REGULAMENT din 26 mai 2003 (*actualizat*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ANEXA 11ABROGAT PARTIAL DEORDIN 127 27/02/2006
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUORDIN 997 29/09/2005 ART. 2
ActulACTUALIZEAZA PEREGULAMENT 26/05/2003
CAP. 2REFERIRE INDIRECTA LALEGE 183 11/04/2001
CAP. 2REFERIRE INDIRECTA LAOG 33 29/01/1999
CAP. 2REFERIRE INDIRECTA LALEGE 123 15/12/1995
CAP. 2REFERIRE LAOG 42 29/08/1995
CAP. 2REFERIRE LALEGE 29 07/11/1990
CAP. 4REFERIRE LALEGE 180 11/04/2002
CAP. 4REFERIRE LAOG 2 12/07/2001
CAP. 4REFERIRE LAOG 33 29/01/1999
CAP. 4REFERIRE LALEGE 123 15/12/1995
CAP. 4REFERIRE LAOG 42 29/08/1995
CAP. 4REFERIRE LAOG 42 29/08/1995 ART. 22
CAP. 4REFERIRE LAOG 42 29/08/1995 ART. 29
ANEXA 8REFERIRE LAOG 33 29/01/1999
ANEXA 8REFERIRE LALEGE 123 15/12/1995
ANEXA 8REFERIRE LAOG 42 29/08/1995
ANEXA 10REFERIRE LAOG 42 29/08/1995
ANEXA 11REFERIRE LALEGE 180 11/04/2002
ANEXA 11REFERIRE LAOG 2 12/07/2001 ART. 31
ANEXA 11REFERIRE LAOG 2 12/07/2001 ART. 32
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 334 11/06/2009
ActulREFERIT DEORDIN 432 16/06/2009
ActulREFERIT DEORDIN 766 16/12/2009
ActulREFERIT DENORMA 16/12/2009
ActulREFERIT DEORDIN 1594 17/12/2009
ActulREFERIT DENORMA 17/12/2009
ActulREFERIT DEORDIN 675 18/12/2009
ActulREFERIT DENORMA 18/12/2009
ActulREFERIT DEOG (R) 42 29/08/1995
ANEXA 11ABROGAT PARTIAL DEORDIN 127 27/02/2006

cu privire la acordarea, suspendarea şi retragerea (anularea) licentelor de fabricatie agentilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul productiei de produse alimentare(actualizata până la data de 6 noiembrie 2005)



–––––-*) Textul initial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 404 din 10 iunie 2003. Aceasta este forma actualizata de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra Neamt până la data de 6 noiembrie 2005 cu modificările şi completările aduse de ORDINUL nr. 997 din 29 septembrie 2005**).–––––-**) Prin art. II din ORDINUL nr. 997 din 29 septembrie 2005 publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 898 din 7 octombrie 2005, s-a dispus inlocuirea sintagmei „Directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara” cu sintagma „Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura”, în intreg cuprinsul Anexelor nr. 2, 7, 8a), 8b) şi 11 la regulament . + 
Capitolul 1Generalitati1. Prezentul regulament se referă la condiţiile pe care agentii economici trebuie să le indeplineasca pentru a desfăşura o activitate în domeniul productiei de produse alimentare, în vederea asigurarii protectiei consumatorilor şi a mediului şi a eliminarii tendintelor de abuzuri, fraude sau falsificari în acest domeniu, precum şi la condiţiile în care se fac acordarea, suspendarea şi retragerea (anularea) licentelor de fabricatie.1.1. Agentii economici pot desfăşura activităţi în domeniul productiei de produse alimentare numai pe baza unor licente de fabricatie.1.2. Licentele de fabricatie a produselor alimentare se acordă urmatoarelor categorii de producători:a) agentilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul productiei de produse alimentare, persoane juridice, indiferent de forma de organizare şi de tipul de proprietate;b) asociaţiilor familiale sau persoanelor fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica independenta în domeniul productiei de produse alimentare.2. Persoanele juridice sau fizice definite la pct. 1.2 sunt denumite în prezentul regulament agenti economici.3. Licentele de fabricatie se solicita de către agentii economici la punerea în functiune a fiecarei unităţi în care acestia vor desfăşura activităţi în domeniul productiei de produse alimentare şi se acordă de către directiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucureşti, în functie de dotari, de pregătirea de specialitate a personalului, de condiţiile de igiena şi de posibilitatile de garantare a calităţii produselor fabricate.4. Licentele de fabricatie acordate agentilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul productiei de produse alimentare atesta ca acestia au dreptul să efectueze astfel de activităţi în conformitate cu prevederile legale în vigoare, la un nivel de siguranţă şi de calitate care să asigure protectia consumatorilor şi a mediului.5. Licentele de fabricatie se acordă pentru fiecare categorie de produse alimentare şi alte activităţi din domeniul productiei de produse alimentare în conformitate cu anexa nr. 1 la prezentul regulament.
