REGULAMENT din 2 mai 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 262 din 22 mai 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 2830 29/10/2003
ANEXA 2MODIFICAT DEORDIN 2057 20/06/2001
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ANEXA 3REFERIRE LALEGE 10 18/01/1995
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 2830 29/10/2003
ActulAPROBAT DEORDIN 2041 02/05/2001
ANEXA 2MODIFICAT DEORDIN 2057 20/06/2001

privind organizarea şi funcţionarea Comisiei de Avizare a Lacasurilor de Cult



 + 
Capitolul 1Dispoziţii generale + 
Articolul 1(1) Prezentul regulament are ca obiect stabilirea modului de organizare şi funcţionare a Comisiei de Avizare a Lacasurilor de Cult, în directa subordine a Ministerului Culturii şi Cultelor, denumita în continuare C.A.L.C., precum şi a procedurii şi a criteriilor pe baza cărora se efectuează avizarea lacasurilor de cult, conform unei metodologii unitare.(2) C.A.L.C. emite avize care îndeplinesc condiţiile şi criteriile cuprinse în prezentul regulament.
 + 
Articolul 2Avizele C.A.L.C. emise în condiţiile prezentului regulament constituie documente pe care cei interesaţi sunt obligaţi să le prezinte în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.
 + 
Articolul 3C.A.L.C. este un organism tehnic de specialitate în domeniul patrimoniului arhitectural eclezial, care analizează oportunitatea realizării lacasurilor de cult în România, amplasarea integrată, volumetria, spatialitatea interioară, plastica arhitecturala, respectarea dogmaticii specifice cultului religios sau a statutului organizaţiei religioase solicitante, conform temei de proiect.
 + 
Articolul 4C.A.L.C. are următoarele atribuţii principale:1. oferă asistenţa de specialitate la cererea cultelor religioase;2. avizează soluţiile arhitectural-urbanistice din documentaţiile tehnico-economice pentru construcţii de lacasuri de cult şi pentru alte construcţii ce pot face parte dintr-un ansamblu religios aparţinând cultelor sau asociaţiilor şi fundaţiilor religioase;3. avizează documentaţiile tehnico-economice pentru reparaţii la lacasuri de cult şi la alte construcţii care fac parte dintr-un ansamblu religios aparţinând cultelor religioase, ce fac parte din patrimoniul arhitectural neînscris în patrimoniul cultural naţional;4. avizează reparaţii curente (lucrări de întreţinere) la monumente istorice ecleziale, fără modificarea formelor existente;5. avizează documentaţiile tehnico-economice pentru amenajări peisagistice, inclusiv pentru construirea cavourilor de suprafaţa în cimitire aflate în afară zonei de protecţie a bisericilor înscrise în patrimoniul cultural naţional, aparţinând cultelor, asociaţiilor şi fundaţiilor religioase.
 + 
Articolul 5(1) Prin lacasuri de cult, în sensul prezentului ordin, se înţelege imobilele, cum ar fi: biserici, case de rugaciune, temple, moschei, sinagogi, case de adunare etc., care deservesc cultele, asociaţiile şi fundaţiile religioase pentru desfăşurarea serviciilor religioase specifice.(2) Avizul C.A.L.C. se referă în mod exclusiv la destinaţia lacasurilor de cult şi nu probează statutul juridic al proprietarului acestora, statut care poate fi de cult religios, de asociaţie sau de fundaţie religioasă.
 + 
Articolul 6(1) Autorizaţia de construire pentru lacasurile de cult şi alte construcţii aparţinând cultelor, asociaţiilor şi fundaţiilor religioase se eliberează numai pe baza avizului emis de C.A.L.C.(2) Avizul C.A.L.C. este solicitat prin certificatul de urbanism.(3) Depunerea documentaţiei la secretariatul C.A.L.C. se face după aprobarea planurilor urbanistice solicitate prin certificatul de urbanism şi înaintea obţinerii celorlalte avize, data fiind determinarea pe care o are compozitia arhitecturala şi cea structurală, ca etape în procesul de proiectare, pentru completarea documentaţiei necesare în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.
 + 
Capitolul 2Organizarea şi funcţionarea C.A.L.C. + 
