REGULAMENT din 26 iunie 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 564 din 11 septembrie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1342 24/08/2010
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LAORDIN 117 19/04/2001
ART. 3REFERIRE LAORDIN 117 19/04/2001
ART. 8REFERIRE LAORDIN 117 19/04/2001
ART. 10REFERIRE LAORDIN 117 19/04/2001
ART. 17REFERIRE LAORDIN 117 19/04/2001
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1342 24/08/2010
ActulAPROBAT DEORDIN 203 26/06/2001

privind modul de stabilire a tarifelor care se practica pentru acţiunile de vânătoare realizate în România cu vânători străini



 + 
Articolul 1Fiecare gestionar de fond de vânătoare care organizează acţiuni de vânătoare cu vânători străini va stabili prin decizie tarifele proprii pentru acţiunile de vânătoare în România cu vânători străini.
 + 
Articolul 2Tarifele stabilite de fiecare gestionar conform prevederilor art. 1 nu trebuie să fie mai mici decât tarifele minime stabilite prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 117/2001 pentru aprobarea Listei cuprinzând tarifele minime care se percep de la vânători străini pentru acţiuni de vânătoare în România.
 + 
Articolul 3Tarifele minime prevăzute în anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 117/2001 includ comisionul care se acordă în cazul colaborării cu firme comisionare pentru organizarea de acţiuni de vânătoare cu vânători străini şi cota T.V.A.
 + 
Articolul 4Achitarea tarifului stabilit de fiecare gestionar în condiţiile art. 1 da dreptul vânătorului străin sa vaneze exemplarele comandate şi să îşi însuşească, în cazul vânatului purtător de trofee convenţionale, trofeele prevăzute în coloana 2 din anexa la prezentul regulament.
 + 
Articolul 5Prin excepţie de la prevederile art. 4, trofeele convenţionale medaliabile, al căror punctaj stabilit după formula de evaluare a Consiliului Internaţional de Vânătoare – C.I.C. este egal sau mai mare decât cel stabilit în coloana 3 din anexa la prezentul regulament, fac parte din patrimoniul naţional şi se reţin de gestionarul fondului de vânătoare pentru colecţia naţionala de trofee de vânătoare.
 + 
Articolul 6Prevederile art. 5 se aplică în mod diferenţiat după cum urmează:a) dacă piesa impuscata este dintr-o specie de vanat purtătoare a unui singur trofeu convenţional de vânătoare, vânătorul străin plăteşte 5% din valoarea tarifului de impuscare;b) dacă piesa impuscata este dintr-o specie de vanat purtătoare a doua trofee convenţionale de vânătoare şi gestionarul retine, în condiţiile art. 5, un singur trofeu, vânătorul străin plăteşte 60% din valoarea tarifului de impuscare;c) dacă piesa impuscata este dintr-o specie de vanat purtătoare a doua trofee convenţionale de vânătoare şi gestionarul retine, în condiţiile art. 5, ambele trofee, vânătorul străin plăteşte 10% din valoarea tarifului de impuscare.
 + 
Articolul 7(1) În toate cazurile prevăzute la art. 6 vânătorului i se eliberează copie de pe fişa de evaluare a trofeului şi Certificatul de impuscare care atesta valoarea piesei de la care a fost obţinut trofeul.(2) Certificatul prevăzut la alin. (1) se eliberează de gestionarul fondului de vânătoare conform modelului stabilit de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor.
 + 
Articolul 8(1) Trofeele bizare sunt acele trofee care nu pot fi evaluate prin formula C.I.C. specifică.(2) Vânătorii străini reţin trofeele bizare în cazul speciilor de cervide (cerb, cerb lopatar, caprior) în baza achitării tarifului de impuscare, iar pentru celelalte specii, în baza achitării tarifelor specifice prevăzute în anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 117/2001.
 + 
