REGULAMENT din 18 mai 2011

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 28/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL PUBLIC
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 476 din 6 iulie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LAHG 286 23/03/2011
ART. 3REFERIRE LAHG 286 23/03/2011
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 86 18/05/2011
ActulCONTINUT DEORDIN 86 18/05/2011

privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal contractual din cadrul Ministerului Public



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Posturile vacante de execuţie şi conducere de personal contractual din cadrul departamentelor economico-financiare şi administrative din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetele de pe lângă curţile de apel şi parchetele de pe lângă tribunale se ocupă prin concurs sau examen organizat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru acest parchet, respectiv de parchetele de pe lângă curţile de apel, pentru celelalte parchete, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice şi ale prezentului regulament.
 + 
Articolul 2(1) Personalul contractual din cadrul departamentelor economico-financiare şi administrative din Ministerul Public este încadrat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel în circumscripţia căruia se află postul vacant, pe bază de concurs sau examen.(2) Toate activităţile administrative necesare bunei organizări şi desfăşurări a concursurilor se asigură de compartimentele de resurse umane, respectiv de secretarul comisiei de concurs.
 + 
Capitolul IIConcursul pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal contractual din cadrul departamentelor economico-financiare şi administrative din Ministerul Public + 
Articolul 3Poate fi angajată cu contract individual de muncă, în cadrul Departamentului economico-financiar şi administrativ al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, parchetelor de pe lângă curţile de apel şi parchetelor de pe lângă tribunale, persoana care îndeplineşte următoarele condiţii prevăzute la art. 3 şi 4 din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286/2011, denumit în continuare Regulamentul-cadru, şi a promovat etapele concursului organizate potrivit prezentului regulament.
 + 
Articolul 4(1) Cererile pentru înscrierea la concurs se adresează procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau, după caz, procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel şi se depun la sediul parchetului care organizează concursul cu cel puţin 10 zile înainte de data concursului, împreună cu dosarele de concurs.(2) Dosarele de concurs trebuie să conţină următoarele documente:a) documentele prevăzute la art. 6 din Regulamentul-cadru;b) recomandare de la ultimul loc de muncă sau de la unitatea de învăţământ pentru absolvenţii care se angajează pentru prima dată ori copie de pe fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale din anul anterior/recomandare privind profilul profesional şi moral de la ultimul loc de muncă sau de la unitatea de învăţământ, după caz.(3) Publicitatea concursului se realizează potrivit art. 7 din Regulamentul-cadru.(4) Formularele de înscriere la concurs se pun la dispoziţia celor interesaţi la sediul şi pe site-ul parchetului organizator, după caz.(5) Îndeplinirea condiţiei privind profilul profesional şi moral se verifică de comisia de concurs, pe baza recomandărilor de la ultimul loc de muncă depuse de candidat şi, dacă este cazul, a verificărilor administrative efectuate de compartimentele de resurse umane.
 + 
Articolul 5Criteriile specifice, elaborate de şeful ierarhic sau de coordonatorul compartimentului în care există postul vacant ori temporar vacant pe baza cerinţelor cuprinse în fişa postului şi aprobate de conducătorul parchetului, vizează următoarele:a) studii de specialitate;b) perfecţionări/specializări;c) vechimea în muncă/vechimea în specialitatea studiilor;d) cunoştinţe de limbi străine;e) cunoştinţe de operare pe calculator;f) abilităţi şi aptitudini corespunzătoare specificului postului.
 + 
Articolul 6(1) Conducătorul parchetului care organizează concursul stabileşte comisia de concurs şi comisia de soluţionare a contestaţiilor, compuse fiecare din câte 3 membri, desemnaţi din parchetul în al cărui stat de funcţii se află funcţia publică vacantă pentru care se organizează concursul sau, după caz, din parchetul ierarhic superior, precum şi secretarul comisiei de concurs.(2) Cazurile de incompatibilitate şi de conflict de interese ale membrilor şi procedura în aceste cazuri sunt prevăzute la art. 9-13 din Regulamentul-cadru.
 + 
Articolul 7Atribuţiile principale ale comisiei de concurs, comisiei de soluţionare a contestaţiilor şi ale secretarului comisiei de concurs sunt prevăzute la art. 15-17 din Regulamentul-cadru.
 + 
Articolul 8Procedura privind selecţia dosarelor de înscriere este prevăzută la art. 20 din Regulamentul-cadru.
 + 
Articolul 9(1) Subiectele pentru proba scrisă se stabilesc potrivit art. 21 din Regulamentul-cadru.(2) În cazul concursurilor organizate pentru ocuparea posturilor de conducere, punctajul maxim stabilit pentru testele-grilă nu poate depăşi 30% din punctajul probei scrise, diferenţa de punctaj fiind alocată subiectelor de sinteză sau rezolvării unor situaţii practice.(3) Comisia de concurs stabileşte baremul de corectare a subiectelor în termen de 3 ore de la terminarea probei scrise a concursului şi îl afişează la locul desfăşurării concursului.
 + 
Articolul 10(1) Criteriile de evaluare a performanţelor profesionale potenţiale ale candidaţilor din planul de interviu, în raport cu cerinţele postului, includ:a) comportamentul în situaţii de criză;b) iniţiativă şi creativitate.(2) În cazul recrutării din surse interne, evaluarea performanţelor profesionale potenţiale ale candidaţilor include şi elemente referitoare la performanţele profesionale anterioare ale angajatului.
 + 
Articolul 11(1) Repartizarea candidaţilor admişi la concurs şi prezentarea la post se fac potrivit art. 30 şi 40 din Regulamentul cadru.(2) Termenul de prezentare la post a candidatului care a obţinut nota finală imediat inferioară şi care îndeplineşte condiţiile pentru a fi declarat admis este de maximum 15 zile lucrătoare de la data comunicării.
 + 
Capitolul IIIDispoziţii finale + 
Articolul 12Lucrările scrise şi procesele-verbale privind rezultatele concursului se anexează la dosarele personale ale candidaţilor declaraţi admişi.
 + 
Articolul 13Dosarele, lucrările scrise şi procesele-verbale referitoare la ceilalţi candidaţi, seturile de subiecte, planul de interviu, fişele de notare, precum şi alte lucrări privind concursul se arhivează şi se păstrează potrivit nomenclatoarelor arhivistice.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x