu condiţia ca preţul cererii să depăşească primul preţ de acceptare.La fiecare modificare a cererii sistemului electronic va rearanja automat pe ecran tabloul cuprinzând cererile, după următoarele criterii:1. în ordinea descrescătoare a preţului pe acţiune propus;2. la preţuri egale cererile se ordoneaza descrescator, după cantitate;3. la preţuri egale şi cantităţi egale cererile se ordoneaza crescator, după momentul introducerii sau al modificării cererii.La sfârşitul acestei runde sunt luate în considerare doar cererile cu un preţ mai mare decât primul preţ de acceptare.Runda a doua se încheie cu afişarea tabloului ordonat cuprinzând cererile rămase în licitaţie şi cel de-al doilea preţ de acceptare, pe care sistemul îl calculează pe baza cererilor luate în considerare la sfârşitul celei de-a doua runde, în asa fel încât acest preţ sa separe primele două treimi din numărul cererilor ordonate de ultima treime a acestora. În cazul în care numărul cererilor nu se împarte exact la 3, primele două treimi se vor calcula prin rotunjire la cel mai mare număr întreg. Al doilea preţ de acceptare este afişat pe ecran pe toată durata rundei a treia.14.4.3. A treia rundaPe parcursul rundei a treia S.V.M. participante îşi pot modifica cererile existente în sistem în condiţiile prevăzute la pct. 14.3, cu condiţia ca preţul cererii să depăşească al doilea preţ de acceptare.La fiecare modificare de cerere sistemul electronic va rearanja automat pe ecran tabloul cuprinzând cererile, după următoarele criterii:1. în ordinea descrescătoare a preţului pe acţiune propus;2. la preţuri egale cererile se ordoneaza descrescator, după cantitate;3. la preţuri egale şi cantităţi egale cererile se ordoneaza crescator, după momentul introducerii sau al modificării cererii.La închiderea rundei a treia, respectiv a licitaţiei, care are loc în condiţiile prezentate la pct. 14.2, sunt luate în considerare pentru validare doar cererile potenţial câştigătoare, existente în sistem în acel moment. Preţul ultimei cereri potenţial câştigătoare este şi preţul câştigător. + 
Articolul 15Comisia de licitaţie se pronunţa asupra validării licitaţiei în maximum o ora de la închiderea rundei a treia.
 + 
Articolul 16În urma validării licitaţiei cererile potenţial câştigătoare devin cereri câştigătoare şi, corespunzător acestora, se vor raporta ca tranzacţii în cadrul pieţei RASDAQ, la preţul şi cantitatea fiecărei cereri câştigătoare.Decontarea se va face la T+5 zile, în care T este data raportarii tranzacţiilor în sistem, în conformitate cu procedurile S.N.C.D.D.
 + 
Articolul 17Raspunderi şi sancţiuni17.1. Obligaţiile de decontare rezultate în urma validării licitaţiei revin exclusiv utilizatorilor direcţi ai sistemului electronic de tranzactionare RASDAQ şi S.N.C.D.D., care au introdus cererile în nume propriu sau în numele clienţilor lor.17.2. Neîndeplinirea de către o S.V.M. participanta a tuturor obligaţiilor sale legate de decontare care rezultă din licitaţie, fie din vina clientului, fie din vina S.V.M., atrage suspendarea dreptului de participare a S.V.M. respective în sistemul RASDAQ pentru următoarea lista cuprinzând societăţile emitente pentru care vânzătorul va organiza licitaţii electronice.17.3. Nerespectarea prevederilor prezentului regulament, inclusiv a cerinţelor cuprinse în normele tehnice aferente acestuia, va atrage suspendarea dreptului de participare a S.V.M. respective la sistemul RASDAQ pentru trei licitaţii electronice consecutive.17.4. Şedinţa de licitaţie se suspenda pentru maximum 30 de minute atunci când o S.V.M. introduce o cerere pentru alt emitent decât cel pentru care a depus garanţiile în conformitate cu prevederile art. 5. S.V.M. participanta care a introdus respectiva cerere este exclusa de la licitaţie şi va fi suspendată pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare de la tranzactionare pe piaţa RASDAQ.