 + 
Capitolul 2Procedura de acordare a licentelor de fabricatie1. În vederea desfăşurării unei activităţi în domeniul productiei de produse alimentare, agentul economic inainteaza directiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucureşti în a carei raza teritoriala este amplasata unitatea pentru care solicită licenta de fabricatie cererea-tip pentru acordarea licentei de fabricatie, întocmită conform anexei nr. 2 la prezentul regulament, însoţită de documente justificative.1.1. Pentru agentii economici care desfăşoară activităţi de productie, documentaţia care insoteste cererea pentru acordarea licentei de fabricatie cuprinde:a) statutul societatii comerciale sau autorizatia eliberata în conformitate cu reglementarile în vigoare pentru asociaţiile familiale şi persoanele fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica independenta, în copie xerox;b) certificatul de inmatriculare a societatii comerciale, emis de oficiul registrului comerţului, în copie xerox;c) certificatul de înregistrare fiscala a societatii comerciale sau a asociaţiei familiale şi persoanei fizice, în copie xerox;d) autorizatia sanitara de functionare a unităţii pentru care se solicita licenta de fabricatie, eliberata de către directia de sănătate publică judeteana sau a municipiului Bucureşti în a carei raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, în copie xerox, sau anexa la certificatul de înregistrare eliberat de Biroul unic, semnata şi stampilata, în copie xerox, pentru unitatile care desfăşoară activităţi care sunt supuse înregistrării şi autorizarii de functionare prin Biroul unic al camerei de comert şi industrie;e) autorizatia sanitara veterinara de functionare pentru unitatile care sunt supuse controlului sanitar veterinar, eliberata de către directia sanitara veterinara judeteana sau a municipiului Bucureşti în a carei raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, în copie xerox, sau anexa la certificatul de înregistrare eliberat de Biroul unic, semnata şi stampilata, în copie xerox, pentru unitatile care desfăşoară activităţi care sunt supuse înregistrării şi autorizarii de functionare prin Biroul unic al camerei de comert şi industrie;f) fisa unităţii pentru care se solicita licenta de fabricatie, întocmită conform anexei nr. 3 la prezentul regulament;g) fisa laboratorului uzinal, întocmită conform anexei nr. 4 la prezentul regulament;h) specificatia tehnica sau standardul de firma, elaborata şi aprobata de agentul economic, care trebuie să cuprindă condiţiile de calitate ale produsului şi data durabilitatii minimale a acestuia, de respectarea cărora producătorul rămâne răspunzător, condiţiile specifice de manipulare, transport şi depozitare şi regulile de verificare a calităţii;i) schema şi instrucţiunile tehnologice pentru fiecare categorie de produse pentru care se solicita licenta de fabricatie, care trebuie să cuprindă toate fazele fluxului tehnologic, începând cu receptia materiilor prime până la depozitarea produsului finit, şi modul în care sunt verificaţi şi controlati parametrii tehnologici, precum şi utilajele şi instalatiile tehnologice;j) fisa cu privire la pregătirea de specialitate a personalului, întocmită conform anexei nr. 5 la prezentul regulament, în care să se mentioneze:– personalul de conducere a procesului de fabricatie, care trebuie să aibă, în functie de gradul de complexitate al unităţii, cel puţin pregatire profesionala medie de specialitate, atestata;– personalul de laborator, care trebuie să aibă, în functie de gradul de complexitate al unităţii, cel puţin pregatire profesionala de specialitate, atestata;– personalul de execuţie, care va cuprinde, preponderent, personal calificat cu pregatire profesionala specifică la nivelul de complexitate al activităţilor pe care le desfăşoară.1.2. Agentii economici care desfăşoară activităţi în laboratoare de patiserie-cofetarie prezinta documentele prevăzute la lit. a)-f) ale pct. 1.1.1.3. Agentii economici care desfăşoară activităţi de ambalare şi/sau imbuteliere de produse alimentare prezinta documentele prevăzute la lit. a)-f) ale pct. 1.1.2. Cererea, completata cu datele necesare, se depune la directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti în a carei raza teritoriala se afla unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, inregistrandu-se în registrul de evidenta a cererilor pentru acordarea licentelor de fabricatie, conform modelului prezentat în anexa nr. 6 la prezentul regulament, numai dacă este însoţită de documentaţia prevăzută la pct. 1.1, 1.2 şi 1.3, după caz.3. Reprezentantii împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei şi Pădurilor, numiti prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor pentru acordarea licentelor de fabricatie, din cadrul direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucureşti, analizeaza dacă documentaţia depusa corespunde prevederilor prezentului regulament şi comunică agentului economic dacă exista documente necorespunzatoare, situaţie în care acesta va depune o noua cerere însoţită de documentaţia completata conform observatiilor facute.4. În situaţia în care se constată că documentaţia depusa corespunde prevederilor prezentului regulament, reprezentantii împuterniciţi verifica la faţa locului, la unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie, realitatea datelor inscrise în documentatie.Reprezentantii împuterniciţi pot verifica realitatea faptica a datelor inscrise în documentatie, împreună cu personalul de specialitate din cadrul asociaţiilor profesionale sau al institutelor de cercetare de profil, cu experienta în domeniu. În acest sens, directiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucureşti vor solicita asociaţiilor profesionale ori institutelor de cercetare de profil sa nominalizeze specialistii care pot participa la aceste verificări.Verificarea faptica a datelor inscrise în documentatie se face de către reprezentantii împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei şi Pădurilor, numiti prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor, în baza unei legitimatii şi stampile, conform modelelor prezentate în anexa nr. 10 la prezentul regulament.5. Rezultatul verificărilor faptice se inscrie într-un proces-verbal care se semneaza de reprezentantul imputernicit constatator şi de reprezentantul imputernicit al agentului economic, redactat în doua exemplare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 7 la prezentul regulament, din care un exemplar rămâne la agentul economic şi unul la directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti.6. În situaţia în care se constată că datele inscrise în documentatie nu corespund cu realitatea de pe teren, aceasta se menţionează distinct în procesul-verbal şi constituie motivatia neacordarii licentei de fabricatie. După înlăturarea deficientelor constatate şi menţionate în procesul-verbal, agentul economic poate depune o noua cerere, în vederea acordarii licentei de fabricatie.7. În situaţia în care se constată că datele inscrise în documentatie corespund cu realitatea de pe teren, aceasta se menţionează în procesul-verbal, care constituie actul în baza caruia se elibereaza licenta de fabricatie.8. Agentul economic va depune la directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti în a carei raza teritoriala este amplasata unitatea pentru care se solicita licenta de fabricatie documentul prin care se dovedeste plata taxei pentru acordarea licentei de fabricatie, în termen de 72 de ore de la data incheierii procesului-verbal.Taxa pentru eliberarea licentei de fabricatie a produselor alimentare se achită prin virare, cu ordin de plată, în contul bugetului de stat "Taxe şi tarife pentru eliberarea de licente şi autorizaţii de functionare", deschis la trezoreria statului în a carei raza se afla sediul fiscal al agentilor economici respectivi.