REGULAMENT nr. 1 din 2 martie 1999

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 102 din 10 martie 1999
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 19 26/10/1999
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LALEGE 83 06/10/1994
ART. 2REFERIRE LAOG 24 25/08/1993 ART. 6
ART. 6REFERIRE LAOUG 6 15/02/1999 ART. 2
ART. 6REFERIRE LALEGE 72 12/07/1996 ART. 73
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 19 26/10/1999
ActulAPROBAT DEORDIN 3 02/03/1999
ActulREFERIT DEORDIN 3 02/03/1999

privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţează Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare potrivit Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999



 + 
Articolul 1(1) Sumele provenite din cota de 0,08%, aplicată la valoarea tranzacţiilor pe piaţa secundară, se constituie ca venituri ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, se suporta de către cumpărător şi se calculează zilnic de către:a) Bursa de Valori Bucureşti, pentru tranzacţiile efectuate pe piaţa bursiera;b) RASDAQ – S.R.L., pentru tranzacţiile efectuate pe piaţa RASDAQ, fiind evidentiate distinct în rapoartele zilnice de tranzactionare, emise de instituţiile menţionate mai sus.(2) Rapoartele zilnice de tranzactionare vor fi transmise Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare de către Bursa de Valori Bucureşti şi de RASDAQ – S.R.L. pe discheta sau pe linie directa cu accesibilitate la serviciul celor două instituţii, sub forma unui fisier care va conţine următoarele informaţii: denumirea societăţii de valori mobiliare, codul societăţii de valori mobiliare, data şedinţei de tranzactionare, valoarea tranzacţiilor către cumpărător, este de 0,08% şi suma de plată datorată.(3) Societăţile de valori mobiliare care tranzactioneaza pe piaţa au obligaţia ca, pe baza rapoartelor zilnice de tranzactionare, emise de Bursa de Valori Bucureşti şi de RASDAQ – S.R.L., sa vireze în contul indicat de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare comisionul de 0,08% suportat de cumpărător, aplicat la valoarea tranzacţiilor. Comisionul datorat va fi virat de către societăţile de valori mobiliare în ziua T + 4, pe un singur ordin de plată atât pentru tranzacţiile de la Bursa de Valori Bucureşti, cat şi pentru tranzacţiile de pe piaţa RASDAQ.(4) Pentru neplata în termen a veniturilor conform prevederilor art. 1 alin. (1), societăţile de valori mobiliare vor suporta o dobânda penalizatoare de 0,5% pentru fiecare zi care depăşeşte termenul T + 4. Societăţile de valori mobiliare care întârzie plata sumelor datorate conform art. 1 alin. (1) şi (4) mai mult de 30 de zile vor fi suspendate de pe piaţa.
 + 
Articolul 2(1) Sumele provenite din cota de 0,1%, aplicată la valoarea activului net al fondurilor mutuale, al societăţilor de investiţii colective în valori mobiliare şi al societăţilor de investiţii financiare, constituite ca venit al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, se calculează şi se plătesc de către societatea de administrare sau de către societatea de investiţii financiare, dacă acestea se autoadministreaza.(2) Valoarea activului net lunar se înmulţeşte cu      0,1     ─── x 100.      12 (3) Societăţile de administrare sau societăţile de investiţii financiare care se autoadministreaza vor efectua plata din contul fondului, respectiv al societăţilor de investiţii financiare autoadministrate, direct în contul de disponibil al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, informand obligatoriu Uniunea Naţionala a Organismelor de Plasament Colectiv în Valori Mobiliare despre efectuarea plăţii.(4) Virarea sumelor se face lunar, între 1 şi 10 ale lunii, prin aplicarea fractiei prevăzute la art. 2 alin. (2) asupra activului net, calculat în ultima zi lucrătoare a lunii precedente. Prima plata se face în luna martie 1999.(5) Nevirarea în termen de maximum 30 de zile a sumelor datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, prevăzute la art. 2 alin. (1), atrage după sine plata unei dobânzi penalizatoare de 0,5% pe zi de întârziere de către societăţile de administrare sau de societăţile de investiţii financiare care se autoadministreaza.(6) Nu se calculează şi nu se virează veniturile definite la art. 2 alin. (1) de către fondurile aflate în perioada de 60 de zile prevăzute la art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 24/1993 privind reglementarea constituirii şi funcţionarii fondurilor deschise de investiţii şi a societăţilor de investiţii ca instituţii de intermediere financiară, aprobată prin Legea nr. 83/1994.
 + 
Articolul 3(1) Sumele provenite din cota de 0,5%, calculată la valoarea emisiunii de valori mobiliare subscrise prin oferta publică autorizata de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venit al acesteia şi se plătesc de către societăţile emitente la aprobarea închiderii ofertelor publice, prin ordin de plată, în contul indicat de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare.(2) La închiderea ofertei publice prin emisiune de valori mobiliare, societatea de valori mobiliare care a intermediat oferta trebuie să facă dovada plăţii corecte de către emitent a sumei datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, calculată potrivit art. 3 alin. (1),prin prezentarea ordinelor de plată care confirma efectuarea acestei plati.(3) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la încheierea subscriptiilor a sumelor datorate conform art. 3 alin. (1), Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare va anula oferta publică.
 + 
Articolul 4(1) Sumele provenite din aplicarea cotei de 1,5% la valoarea emisiunilor distribuite în cadrul plasamentului privat, avizat de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venituri ale acesteia şi se plătesc de către emitenti.(2) Dovada plăţii veniturilor datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, menţionate la art. 4 alin. (1), se prezintă de către emitenti la încheierea plasamentului privat, o dată cu informarea înaintată Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.(3) Plata sumelor datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, definite ca venituri potrivit art. 4 alin. (1), se face prin ordin de plată în contul indicat de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare.(4) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la încheierea plasamentului privat a sumelor datorate conform art. 4 alin.(1), Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare va anula plasamentul privat.
 + 
Articolul 5(1) Sumele provenite din aplicarea cotei de 2% la valoarea ofertelor publice de cumpărare-preluare, autorizate de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venituri ale acesteia şi se plătesc de către ofertanţi la închiderea ofertei.(2) Plata se efectuează de către ofertant prin ordin de plată în contul indicat de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare.(3) Dovada plăţii corecte a veniturilor prevăzute la art. 5 alin. (1) se prezintă Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare o dată cu raportul privind rezultatele ofertei.(4) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la încheierea ofertelor a sumelor datorate conform art. 5 alin. (1), Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare va anula oferta publică de cumpărare-preluare.
 + 
Articolul 6Veniturile extrabugetare utilizate de Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare conform art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 6/1999 şi rămase necheltuite la închiderea exerciţiului bugetar rămân la dispoziţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, urmând a fi folosite anul următor conform prevederilor art. 73 alin. (3) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice.
 + 
Articolul 7Departamentul logistic va aduce la îndeplinire prevederile prezentului regulament.─────────────-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x