Articolul 9În situaţiile în care acelaşi gestionar de fond de vânătoare desfăşoară acţiuni de vânătoare cu vânători străini prin firme comisionare şi direct cu vânătorii străini, tarifele de impuscare pe care aceşti gestionari le practica direct cu vânătorii străini nu pot fi mai mici decât tarifele practicate cu firmele comisionare.
 + 
Articolul 10În cazul desfăşurării în aceeaşi zi de acţiuni de vânătoare pentru specii de păsări de interes vânătoresc prevăzute la lit. O din anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 117/2001, vânătorului străin i se va aplica tariful de impuscare cel mai mare.
 + 
Articolul 11Vanarea ciorilor şi cotofenelor cu vânători străini poate fi facuta fără aplicarea tarifului de impuscare.
 + 
Articolul 12(1) Trofeul de cervide şi de capra neagra este format din coarne şi craniu cu maxilarul superior.(2) Trofeele prevăzute la alin. (1) se cantaresc, în vederea stabilirii tarifului de impuscare, la 24 de ore după fierbere şi curatare.
 + 
Articolul 13Trofeele craniu se evalueaza în vederea stabilirii tarifului de impuscare la 24 de ore după fierbere şi curatare.
 + 
Articolul 14Evaluarea pentru blanurile crude se face imediat după jupuire, înainte de a fi conservate prin sarare, după formula de evaluare C.I.C. a trofeelor blana.
 + 
Articolul 15(1) Determinarea caracteristicilor în funcţie de care se face stabilirea tarifului de impuscare (greutatea trofeului, punctajul blanii crude, evaluarea trofeului) se face de comisia special constituită în acest scop, alcătuită dintr-un număr impar de membri şi stabilită de fiecare gestionar pentru fiecare judeţ.(2) Din comisia prevăzută la alin. (1) va face parte în mod obligatoriu un reprezentant al comisiei teritoriale pentru evaluarea trofeelor de vanat, constituită prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, care îşi desfăşoară activitatea în judeţul respectiv.(3) La determinarea caracteristicilor prevăzute la alin. (1) comisia funcţionează cu condiţia participării a jumătate plus unul dintre membrii săi, obligatorie fiind prezenta reprezentantului comisiei teritoriale pentru evaluarea trofeelor de vanat.
 + 
Articolul 16Tariful pentru piesa ranita şi nerecuperata se aplică în situaţia în care vânătorul a rănit vanatul asupra căruia a tras, fără însă ca acesta să fie recuperat.
 + 
Articolul 17(1) Tariful pentru foc greşit se percepe pentru speciile prevăzute în anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 117/2001, în cazul în care vânătorul a tras un singur foc asupra unei piese din aceste specii fără ca aceasta să fie impuscata sau ranita.(2) Tariful pentru foc greşit se percepe o singură dată şi în situaţia în care sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: au fost trase mai multe focuri gresite asupra aceleiaşi piese, din acelaşi loc şi de către acelaşi vânător, fără ca aceasta să fie impuscata sau ranita.
 + 
Articolul 18Plata pentru acţiunile de vânătoare desfăşurate în România cu vânători străini se poate face în orice moneda acceptată de statul român, la cursul de schimb valutar al Băncii Naţionale a României din ziua plăţii.
 + 
Anexa –––la regulament–––––PRAGUL MINIM DE PUNCTE C.I.C.al trofeelor de vanat evaluate, care determina reţinerea acestora în patrimoniul naţional

         
  Nr. crt. Specia Trofeul Pragul minim de la care trofeele evaluate sunt reţinute în patrimoniul naţional (puncte C.I.C.)
  0 1 2 3
  1. Cerb comun coarne şi craniu 250
  2. Cerb lopătar coarne şi craniu 200
  3. Căprior coarne şi craniu 190
  4. Capră neagră coarne şi craniu 130
  5. Mistreţ colţi 140
  6. Urs blană 580
  craniu 65
  7. Lup blană 160
  craniu 45
  8. Râs blană 170
  craniu 28
  9. Pisică sălbatică blană 70
  craniu 18
  10. Vulpe craniu 25,50
  11. Viezure craniu 23,50
  12. Câine enot craniu 21,50

––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x