Articolul 7(1) C.A.L.C. este numita prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, la propunerea preşedintelui acesteia, şi este formată din preşedinte şi vicepreşedinte, membri, secretar. C.A.L.C. este compusa din 11 membri permanenţi (angajaţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor şi din partea altor instituţii şi asociaţii profesionale), specialişti în domeniile arhitecturii, restaurarii monumentelor, urbanismului, peisagisticii, iconografiei, artei plastice, istoriei artei, istoriei, sociologiei, teologiei. Componenta C.A.L.C. este prevăzută în anexa nr. 2 la prezentul regulament.(2) La şedinţele C.A.L.C. pot lua parte reprezentanţi ai cultelor religioase şi proiectanţi, având statut de invitat.(3) Membrii C.A.L.C. care nu sunt angajaţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor au calitatea de colaborator şi îşi pot desfăşura activitatea în cadrul C.A.L.C. prin încheierea unor convenţii civile de prestări de servicii, în condiţiile legii.(4) Convenţiile civile de prestări de servicii prevăzute la alin. (3) se încheie pe durata pentru care membrii sunt numiţi în cadrul C.A.L.C.(5) Membrii C.A.L.C. îşi păstrează calitatea de angajat al instituţiei de la care provin.
 + 
Articolul 8Membrii C.A.L.C. sunt numiţi pentru o perioadă de maximum 4 ani.
 + 
Articolul 9(1) Indemnizaţiile lunare acordate fiecărui membru C.A.L.C. care nu este salariat al Ministerului Culturii şi Cultelor, indiferent de numărul şedinţelor la care participa, nu pot depăşi 10% din indemnizaţia corespunzătoare funcţiei de secretar de stat pentru culte.(2) Indemnizaţiile lunare prevăzute la alin. (1) sunt stabilite, în condiţiile legii, prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, în limita fondurilor aprobate prin bugetul de stat pentru cheltuielile de personal.
 + 
Articolul 10(1) C.A.L.C. este condusă de secretarul de stat pentru culte, în calitate de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de directorul Direcţiei patrimoniu eclezial, în calitate de vicepreşedinte.(2) Şeful Biroului patrimoniu eclezial imobil va fi secretarul C.A.L.C. Atribuţiile acestuia sunt stabilite de vicepreşedintele C.A.L.C.(3) În termen de 7 zile de la data ţinerii fiecărei şedinţe a C.A.L.C. secretarul acesteia comunică centrelor de cult, respectiv asociaţiilor şi fundaţiilor religioase, avizele întocmite conform anexei nr. 4 la prezentul regulament, precum şi certificatele de respingere/recomandare (de completare a documentaţiilor supuse avizării), cu motivarea aferentă, conform anexei nr. 5 la prezentul regulament.(4) Domeniul de activitate al C.A.L.C. include toate construcţiile ce fac parte din patrimoniul arhitectural eclezial, amplasate pe teritoriul României.
 + 
Articolul 11(1) C.A.L.C. funcţionează legal în prezenta preşedintelui şi/sau a vicepreşedintelui şi a unui număr de minimum 6 membri.(2) Hotărârile C.A.L.C. se iau cu votul majorităţii simple a membrilor prezenţi. Voturile sunt înregistrate nominal în procesele-verbale ale şedinţelor de lucru ale C.A.L.C.(3) În cazul în care un membru al C.A.L.C. absentează nemotivat la mai mult de 3 şedinţe consecutive, preşedintele va sesiza ministrul culturii şi cultelor în vederea înlocuirii persoanei respective.
 + 
Articolul 12(1) Lucrările C.A.L.C. se desfăşoară la sediul din municipiul Bucureşti, str. Nicolae Filipescu nr. 40, sectorul 2, unde se arhiveaza documentaţiile înregistrate la secretarul acesteia.(2) În funcţie de volumul lucrărilor C.A.L.C. stabileşte graficul şedinţelor de lucru şi se întruneşte ori de câte ori este necesar.
 + 
Articolul 13Preşedintele C.A.L.C. are următoarele atribuţii principale:a) aproba graficele cuprinzând programarea şedinţelor de lucru ale C.A.L.C., la propunerea secretarului;b) semnează, în conformitate cu hotărârile C.A.L.C., avize sau, după caz, certificatele de respingere/recomandare (de completare a documentaţiilor depuse în vederea avizării), cu motivarea aferentă;c) propune retragerea, demiterea şi numirea membrilor C.A.L.C.
 + 
Articolul 14Vicepreşedintele C.A.L.C. are următoarele atribuţii principale:1. exercita atribuţiile preşedintelui în lipsa acestuia şi îl informează în următoarea şedinţa a C.A.L.C. despre acţiunile întreprinse în şedinţa pe care a prezidat-o;2. coordonează desfăşurarea activităţii secretarului C.A.L.C.;3. semnează avizele C.A.L.C. şi certificatele de respingere/recomandare (de completare a documentaţiilor depuse în vederea avizării).