În sectoarele municipiului Bucureşti şi în judeţul Ilfov, unde nu funcţionează trezorerii ale statului, taxa se virează în contul "Taxe şi tarife pentru eliberarea de licente şi autorizaţii de functionare", deschis la unitatile Băncii Comerciale Române – S.A. pe seama organelor financiare teritoriale.Documentul de justificare a achitarii taxei îl reprezinta copia de pe ordinul de plată, confirmata de unitatea bancara, pentru virarea sumei la bugetul de stat. În ordinul de plată se specifică: "Suma reprezinta taxa pentru eliberarea licentei de fabricatie, conform Ordonantei Guvernului nr. 42/1995, cu modificările şi completările ulterioare.”9. În baza procesului-verbal de verificare a realitatii datelor inscrise în documentaţia pentru acordarea licentelor de fabricatie şi a documentului de justificare a achitarii taxei, directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti în a carei raza teritoriala se afla unitatea de productie elibereaza licenta de fabricatie, redactata conform anexelor nr. 8a) şi 8b) la prezentul regulament.10. Licentele de fabricatie eliberate se vor inregistra la directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti la care au fost înregistrate cererile pentru acordarea acestora, în registrul de evidenta a licentelor de fabricatie, conform modelului din anexa nr. 9 la prezentul regulament.11. Agentul economic care se considera nedreptatit din cauza neacordarii licentei de fabricatie poate depune contestaţie la conducerea directiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucureşti la care a fost înregistrată cererea sa, în termen de 15 zile de la data respingerii solicitarii. Directorul general al directiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucureşti va solutiona contestaţia în termen de 30 de zile de la data înregistrării acesteia.12. Agentul economic care nu este multumit de modul de rezolvare a contestaţiei se poate adresa instanţei judecătorești, în baza Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990.13. Licentele de fabricatie a produselor alimentare se elibereaza în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii agentului economic, dacă sunt indeplinite prevederile pct. 7 şi 8.14. Modificarea condiţiilor care au stat la baza acordarii licentelor de fabricatie obliga agentul economic să solicite în termen de 30 de zile o noua licenta de fabricatie a produselor alimentare. Se considera condiţii modificate, în spiritul legii:a) schimbarea profilului de activitate pentru care a fost acordată licenta;b) schimbarea proprietarului, actionarului sau a asociatului majoritar ori a titularului licentei de fabricatie.Schimbarea doar a denumirii unui agent economic nu obliga agentul să solicite o noua licenta de fabricatie, aceasta schimbare trebuind să fie notificata directiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara care a eliberat licenta.15. În intervalul de timp de la inregistrarea cererii pentru acordarea licentei de fabricatie şi până la acordarea acesteia este interzis agentului economic sa produca, cu excepţia unei perioade de maximum 3 zile pentru efectuarea probelor tehnologice necesare realizării produsului, a cărui valorificare este permisa după acordarea licentei de fabricatie.
 + 
Capitolul 3Procedura de suspendare şi de retragere (anulare) a licentelor de fabricatie1. Suspendarea şi retragerea (anularea) licentelor de fabricatie se fac de către directiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucureşti care le-au eliberat.2. Suspendarea şi retragerea (anularea) licentelor de fabricatie se dispun în urma:a) controalelor efectuate la agentii economici de reprezentantii împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei şi Pădurilor, numiti prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor, prin incheierea procesului-verbal de control conform modelului din anexa nr. 11 la prezentul regulament;b) controalelor efectuate de alte organe de control care au prevăzută această măsură în actele normative specifice domeniului lor de activitate, prin transmiterea la directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara pe a carei raza teritoriala este amplasata unitatea controlata a copiei actului de control incheiat, în baza caruia se aplică prevederea pct. 1.3. Suspendarea licentei de fabricatie se menţine până la indeplinirea condiţiilor a caror nerespectare a fost constatata.4. Pe perioada suspendarii licentei de fabricatie activitatea de productie în unitatea controlata este interzisa.
 + 
Capitolul 4Controlul agentilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul productiei de produse alimentare1. Controlul agentilor economici privind modul de respectare a prevederilor legale în domeniul productiei de produse alimentare se face de către reprezentantii împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei şi Pădurilor, numiti prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor.2. Controlul urmareste respectarea prevederilor reglementarilor în vigoare în domeniul productiei de produse alimentare şi menţinerea condiţiilor impuse la acordarea licentei de fabricatie, verificandu-se:a) existenta licentelor de fabricatie pentru toate categoriile de produse care se realizează în unitatea controlata;b) existenta autorizaţiilor de comercializare eliberate de directiile finanţelor publice judetene sau a municipiului Bucureşti, pentru producătorii de alcool şi bauturi spirtoase;c) existenta documentatiei în baza careia a fost acordată licenta de fabricatie;d) respectarea prevederilor reglementarilor în vigoare privind producţia de produse alimentare şi igiena alimentara;e) dotarea unităţii cu echipamente, utilaje şi instalaţii, aparatura de măsura şi control, care să permită respectarea instructiunilor tehnologice şi realizarea produselor la nivelul de calitate stabilit în specificatiile tehnice sau standardele de firma;f) incadrarea cu personal atestat profesional pentru activităţile pe care le desfăşoară şi echipament adecvat pentru protectia sanitara şi protectia muncii;g) functionarea laboratoarelor uzinale şi dotarea lor cu aparatura şi echipamente de laborator, cu substante şi reactivi specifici analizelor care se efectueaza, incadrarea acestora cu personal atestat pentru efectuarea analizelor de laborator.3. În timpul controlului, dacă este necesar, reprezentantii împuterniciţi pot preleva esantioane din materiile prime, ingrediente sau alte produse