 + 
Anexă    ––-la regulament––––-             Dosarul de prezentare a societăţii comerciale                           BORDEROU───────────────────────────────────────────────────────────────────── Formularul Informaţia tratata Felul Da/Nu───────────────────────────────────────────────────────────────────── F1 Informaţii generale Da F2 Terenuri Optional F3 Clădiri principale Optional F4 Investiţii în curs Optional F5 Participari la alte societăţi comerciale Optional F6 Garanţii obţinute de la terţi Optional F7 Lista cuprinzând bunurile grevate de garanţii Optional    (ipoteci, gajari şi altele) F8 Lista cuprinzând licentele folosite Optional F9 Lista cuprinzând brevetele de invenţie, Optional    mărcile, desenele şi modelele industriale    deţinute F10 Lista cuprinzând litigiile în curs Optional    (reclamant, pârât)  F11 Lista cuprinzând activele revendicate     sau revendicabile, altele decât cele     cuprinse în formularul F10 Da F12 Situaţia privind rezultatele economico-financiare Da F13 Documente de mediu F14 Informaţii privind contractul colectiv de muncă─────────────────────────────────────────────────────────────────────    Informaţiile furnizate sunt corecte şi complete.       Director general, Director financiar-contabil,          (Manager) (Contabil-şef)      ……………… …………………………           Vânzător, Intermediar,          ……….. ………….    Data …………….                  FORMULARUL F1 – INFORMAŢII GENERALE    1. Denumirea ………../(nu va cuprinde prescurtări pentru forma juridică şi nici pentru localitatea de reşedinţa)/…………….. S.A.    2. Nr. de înmatriculare la oficiul registrului comerţului       J [][] – [][][][][] – 199[]    3. Înfiinţarea societăţii comerciale    3.1. Înfiinţarea întreprinderii de stat din care provine prin [] în anul 199[]         N = naţionalizare;         R = restructurarea altei/altor întreprinderi de stat;         I = investiţie noua.    3.2. Temeiul juridic de constituire …………………….    4. Codul fiscal [][][][][][][][][][]    5. Sediul principal:    Localitatea [][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]    Str. [][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]    Nr. [][][][][][][][] Cod poştal [][][][][]    Prefix 0 [][] … Telefon [][][][][][][] Fax [][][][][][][]    Telex [][][][][]    6. Capitalul social (mii lei):    – conform Hotărârii Guvernului nr. 500/1994 [][][][][][][][][][]    – înregistrat la oficiul registrului comerţului [][][][][][][][][][] la data de [][] [][] [][][][]    din care vărsat [][][][][][][][][][] la data de [][] [][] [][][][]    7. Acţiuni: Valoare nominală (mii lei) [][][][][]                Număr [][][][][][][][][][][]    – acţiuni nominative [][][][][][][][][][]    8. Structura actionariatului (conform raportarii din Registrul independent):─────────────────────────────────────────────────────────────────── Nr. Denumirea acţionarului % Observaţii  crt.─────────────────────────────────────────────────────────────────── 1. Persoane fizice*)─────────────────────────────────────────────────────────────────── 2. Persoane juridice*)─────────────────────────────────────────────────────────────────── 3. Bănci şi/sau societăţi de investiţii     financiare**)─────────────────────────────────────────────────────────────────── 4. Fondul Proprietăţii de Stat─────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.───────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Dacă este cazul, se precizează: – din care străine.    **) Din care S.I.F.    9. Sectorul de activitate [][][][]    – se va completa în conformitate cu clasificarea activităţilor din economia naţionala – C.A.E.N., aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997    10. Prezentarea societăţii comerciale (scurt istoric, capacităţi tehnologice etc.)    11. Principalele activităţi, produse, servicii (cu pondere peste 15% din venitul total)──────────────────────────────────────────────────────────────────────                                                  Venitul total Nr. Activitatea, produsul, % ────────────────────────────────crt. serviciul conform estimat pe anul                                     bilanţului …*) …….**)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Pentru anul precedent.    **) Pentru anul în curs.    12. Principalele exporturi─────────────────────────────────────────────────────────────────────                                                Venitul total Nr. Ţara % ────────────────────────────────crt. conform estimat pe anul                                     bilanţului …*) …….**)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Pentru anul precedent.    **) Pentru anul în curs.    13. Conducerea societăţii comerciale*)──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Vechimea încrt. Numele şi prenumele Funcţia societatea comercială                                                          (ani)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 6**).──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Consiliul de administraţie sau comitetul de direcţie, după caz.    **) Directorul executiv, directorul economic/financiar sau contabilul-şef, după caz.    14. Structura numerică a personalului salariat──────────────────────────────────────────────────────────────────────                                            Număr Observaţii────────────────────────────────────────────────────────────────────── Conducere *)────────────────────────────────────────────────────────────────────── Personal de execuţie, ──────────────────────────────────── din care cu studii superioare────────────────────────────────────────────────────────────────────── Maiştri────────────────────────────────────────────────────────────────────── Personal muncitor──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Mai puţin cei incluşi la pct. 14.    