REGULAMENT din 26 aprilie 2000

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL JUSTITIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 214 din 16 mai 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUSENTINTA 225 17/11/2022
ActulACTUALIZEAZA PEREGULAMENT 26/04/2000
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEDECIZIE 19 13/11/2023
ART. 2REFERIT DEDECIZIE 19 13/11/2023
ART. 3REFERIT DEDECIZIE 19 13/11/2023
ART. 7REFERIT DEMETODOLOGIE 21/06/2024
ART. 7REFERIT DEORDIN 6397 24/10/2024
ART. 8REFERIT DEDECIZIE 10 17/06/2024
ART. 8INTERPRETAREDECIZIE 19 13/11/2023
ART. 8REFERIT DEDECIZIE 19 13/11/2023
ART. 25REFERIT DEDECIZIE 19 13/11/2023
ART. 28REFERIT DEDECIZIE 19 13/11/2023





Notă
Aprobat prin ORDINUL nr. 954/B/C din 26 aprilie 2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214 din 16 mai 2000.
 + 
Capitolul 1Dispoziții comune + 
Articolul 1(1)Asociațiile, fundațiile și federațiile constituite în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, denumita în continuare ordonanța, sunt supuse înscrierii în registre speciale, constituite, potrivit prezentului regulament, la instanțele judecătorești.(2)Evidenta centralizata în materie se realizează prin Registrul național al persoanelor juridice fără scop patrimonial, denumit în continuare Registrul național, aflat la Ministerul Justiției, și cuprinde atât evidenta persoanelor juridice care se înființează potrivit ordonanței, cat și a celor înființate potrivit Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice (asociații și fundații).
 + 
Articolul 2În sensul prezentului regulament, termenii de mai jos au următorul înțeles:a)înscriere – consemnarea atât a mențiunilor făcute în vederea dobândirii personalității juridice, cat și a celor privind modificări ale actului constitutiv și/sau ale statutului, precum și a oricăror alte mențiuni care, potrivit legii, se înscriu în registrul special; în toate cazurile înscrierea se efectuează prin introducerea datelor în registre ținute în sistem computerizat, iar în lipsa acestora, în registre ținute pe suport hârtie;b)înregistrare – consemnarea făcuta în scop de publicitate pentru realizarea unei evidente centralizate la nivel național a persoanelor juridice fără scop patrimonial;c)persoane juridice fără scop patrimonial – asociațiile, fundațiile și federațiile care se înființează în baza ordonanței, persoanele juridice străine prevăzute la art. 76 din ordonanță, asociațiile, fundațiile, uniunile, federațiile și gruparile de persoane juridice înființate în baza Legii nr. 21/1924, precum și filialele acestora;d)registrul special – registrul asociațiilor și fundațiilor, aflat la judecătorie sau, după caz, registrul federațiilor și registrul persoanelor juridice străine, prevăzute la art. 76 din ordonanță, ținute la tribunal;e)înscrisuri doveditoare în sensul art. 74 alin. (1) din ordonanță – actul constitutiv și statutul persoanei juridice fără scop patrimonial, inclusiv actele de modificare a acestora, precum și actele prin care s-a dispus reorganizarea ori dizolvarea.
 + 
Articolul 3Înscrierile din registrul special și înregistrările din Registrul național se intregesc cu datele rezultate din înscrisurile doveditoare. + 
Articolul 4Înscrierea în registrul special se face la cererea oricăruia dintre asociați sau fondatori, respectiv a oricăreia dintre persoanele juridice fără scop patrimonial care constituie federația, împuterniciți prin actul constitutiv, precum și a oricărei alte persoane interesate, în condițiile legii. + 
Articolul 5Cererea de înscriere în vederea dobândirii personalității juridice va cuprinde, conform modelului prevăzut în anexa nr. I:a)numele și domiciliul persoanei împuternicite în condițiile art. 6 alin. (2) lit. h) din ordonanță;b)numele și domiciliul sau, după caz, denumirea și sediul asociaților sau fondatorilor;c)denumirea și sediul asociației, fundației sau filialei;d)precizarea patrimoniului inițial;e)numărul și data autentificării actului constitutiv și a statutului.
 + 
Articolul 6(1)La cererea de înscriere în vederea dobândirii personalității juridice se vor atașa următoarele documente:a)un exemplar original și două exemplare în copie legalizată de pe actul constitutiv și statut;b)actele doveditoare ale sediului și patrimoniului inițial;c)dovada disponibilității denumirii, eliberată de compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Justiției sau, după caz, refuzul motivat de a elibera dovada disponibilității denumirii;d)certificate ori alte documente cerute potrivit legii speciale persoanelor fizice pentru înființarea legală a persoanei juridice;e)autorizațiile administrative prealabile, în cazul în care sunt cerute potrivit legii speciale, pentru înființare legală.(2)Dacă activitatea desfășurată de persoana juridică intră în sfera de competență a două sau mai multe autorități publice, instanța va solicita atașarea unui număr corespunzător de copii legalizate de pe actul constitutiv și statut, în vederea îndeplinirii obligației stabilite la art. 40 din prezentul regulament.(la 16-08-2012,
Art. 6 a fost modificat de pct. 1 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 7(1)După dobândirea personalității juridice instanța întocmește certificatul de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial, care se completează conform formularului prevăzut în anexa nr. II.(2)Certificatul de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial se eliberează, la cerere, reprezentantului ori mandatarului asociației, fundației, federației sau filialelor acestora.
 + 
Articolul 8(1)Modificările aduse actului constitutiv și/sau statutului produc efecte de la data înscrierii lor în registrul special.(2)Cererea de înscriere a modificării actului constitutiv și/sau a statutului persoanei juridice fără scop patrimonial va cuprinde, în mod corespunzător, mențiunile prevăzute la art. 5, conform modelului prevăzut în anexa nr. III. La cerere se vor atașa înscrisurile prevăzute la art. 6 lit. a), b) și e), înscrisurile prevăzute la art. 6 lit. c) și d) atunci când este cazul, actul modificator în original și copii ale acestuia în numărul prevăzut la art. 6 alin. (2), precum și certificatul de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial, în original.(la 16-08-2012,
Alin. (2) al art. 8 a fost modificat de pct. 2 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
(3)Cererea pentru înscrierea modificărilor actului constitutiv și/sau statutului se va înregistra la instanța competența, formând un dosar separat de cel inițial, care va fi conexat cu acesta.
Notă
Decizie de admitere: HP nr. 19/2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 86 din 30 ianuarie 2024:
Afilierea de noi membri ai unei fundații sportive reprezintă o modificare de act constitutiv sau, după caz, de statut, în sensul dispozițiilor art. 33 din Ordonanța Guvernului nr. 26/2000.
Drepturile ce rezultă din calitatea de membru sunt condiționate de înscrierea în Registrul federațiilor a modificării de statut constând în afilierea de noi membri.
 + 
Articolul 9În cazul admiterii cererii pentru înscrierea modificării actului constitutiv și/sau a statutului și după efectuarea înscrierii instanța va proceda, din oficiu, la completarea în mod corespunzător a certificatului de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial, cu date privind denumirea, sediul sau durata de funcționare. Fiecare completare a certificatului de înscriere se va face sub semnătura judecătorului și va purta ștampila instanței. + 
Articolul 10Dispozițiile art. 5-9 se aplică în mod corespunzător și în cazul federațiilor.
 + 
Capitolul 2Organizarea Registrului asociațiilor și fundațiilor + 
Articolul 11(1)La fiecare judecătorie se înființează Registrul asociațiilor și fundațiilor.(2)Asociațiile și fundațiile, precum și filialele devin persoane juridice din momentul înscrierii lor în registru.
 + 