utilizate la prepararea şi producerea alimentelor, semifabricate, produse finite, materiale care vin în contact cu alimentele şi dispun analizarea acestora în laboratoare autorizate sau acreditate, conform anexelor A şi B la procesul-verbal de control. Cantitatea probei nu trebuie să fie mai mare decat cea necesară efectuării analizelor stabilite.4. În cazul în care alimentele analizate nu indeplinesc cerinţele de calitate stabilite în standardul de firma sau în specificatia tehnica, producătorul va plati cheltuielile pentru prelevarea probelor şi pentru efectuarea analizelor.5. Rezultatul controlului se inscrie în procesul-verbal de control, conform modelului prezentat în anexa nr. 11 la prezentul regulament.6. În urma controlului, reprezentantii împuterniciţi au obligaţia de a hotari şi de a dispune în procesul-verbal de control, în functie de constatarile facute, menţinerea, suspendarea sau retragerea (anularea) licentei de fabricatie, oprirea fabricatiei şi sanctionarea contraventionala şi/sau sesizarea organelor de cercetare penala, după caz, după cum urmeaza:a) menţinerea licentei de fabricatie se hotaraste atunci când agentul economic respecta prevederile legale în domeniul productiei de produse alimentare şi condiţiile impuse la acordarea licentei de fabricatie;b) sanctionarea agentilor economici cu amendă contraventionala conform prevederilor art. 29 din Ordonanţa Guvernului nr. 42/1995*), aprobata şi modificata prin Legea nr. 123/1995, cu modificările ulterioare, ale pct. 4-6 ale articolului unic din Ordonanţa Guvernului nr. 33/1999 şi ale Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata şi modificata prin Legea nr. 180/2002;──────────────*) Ordonanţa Guvernului nr. 42/1995, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 203 din 1 septembrie 1995, a fost aprobata şi modificata prin Legea nr. 123/1995, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 293 din 19 decembrie 1995, şi ulterior modificata prin Ordonanţa Guvernului nr. 33/1999, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 44 din 30 ianuarie 1999.c) oprirea temporara a fabricatiei sau a activităţii în domeniul productiei de produse alimentare şi suspendarea licentei de fabricatie până când agentul economic dovedeste ca a eliminat toate cauzele în baza cărora a fost dispusa această măsură, conform prevederilor pct. 3 al articolului unic din Ordonanţa Guvernului nr. 33/1999 şi ale Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, aprobata şi modificata prin Legea nr. 180/2002.Situaţiile în care se dispune oprirea fabricatiei şi suspendarea licentei de fabricatie sunt:– folosirea în fabricatie a materiilor prime, materiilor auxiliare sau a materialelor fără documente care să ateste calitatea şi provenienţă lor;– lipsa din dotare sau functionarea defectuoasa a aparatelor de măsura şi control necesare pentru urmarirea parametrilor tehnologici;– functionarea fără autorizatiei sanitara sau sanitara veterinara;– functionarea fără autorizaţii de comercializare eliberate de directiile finanţelor publice judetene sau a municipiului Bucureşti pentru producătorii de bauturi spirtoase şi alcool etilic;– starea igienica sanitara şi sanitara veterinara necorespunzatoare normelor de igiena sanitara şi sanitara veterinara;– nerespectarea parametrilor de calitate ai produselor finite, prevăzuţi în standardele sau specificatiile tehnice de produs;– marcarea şi etichetarea neconforme reglementarilor în vigoare;– utilizarea de materii prime, ingrediente, materiale, altele decat cele declarate în instrucţiunile tehnologice şi menţionate pe etichete;– functionarea cu alt personal incadrat decat cel prevăzut în procedura de acordare a licentei de fabricatie;– neefectuarea analizelor de laborator obligatorii, zilnice, la receptia materiilor prime şi la produsele finite, pentru fiecare lot de fabricatie, sarja sau cazan, în functie de specificul activităţii;d) oprirea fabricatiei, concomitent cu retragerea (anularea) licentei de fabricatie şi cu interzicerea de a mai desfăşura activităţi în domeniul productiei de produse alimentare, dacă fapta nu a fost savarsita în astfel de condiţii încât sa constituie infractiune, pentru comercializarea unor produse a caror livrare a fost interzisa, fiind confirmate ca falsificari sau substituiri, şi sanctionarea cu amendă conform prevederilor pct. 5 al articolului unic din Ordonanţa Guvernului nr. 33/1999 şi ale Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, aprobata şi modificata prin Legea nr. 180/2002;e) oprirea fabricatiei, concomitent cu retragerea (anularea) licentei de fabricatie şi interzicerea de a mai desfăşura activităţi în domeniul productiei de produse alimentare, în cazul agentilor economici care continua sa nu se conformeze prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 42/1995, desi au fost sanctionati cu amendă contraventionala pentru:– abaterile prevăzute la lit. c) şi d);– nerespectarea repetata a condiţiilor care au stat la baza acordarii licentelor conform prevederilor art. 29 lit. f) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/1995;– nesolicitarea eliberarii unei noi licente, în cazul prevăzut la art. 22 alin. 4 din Ordonanţa Guvernului nr. 42/1995;f) oprirea fabricatiei, concomitent cu interzicerea de a mai desfăşura activităţi în domeniul productiei de produse alimentare, în cazul agentilor economici care continua sa functioneze fără licenta de fabricatie, desi au fost sanctionati cu amendă contraventionala pentru functionare fără licenta de fabricatie, potrivit art. 29 lit. e) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/1995;g) retragerea (anularea) licentei de fabricatie când agentul economic nu mai desfăşoară activitatea pentru care a primit licenta de fabricatie, a schimbat profilul de activitate sau când a incetat definitiv activitatea şi/sau când se solicita de alte organisme de control care au prevăzută această măsură în actele normative specifice domeniului lor de activitate.7. Procesul-verbal de control va fi redactat în doua exemplare. Un exemplar al procesului-verbal de control rămâne la agentul economic, iar al doilea exemplar, la directia generală pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana sau a municipiului Bucureşti, care îl va inregistra în registrul privind evidenta proceselor-verbale de control, conform modelului prevăzut în anexa nr. 12 la prezentul regulament.8. Amenzile stabilite de către persoanele în drept se virează de către cei sanctionati, în contul bugetului de stat "Venituri din amenzi aplicate potrivit dispoziţiilor legale", deschis la trezoreria statului în a carei raza teritoriala agentii economici au domiciliul fiscal, sau în contul bugetului de stat, deschis la unitatile Băncii Comerciale Române – S.A. pe seama organelor financiare teritoriale, în judete sau în municipiul Bucureşti, după caz, şi cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, aprobata şi modificata prin Legea nr. 180/2002.9. Agentul economic poate contesta masurile contraventionale stabilite în procesul-verbal de control, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, aprobata şi modificata prin Legea nr. 180/2002.