 + 
Articolul 15Secretarul C.A.L.C. răspunde de desfăşurarea corespunzătoare a şedinţelor de lucru ale acesteia, având următoarele atribuţii principale:1. tine evidenta activităţii C.A.L.C. şi întocmeşte procesele-verbale ale şedinţelor acesteia, pe care le înregistrează în registrul proceselor-verbale ale şedinţelor de lucru ale C.A.L.C.;2. examinează cererile de avizare a documentaţiilor depuse şi propune C.A.L.C. documentaţiile complete spre analiza;3. întocmeşte graficul şedinţelor de lucru ale C.A.L.C., pe care îl propune spre aprobare preşedintelui, şi comunică centrelor de cult sau asociaţiilor şi fundaţiilor religioase data la care au fost programate să se prezinte la comisie pentru a susţine documentaţiile depuse în vederea avizării;4. solicita centrelor de cult sau asociaţiilor şi fundaţiilor religioase informaţiile necesare pentru buna desfăşurare a lucrărilor C.A.L.C.;5. întocmeşte ordinea de zi a şedinţelor de lucru ale C.A.L.C.;6. întocmeşte avizele şi certificatele de respingere/recomandare (de completare a documentaţiilor supuse avizării), pe care le comunică centrelor de cult şi asociaţiilor şi fundaţiilor religioase, pe care le înregistrează în registrul special de evidenta a avizelor C.A.L.C.;7. supune avizării C.A.L.C. documentaţiile refăcute potrivit recomandărilor acesteia;8. prezintă C.A.L.C. comunicările centrelor de cult sau ale asociaţiilor şi fundaţiilor religioase cu privire la modificările aduse documentaţiilor avizate;9. eliberează copii de pe avizele pentru construcţia lacasurilor de cult sau de pe certificatele de respingere/recomandare (de completare a documentaţiilor supuse avizării).
 + 
Articolul 16(1) Membrii C.A.L.C. au următoarele drepturi şi obligaţii:a) participa la şedinţele C.A.L.C., având drept de vot în adoptarea hotărârilor acesteia; absentarea nemotivată la mai mult de 3 şedinţe atrage pierderea calităţii de membru;b) semnează procesele-verbale întocmite în cadrul fiecărei şedinţe de lucru a C.A.L.C.;c) solicita consemnarea în procesele-verbale ale şedinţelor de lucru a opiniilor şi punctelor de vedere divergenţe faţă de hotărârile adoptate de C.A.L.C.;d) îl informează în timp util pe preşedintele C.A.L.C. despre imposibilitatea participării la şedinţa, în situaţii deosebite ce reclama aceasta absenta;e) comunică preşedintelui în timp util demisia lor din cadrul C.A.L.C.;f) primesc o indemnizaţie de şedinţa, precum şi contravaloarea cheltuielilor de deplasare şi de cazare, pe bază de decont.(2) Membrii C.A.L.C. poarta întreaga răspundere pentru hotărârile luate în şedinţele de lucru.
 + 
Capitolul 3Criterii de avizare + 
Articolul 17Criteriile care stau la baza luării în discuţie a documentaţiilor depuse în vederea avizării de către C.A.L.C. sunt următoarele:a) prezentarea dovezii calităţii de centru de cult sau de asociaţie ori de fundaţie religioasă;b) depunerea la secretariatul C.A.L.C. a documentaţiilor prevăzute în anexa nr. 3 la prezentul regulament;c) comunicarea datelor suplimentare solicitate de C.A.L.C.;d) prezentarea persoanelor abilitate sa susţină documentaţiile supuse avizării, în cadrul şedinţelor de lucru ale C.A.L.C., în calitate de invitaţi.
 + 
Capitolul 4Documentele necesare în vederea avizării + 
Articolul 18(1) Documentaţia necesară în vederea eliberării avizului C.A.L.C. va fi însoţită de cererea forului ierarhic al cultului religios respectiv sau a preşedintelui asociaţiei ori fundaţiei religioase solicitante, în conformitate cu anexa nr. 1, şi va fi redactată potrivit anexei nr. 3, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.(2) Documentaţia prevăzută la alin. (1) va fi depusa la secretarul C.A.L.C. într-un singur exemplar, iar Planul de situaţie, Planul parter, Fatada principala şi Secţiunea caracteristica se depun în doua exemplare.
 + 
Articolul 19Prezentarea incompleta a documentelor prevăzute la art. 17 şi a informaţiilor cuprinse în acestea determina respingerea cererii de avizare.
