REGULAMENT din 18 aprilie 2012

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 29/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 268 din 23 aprilie 2012
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEHG 350 18/04/2012
ActulCONTINUT DEHG 350 18/04/2012
ActulREFERIT DEORDIN 617 18/12/2012

de organizare şi funcţionare a Consiliului de coordonare de pe lângă Oficiul Român pentru Adopţii



 + 
Articolul 1(1) Consiliul de coordonare, denumit în continuare Consiliu, este un organism fără personalitate juridică ce funcţionează pe lângă Oficiul Român pentru Adopţii, denumit în continuare Oficiul, cu rol consultativ asupra politicii şi strategiei în materia adopţiei.(2) Consiliul asigură sprijin Oficiului în scopul îndeplinirii adecvate a atribuţiilor acestuia în calitate de autoritate centrală în materia adopţiei şi propune persoana ce urmează a fi numită în funcţia de preşedinte al acestei instituţii.
 + 
Articolul 2În vederea îndeplinirii rolului său, Consiliul are următoarele atribuţii:a) analizează strategia, politicile şi programele elaborate de Oficiu şi formulează recomandări cu privire la îmbunătăţirea acestora;b) avizează strategia, politicile şi programele elaborate de Oficiu;c) formulează propuneri privind îmbunătăţirea cadrului normativ în domeniu;d) propune primului-ministru persoana ce va fi numită în funcţia de preşedinte al Oficiului.
 + 
Articolul 3(1) În exercitarea atribuţiilor sale, Consiliul emite decizii vizând propria procedură internă de lucru, formulează propuneri, recomandări şi emite avize, în urma exprimării votului deschis al majorităţii membrilor săi. Avizele au caracter consultativ.(2) În situaţia în care unul dintre membrii Consiliului se află în imposibilitatea de a participa la lucrările şedinţelor, va mandata în scris o altă persoană din cadrul organizaţiei pe care o reprezintă să îl înlocuiască.
 + 
Articolul 4(1) Consiliul se întruneşte semestrial în şedinţe ordinare şi ori de câte ori este nevoie în şedinţe extraordinare, la convocarea preşedintelui Oficiului.(2) Lucrările Consiliului sunt conduse de preşedintele Oficiului, iar în lipsa acestuia de către persoana desemnată în acest scop de către acesta.(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), lucrările şedinţei în cadrul căreia urmează a se formula propunerea vizând nominalizarea persoanei ce va fi numită în funcţia de preşedinte al Oficiului sunt conduse de către decanul de vârstă al membrilor Consiliului.
 + 
Articolul 5La lucrările semestriale ale Consiliului pot participa, la invitaţia preşedintelui Oficiului, cu acordul membrilor Consiliului, şi reprezentanţi ai altor autorităţi sau instituţii, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor/fundaţiilor părinţilor adoptatori, specialişti şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile.
 + 
Articolul 6(1) Lucrările de secretariat tehnic ale Consiliului sunt asigurate de Oficiu, prin intermediul personalului propriu desemnat în acest scop.(2) Convocarea Consiliului se face în scris, cu cel puţin 15 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin două zile lucrătoare înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu notificarea convocării sunt puse la dispoziţia membrilor Consiliului ordinea de zi şi materialele aferente subiectelor înscrise pe ordinea de zi.(3) În invitaţia la şedinţă se vor preciza data, ora, locul desfăşurării şi ordinea de zi a acesteia.
 + 
Articolul 7(1) Convocarea Consiliului şi data organizării şedinţei în care urmează a fi formulată propunerea pentru funcţia de preşedinte al Oficiului se publică pe site-ul Oficiului.(2) Persoanele interesate îşi pot depune candidaturile la secretariatul tehnic al Consiliului până cel mai târziu cu două zile înainte de data fixată pentru şedinţă.(3) Depunerea candidaturii este însoţită de curriculum vitae, certificatul de cazier judiciar şi de documentele care atestă experienţa profesională şi studiile absolvite.
 + 
Articolul 8(1) La debutul şedinţei în care urmează a fi formulată propunerea pentru funcţia de preşedinte al Oficiului, membrii Consiliului verifică documentaţia prevăzută la art. 7 alin. (3), stabilesc planul de interviu şi procedează la audierea candidaţilor.(2) Rezultatele audierilor se consemnează într-un proces-verbal care conţine şi rezultatul votului deschis al majorităţii membrilor Consiliului vizând persoana ce urmează a fi propusă pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Oficiului.(3) În situaţia depunerii mai multor candidaturi, dacă 2 candidaţi au obţinut un număr egal de voturi, Consiliul reia procedura de vot pentru aceştia. Persoana care obţine numărul cel mai mare de voturi va fi propusă pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Oficiului.(4) Participarea tuturor membrilor Consiliului la şedinţa în cadrul căreia urmează să se formuleze propunerea prevăzută la alin. (1) şi votul acestora sunt obligatorii.
 + 
Articolul 9(1) Propunerea pentru numirea preşedintelui Oficiului, însoţită de procesul-verbal al şedinţei care consemnează rezultatele votului, în original, semnat de către toţi membrii Consiliului, se înaintează în scris primului-ministru, în termen de 3 zile de la data şedinţei în care a fost formulată.(2) Consiliul are obligaţia de a se întruni şi de a proceda la formularea unei propuneri în condiţiile prezentului regulament cu cel puţin 15 zile înainte de expirarea mandatului preşedintelui Oficiului.
 + 
Articolul 10(1) În termen de 5 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, Consiliul se întruneşte în prima sa şedinţă extraordinară în vederea formulării propunerii vizând persoana ce urmează a fi numită în funcţia de preşedinte al Oficiului.(2) În scopul îndeplinirii obligaţiei prevăzute la alin. (1), secretariatul tehnic al Consiliului îndeplineşte formalităţile şi demersurile impuse de organizarea primei şedinţe a acestuia.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x