Articolul 12(1)Registrul asociațiilor și fundațiilor prevăzut la art. 11 este compus din două părți: partea întâi – A – destinată înscrierii asociațiilor și filialelor acestora și partea a doua – B – destinată înscrierii fundațiilor și filialelor acestora.(2)Fiecare dintre persoanele juridice menționate la alin. (1) va fi înscrisă în partea corespunzătoare a registrului special și va purta un număr de înscriere, începând de la numărul 1 pentru fiecare parte a registrului.(3)În fiecare an se deschide un nou registru special.(4)Toate mențiunile ulterioare cu privire la o asociație, fundație sau filiala înscrisă în registrul special se operează sub același număr.
 + 
Articolul 13(1)Partea întâi – A – va cuprinde doua secțiuni, numerotate cu cifre române.(2)Secțiunea I conține înscrierile care au ca efect dobândirea personalității juridice de către asociație ori de filiala unei asociații.(3)Secțiunea I are următoarele rubrici:a)numărul și data înscrierii asociației;b)numărul dosarului judecătoriei, numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere și, dacă este cazul, numărul dosarului și al deciziei pronunțate în recurs, cu indicarea instanței și a secției;c)denumirea asociației;d)sediul asociației;e)durata de funcționare a asociației;f)patrimoniul inițial al asociației;g)numele sau, după caz, denumirea asociaților;h)scopul asociației;i)obiectivele asociației;j)indicarea componentei nominale a consiliului director și a organului de control, precum și a persoanei sau persoanelor desemnate sa reprezinte asociația;k)mențiuni cu privire la filialele asociației: sediul, patrimoniul inițial, radierea;l)mențiuni privind apartenența asociației la o federatie: denumirea, sediul, radierea;m)mențiuni privind afilierea asociației la organizații internaționale: denumirea, sediul acesteia, alte organizații afiliate;n)mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică al asociației: numărul și data hotărârii Guvernului prin care s-a recunoscut utilitatea publică, indicarea numărului Monitorului Oficial al României în care au fost publicate rapoartele de activitate și bilanțurile anuale, numărul și data hotărârii Guvernului prin care s-a retras actul de recunoaștere a utilității publice;o)modificări ale actului constitutiv și/sau ale statutului asociației;p)mențiuni privind reorganizarea asociației: modalitatea și indicarea actului doveditor;q)mențiuni cu privire la dizolvarea asociației: modul dizolvării, indicarea actului prin care s-a constatat sau, după caz, s-a hotărât dizolvarea, precum și a organului care l-a emis;r)mențiuni cu privire la lichidarea asociației: numele lichidatorilor, indicarea operațiunilor de lichidare, hotărârea judecătorească prin care s-au soluționat contestațiile la bilanțul lichidatorilor;s)alte mențiuni;t)data radierii asociației.(4)Înscrierea filialei unei asociații se face prin completarea, în mod corespunzător, a rubricilor prevăzute la alin. (3).
 + 
Articolul 14(1)Secțiunea a II-a este destinată înscrierii asociațiilor și filialelor acestora care, ulterior constituirii, și-au schimbat sediul în circumscripția instanței respective. Înscrierile efectuate în acesta secțiune, cu excepția celor privind radierea, nu au nici un efect asupra personalității juridice dobândite anterior.(2)Secțiunea a II-a va cuprinde, în afară rubricilor prevăzute la art. 13 alin. (3), o rubrica noua privind numărul și data înscrierii la judecătoria în a carei circumscripție asociația ori filiala și-a schimbat sediul.
 + 
Articolul 15(1)Partea a doua – B – va cuprinde doua secțiuni, numerotate cu cifre române.(2)Secțiunea I conține înscrierile care au ca efect dobândirea personalității juridice de către fundație ori de filiala unei fundații.(3)Secțiunea I va avea următoarele rubrici:a)numărul și data înscrierii fundației;b)numărul dosarului judecătoriei, numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere și, dacă este cazul, numărul dosarului și al deciziei pronunțate în recurs, cu indicarea instanței și a secției;c)denumirea fundației;d)sediul fundației;e)durata de funcționare a fundației;f)patrimoniul inițial al fundației;g)numele sau, după caz, denumirea fondatorilor;h)scopul fundației;i)obiectivele fundației;j)componenta nominală a consiliului director și a organului de control, dacă a fost stabilită prin actul constitutiv, precum și persoana sau persoanele desemnate sa reprezinte fundația;k)mențiuni cu privire la filialele fundației: sediul, patrimoniul inițial, radierea;l)mențiuni cu privire la apartenența fundației la o federatie: denumirea, sediul, alte organizații componente, radierea;m)mențiuni privind afilierea fundației la organizații internaționale: denumirea, sediul acesteia, alte organizații afiliate;n)mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: numărul și data hotărârii Guvernului prin care s-a recunoscut utilitatea publică, indicarea numărului Monitorului Oficial al României în care au fost publicate rapoartele de activitate și bilanțurile anuale, numărul și data hotărârii Guvernului prin care s-a retras actul de recunoaștere a utilității publice;o)modificări ale actului constitutiv și/sau ale statutului fundației;p)mențiuni privind reorganizarea fundației: modalitatea și indicarea actului doveditor;q)mențiuni cu privire la dizolvarea fundației: modul dizolvării, indicarea hotărârii judecătorești prin care s-a dispus dizolvarea, precum și a instanței care a pronunțat-o;r)mențiuni cu privire la lichidarea fundației: numele lichidatorilor, indicarea operațiunilor de lichidare, hotărârea judecătorească prin care s-au soluționat contestațiile la bilanțul lichidatorilor;s)alte mențiuni;t)data radierii fundației.(4)Înscrierea filialei unei fundații se face prin completarea în mod corespunzător a rubricilor prevăzute la alin. (3).
 + 
Articolul 16(1)Secțiunea a II-a este destinată înscrierii fundațiilor și a filialelor acestora care, ulterior constituirii, și-au schimbat sediul în circumscripția instanței respective. Înscrierile efectuate în aceasta secțiune, cu excepția celor privind radierea, nu au nici un efect asupra personalității juridice dobândite anterior.(2)Dispozițiile art. 14 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
 + 
Articolul 17(1)În ziua rămânerii irevocabile a încheierii prin care a fost admisă cererea de înscriere în vederea dobândirii personalității juridice, înscrierea în Registrul asociațiilor și fundațiilor se efectuează de grefierul desemnat de președintele judecătoriei, sub supravegherea și controlul judecătorului cu atribuții privind activitatea de înscriere a persoanelor juridice fără scop patrimonial.(2)În cazul în care încheierea de admitere sau de respingere a cererii de înscriere în vederea dobândirii personalității juridice a fost recurată, decizia instanței de recurs prin care se confirma sau, după caz, se dispune admiterea cererii se redactează în cel mult 48 de ore de la pronunțare, iar dosarul va fi înaintat instanței de fond care va efectua de îndată înscrierea.(3)După efectuarea înscrierii instanța de fond va comunică Ministerului Justiției datele și înscrisurile doveditoare necesare în vederea înregistrării în Registrul național, în condițiile art. 38 și următoarele. + 
Articolul 18(1)Toate operațiunile de înscriere în registrul special se efectuează, din oficiu, de instanța competența, dacă prin lege nu se prevede altfel.(2)Pentru înscrierea mențiunilor prevăzute la art. 13 lit. m) și, respectiv, la art. 15 lit. m) consiliul director al asociației sau, după caz, al fundației are obligația de a înștiința instanța în a carei circumscripție își are sediul cu privire la afilierea la organizații internaționale.(3)Înscrierea mențiunilor prevăzute la art. 13 lit. n), respectiv la art. 15 lit. n), cu privire la publicarea în Monitorul Oficial al României a rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale, se efectuează de instanța în al carei registru special este înscrisă asociația sau fundația recunoscută ca fiind de utilitate publică, la înștiințarea Ministerului Justiției.(4)Înscrierea mențiunilor referitoare la numărul și data hotărârii Guvernului prin care s-a recunoscut utilitatea publică se efectuează de instanța în al cărei registru special este înscrisă asociația sau fundația recunoscută ca fiind de utilitate publică, la înștiințarea acesteia, iar înscrierea mențiunilor privitoare la numărul și data hotărârii Guvernului prin care s-a retras actul de recunoaștere a utilității publice, la înștiințarea autorității administrative care a propus retragerea actului de recunoaștere a statutului de utilitate publică.(la 16-08-2012,