 + 
Capitolul 5Dispozitii finale1. Toate anexele menţionate în prezentul regulament fac parte integrantă din acesta.2. Evidentele prevăzute în prezentul regulament se vor tine conform formularelor stabilite.3. Formularele de licente de fabricatie se comanda şi se achizitioneaza de către Ministerul Agriculturii, Alimentatiei şi Pădurilor şi se distribuie direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene şi a municipiului Bucureşti prin reprezentantii împuterniciţi ai acestora.Formularele de licenţă existente îşi păstrează valabilitatea până la epuizarea stocului existent, după care vor fi redactate conform modelelor prezentate în anexele nr. 8a) şi 8b) la prezentul regulament.Eliberarea licentelor de fabricatie agentilor economici solicitanţi se face de către directiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judetene sau a municipiului Bucureşti, cu recuperarea costului editarii formularelor, iar încasările respective se virează la bugetul de stat.
 + 
Anexa 1───────la regulament─────────────ACTIVITĂŢILE ŞI PRODUSELEpentru care Ministerul Agriculturii,Alimentatiei şi Pădurilor acorda licente de fabricatieI. Domeniul productiei de lapte şi produse lactate1. Fabricarea laptelui de consum şi a produselor acidofile (iaurt, lapte batut, chefir etc.) (U.M. = hi/24 h)2. Fabricarea branzei proaspete de vaci, cremelor, smantanei de consum, fristii (U.M. = t/24 h)3. Fabricarea untului (U.M. = t/24 h)4. Fabricarea inghetatei (U.M. = t/24 h)5. Fabricarea conservelor din lapte (lapte concentrat, lapte praf, produse pentru alimentatia copiilor etc.) (U.M. = t/an)6. Fabricarea branzeturilor (fermentate, cu pasta oparita, framantate, afumate, conservate în saramura etc.) (U.M. = t/an)II. Domeniul productiei de carne şi produse din carne1. Abatorizarea animalelor şi a pasarilor (U.M. = t/an)2. Fabricarea semipreparatelor şi a preparatelor din carne (U.M. = t/an)3. Fabricarea semiconservelor şi conservelor din carne şi mixte (U.M. = t/an)III. Domeniul prelucrarii şi conservarii peştelui şi a produselor din peste1. Fabricarea semiconservelor şi conservelor din peste (U.M. = t/an)2. Fabricarea preparatelor şi semipreparatelor din peste (U.M. = t/an)IV. Domeniul productiei de paine şi produse de morarit şi panificatie1. Fabricarea fainurilor, grisurilor şi a arpacasului din grau (U.M. = t/24 h)2. Fabricarea malaiului şi fainii de porumb (U.M. = t/24 h)3. Prelucrarea orezului (U.M. = t/24 h)4. Fabricarea painii, produselor de panificatie şi produselor de patiserie (U.M. = t/24 h)5. Fabricarea pastelor fainoase (U.M. = t/24 h)6. Fabricarea biscuitilor, piscoturilor şi altor produse similare (U.M. = t/24 h)7. Fabricarea fulgilor de cereale şi a produselor expandate (U.M. = t/24 h)V. Domeniul prelucrarii şi conservarii fructelor şi legumelor1. Fabricarea conservelor de legume şi/sau fructe şi/sau a pastei de tomate şi/sau a gemurilor şi/sau a marmeladelor şi/sau a jeleurilor (U.M. = t/an)2. Fabricarea sucurilor de fructe şi/sau legume (U.M. = t/an)3. Fabricarea produselor deshidratate din legume şi/sau fructe (U.M. = t/an)VI. Domeniul productiei de uleiuri şi de grasimi vegetale alimentare1. Fabricarea uleiurilor vegetale brute şi/sau rafinate (U.M. = mii t/an)2. Fabricarea maionezei şi/sau margarinei şi/sau grasimilor parţial sau total hidrogenate (U.M. = mii t/an)VII. Domeniul productiei de zahar şi produse zaharoase1. Fabricarea zaharului (U.M. = t sfecla/24 h)2. Fabricarea ciocolatei şi/sau a produselor din ciocolata (U.M. = t/an)3. Fabricarea drajeurilor şi/sau caramelajului (bomboane sticloase) şi/sau caramelei şi/sau bomboanelor medicinale (U.M. = t/an)4. Fabricarea produselor gelifiate (rahat, jeleuri etc.) (U.M. = t/an)5. Fabricarea produselor de cofetarie şi patiserie (U.M. = kg/24 h)6. Fabricarea halvalei (U.M. = t/an)7. Fabricarea produselor zaharoase expandate (U.M. = t/an)VIII. Domeniul productiei de bauturi1. Fabricarea bauturilor spirtoase (inclusiv cele slab alcoolizate) (U.M. = MGD/an)2. Fabricarea alcoolului etilic de fermentatie (U.M. = MGD/an)3. Fabricarea vinurilor (U.M. = vag./an)4. Fabricarea cidrului şi/sau a altor bauturi nedistilate obtinute prin fermentare şi/sau a bauturilor mixte ce conţin alcool (U.M. = mii sticle/an)5. Fabricarea berii (U.M. = mii hl/an)6. Fabricarea otetului (U.M. = mii hl/an)7. Fabricarea bauturilor răcoritoare nealcoolice (U.M. = mii hl/an)IX. Domeniul productiei de amidon, glucoza şi drojdie de panificatie1. Fabricarea amidonului (U.M. = t/an)2. Fabricarea glucozei, fructozei, maltozei etc. (U.M. = t/an)3. Fabricarea drojdiei de panificatie (U.M. = t/an)X. Fabricarea altor produse alimentareXI. Activităţi de ambalare şi/sau imbuteliere de produse alimentare
 + 
Anexa 2───────la regulament─────────────Nr. ….. din ……CEREREpentru acordarea licentei de fabricatieAgentul economic, persoana juridica/asociaţie familiala/persoana fizica …….. cu sediul în …… str. ….. nr. …. cu Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comerţului/Autorizatia nr. …. codul fiscal …… telefon ….. fax …. telex ….. reprezentat de …… domiciliat în ……. str. ….. nr. ….. bl. … sc. … et. … ap. … sectorul/judeţul ….. posesor al buletinului/cartii de identitate seria ….. nr. ….. eliberat/eliberata de ……. având functia de …… pe baza pieselor anexate la dosar, solicit eliberarea licentei de fabricatie pentru unitatea cu sediul în ……….. str. ….. nr. …… sectorul/judeţul ….. în vederea fabricarii urmatoarelor produse alimentare/activităţi în domeniul:1. ……………………………………………….2. ……………………………………………….3. ……………………………………………….4. ……………………………………………….Data…………Semnatura ……………Domnului director general al Directiei pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentiei Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura a Judeţului ……………/ Municipiului Bucureşti
 + 