 + 
Articolul 20Prezentarea de date eronate sau false în documentele menţionate la art. 17 determina, după caz, respingerea cererii de avizare sau anularea avizelor emise.
 + 
Capitolul 5Procedura de avizare + 
Articolul 21În cadrul procedurii de avizare C.A.L.C. are în vedere următoarele etape:a) analizarea cererilor şi a documentaţiilor prezentate de centrele de cult sau de asociaţiile ori fundaţiile religioase;b) discuţii purtate în plen cu împuterniciţii fiecărui solicitant în vederea formării unui punct de vedere documentat;c) dezbateri în plen asupra fiecărui caz analizat şi luarea hotărârilor de eliberare a avizelor sau a certificatelor de respingere/recomandare de completare a documentaţiilor supuse avizării, însoţite de motivele care au determinat adoptarea hotărârilor prezentate.
 + 
Articolul 22C.A.L.C. este obligată sa analizeze, sa hotărască şi sa comunice fiecărui solicitant hotărârea adoptată, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii la secretariatul acesteia.
 + 
Articolul 23(1) Reprezentanţii unităţilor de cult sau ai asociaţiilor ori fundaţiilor religioase, invitaţi la şedinţele de lucru ale C.A.L.C., se vor legitima cu actul de identitate.(2) La discutiile purtate în cadrul şedinţelor de lucru ale C.A.L.C. împuterniciţii centrelor de cult sau ai asociaţiilor ori fundaţiilor religioase vor prezenta originalele documentelor menţionate la art. 17.(3) Neprezentarea solicitanţilor la data, locul şi ora anunţate pentru participarea la şedinţele de lucru ale C.A.L.C. atrage reprogramarea acestora la o altă dată stabilită de comisie. În cazul în care aceştia nu se prezintă la noul termen C.A.L.C. va proceda la respingerea cererilor de avizare.
 + 
Articolul 24(1) Concluziile analizelor şi hotărârile adoptate la şedinţele de lucru ale C.A.L.C. se consemnează în procese-verbale semnate de toţi membrii prezenţi.(2) Procesele-verbale ale şedinţelor de lucru ale C.A.L.C. se înregistrează într-un registru special ce se va păstra la secretarul C.A.L.C. În registrul de procese-verbale ale şedinţelor de lucru ale C.A.L.C. se înscriu datele privind solicitantul, elementele esenţiale privind documentaţiile depuse la secretariat, data şedinţei de lucru în care s-au analizat cererea de avizare şi documentaţia aferentă, precum şi hotărârea luată de comisie.
 + 
Articolul 25(1) Avizele întocmite conform modelului prezentat în anexa nr. 4 la prezentul regulament se numeroteaza în ordine cronologică şi se înregistrează într-un registru special de evidenta a avizelor C.A.L.C., care se păstrează la secretarul acesteia.(2) Avizele C.A.L.C. pot fi revizuite sau anulate în cazurile şi în condiţiile în care criteriile de avizare au suferit modificări care nu au fost comunicate acesteia. Aceasta situaţie se constata în urma informaţiilor solicitate sau primite de la persoanele interesate ori de la alte instituţii publice.(3) C.A.L.C., în urma sesizarilor primite, reevalueaza îndeplinirea condiţiilor şi criteriilor de avizare şi modifica sau anulează avizul emis.(4) În cazul pierderii avizului, la solicitarea celor interesaţi C.A.L.C. eliberează un duplicat al acestuia, în baza declaraţiilor lor privind pierderea acestui act.
 + 
Capitolul 6Dispoziţii finale + 
Articolul 26Avizele eliberate până la data intrării în vigoare a prezentului ordin rămân valabile.
 + 
Articolul 27Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentul regulament.
 + 
Articolul 28Modificarea prezentului regulament se face prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, la propunerea majorităţii simple a membrilor C.A.L.C.
 + 
Articolul 29Prima şedinţa de lucru a C.A.L.C. are loc în termen de maximum 10 zile de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I.
 + 
Anexa 1la regulamnet
 + 
Anexa 2––-la regulament–––––COMPONENTAComisiei de Avizare a Lacasurilor de Cult
 + 