Alin. (4) al art. 18 a fost introdus de pct. 3 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 19Modificările actului constitutiv și/sau ale statutului se înscriu în registrul special astfel:a)la rubrica "Modificări ale actului constitutiv și/sau ale statutului" se vor menționa obiectul fiecărei modificări (de exemplu: denumirea, sediul, scopul etc.) și hotărârea judecătorească irevocabilă prin care a fost admisă cererea de modificare, cu indicarea numărului, a datei și a instanței care a pronunțat-o;b)la rubrica corespunzătoare obiectului modificării se vor înscrie sub cuvântul "modificări" hotărârea judecătorească irevocabilă prin care a fost admisă cererea de modificare, cu indicarea numărului, a datei și a instanței care a pronunțat-o, precum și conținutul modificării. + 
Articolul 20(1)În cazul schimbării sediului în circumscripția altei judecătorii, instanța care a încuviințat cererea, după efectuarea operațiunilor prevăzute la art. 19, va închide poziția respectiva, prin menționarea noului sediu și a hotărârii judecătorești irevocabile.(2)După închiderea poziției aceeași instanța va transmite de îndată judecătoriei în a carei circumscripție se afla noul sediu o copie certificată de pe hotărârea judecătorească de modificare, rămasă irevocabilă, împreună cu dosarele conexate care privesc acea asociație sau filiala.
 + 
Articolul 21(1)Persoana juridică fără scop patrimonial își încetează existenta prin radiere.(2)Radierea se face prin menționarea hotărârii judecătorești irevocabile prin care s-a dispus această măsură.(3)După radiere nu mai poate fi înscrisă nici o alta mențiune cu privire la orice asociație, fundație sau, după caz, filiala. + 
Articolul 22Judecătoria în a carei circumscripție se afla filiala unei asociații sau fundații va comunică, după rămânerea irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care s-a admis cererea de înscriere a filialei sau de dizolvare a acesteia, datele prevăzute la art. 13 lit. k), respectiv la art. 15 lit. k), judecătoriei în a carei circumscripție se afla sediul asociației sau fundației. + 
Articolul 23Evidenta computerizată se va tine cu respectarea dispozițiilor art. 12-16, conform modelelor formularelor prezentate în anexele nr. IV.1-IV.4. + 
Articolul 24Accesul la registrul special este permis în condițiile legii. + 
Articolul 25(1)Oricine se considera prejudiciat printr-o înscriere făcuta în registrul special are dreptul sa ceara radierea ei.(2)Cererea de radiere se adresează instanței competente în al carei registru special este efectuată înscrierea.(3)Încheierea se da cu citarea persoanei juridice și poate fi atacată numai cu recurs, în termen de 15 zile de la data pronunțării.(4)Recursul se judeca de urgenta în camera de consiliu.(5)Încheierea irevocabilă se înscrie în registrul special, la rubrica "Alte mențiuni".Notă
Prin SENTINȚA CIVILĂ nr. 225 din 17 noiembrie 2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1145 din 19 decembrie 2023, Curtea de Apel Constanța – Secția de contencios administrativ și fiscal a admis acțiunea în contencios administrativ și pe cale de consecință a anulat dispozițiile art. 25 din Regulamentul din 26.04.2000 privind organizarea Registrului asociațiilor și fundațiilor, Registrului federațiilor și Registrului național al persoanelor juridice fără scop patrimonial, aprobat prin Ordinul nr. 954/B/C/2000 emis de Ministerul Justiției.
 + 
Articolul 26(1)Erorile materiale strecurate în înscrierile din registrul special pot fi îndreptate, din oficiu sau în urma unei simple cereri, prin încheiere.(2)Instanța poate cita persoana juridică, atunci când considera necesar, pentru unele lămuriri.(3)Împotriva încheierii se poate exercita numai recurs; termenul de recurs curge de la pronunțare, dacă persoana juridică a fost citata.(4)Dispozițiile art. 25 alin. (5) sunt aplicabile.
 + 
Capitolul 3Organizarea Registrului federațiilor + 
Articolul 27La fiecare tribunal se înființează un registru special, denumit Registrul federațiilor. + 
Articolul 28(1)Registrul federațiilor are doua secțiuni, numerotate cu cifre române.(2)Secțiunea I conține înscrierile care au ca efect dobândirea personalității juridice de către federatie ori de filiala unei federații.(3)Secțiunea I are următoarele rubrici:a)numărul și data înscrierii federației;b)numărul dosarului tribunalului, numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere și, dacă este cazul, numărul dosarului și al deciziei pronunțate în recurs, cu indicarea instanței și a secției;c)denumirea federației;d)sediul federației;e)durata de funcționare a federației;f)patrimoniul inițial al federației;g)denumirea și sediul persoanelor juridice fără scop patrimonial care compun federația;h)scopul federației;i)obiectivele federației;j)indicarea organelor de conducere, administrare și control și a componentei nominale a acestora, precum și a persoanei sau persoanelor desemnate sa reprezinte federația;k)mențiuni cu privire la filiale: sediul, patrimoniul inițial și radierea;l)mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: denumirea, sediul acestora, alte organizații afiliate;m)modificări ale actului constitutiv și/sau ale statutului federației;n)mențiuni privind reorganizarea: modalitatea și indicarea actului doveditor;o)mențiuni cu privire la dizolvare: modul dizolvării, indicarea actului prin care s-a constatat sau, după caz, s-a hotărât dizolvarea, precum și a organului care l-a emis;p)mențiuni cu privire la lichidare: numele lichidatorilor, indicarea operațiunilor de lichidare, hotărârea judecătorească prin care s-au soluționat contestațiile la bilanțul lichidatorilor;q)alte mențiuni;r)data radierii federației. + 
Articolul 29(1)Secțiunea a II-a este destinată înscrierii federațiilor și filialelor acestora care, ulterior constituirii, și-au schimbat sediul în circumscripția instanței respective. Înscrierile efectuate în aceasta secțiune, cu excepția celor privind radierea, nu au nici un efect asupra personalității juridice anterior dobândite.(2)Secțiunea a II-a va cuprinde, în afară rubricilor prevăzute la art. 28 alin. (3), o rubrica noua privind numărul și data înscrierii la tribunalul în a cărui circumscripție federația ori filiala și-a schimbat sediul.
 + 
Articolul 30Dispozițiile art. 17-21 și ale art. 24-26 se aplică în mod corespunzător. + 
Articolul 31Tribunalul în a cărui circumscripție se afla sediul unei federații va comunică judecătoriilor în ale căror circumscripții se afla asociațiile sau fundațiile membre datele prevăzute la art. 13 lit. l), respectiv la art. 15 lit. l). + 
Articolul 32Evidenta computerizată se va tine cu respectarea dispozițiilor art. 28-31, conform modelelor formularelor prezentate în anexele nr. V.1 și V.2.
 + 
Capitolul 4Organizarea registrului persoanelor juridice străine + 
Articolul 33Persoanele juridice străine fără scop patrimonial, recunoscute în România, se înscriu într-un registru special aflat la Tribunalul București. + 
Articolul 34Cererea de înscriere va cuprinde, în mod corespunzător, mențiunile prevăzute la art. 5 și va fi însoțită de câte un exemplar de pe următoarele documente, în copie autentificată și traducere legalizată:a)actul de constituire în statul a cărui naționalitate o au persoanele juridice străine;b)statutul persoanei juridice străine (în măsura în care exista ca act de sine statator);c)hotărârea organului de conducere a acelei persoane juridice străine, prin care se solicita recunoașterea în România;d)statutul viitoarei reprezentante în România a acelei persoane juridice străine, cuprinzând prevederi referitoare la sediu, la capacitatea juridică și la persoanele care reprezintă persoana juridică străină;e)hotărârea Guvernului României de aprobare a cererii de recunoaștere în România a persoanei juridice străine solicitante.