Anexa 3───────la regulament─────────────FISA UNITATIIUnitatea cu sediul în ………. str. ……. nr. …… sectorul/judeţul ……. având ca obiect de activitate ………./ (se vor inscrie categoriile de produse sau activităţile pentru care se solicita licenta de fabricatie, conform anexei nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor nr. 357/2003)Dotarea tehnica:────────────────a) schita-plan, care să cuprindă toate spatiile de fabricatie şi de depozitare ale unităţii, cu instalatiile şi utilajele din dotare;b) capacitatea zilnica a unităţii, determinata de utilajul conducator (conform unităţii de măsura precizate în anexa nr. 1 la regulament);c) dotarea cu instalaţii şi utilaje:───────────────────────────────────────────────────────────────────    Denumirea Observatii instalaţiilor şi Starea tehnica (se va menţiona dacă   utilajelor (grad de uzura) asigura obtinerea   din dotare de produse la nivelul                                              de calitate propus)───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────d) dotarea cu instrumente şi aparatura de măsura şi control pentru urmarirea desfăşurării procesului tehnologic:───────────────────────────────────────────────────────────────────   Denumirea Domeniul Documentul de instrumentului Parametrul de atestare a sau aparatului masurat măsurare verificării                                                 metrologice──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 + 
Anexa 4───────la regulament─────────────FISA LABORATORULUI UZINALDotarea laboratorului uzinal pentru verificarea parametrilor de calitate ai materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite, conform prevederilor instructiunilor tehnologice, specificatiilor tehnice sau standardelor pentru fiecare categorie de produse:──────────────────────────────────────────────────────────────────── Denumirea instrumentului Parametrul Documentul de atestare    sau aparatului masurat a verificării metrologice────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────NOTĂ:Pentru analizele care conform specificatiei tehnice sau standardului de firma se efectueaza periodic (de exemplu: incarcatura microbiana, metale grele etc.) şi care nu se pot efectua în laboratoarele proprii, se vor incheia contracte cu laboratoare specializate.
 + 
Anexa 5    ───────la regulament─────────────                              FISA     cu privire la pregătirea de specialitate a personalului──────────────────────────────────────────────────────────────────                                                   din care:  Structura personalului Nr. total ────────────────────────                                          Calificati Necalificati────────────────────────────────────────────────────────────────── Personal de conducere a procesului de fabricatie: numele şi documentul de atestare a pregatirii profesionale de specialitate────────────────────────────────────────────────────────────────── Personal de productie────────────────────────────────────────────────────────────────── Personal de laborator: numele şi documentul de atestare a pregatirii profesionale de specialitate────────────────────────────────────────────────────────────────── Personal de întreţinere a utilajelor şi instalaţiilor────────────────────────────────────────────────────────────────── Personal auxiliar──────────────────────────────────────────────────────────────────
 + 
Anexa 6    ───────la regulament─────────────                         REGISTRUL         de evidenta a cererilor pentru acordarea licentelor                        de fabricatie──────────────────────────────────────────────────────────────────── Numărul Numărul Numele Data eliberarii Modul Obser-   de Data şi data şi adresa licentei de vatii inregis- cererii solici- de fabricatie rezolvare trare tantului────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 + 
Anexa 7───────la regulament─────────────PROCES-VERBAL Nr. …./…….de verificare a realitatii datelor inscrise îndocumentaţia pentru acordarea licentei de fabricatieSubsemnatul/Subsemnata ………. posesor/posesoare al/a legitimatiei nr. ……… eliberata de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei şi Pădurilor, în urma verificării realitatii datelor inscrise în documentaţia depusa la Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura ……. cu Cererea nr. ….. din …… pentru acordarea licentei de fabricatie pentru unitatea de productie din ……… str. …… nr. …., sectorul/judeţul ………….. în vederea fabricarii urmatoarelor produse alimentare: ………/(se vor inscrie categoriile de produse alimentare/activităţile menţionate în cerere) aparţinând agentului economic …….cu sediul în ……. str. ……. nr. …. sectorul/judeţul ………. cu Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comerţului/Autorizatia nr. ….. codul fiscal …….. tel. …. fax ….. reprezentat de ……. domiciliat în …….. str. …… nr. …. bl. ….. sc. …. et. …. ap. …. sectorul/judeţul …………. posesor al buletinului/cartii de identitate seria ….. nr. …. eliberat/eliberata de Politia …….. având functia de ……….am constatat urmatoarele:1. unitatea de productie indeplineste condiţiile legale pentru acordarea licentei de fabricatie;sau2. unitatea de productie nu indeplineste condiţiile legale pentru acordarea licentei de fabricatie din urmatoarele motive:a) ………………………………………………………………..b) ………………………………………………………………..c) ……./(se vor menţiona distinct motivele neacordarii licentei de fabricatie)Reprezentantul imputernicitconstatator,………………………Reprezentantul imputernicital agentului economic,………………………(semnatura şi stampila)
 + 