Anexa 3––-la regulament–––––CONŢINUTULdocumentaţiei întocmite în vederea obţinerii avizului Comisiei de Avizare a Lacasurilor de CultI. Piese scrise1. Borderou2. Cerere scrisă, întocmită conform anexei nr. 1, care va cuprinde:– antetul parohiei (hramul, satul, comuna, judeţul);– aprobarea din partea centrului de cult religios sau a organizaţiei centrale religioase (aviz sau adresa).3. Lista cuprinzând semnăturile proiectanţilor, numele şi prenumele, profesia, calitatea şi capitolul din proiect pentru care răspund, după cum urmează:– şef proiect;– proiectant;– verificator de proiect.4. Tema de proiectare de arhitectura religioasă, semnată de şeful de proiect şi de beneficiarul direct, care va cuprinde ca elemente de tema dogme specifice cultului respectiv sau obiective caracteristice statutului de organizare şi funcţionare a organizaţiei religioase, precum şi motivatia elementelor de tema prezentate5. Memoriu tehnic pe specialităţi (arhitectura, amenajări exterioare, sistematizarea pe verticala, structura, instalaţii):5.1. Memoriul de arhitectura va cuprinde:5.1.1. Date generale:– evaluarea estimativă conform normelor în vigoare;– precizarea surselor de finanţare, inclusiv a programelor de cofinantare;– graficul lucrărilor de construcţie.NOTĂ:Verificarea exigenţelor de performanţă ale proiectului, care face parte integrantă din documentaţia supusă avizării, se face în conformitate cu Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi pe baza normelor metodologice de aplicare a acesteia.5.1.2. Date de plan general:– integrarea în localitate/sit;– prezentarea numărului de familii sau de credinciosi arondati la unitatea de cult, numărul vietuitorilor (în cazul mănăstirilor, schiturilor, metocurilor) şi sursa acestei informaţii;– prezentarea specificului multiculturalitatii în localitate;– prezentarea spaţiului eclezial (parohial);– prezentarea patrimoniului eclezial existent aparţinând cultului sau organizaţiei religioase;– indicatorii teritoriali pe parcela, corelati cu cei de zona (din PUG);– prezentarea amenajărilor peisagistice.5.1.3. Arhitectura interioară şi exterioară va fi prezentată prin:– schema funcţională înscrisă în tema de proiectare şi în normativele în vigoare;– surse de inspiratie, modele, model transformational, inovaţie;– date metrice tridimensionale, proporţii, modul;– conformarea volumetrica;– spaţiul interior: planul orizontal, planurile verticale, planul de boltire, cromatica, finisajele folosite, componentele artistice (pictura, sculptura etc.), lumina, acustica;– plastica arhitecturala unitară.II. Piese desenate1. Încadrarea în unitatea teritorial-administrativă, cu indicarea pe plansa a altor bunuri imobile aparţinând cultelor religioase sau organizaţiilor religioase, la scara 1/2000 (Lista în clar cuprinzând denumirea acestor bunuri)2. Plan de situaţie cu încadrarea în spaţiul parohial (cultic), corelat cu planul de amenajare: amplasarea construcţiilor existente, a construcţiilor propuse, amplasarea funcţiunilor, cotele, relaţia cu ansamblul, distanţele faţă de limitele terenului şi faţă de construcţiile existente, sistematizarea pe verticala, accesele pietonale, rituale şi uzuale, accesele auto, parcajele auto, imprejmuirile, spaţiile verzi amenajate peisagistic, la scara 1/200 sau 1/1003. Planurile tuturor nivelurilor proiectate, la scara 1/100, 1/504. Secţiunile caracteristice, cu explicitarea structurii, volumetriei şi spatialitatii, la scara 1/100, 1/505. Fatadele proiectate la scara 1/100, 1/506. Orice alte materiale/detalii care ilustreaza proiectul de arhitectura.III. Acte şi documente anexate în copie1. Certificatul de urbanism şi plansa-anexa la acesta, vizata spre neschimbare2. Actul de proprietate asupra terenului, însoţit de plansa cadastrala3. Plansa cuprinzând reglementări din planul urbanistic de detaliu (planul urbanistic zonal), solicitată prin certificatul de urbanism, inclusiv hotărârea consiliului local sau a consiliului judeţean, după caz, de aprobare a documentaţiei4. Precizarea altor activităţi profesionale întreprinse în domeniul arhitecturii ecleziale de către autorii proiectului prezentat.NOTĂ:Fiecare plansa, în original, trebuie să cuprindă în partea dreaptă jos un cartus care va fi întocmit în conformitate cu legislaţia în vigoare.
 + 
Anexa 4––-la regulament–––––