 + 
Articolul 35Registrul prevăzut la art. 33 va avea următoarele rubrici:a)numărul și data înscrierii persoanei juridice străine;b)numărul dosarului tribunalului, numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere și, dacă este cazul, numărul dosarului și al deciziei pronunțate în recurs, cu indicarea instanței și a secției;c)denumirea persoanei juridice străine;d)sediul persoanei juridice străine;e)durata de funcționare a persoanei juridice străine;f)patrimoniul inițial al persoanei juridice străine;g)numele sau, după caz, denumirea asociaților sau fondatorilor persoanei juridice străine;h)scopul persoanei juridice străine;i)obiectivele persoanei juridice străine;j)hotărârea Guvernului României de aprobare prealabilă a cererii de recunoaștere în România a persoanei juridice străine;k)mențiuni privind sediul viitoarei reprezentante în România;l)mențiuni privind capacitatea juridică a reprezentantei persoanei juridice străine;m)persoanele care reprezintă persoana juridică străină;n)mențiuni privind retragerea recunoașterii persoanei juridice străine;o)alte mențiuni.
 + 
Articolul 36Dispozițiile art. 12 din ordonanță sunt aplicabile numai în ceea ce privește înscrierea persoanelor juridice străine în registrul special corespunzător. + 
Articolul 37Evidenta computerizată se va tine cu respectarea dispozițiilor art. 35, conform modelului formularului prezentat în anexa nr. VI.
 + 
Capitolul 5Organizarea Registrului național al persoanelor juridice fără scop patrimonial + 
Articolul 38În scopul ținerii evidenței centralizate a persoanelor juridice fără scop patrimonial și pentru aducerea la cunoștința publicului a informațiilor referitoare la acestea se înființează Registrul național al persoanelor juridice fără scop patrimonial, care este ținut de Ministerul Justiției, prin compartimentul de specialitate.(la 16-08-2012,
Art. 38 a fost modificat de pct. 4 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 39(1)Registrul național se ține în sistem computerizat, conform modelelor prevăzute în anexele nr. VII.1-VII.5, prin replicarea de către instanțele judecătorești a înscrierilor cuprinse în registrele speciale ținute de acestea către serverul central instalat la sediul Ministerului Justiției.(2)Replicarea se efectuează în termen de 3 zile de la rămânerea irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus înscrierea, modificarea actului constitutiv și/sau a statutului ori încetarea asociației, fundației, federației sau filialei.(la 16-08-2012,
Art. 39 a fost modificat de pct. 5 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 40(1)În termenul prevăzut la art. 39. alin. (2), instanța judecătorească competentă este obligată să trimită compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Justiției copii de pe hotărârile judecătorești prin care s-a dispus înscrierea, modificarea actului constitutiv și/sau a statutului ori încetarea asociației, fundației, federației sau filialei, precum și de pe înscrisurile doveditoare, în sistem informatizat sau, în situația în care instanța nu deține mijloacele tehnice necesare, pe suport hârtie, în număr corespunzător.(2)Numărul de copii se stabilește avându-se în vedere că Ministerul Justiției păstrează un exemplar de pe fiecare înscris pentru evidența centralizată a asociațiilor, fundațiilor și federațiilor și comunică celelalte exemplare autorităților publice în al căror domeniu de activitate intră scopul persoanei juridice, în condițiile art. 52 alin. (4) din ordonanță.(la 16-08-2012,
Art. 40 a fost modificat de pct. 6 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 41Înscrisurile referitoare la aceeași persoană juridică fără scop patrimonial alcătuiesc un singur dosar/fișier și sunt arhivate de compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Justiției.(la 16-08-2012,
Art. 41 a fost modificat de pct. 7 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 42(1)Registrul național este alcătuit din cinci părți, identificate cu litere de la A la E, care vor cuprinde:a)prima parte – A – înregistrările privind asociațiile și filialele acestora, cu rubricile prevăzute la art. 13;b)partea a doua – B – înregistrările privind fundațiile și filialele acestora, cu rubricile prevăzute la art. 15;c)partea a treia – C – înregistrările cu privire la federații și filialele acestora, cu rubricile prevăzute la art. 28;d)partea a patra – D – înregistrările privind uniunile și gruparile de persoane juridice înființate potrivit Legii nr. 21/1924, conținând, în mod corespunzător, rubricile prevăzute la art. 28;e)partea a cincea – E – înregistrările persoanelor juridice străine fără scop patrimonial, recunoscute în România, cu rubricile prevăzute la art. 35.(2)Fiecare persoana juridică fără scop patrimonial va fi înregistrată în partea corespunzătoare a Registrului național și va purta un număr de ordine, începând de la numărul 1 pentru fiecare parte.(3)Pentru fiecare an se deschide un nou registru național.
 + 
Articolul 43Persoanele juridice fără scop patrimonial sunt obligate ca în actele pe care le emit sa menționeze numărul de înregistrare din Registrul național, alcătuit din numărul de ordine, partea corespunzătoare din Registrul național în care a avut loc înregistrarea indicată prin literele A, B, C, D sau E și anul înscrierii, despărțite prin bara oblica.
 + 
Capitolul 6Acordarea disponibilității denumirii + 
Articolul 44(1)O denumire este susceptibilă de a fi apropriată, dacă nu aparține unei alte persoane juridice fără scop patrimonial de același fel – asociație, fundație sau federație – prin înscrierea ei anterioară în Registrul național.(2)Orice denumire nouă trebuie să se deosebească de cele existente.(3)Este interzisă utilizarea în denumirea asociației a unor sintagme sau cuvinte susceptibile să creeze confuzie cu denumirea unor autorități sau instituții publice de interes național ori local.(4)Prin sintagme sau cuvinte susceptibile să creeze confuzie cu denumirea unor autorități sau instituții publice de interes național sau local se înțelege includerea în denumirea asociației a unor termeni precum: "comisariat", "inspectorat", "gardă", "academie", "autoritate", "consiliu", "agenție" sau derivatele acestora.(5)Înscrierea unei asociații folosind în denumirea sa cuvintele "național" sau "român" ori derivatele acestora se realizează numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului.(6)Denumirea persoanei juridice fără scop patrimonial trebuie să fie în acord cu ordinea publică și cu bunele moravuri.(la 16-08-2012,
Art. 44 a fost modificat de pct. 8 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 45(1)Verificarea disponibilității denumirii constă în verificarea de către direcția de specialitate din cadrul Ministerului Justiției a îndeplinirii condițiilor prevăzute la art. 44 alin. (1) -(6).(2)În cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 44 alin. (1) -(4) și (6), Ministerul Justiției va refuza motivat eliberarea dovezii de disponibilitate a denumirii.(3)Verificarea va fi solicitată înainte de autentificarea, respectiv atestarea actului constitutiv și a statutului asociației, al fundației sau, după caz, al federației. Notarul public sau, după caz, avocatul va refuza autentificarea, respectiv atestarea actului constitutiv și a statutului în lipsa dovezii privind disponibilitatea denumirii sau, după caz, a refuzului motivat al Ministerului Justiției de a elibera dovada disponibilității denumirii.(4)Refuzul motivat al Ministerului Justiției poate fi înlăturat de instanța de judecată în condițiile art. 8 alin. (2^1) din ordonanță.(la 16-08-2012,
