REGULAMENT din 24 martie 2003 (*actualizat*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PEREGULAMENT 24/03/2003
ART. 6ARE LEGATURA CUORDIN 348 21/05/2003 ART. 1
 Nu exista acte care fac referire la acest act

de atestare a producătorilor agricoli care conduc şi administrează exploataţii agricole familiale(actualizat la data de 8 iunie 2015*)



–––- + 
Articolul 1Exploataţiile agricole familiale pot fi conduse şi administrate de respectivii proprietari, atestaţi în ceea ce priveşte pregătirea agricolă.
 + 
Articolul 2Atestarea privind pregătirea agricolă a producătorilor agricoli care conduc şi administrează exploataţii agricole familiale şi care nu au urmat o forma de învăţământ agricol tehnic sau economic acreditată, mediu sau superior, precum şi cursuri de profil iniţiate de centrele judeţene de consultanţa agricolă se face de către o comisie de atestare, constituită la nivelul direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti, prin decizie a directorului general.
 + 
Articolul 3(1) Comisia de atestare are următoarea componenta:– preşedinte – reprezentant al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene sau a municipiului Bucureşti;– membru – reprezentant al centrului judeţean de consultanţa agricolă;– membru – reprezentant al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentară judeţene sau a municipiului Bucureşti ori al institutului/staţiunii de cercetare din zona;– membru, secretar, fără drept de vot – reprezentant al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentară judeţene sau a municipiului Bucureşti.(2) În comisia de atestare vor fi numiţi specialişti cu pregătire corespunzătoare profilului de activitate al exploataţiei agricole familiale pentru care se solicita atestarea.
 + 
Articolul 4(1) Examinarea producătorilor agricoli care solicita atestarea în activitatea de conducere şi administrare a exploataţiilor agricole familiale se va face pe baza de interviu.(2) În cadrul interviului vor fi evaluate cunoştinţele agricole ale candidaţilor şi, în special, abilităţile manageriale ale acestora în vederea obţinerii de profit în cadrul exploataţiei, în condiţiile orientării către piaţa a produselor agricole obţinute.
 + 
Articolul 5Convocarea comisiei de atestare şi a producătorilor agricoli se va face cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de data examinării.
 + 
Articolul 6(1) Pentru atestare producătorul agricol trebuie să prezinte comisiei de atestare următoarele acte:a) buletin de identitate sau carte de identitate;b) adeverinţa de la consiliul local, din care să rezulte ca este producător agricol şi deţine în exploatare teren agricol şi/sau animale de producţie sau reproducţie, iar acestea sunt înscrise în registrul agricol;c) act prin care se face dovada înregistrării la primărie a exploataţiei agricole familiale;d) abrogată;–––-Lit. d) a alin. (1) al art. 6 a fost abrogată de art. 1 din ORDINUL nr. 348 din 21 mai 2003, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 366 din 29 mai 2003.(2) Producătorul agricol va prezenta verbal comisiei de atestare elemente privind înfiinţarea, funcţionarea, profilul şi mărimea exploataţiei agricole familiale pentru care solicita atestarea.
 + 
Articolul 7Comisia de atestare are următoarele atribuţii:a) verifica actele prevăzute la art. 6 alin. (1);b) acorda calificativul "admis" sau "respins" producătorului agricol, la terminarea examinării prevăzute la art. 4;c) înregistrează într-un registru special: data examinării, componenta comisiei de atestare, datele de identitate ale producătorului agricol intervievat, calificativul obţinut de acesta. Preşedintele comisiei de atestare semnează pentru conformitatea datelor;d) eliberează, în ziua examinării, un atestat producătorului agricol care a obţinut calificativul "admis", conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 8(1) Producătorii agricoli declaraţi respinşi pot face contestaţie, în termen de 15 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatului, care se depune la directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti.(2) În termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării contestaţiei, directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene şi a municipiului Bucureşti va soluţiona contestaţiile producătorilor agricoli.
 + 
Articolul 9În cazul schimbării profilului de activitate al exploataţiei agricole familiale, producătorii agricoli care o conduc şi/sau o administrează au obligaţia să susţină o nouă examinare în vederea atestării.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x