Anexa 8a)────────────la regulament──────────────ROMÂNIAMINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI ŞI PADURILORDirectia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura a Judeţului ………./Municipiului BucureştiDirectorul general al Directiei pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentiei Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura,în baza Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializarii, aprobata şi modificata prin Legea nr. 123/1995 şi modificata şi completata prin Ordonanţa Guvernului nr. 33/1999,având în vedere propunerea reprezentantilor împuterniciţi pentru eliberarea licentelor de fabricatie, numiti prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor nr. ……… din ………..în temeiul Regulamentului cu privire la acordarea, suspendarea şi retragerea (anularea) licentelor de fabricatie agentilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul productiei de produse alimentare,emite urmatoareaLICENTA DE FABRICATIEpentru atestarea dreptului de a desfăşura activităţiîn domeniul productiei de produse alimentareSeria …. nr. ……………..pentru agentul economic ……. cu sediul în …../(satul, comuna, orasul, municipiul) str. …… nr. ….. sectorul ……. judeţul ……. cu Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comerţului/Autorizatia nr. ……. codul fiscal …….Agentul economic ……. are capacitatea tehnica şi profesionala de a desfăşura activităţi de productie în domeniul: ……………………………/ (activităţile şi produsele) la unitatea de productie din …….. str. …….. nr. …… sectorul …. judeţul ….. .Director general,…………………Am primit licenta de fabricatie ……………./(data)Emisa la …………………………………/(data)……………………………………(numele şi prenumele, functia şi semnatura)
 + 
Anexa 8b)─────────la regulament──────────────ROMÂNIAMINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI ŞI PADURILORDirectia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura a Judeţului ……………../Municipiului BucureştiDirectorul general al Directiei pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentiei Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura,în baza Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializarii, aprobata şi modificata prin Legea nr. 123/1995 şi modificata şi completata prin Ordonanţa Guvernului nr. 33/1999,având în vedere propunerea reprezentantilor împuterniciţi pentru eliberarea licentelor de fabricatie, numiti prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor nr. … din ……………în temeiul Regulamentului cu privire la acordarea, suspendarea şi retragerea (anularea) licentelor de fabricatie agentilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul productiei de produse alimentare,emite urmatoareaLICENTA DE FABRICATIEpentru atestarea dreptului de a desfăşura activităţi în domeniulproductiei de produse alimentareSeria …… nr. …………..pentru agentul economic ……. cu sediul în ………/(satul, comuna, orasul, municipiul) str. …… nr. ….. sectorul ….. judeţul ………. cu Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comerţului/Autorizatia nr. ………… codul fiscal ……….Agentul economic …… are capacitatea tehnica şi profesionala de a desfăşura activităţi de productie în domeniul: ………………………/(activităţile şi produsele) la unitatea de productie din …….. str. …….. nr. …… (satul, comuna, orasul, municipiul) sectorul …… judeţul ……….. .Director general,…………………Emisa la …………./(data)
 + 
Anexa 9    ───────la regulament─────────────                REGISTRUL DE EVIDENTA A LICENTELOR DE FABRICATIE─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Nr. Seria şi Titularul Unitatile de productie, Obser- crt. numărul licentei licentei activităţile şi categoriile vatii         de fabricatie de de produse pentru care                            fabricatie se acordă licenta de                                                 fabricatie───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 + 
Anexa 10    ───────la regulament─────────────                    1. MODEL DE LEGITIMATIE         – faţa – – verso –┌────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐│ │Posesorul prezentei legitimatii este││ ROMÂNIA │abilitat să aplice prevederile ││ MINISTERUL AGRICULTURII, │Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 în││ ALIMENTATIEI ŞI PADURILOR │judeţul/municipiul ……… pentru ││ │verificarea faptica a datelor ││ Legitimatie Nr. 500 Loc │inscrise în documentaţia prin care ││ pentru │se solicita acordarea licentelor de ││ Numele: IONESCU fotografie│fabricatie şi are dreptul de acces ││ Prenumele: MIRCEA │în zone, cladiri, anexe sau alte ││ Buletinul/cartea de identitate │spatii ale agentilor economici care ││ seria …… nr. …… │solicita licenta de fabricatie ││ │pentru a desfăşura o activitate în ││ Ministru, │domeniul productiei de produse ││ │alimentare. │└────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘2. MODEL DE STAMPILA
 + 
Anexa 11───────la regulament─────────────Seria ……… nr. ………..MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI ŞI PADURILORDirectia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura …………..Adresa ………… telefon ………. fax ……..PROCES – VERBAL DE CONTROL Nr. ………….Incheiat astazi ……………../(ziua, luna, anul)1. Agent constatator:…………………….. functia ……….. legitimatia nr. ……………………………….. functia ……….. legitimatia nr. ……………………………….. functia ……….. legitimatia nr. …………2. Agent economic controlat (persoana fizica) ………… înmatriculat în registrul comerţului sub nr. …….. cod unic de înregistrare …………. cont bancar …… Banca …… adresa sediului ……..3. Unitatea (punct de lucru) (adresa) ………………. unde am fost primiti de domnul/doamna …………. în calitate de ……….. posesor/posesoare al/a actului de identitate …… seria …… nr. ……. eliberat de ……..la data de …….CNP …………..4. Obiectul controlului*):……………………………………………………………………………………………………………………………………────────────────*) Indicarea concreta şi corecta a actelor normative care evidentiaza elementele referitoare la obiectul controlului.5. Esantioane*) (probe) prelevate (conform anexelor A şi B):…………………………………………………………………………………………………………………………………..────────────────*) Vor fi insotite de proces-verbal.6. Constatari în timpul desfăşurării controlului (descrierea faptelor savarsite) în ziua luna ……….. anul …………. ora ……………:7. Măsuri stabilite în baza constatarilor: ………………………….