Art. 45 a fost modificat de pct. 9 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 46(1)Cererea privind verificarea disponibilității denumirii se formulează conform modelului prevăzut în anexa nr. VIII.(2)Orice denumire solicitată spre verificare va conține cuvântul corespunzător categoriei persoanei juridice căreia îi aparține – asociație, fundație ori federație.(3)În cazul denumirilor exprimate în limba străină se va preciza, pe propria răspundere a solicitantului, și traducerea în limba română, verificarea îndeplinirii condițiilor prevăzute la art. 44 alin. (1) și (2) efectuându-se atât în limba străină, cât și în limba română.(4)În cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute la alin. (2) și (3), Ministerul Justiției va refuza motivat eliberarea dovezii de disponibilitate a denumirii. Prevederile art. 45 alin. (4) sunt aplicabile.(la 16-08-2012,
Art. 46 a fost modificat de pct. 10 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 47(1)Verificarea disponibilității denumirii se face pe baza Registrului național și a unei evidente speciale conținând lista cuprinzând denumirile pentru care a fost eliberata și este valabilă dovada disponibilității și rezervarii, conform art. 48 alin. (1).(2)Până la finalizarea procesului de constituire a Registrului național dovada disponibilității denumirii se eliberează pe baza înregistrărilor existente la acea data în evidenta Ministerului Justiției.
 + 
Articolul 48(1)În termen de 3 zile lucrătoare de la data primirii cererii, compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Justiției va elibera dovada disponibilității denumirii, valabilă pentru o perioadă de 6 luni de la data eliberării, perioadă în care denumirea este rezervată.(2)Rezervarea poate fi prelungită o singură dată, pentru o perioadă de 3 luni, printr-o cerere de prelungire a rezervării formulată de solicitantul rezervării inițiale, înregistrată la Ministerul Justiției până cel mai târziu la data expirării valabilității acesteia*).(3)Pe perioada rezervării și a prelungirii solicitate în condițiile alineatului anterior, denumirea este indisponibilă spre rezervare de către o altă persoană.(4)În caz de prelungire a rezervării disponibilității denumirii, se face mențiune despre aceasta pe dovada inițială, potrivit anexei nr. VIII.(5)După expirarea prelungirii rezervării, dovada de disponibilitate a denumirii se va elibera primei persoane ce va înregistra la Ministerul Justiției cerere de rezervare, începând cu maximum două zile anterior datei de expirare a prelungirii.(la 16-08-2012,
Art. 48 a fost modificat de pct. 11 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 49(1)Dovada disponibilității denumirii se completează potrivit anexei nr. IX. O copie de pe aceasta rămâne în păstrarea compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Justiției.(2)Copiile de pe dovezile de disponibilitate se păstrează într-o mapă separată, în ordinea numărului dovezii. Mapa constituie anexă la evidența specială prevăzută la art. 47.(3)Dovada disponibilității denumirii va conține și lista cuprinzând denumirile anterioare, asemănătoare celei rezervate, inclusiv denumirile pentru care a fost eliberată, fiind valabilă dovada disponibilității și rezervării.(la 16-08-2012,
Art. 49 a fost modificat de pct. 12 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 50Eliberarea dovezii de disponibilitate și rezervare nu dispenseaza instanța de a face verificări cu privire la legalitatea denumirii. + 
Articolul 51Verificarea disponibilității denumirii este obligatorie în toate cazurile în care modificările aduse actelor constitutive atrag modificarea denumirii anterior înscrise.
 + 
Capitolul 7Accesul la Registrul național + 
Articolul 52Abrogat.(la 04-07-2006,
Art. 52 a fost abrogat de art. 17 din ORDINUL nr. 1.417/C din 8 iunie 2006, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 4 iulie 2006.
)
 + 
Articolul 53Abrogat.(la 04-07-2006,
Art. 53 a fost abrogat de art. 17 din ORDINUL nr. 1.417/C din 8 iunie 2006, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 4 iulie 2006.
)
 + 
Articolul 54Abrogat.(la 04-07-2006,
Art. 54 a fost abrogat de art. 17 din ORDINUL nr. 1.417/C din 8 iunie 2006, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 4 iulie 2006.
)
 + 
Articolul 55Abrogat.(la 04-07-2006,
Art. 55 a fost abrogat de art. 17 din ORDINUL nr. 1.417/C din 8 iunie 2006, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 4 iulie 2006.
)
 + 
Articolul 56Abrogat.(la 04-07-2006,
Art. 56 a fost abrogat de art. 17 din ORDINUL nr. 1.417/C din 8 iunie 2006, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 4 iulie 2006.
)
 + 
Articolul 57Abrogat.(la 04-07-2006,
Art. 57 a fost abrogat de art. 17 din ORDINUL nr. 1.417/C din 8 iunie 2006, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 578 din 4 iulie 2006.
)
 + 
Capitolul 8Dispoziții speciale + 
Articolul 58(1)În termen de 5 zile de la data primirii copiilor de pe hotărârile judecătorești irevocabile privind constituirea, modificarea și încetarea oricărei asociații, fundații, federații sau filiale, precum și de pe înscrisurile doveditoare, Ministerul Justiției va expedia, din oficiu, un exemplar al acestor înscrisuri autorităților publice în a căror sfera de competența se încadrează scopul persoanelor juridice în cauza.(2)Transmiterea datelor în condițiile alin. (1) se efectuează în scopul organizării evidentei persoanelor juridice fără scop patrimonial, în cadrul autorităților publice, potrivit art. 52 din ordonanță.(3)Asociațiile, fundațiile și federațiile care, în temeiul art. 52 din ordonanță, solicita Ministerului Justiției să fie luate în evidenta acestuia, vor fi înregistrate într-o evidenta specială, menționându-se denumirea și numărul, determinat potrivit art. 43, sub care asociația, fundația sau federația a fost înregistrată în Registrul național. Evidenta specială se completează cu datele din Registrul național.
 + 
Capitolul 9Dispoziții tranzitorii și finale + 
Articolul 59(1)Ministerul Justiției va lua măsuri pentru dotarea instanțelor cu mijloacele tehnice necesare în vederea informatizarii sistemului de evidenta a persoanelor juridice fără scop patrimonial.(2)Până la obținerea mijloacelor tehnice instanțele judecătorești competente vor efectua înscrierile privind asociațiile, fundațiile, federațiile și filialele, înființate potrivit ordonanței, în registre speciale ținute pe suport hârtie și vor comunică Ministerului Justiției, în termen de 3 zile, copii de pe acestea.
 + 
Articolul 60În vederea constituirii Registrului național, președinții instanțelor vor lua măsuri pentru transpunerea în sistem computerizat și pentru transmiterea, în termenul prevăzut la art. 84 alin. (3) din ordonanță, a registrelor existente cu privire la persoanele juridice fără scop patrimonial, înființate potrivit Legii nr. 21/1924. + 
Articolul 61(1)Judecătoriile care nu dețin mijloacele tehnice necesare în vederea îndeplinirii obligațiilor prevăzute la art. 60 vor utiliza rețeaua de calculatoare a tribunalului în a cărui circumscripție se afla.(2)În acest scop președinții acestor judecătorii, în acord cu președintele tribunalului, vor dispune, potrivit programării ce va fi stabilită, delegarea unuia sau mai multor grefieri de la judecătorie la tribunal, care vor asigura, sub îndrumarea și controlul unui judecător delegat, introducerea în sistem computerizat a datelor din registrele existente.
 + 
Articolul 61^1Prevederile prezentului ordin se aplică în mod corespunzător și asociațiilor religioase constituite potrivit Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor.(la 16-08-2012,
Art. 61^1 a fost introdus de pct. 13 al art. I din ORDINUL nr. 2.534/C din 20 iulie 2012, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 583 din 16 august 2012.
)
 + 
Articolul 62Anexele nr. I-IX fac parte integrantă din prezentul regulament.
 + 
Anexa nr. I
CERERE DE ÎNSCRIERE
în vederea dobândirii personalității juridice

