REGULAMENT din 23 septembrie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 780 din 25 octombrie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 437 23/09/2002
ActulCONTINUT DEORDIN 437 23/09/2002

privind atestarea persoanelor fizice şi juridice care pot întocmi studii de specialitate pentru gestionarea durabila a fondurilor de vânătoare



 + 
Articolul 1(1) Persoana fizica care solicită atestarea trebuie să fie absolventa a unei unităţi de învăţământ superior de lungă sau scurta durata, care a avut printre disciplinele de studiu vanatul şi vânătoarea, sau să fie absolventa a unei unităţi de învăţământ superior de alta specialitate şi sa fi lucrat efectiv minimum 5 ani în domeniul gospodăririi vânatului.(2) Persoana juridică care solicită atestarea trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:a) sa funcţioneze legal;b) să aibă minimum 2 angajaţi cu contract de muncă pe durata nedeterminată, care să îndeplinească, în vederea atestării, condiţiile prevăzute la alin. (1) sau care sunt atestaţi deja;c) să aibă dotare tehnico-materială corespunzătoare activităţii;d) să facă dovada respectării standardelor de calitate pentru lucrările de specialitate elaborate, după caz.
 + 
Articolul 2(1) Dovada îndeplinirii condiţiilor de atestare a persoanei fizice se face prin:a) cerere de înscriere pentru atestare;b) copii de pe diploma de studii şi de pe foaia matricola, din care să reiasă ca a studiat vanatul şi vânătoarea;c) copii de pe diploma de studii şi extras de pe carnetul de muncă sau adeverinta din care să reiasă ca a lucrat în domeniul gospodăririi vânatului, pentru persoanele absolvente ale altor unităţi de învăţământ superior.(2) Dovada îndeplinirii condiţiilor de atestare a persoanei juridice se face prin următoarele documente:1. cerere de înscriere pentru atestare;2. actele de înfiinţare a persoanei juridice:a) act constitutiv;b) statut, din care să rezulte ca are ca obiect de activitate şi întocmirea studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a fondurilor de vânătoare;c) sentinta civilă de acordare a personalităţii juridice;d) certificat de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului;e) cod fiscal;3. documentele prevăzute la alin. (1) pentru cele doua persoane angajate pe perioada nedeterminată, prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. b), pentru care se solicita atestarea, sau atestatele celor două persoane, obţinute în baza prezentului regulament;4. documente (facturi de achizitionare, fise de inventar, contracte) din care să rezulte deţinerea unui calculator cu imprimanta.
 + 
Articolul 3(1) În vederea atestării persoanelor fizice şi juridice se înfiinţează o comisie de atestare la nivelul fiecărui inspectorat teritorial de regim silvic şi cinegetic, prin decizie a inspectorului-şef, care va fi formată din 3 membri:– inspectorul-şef al inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic – preşedinte;– un angajat al oficiului cinegetic din cadrul inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic, cu studii superioare – membru;– consilierul juridic al inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic – membru.(2) Comisia de atestare îşi poate desfăşura activitatea numai în prezenta tuturor membrilor.(3) În cazul în care în cadrul unui inspectorat teritorial de regim silvic şi cinegetic nu exista angajate persoane cu funcţiile prevăzute, care trebuie să facă parte din comisia de atestare, acestea se vor suplini de angajaţi de pe posturi similare de la inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic vecine.(4) Hotărârile comisiei de atestare se iau cu întrunirea a cel puţin două voturi favorabile.(5) Secretariatul tehnic al comisiei de atestare este asigurat de către oficiul cinegetic din cadrul inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic.
 + 
Articolul 4(1) Dosarele pentru atestare se depun de către solicitanţi la sediul inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic în a cărui raza teritorială îşi au domiciliul sau sediul.(2) Evidenta dosarelor se tine într-un registru special.
 + 
Articolul 5Dosarele depuse sunt analizate de către comisia de atestare, în şedinţe de lucru programate de preşedintele acesteia, săptămânal.
 + 
Articolul 6(1) Rezultatul examinării – admis/respins – se va consemna în procesul-verbal de şedinţa.(2) Lista cuprinzând persoanele fizice şi juridice admise/respinse se afişează la avizierul inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic, în termen de 24 ore de la încheierea şedinţei.
 + 
Articolul 7În termen de 5 zile de la data organizării şedinţei de atestare, persoanele fizice admise primesc un certificat de atestare conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezentul regulament, iar persoanele juridice admise primesc un certificat de atestare conform modelului prezentat în anexa nr. 2 la prezentul regulament.
 + 
Articolul 8Atestarea persoanelor fizice şi juridice se face pe o perioadă de 4 ani.
 + 
Articolul 9(1) Persoanele care nu au fost atestate pot depune contestaţii la sediul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic în termen de 3 zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor. Inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic vor transmite contestaţiile împreună cu dosarele persoanelor care nu au fost atestate la organismul distinct specializat în domeniul cinegetic din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor.(2) Contestaţiile se analizează de către o comisie constituită din:– directorul Direcţiei fond forestier şi cinegetic sau împuternicitul acestuia – preşedinte;– un consilier juridic al Direcţiei strategii, reglementări silvice şi reconstrucţie ecologica – membru;– un inspector de specialitate al Direcţiei fond forestier şi cinegetic – membru.(3) Soluţiile contestaţiilor se transmit, pentru comunicarea rezultatelor către persoanele fizice sau juridice, inspectoratului teritorial de regim silvic şi cinegetic, în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea acestora.
 + 
Anexa 1––-la regulament––––-MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILORINSPECTORATUL TERITORIAL DE REGIM SILVIC ŞI CINEGETICComisia de atestare a persoanelor fizice şi juridicecare pot sa întocmească studii de specialitate pentrugestionarea durabila a fondurilor de vânătoareCERTIFICAT DE ATESTARENr. …. din ….Comisia de atestare constituită în baza Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 437/2002ATESTAca specialist care poate întocmi studii de specialitate pentru gestionarea durabila a fondurilor de vânătoare pe domnul (doamna) ………………………………………………….., având codul numeric personal …………………………………, domiciliat(a) în ………….., str. ………. nr. …, bl. …, ap. …, et. …, judeţul/sectorul …….. .PREŞEDINTELE COMISIEI DE ATESTARE,
 + 
Anexa 2––-la regulament––––-MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILORINSPECTORATUL TERITORIAL DE REGIM SILVIC ŞI CINEGETICComisia de atestare a persoanelor fizice şi juridicecare pot sa întocmească studii de specialitate pentrugestionarea durabila a fondurilor de vânătoareCERTIFICAT DE ATESTARENr. …. din ….Comisia de atestare constituită în baza Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 437/2002, analizând cererea nr. …. din data de …….. şi documentaţia aferentă,ATESTA…………………………………………………………………………………………………………………………………………………., cu sediul în ………………………., având certificatul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului nr. …….. din ……………………………, sa întocmească studii de specialitate pentru gestionarea durabila a fondurilor de vânătoare, cu respectarea reglementărilor în vigoare.Prezentul certificat de atestare are o valabilitate de 4 ani din momentul emiterii şi se poate revizui sau anula de către comisia de atestare.PREŞEDINTELE COMISIEI DE ATESTARE,–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x