15. Gradul de utilizare a capacităţilor existente  15.1. În anul precedent (%) [][][]     Diferenţa se datorează (Da/Nu): – lipsei materiilor prime [][]                                     – lipsei pieţelor de desfacere [][]                                     – lipsei forţei de muncă [][]  15.2. În anul în curs, la data de ……… (%) [][][]     Diferenţa se datorează (Da/Nu) – lipsei materiilor prime [][]                                     – lipsei pieţelor de desfacere [][]                                     – lipsei forţei de muncă [][]    16. Estimati posibilitatea unor riscuri de viitoare litigii (Da/Nu) [][] din următoarele categorii:  16.1. Revendicari ale dreptului de proprietate [][]  16.2. Revendicari de daune datorită nerespectării unor prevederi contractuale sau răspunderii delictuale, superioare valorii de 10% din capitalul social [][]  16.3. Alte litigii patrimoniale (se expliciteaza) ……………….    17. Societatea comercială este unic producător naţional sau/şi regional pentru vreun produs? (Da/Nu) [][] (se expliciteaza) ……………………………….    18. Prezentarea avantajelor şi a punctelor slabe, a oportunitatilor şi a riscurilor pentru societatea comercială (se expliciteaza) ……………………………                  FORMULARUL F2 – TERENURI──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Inclus în Suprafaţa Valoarea Situaţiacrt. Amplasare capitalul (mp) contabila Tipul*) juridică**)                  social (mii lei)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Tipul I = zona industriala; N = alte zone.    **) – în proprietate:          ● carte funciară          ● registrul de inscriptiuni, prescriptiuni, gaj, după caz;        – în cesiune;        – în administrare;        – alte cazuri (se expliciteaza).                  FORMULARUL F3 – CLĂDIRI PRINCIPALE──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Suprafaţa Valoarea Vechimea Situaţiacrt. Amplasarea (mp) neta (ani) juridică*)                 ─────────────────── contabila                 construi─ desfasu- (mii lei)                    ta rata ────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) În proprietate, în cesiune, în administrare, alte cazuri (se expliciteaza).               FORMULARUL F4 – INVESTIŢII ÎN CURS──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Descrierea Valoarea totală % Data Tipul*)crt. (mii lei) realizat finalizarii────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Tip M = marire capacitate; I = înlocuire capacitate; O = altele (se expliciteaza).         FORMULARUL F5 – PARTICIPARI LA ALTE SOCIETĂŢI COMERCIALE*)──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Denumirea Nr. de inmatri- Valoarea % din capitalul socialcrt. societăţii culare în ofi- contabila la societatea comer-       comerciale ciul registru- a ciala la care deţine                   lui comerţului participării participatii                                     (mii lei)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Dacă participarea este de natura obligaţiunilor transformabile în acţiuni, aceasta se va menţiona explicit.         FORMULARUL F6 – GARANŢII OBŢINUTE DE LA TERŢI──────────────────────────────────────────────────────────────────────                                           DebitorulNr. Valoarea ───────────────────────────────────────────crt. (mii lei) Denumirea Nr. de înmatriculare                                             la oficiul registrului                                                   comerţului────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────      FORMULARUL F7 – LISTA CUPRINZÂND BUNURILE GREVATE DE GARANŢII                            (IPOTECI, GAJARI ŞI ALTELE)──────────────────────────────────────────────────────────────────────                                          BeneficiarulNr. Valoarea ──────────────────────────────────── crt. Denumirea (mii lei) Denumirea Nr. de înmatriculare la                                                oficiul registrului                                                    comerţului────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────           FORMULARUL F8 – LISTA CUPRINZÂND LICENTELE FOLOSITE──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Titularul Estimareacrt. ───────────────── Natura Data expirării venitului      Denumirea Ţara (mii lei)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────      FORMULARUL F9 – LISTA CUPRINZÂND BREVETELE DE INVENŢIE, MĂRCILE,                      DESENELE ŞI MODELELE INDUSTRIALE DEŢINUTE──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Natura Data expirării Estimarea veniturilor generatecrt. (mii lei)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────          FORMULARUL F10 – LISTA CUPRINZÂND LITIGIILE ÎN CURS──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Natura Vechimea Suma în litigiucrt. (mii lei)──────────────────────────────────────────────────────────────────────                        Reclamant────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────                           Pârât────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────         FORMULARUL F11 – LISTA CUPRINZÂND ACTIVELE REVENDICATE SAU         REVENDICABILE, ALTELE DECÂT CELE CUPRINSE ÎN FORMULARUL F10*)──────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Denumireacrt. activului Revendicat Revendicabil Observaţii**)────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 3.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 4.────────────────────────────────────────────────────────────────────── 5.──────────────────────────────────────────────────────────────────────    *) Se completează pe baza informaţiilor obţinute de la prefectura, consiliul local/judeţean sau din alte surse, după caz.    **) Se menţionează sursa şi nr. de înregistrare.    FORMULARUL F12 – SITUAŢIA PRIVIND REZULTATELE ECONOMICO-FINANCIARE    a) Bilanţ simplificat

  – mii lei –
    Conform bilanţului pe anul ….. Conform bilanţului semestrul …. anul …… Calculat conform ultimei balanţe din luna ….. anul…..