1. Persoana imputernicita să efectueze procedura: • Numele …………………………………. • Domiciliul ………………………………
2. Asociați, fondatori sau, după caz, persoane juridice fără scop patrimonial care constituie federația*1): • Numele/Denumirea …………………………… • Domiciliul/Sediul …………………………..
• Numele/Denumirea …………………………… • Domiciliul/Sediul …………………………..
• Numele/Denumirea …………………………… • Domiciliul/Sediul …………………………..

*1) Se completează doar în cazul cererilor de acordare a personalității juridice unei federații.

3. Denumirea persoanei juridice fără scop patrimonial*2) ……………………………. …………………………………………..

*2) Se va menționa, dacă nu rezultă din denumire, categoria persoanei juridice fără scop patrimonial din care va face parte persoana juridică ce se va înființa.

4. Sediul: • județul …………………………………..• localitatea ……………………………..• adresa ………………………………….• telefon ………………………………….• fax ………………………………………. • e-mail: ………………………………….
5. Patrimoniul inițial ………………………..
6. Actul constitutiv autentificat de …………… sub nr. ………. din data de ……………… 7. Statutul autentificat de …………………… sub nr. ………. din data de ………………
8. Temeiul juridic al cererii: Ordonanța Guvernului nr. 26/2000
9. Înscrisuri doveditoare: • Actul constitutiv ………… exemplare • Statutul ………. exemplare • Dovada sediului …………………………… • Dovada patrimoniului inițial ……………….. • Alte acte: ………………………………..
10. Taxa judiciară de timbru: ………………. lei, conform ………………………………
11. Timbru judiciar: ……………. lei
12. Data 13. Semnătura

 + 
Anexa nr. IIINSTANȚA ………………………….
CERTIFICAT
de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial
Nr. ……… din data de …….

1. Denumirea ………………………………… Modificare: ………………………………….
Judecător, Ștampila
2. Sediul ………………………………… Modificare: ………………………………….
Judecător, Ștampila
3. Durata de funcționare ………………………………… Modificare: ………………………………….
Judecător, Ștampila
4. Numărul și data înscrierii în registrul special …………………………………..
5. Semnatura și ștampila

 + 
Anexa nr. III
CERERE
pentru înscrierea modificărilor actului constitutiv și/sau statutului*)
*) Inclusiv schimbarea sediului persoanei juridice fără scop patrimonial.

1. Persoana imputernicita pentru efectuarea procedurii: • Numele/Denumirea ………………………… • Domiciliul/Sediul ………………………..
2. Denumirea persoanei juridice fără scop patrimonial ………………………………. ………………………………………….
3. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
4. Modificarea se referă la ……………………
5. Actul modificator: actul adițional autentificat de …………… sub nr. …………………. din data de ……………………………….
6. Temeiul juridic al cererii: Ordonanța Guvernului nr. 26/2000
7. Înscrisuri doveditoare: • Actul adițional ………….. exemplare • Alte acte ……………………………….
8. Taxa judiciară de timbru: ………………. lei, conform ………………………………
9. Timbru judiciar: ……………. lei
10. Data 11. Semnatura

 + 
Anexa nr. IV.1JUDECĂTORIA ……………….
REGISTRUL SPECIAL
Partea A – Asociații + 
Secţiunea I*)*) Conține înscrierile care au ca efect dobândirea personalității juridice de către asociație ori filiala unei asociații.

1. Numărul și data înscrierii ……………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul dosarului judecătoriei ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Tribunalul ………………… Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Asociați (numele sau, după caz, denumirea) ……
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective ………………………………… ………………………………………….
M
10. • Consiliul director (componenta nominală) …………………………………………………. • Organul de control (componenta nominală) ……………………………………………….• Reprezentant
M
11. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
12. Mențiuni privind apartenența la o federatie: • Denumirea ………………………………….. • Sediul …………………………………….. • Radiere …………………………………….
M
13. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale …………………………………………………….. • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate …………………………………………………………………
M
14. Mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: • Recunoaștere: Hotărârea Guvernului nr. ………… din data de ………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. …………. din data de …………………….. • Publicarea rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale: Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. ………. din data de ……………….. • Retragere: Hotărârea Guvernului nr. ……….. din data de …………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
M
15. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
16. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
17. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
18. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
19. Alte mențiuni …………………………….
20. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. IV.2JUDECĂTORIA ……………
REGISTRUL SPECIAL
Partea A – Asociații + 
Secţiunea a II-a*)*) Conține înscrierile asociațiilor și filialelor asociațiilor care, ulterior constituirii, și-au schimbat sediul în circumscripția acestei instanțe.

1. Numărul și data înscrierii schimbării sediului …….
2. Numărul și data înscrierii ……………………
3. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul dosarului judecătoriei ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Tribunalul ………………… Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
4. Denumirea …………………………………..
M
5. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
6. Durata de funcționare
M
7. Patrimoniul inițial ………………………..
M
8. Asociați (numele sau, după caz, denumirea) ………………………………………..
M
9. Scopul ……………………………………
M
10. Obiective …………………………………
M
11. • Reprezentant ………………………………. • Consiliul director (componenta nominală) ……… • Organul de control (componenta nominală) ………
M
12. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
13. Mențiuni privind apartenența la o federație: • Denumirea ………………………………….. • Sediul …………………………………….. • Radiere …………………………………….
M
14. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ………………………..• Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate ……………………………………………………
M
15. Mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: • Recunoaștere: Hotărârea Guvernului nr. ………… din data de ………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. …………. din data de …………………….. • Publicarea rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale: Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. ………. din data de ……………….. • Retragere: Hotărârea Guvernului nr. ……….. din data de …………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
M
16. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului:M(1)• Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
17. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
18. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
19. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
20. Alte mențiuni …………………………….
21. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. IV.3JUDECĂTORIA ………………………….
REGISTRUL SPECIAL
Partea B – Fundații + 
Secţiunea I*)*) Conține înscrierile care au ca efect dobândirea personalității juridice de către fundații ori filiala unei fundații.