     
  MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
  COMISIA DE AVIZARE A LĂCAŞURILOR DE CULT
   
    Se aprobă Preşedintele C.A.L.C., secretar de stat pentru culte
   
  AVIZ Nr. . . . . . . /. . . . . . . . . . . privind . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
   
  Către . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Spre ştiinţă . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Faza: Avizul Comisiei de Avizare a Lăcaşurilor de Cult
  Obiectiv . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Proiect . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Proiectant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Beneficiar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Documentaţia supusă avizării:
  – piese scrise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  – piese desenate . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  – documentar foto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  C.A.L.C., întrunită în şedinţa de lucru din data de . . . . . . . . . . ., la care au fost prezenţi . . . . . . . . . . . . . . . membri, în urma analizării documentaţiei aferente cererii dumneavoastră nr. . . . . . . din data de . . . . . . . . ., a hotărât acordarea prezentului aviz, cu respectarea, sub condiţia nulităţii absolute, a următoarelor condiţii: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
   
  Vicepreşedinte, . . . . . . . . . . . . . . . . Secretar, . . . . . . . . . . . . . .

NOTĂ:Prezentul aviz se redactează în doua exemplare care sunt însoţite deplanşele nr. 1-4, vizate spre neschimbare.Avizul C.A.L.C. nu elimina răspunderea materială, civilă şi penală aproiectantului, beneficiarului şi executantului, după caz, cu privire laregimul autorizării executării construcţiilor şi respectării normelor şilegislaţiei în vigoare. + 
Anexa 5––-la regulament–––––

     
  MINISTERUL CULTURII ŞI CULTELOR
  COMISIA DE AVIZARE A LĂCAŞURILOR DE CULT
   
    Se aprobă Preşedintele C.A.L.C., secretar de stat pentru culte
   
  CERTIFICAT DE RESPINGERE/RECOMANDARE Nr. . . . . . . /. . . . . .  privind . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
   
  Către . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Spre ştiinţă . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Faza: Avizul Comisiei de Avizare a Lăcaşurilor de Cult
  Obiectiv . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Proiect . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Proiectant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Beneficiar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Documentaţia supusă avizării:
  – piese scrise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  – piese desenate . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  – documentar foto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  C.A.L.C., întrunită în şedinţa de lucru din data de . . . . . . . . . . ., la care au fost prezenţi . . . . . . . . . . . . . . . membri, în urma analizării documentaţiei aferente cererii dumneavoastră nr. . . . . . . din data de . . . . . . . . ., a hotărât acordarea prezentului certificat de respingere/recomandare.
  Motivare:
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Recomandări:
  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
   
  Vicepreşedinte, . . . . . . . . . . . . . . . . Secretar, . . . . . . . . . . . . . .

NOTĂ:Prezentul certificat de respingere/recomandare se redactează în douaexemplare.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x