  Elemente patrimoniale      
  I. Active imobilizate – TOTAL      
  II. Active circulante – TOTAL,      
  din care:      
  Stocuri (materiale, producţie în curs de execuţie, semifabricate, produse finite, mărfuri etc.)      
  Disponibilităţi băneşti      
  Clienţi şi conturi asimilate      
  Alte creanţe      
  III. Conturi de regularizare – TOTAL      
  IV. Prime pentru rambursarea obligaţiunilor -TOTAL      
  TOTAL ACTIV (I + II + III + IV):      
  I. Capitaluri proprii – TOTAL,      
  din care:      
  Capital social subscris vărsat      
  II. Provizioane pentru riscuri şi cheltuieli- TOTAL      
  III. Datorii – TOTAL      
  IV. Conturi de regularizare – TOTAL      
  TOTAL PASIV (I + II + III + IV):      
  Soldul contului 8045      

    b) Contul de profit şi pierderi

    Sfârşitul anului precedent formular/rând Anul curent formular/rând*)
  0 1 2
  Venituri din exploatare: 20/11 01/11
  financiare 20/34 01/34
  excepţionale 20/46 01/46
  TOTAL VENITURI: 20/I + III + V 01/I + III + V
  Cheltuieli pentru exploatare: 20/25 01/25
  financiare 20/41 01/41
  excepţionale 20/47 01/47
  TOTAL CHELTUIELI: 20/I + IV + VI 01/II + IV + VI
  Rezultatul brut al exerciţiului: 20/A + B + C 01/A + B + C
  profit 20/52 01/26+42+48
  pierderi 20/53 01/27+43+49
  Impozit pe profit 20/54 01/54
  PROFIT NET 20/55 01/55

––    *) În cazul în care coloana 2 se completează la nivelul lunii, se va proceda ca şi în cazul în care completarea coloanei se face la nivelul semestrului, în sensul că se utilizează aceiaşi indicatori şi aceleaşi randuri din formularul întocmit la semestru, dar utilizându-se datele efective, cumulate până în luna pentru care se calculează activul net contabil.    c) Activul net contabil la data de …………..

    Denumirea Simbolul contului contabil
  A. ELEMENTE DE ACTIV  
  I. Active imobilizate  
  1. Imobilizări necorporale la valoarea rămasă 201+203+205+207+208-280-290
  2. Terenuri şi mijloace fixe la valoarea rămasă 211+212-281-291
  3. Imobilizări necorporale şi corporale în curs (230+231)-293
  4. Imobilizări financiare 261+262+263+267-296
    TOTAL I (1+4):  
  II. ACTIVE CIRCULANTE  
  1. Materii prime, materiale, consumabile, stocuri aflate la terţi, obiecte de inventar, baracamente 300+301''308+321-322+323''328+351+352+ +354+356+357+358-390-391-392-395
  2. Produse semifabricate 341+345+346''348-394
  3. Producţie în curs de execuţie 331+332-393
  4. Animale 361''368-396
  5. Mărfuri şi ambalaje 371''378+381''388-4428-397-398
  6. Conturi de regularizare şi asimilate 471+473*)+476
  7. Prime privind rambursarea obligaţiunilor 169
  8. Disponibilităţi băneşti 511+512*)+518*)+531+532+541+542
  9. Titluri de plasament 502+503+505+506+508-590
  10. Creanţe şi decontări 409+411+413+416+418+425+428*)+ +438*)+441*)+442*)+445+448*)+451*)+ +456+458*)+461+431*)+437*)+444*)+ +446*)+447*)+463-491-495-496
    Total II (1+10):  
    TOTAL A = I + II  
  B. DATORII  
  1. Împrumuturi şi datorii asimilate 161+162+166+167+168+269+512**)+ +518**)+519
  2. Furnizori 401+403+404+405+408
  3. Creditori 462
  4. Dividende de plătit 457
  5. Alte decontări 419+421+423+424+426+427+428**)+431**)+ +437**)+438**)+441**)+442**)+444**)+ +446**)+447**)+448**)+451**)+455+ +458**)+509
  6. Conturi de regularizare şi asimilate 472+473**)+477
    Total B (1 + 6)  
    ACTIV NET = A-B  
    Soldul contului 8045  
    Director general (Manager), ……. ……..***)   Director financiar-contabil  (Contabil-şef),  ……. ……..***)
      Certificat de cenzori  ……… …….***) ……… …….***) ……… …….***)

──────────────    *) Sold debitor.    **) Sold creditor.    ***) Se completează numele, prenumele şi, respectiv, semnatura persoanelor indicate.                      FORMULARUL 13    Se prezintă în detaliu elemente privind obţinerea autorizaţiilor pentru mediu.                      FORMULARUL 14    Se prezintă informaţii privind elementele principale ale contractului colectiv de muncă.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x