1. Numărul și data înscrierii ……………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul dosarului judecătoriei ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Tribunalul ………………… Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Fondatori (numele sau, după caz, denumirea) ……
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective ………………………………… …………………………………………. ………………………………………….
M
10. • Reprezentant • Consiliul director (componenta nominală) …………………………………………………. • Organul de control (componenta nominală) ……………………………………………….
M
11. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
12. Mențiuni privind apartenența la o federatie: • Denumirea ………………………………….. • Sediul …………………………………….. • Radiere …………………………………….
M
13. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale …………. • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate …………………….
M
14. Mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: • Recunoaștere: Hotărârea Guvernului nr. ………… din data de ………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. …………. din data de …………………….. • Publicarea rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale: Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. ………. din data de ……………….. • Retragere: Hotărârea Guvernului nr. ……….. din data de …………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
M
15. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
16. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
17. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
18. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
19. Alte mențiuni …………………………….
20. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. IV.4JUDECĂTORIA ……………
REGISTRUL SPECIAL
Partea B – Fundații + 
Secţiunea a II-a*)*) Conține înscrierile fundațiilor și filialelor fundațiilor care, ulterior constituirii, și-au schimbat sediul în circumscripția acestei instanțe.

1. Numărul și data înscrierii schimbării sediului …….
2. Numărul și data înscrierii ……………………
3. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul dosarului judecătoriei ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Tribunalul ………………… Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
4. Denumirea …………………………………..
M
5. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
6. Durata de funcționare
M
7. Patrimoniul inițial ………………………..
M
8. Asociați (numele sau, după caz, denumirea) …………………………….
M
9. Scopul ……………………………………
M
10. Obiective …………………………………………………………………………….
M
11. • Reprezentant • Consiliul director (componenta nominală) ……………………………………………… • Organul de control (componenta nominală) ……………………………………………
M
12. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
13. Mențiuni privind apartenența la o federatie: • Denumirea ………………………………….. • Sediul …………………………………….. • Radiere …………………………………….
M
14. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ……………………….. • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate ……………………. …………………………………………..
M
15. Mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: • Recunoaștere: Hotărârea Guvernului nr. ………… din data de ………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. …………. din data de …………………….. • Publicarea rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale: Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. ………. din data de ……………….. • Retragere: Hotărârea Guvernului nr. ……….. din data de …………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
M
16. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării …………………………..…………………………………………..
17. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
18. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
19. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
20. Alte mențiuni …………………………….
21. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. V.1TRIBUNALUL …………………
REGISTRUL SPECIAL – FEDERAȚII
 + 
Secţiunea I*)*) Conține înscrierile care au ca efect dobândirea personalității juridice de către federatie ori de filiala unei federații.

1. Numărul și data înscrierii ……………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul dosarului tribunalului ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Curtea de Apel …………….. Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare ………………………
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Componenta: • Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
• Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
• Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective ………………………………… ………………………………………….
M
10. • Reprezentant • Organul de conducere (componenta nominală) ……………………………………………….. • Organul de administrare (componenta nominală) ………………………………………….. • Organul de control (componenta nominală) …………………………………………………..
M
11. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
12. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ……………………….. • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate …………………………………………………………
M
13. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
14. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
15. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
16. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori ……………………………….. • Operațiuni de lichidare …………………….. • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
17. Alte mențiuni …………………………….
18. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. V.2TRIBUNALUL ………………
REGISTRUL SPECIAL – FEDERAȚII
 + 
Secţiunea a II-a*)*) Conține înscrierile federațiilor care, ulterior constituirii, și-au schimbat sediul în circumscripția acestei instanțe.

1. Numărul și data înscrierii schimbării sediului …….
2. Numărul și data înscrierii ……………………
3. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul dosarului judecătoriei ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Curtea de Apel …………….. Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
4. Denumirea …………………………………..
M
5. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
6. Durata de funcționare ………………………
M
7. Patrimoniul inițial ………………………..
M
8. Persoanele juridice fără scop patrimonial care compun federația …………………………..
M
9. Scopul ……………………………………
M
10. Obiective ………………………………… ………………………………………….
M
11. • Reprezentant • Consiliul director (componenta nominală) ……………………………………………….. • Organul de control (componenta nominală) ………………………………………………..
M
12. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
13. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ……………………………………………………… • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate …………………………………………………………………
M
14. Mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: • Recunoaștere: Hotărârea Guvernului nr. ………… din data de ………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. …………. din data de …………………….. • Publicarea rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale: Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. ………. din data de ……………….. • Retragere: Hotărârea Guvernului nr. ……….. din data de …………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
M
15. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
16. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
17. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
18. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
19. Alte mențiuni …………………………….
20. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. VITRIBUNALUL BUCUREȘTI
REGISTRUL SPECIAL
pentru înscrierea persoanelor juridice străine fără scop patrimonial, recunoscute în România

1. Numărul și data înscrierii ……………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul dosarului tribunalului ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Curtea de Apel …………….. Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare ……………………..
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Asociați ori, după caz, fondatori (numele sau, după caz, denumirea) ………………………..
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective ………………………………… ………………………………………….
M
10. Mențiuni privind recunoașterea în România a persoanei juridice străine: Hotărârea Guvernului nr. ….. din data de ……, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
11. Sediul viitoarei reprezentante în România: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
12. Mențiuni privind capacitatea juridică a reprezentantei persoanei juridice străine ……………
13. Persoanele care reprezintă persoana juridică străină ……………………………….
14. Mențiuni privind retragerea recunoașterii persoanei juridice străine: Hotărârea Guvernului nr. …… din data de …………, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ………. din data de …………………

 + 
Anexa nr. VII.1MINISTERUL JUSTIȚIEI
REGISTRUL NAȚIONAL
Partea I*) – Asociații
*) Conține înscrierile care privesc asociațiile sau filialele asociațiilor.

1. Numărul și data înregistrării …………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul și data înscrierii ……………………. • Numărul dosarului judecătoriei ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Tribunalul ………………… Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare ………………………
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Asociați (numele sau, după caz, denumirea) ……………………………………
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective ………………………………… ………………………………………….
M
10. • Reprezentant • Consiliul director (componenta nominală) ………………………………………………….. • Organul de control (componenta nominală) ………………………………………………..
M
11. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
12. Mențiuni privind apartenența la o federatie: • Denumirea ………………………………….. • Sediul …………………………………….. • Radiere …………………………………….
M
13. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ………………… • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate …………………….
M
14. Mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: • Recunoaștere: Hotărârea Guvernului nr. ………… din data de ………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. …………. din data de …………………….. • Publicarea rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale: Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. ………. din data de ……………….. • Retragere: Hotărârea Guvernului nr. ……….. din data de …………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
15. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului:M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
16. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
17. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
18. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
19. Alte mențiuni …………………………….
20. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. VII.2MINISTERUL JUSTIȚIEI
REGISTRUL NAȚIONAL
Partea a II-a*) – Fundații
*) Conține înscrierile care privesc fundațiile și filialele fundațiilor.