………………………………………………………………..8. Sancţiuni contraventionale aplicate:───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────                     Numărul codului                     de înregistrare Articolul Valoarea Semnatura NumărulContra Adresa fiscala sau actul din actul amenzii contra- chitan-venientul completa de identitate normativ aplicate venien- tei de                     al persoanei tului achi-                     (seria, nr. …) tare a                     data emiterii) amen-                                                                        zii───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────a) Amenda, în suma de ……. lei, se va achita în termen de 15 zile de la data comunicarii, astfel:– 75%, adica ……………. lei, în contul bugetului de stat (venituri din amenzi aplicate potrivit prevederilor legale) nr. …… deschis la Trezoreria ……………………;– 25%, adica ……………. lei, în contul Directiei pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentiei Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura …………….. nr. …………. deschis la ……………………b) Contravenientul poate achita în termen de 48 de ore de la comunicare jumătate din minimul legal al amenzii, adica ………………. lei, astfel:– 75%, adica ……………. lei, în contul bugetului de stat nr. ……… deschis la Trezoreria ………………..;– 25%, adica ……………. lei, în contul Directiei pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentiei Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura ……….. nr. ……….. deschis la ………………………………….. .c) Chitantele de plată sau documentele bancare vor fi prezentate în termen de 15 zile la Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura …………………. serviciul inspecţii, în acest fel orice urmărire incetand.În caz contrar se va proceda la executare silita conform legii.d) Împotriva procesului-verbal contravenientul poate face plangere în termen de 15 zile de la comunicare. Plangerea însoţită de copia procesului-verbal se va depune la Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura ………….. conform art. 31 şi 32 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobata şi modificata prin Legea nr. 180/2002.Procesul-verbal contine ……. pagini şi s-a întocmit în ……….. exemplare, din care au fost difuzate …………….. .e) Alte menţiuni (se va preciza dacă contravenientul sau reprezentantul acestuia refuza să semneze) ………………………………..9. Martor:Domnul/Doamna ……… domiciliat/domiciliata în …………str. ……. nr. ….. bl. …. sc. …. ap. …. judeţul/sectorul …….. telefon …….. act de identitate ….. seria ….. nr. ….. CNP ……….. emis de ………….. la data de …………….Semnatura…………..10. Obiectiuni:………………………………………………………………..………………………………………………………………..Agent constatator,Contravenient sau reprezentantal agentului economic,Am luat cunoştinţa de conţinutulprocesului-verbal cu/fără obiectiuni. + 
Anexa A    ────────la Procesul-verbal──────────────────de control────────────    nr. …….. din ……………    MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI ŞI PADURILOR    Directia pentru agricultura şi dezvoltare rurala/Agentia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultura    Telefon …………… fax ……………………                   ESANTIOANE PRELEVATE PENTRU VERIFICĂRI───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Denumirea Verificarea Cantitatea Marimea Persoana care păstreazăcrt. produsului solicitata aflata esantionului proba-martor: numele,                                la prenumele, functia şi                             detinator semnatura──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Esantioanele au fost expediate prin …………………………(numele, prenumele şi functia)Reprezentantii împuterniciţi constatatori,……………………………………(numele şi prenumele)……………………………………(semnatura şi stampila)Reprezentantul agentului economic,……………………………………(numele, prenumele, calitatea)……………………………………(semnatura şi stampila)
 + 
Anexa B    ────────la Procesul-verbal──────────────────de control────────────    nr. ……….. din ………………┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐│ MINISTERUL AGRICULTURII, │ MINISTERUL AGRICULTURII, ││ ALIMENTATIEI ŞI PADURILOR │ ALIMENTATIEI ŞI PADURILOR ││ │ ││ Directia Generală pentru Agricultura │ Directia Generală pentru Agricultura ││ şi dezvoltare rurala │ şi dezvoltare rurala ││ Agentia Naţionala pentru Pescuit │ Agentia Naţionala pentru Pescuit ││ şi Acvacultura │ şi Acvacultura ││ a Judeţului …………………./ │ a Judeţului …………………../ ││ Municipiului Bucureşti │ Municipiului Bucureşti ││ │ ││ ETICHETA PENTRU ESANTION │ ETICHETA PENTRU ESANTION ││ (talonul care rămâne pe esantion) │ (talonul care rămâne pe esantion) ││ │ ││ Denumirea produsului …………… │ Denumirea produsului …………… ││ Data prelevarii …….. ora ……. │ Denumirea expeditorului produsului ││ │ ……………………………… ││ Numerele aplicate esantioanelor │ Denumirea deţinătorului/ ││ prelevate …………………….. │ proprietarului marfii ………….. ││ │ Denumirea laboratorului ………… ││ Procesul-verbal de prelevare ……. │ ……………………………… ││ ……………………………… │ Numărul de înregistrare la ││ Denumirea laboratorului ………… │ laborator …………………….. ││ ……………………………… │ Data ……….., ora ………….. ││ Numărul de înregistrare la │ ││ laborator …………………….. │ Deţinătorul/ Reprezentantul ││ Data ………… ora ………….. │ proprietarul imputernicit, ││ Valoarea esantioanelor, │ marfii, …………….. ││ declarata de deţinătorul marfii …. │ …………. (numele şi ││ ……………………………… │ (numele, semnatura) ││ │ functia şi ││ Reprezentantul imputernicit, │ semnatura) ││ ……………………….. │ ││ (numele, functia şi semnatura) │ ││ │ Primitor de la laborator, ││ Primitor de la laborator, │ ………………………. ││ ……………………….. │ (numele, functia şi semnatura) ││ (numele, functia şi semnatura) │ ││ │ │└───────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘
 + 
Anexa 12    ──────────la regulament──────────────                         REGISTRUL PRIVIND EVIDENTA                       proceselor-verbale de control──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Data Emitentul Agentul Unitatea Masurile Observatiicrt. înregistrării procesului- economic controlata luate şi                   verbal de controlat sanctiunile                   control aplicate─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x