1. Numărul și data înregistrării …………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul și data înscrierii ……………………. • Numărul dosarului judecătoriei ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Tribunalul ………………… Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare ……………………..
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Fondatorii (numele sau, după caz, denumirea) ……………….
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective …………………………………. ………………………………………….
M
10. • Reprezentant • Consiliul director (componenta nominală) ………………………………………………… • Organul de control (componenta nominală) …………………………………………………
M
11. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
12. Mențiuni privind apartenența la o federatie: • Denumirea ………………………………….. • Sediul …………………………………….. • Radiere …………………………………….
M
13. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ……………….. • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate ……………………. ……………………………………………
M
14. Mențiuni privind statutul juridic de utilitate publică: • Recunoaștere: Hotărârea Guvernului nr. ………… din data de ………….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. …………. din data de …………………….. • Publicarea rapoartelor de activitate și a bilanțurilor anuale: Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. ………. din data de ……………….. • Retragerea recunoașterii: Hotărârea Guvernului nr. ….. din data de ……….., publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
M
15. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
16. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
17. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
18. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
19. Alte mențiuni …………………………….
20. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. VII.3MINISTERUL JUSTIȚIEI
REGISTRUL NAȚIONAL
Partea a III-a*) – Federații
*) Conține înscrierile care privesc federațiile sau filialele federațiilor.

1. Numărul și data înregistrării …………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul și data înscrierii ……………………. • Numărul dosarului tribunalului ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Curtea de Apel …………….. Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare ………………………
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Componenta: • Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
• Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
• Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective ………………………………… ………………………………………….
M
10. • Reprezentant • Organul de conducere (componenta nominală) ……………………………………………….. • Organul de administrare (componenta nominală) ………………………………………….. • Organul de control (componenta nominală) …………………………………………………..
M
11. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
12. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ……………………………………………………… • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate ………………………………………………………………..
M
13. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
14. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
15. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
16. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
17. Alte mențiuni …………………………….
18. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. VII.4MINISTERUL JUSTIȚIEI
REGISTRUL NAȚIONAL
Partea a IV-a – Uniunile și gruparile de persoane juridice înființate potrivit Legii nr. 21/1924

1. Numărul și data înregistrării …………………
2. Mențiuni privind înscrierea: • Numărul și data înscrierii ……………………. • Numărul dosarului tribunalului ………………… • Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. • Instanța de recurs: Curtea de Apel …………….. Secția ……………………. • Numărul dosarului de recurs …………………… • Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare ………………………
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Componenta: • Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
• Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
• Denumirea ………………………………….. • Sediul ……………………………………..
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective …………………………………. ………………………………………….
M
10. • Reprezentant • Organul de conducere (componenta nominală) ………………………………………………. • Organul de administrare (componenta nominală) ………………………………………….. • Organul de control (componenta nominală) …………………………………………………..
M
11. Mențiuni cu privire la filiale: • Sediul …………………………………….. • Patrimoniul inițial …………………………. • Radiere …………………………………….
M
12. Mențiuni privind afilierea la organizații internaționale: • Denumirea organizației internaționale ………………………………………………………. • Sediul …………………………………….. • Alte organizații afiliate …………………………………………………………………
M
13. Modificări ale actului constitutiv și/sau statutului: M(1) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(2) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. M(3) • Data înscrierii modificării …………………. • Temeiul …………………………………… • Obiectul modificării ……………………….. …………………………………………..
14. Mențiuni privind reorganizarea: • Modalitatea ……………………………….. • Actul doveditor …………………………….
M
15. Mențiuni cu privire la dizolvare: • Modul de dizolvare …………………………. • Actul de dizolvare …………………………. • Organul emitent …………………………….
M
16. Mențiuni cu privire la lichidare: • Lichidatori………………………………… • Operațiuni de lichidare……………………… • Contestații la bilanțul lichidatorilor ………..
M
17. Alte mențiuni …………………………….
18. Data radierii …………………………….

 + 
Anexa nr. VII.5MINISTERUL JUSTIȚIEI
REGISTRUL NAȚIONAL
Partea a V-a*) – Persoane juridice străine fără scop patrimonial
*) Conține înscrierile care privesc persoanele juridice străine fără scop patrimonial recunoscute în România.

1. Numărul și data înregistrării …………………
2. Mențiuni privind înscrierea: ● Numărul și data înscrierii ……………………. ● Numărul dosarului Tribunalului București ……….. ● Numărul și data încheierii prin care s-a admis cererea de înscriere …………………………. ● Instanța de recurs: Curtea de Apel …………….. Secția ……………………. ● Numărul dosarului de recurs …………………… ● Numărul și data deciziei pronunțate în recurs ……
3. Denumirea …………………………………..
M
4. Sediul: • țara ……………………………………… • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
5. Durata de funcționare ……………………..
M
6. Patrimoniul inițial ………………………..
M
7. Asociați ori, după caz, fondatori (numele sau, după caz, denumirea) ………………………..
M
8. Scopul ……………………………………
M
9. Obiective ………………………………… ………………………………………….
M
10. Mențiuni privind recunoașterea în România a persoanei juridice străine: Hotărârea Guvernului nr. ….. din data de ……, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ……. din data de ………….
11. Sediul viitoarei reprezentante în România: • județul …………………………………… • localitatea ……………………………….. • adresa ……………………………………. • telefon …………………………………… • fax ………………………………………. • e-mail: …………………………………..
M
12. Mențiuni privind capacitatea juridică a reprezentantei persoanei juridice străine ……………………………………………………….
13. Persoanele care reprezintă persoana juridică străină ………………………………. ………………………………………….
14. Mențiuni privind retragerea recunoașterii persoanei juridice străine: Hotărârea Guvernului nr. …… din data de …………, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. ………. din data de …………………

 + 
Anexa nr. VIII
CERERE
pentru acordarea disponibilității denumirii

1. Solicitantul: • Numele/Denumirea ………………………. • Domiciliul/Sediul ………………………
2. Categoria de persoana juridică fără scop patrimonial (asociație, fundație, federatie) pentru care se solicita verificarea ………………………….
3. Denumirea a carei verificare se solicita ………….
4. Temeiul juridic al cererii: Ordonanța Guvernului nr. 26/2000
5. Tariful achitat…………… lei, conform……….
6. Data 7. Semnatura solicitantului

 + 
Anexa nr. IXMINISTERUL JUSTIȚIEIDIRECȚIA …………
DOVADA DISPONIBILITATII DENUMIRII

1. Solicitantul: • Numele/Denumirea ………………………. • Domiciliul/Sediul ………………………
2. Data înregistrării cererii ………………
3. Categoria de persoana juridică fără scop patrimonial (asociație, fundație, federatie) pentru care s-a efectuat verificarea ………………………
4. Denumirea propusă …………………………. • Este disponibilă …………………………… • Nu este disponibilă: – a fost înscrisă o alta asociație/fundație/federatie cu aceeași denumire, sub nr ……., din Registrul național ………… – a fost anterior rezervată până la data de ………
5. Denumiri asemănătoare ………………………. …………………………………………..
6. Numărul și data eliberării dovezii ……………
7. Rezervarea este valabilă până la data de ………
8. Semnatura și ștampila emitentului
9. Rezervarea denumirii se prelungește până la data …………………………………….
Director, Ștampila Data
……………………………..

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x