REGULAMENT din 17 august 1993

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 23/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 217 din 3 septembrie 1993
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEHG 419 17/08/1993

privind componenta, modul de organizare şi atribuţiile Comisiei Naţionale pentru Siguranţa Barajelor şi Lucrărilor Hidrotehnice



 + 
Articolul 1Comisia Naţionala pentru Siguranţa Barajelor şi Lucrărilor Hidrotehnice se compune din presedinte, vicepresedinti şi membri. Preşedintele comisiei este ministrul apelor, pădurilor şi protectiei mediului, iar vicepresedintii sunt aleşi prin vot din randul membrilor comisiei. Membrii sunt reprezentanti cu drept de decizie numiti de ministerele, Inspecţia de Stat în Constructii, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, departamentele, regiile autonome şi autorităţile administraţiei publice locale care coordonează unităţi de exploatare a barajelor şi lacurilor de acumulare, precum şi specialisti din institutele de invatamant superior, de cercetare şi proiectare pentru constructii hidrotehnice, desemnaţi de conducerile institutelor respective.
 + 
Articolul 2Componenta nominala a Comisiei Naţionale pentru Siguranţa Barajelor şi Lucrărilor Hidrotehnice se aproba prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protectiei mediului, pe baza propunerilor formulate de autorităţile menţionate la art. 1.
 + 
Articolul 3Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protectiei Mediului asigura secretariatul tehnic permanent Lucrărilor Hidrotehnice cu personal de specialitate, în cadrul numarului de posturi aprobat, precum şi condiţiile de functionare a acesteia.
 + 
Articolul 4Comisia se va intruni în şedinţe ordinare anuale de analiza şi în şedinţe extraordinare convocate de preşedintele acesteia,ori de cate ori este nevoie. Hotărârile comisiei se iau în prezenta a cel puţin 2/3 din numărul total al membrilor şi se aproba cu majoritatea simpla a celor prezenţi.
 + 
Articolul 5În cadrul sedintelor se intocmesc procese-verbale în care se consemneaza ordinea de zi, discutiile purtate, concluziile şi masurile stabilite.
 + 
Articolul 6Membrii Comisiei Naţionale pentru Siguranţa Barajelor şi Lucrărilor Hidrotehnice vor fi salarizati de unitatile la care sunt angajaţi.
 + 
Articolul 7Cheltuielile generate de activitatea comisiei se asigura integral din veniturile extrabugetare realizate din încasările provenite ca urmare a expertizelor efectuate la baraje şi alte lucrari hidrotehnice pentru care Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protectiei Mediului stabileste, anual, tarife, prin ordin al ministrului.
 + 
Articolul 8La sedintele comisiei vor fi invitati şi reprezentanti ai conducerii unităţilor de exploatare interesati în analizarea funcţionarii în siguranţa a lucrărilor pe care le au în administrare, delegaţi ai Comisiei Centrale de Aparare Împotriva Inundatiilor, Fenomenelor Meteorologice Periculoase şi Accidentelor la Constructiile Hidrotehnice, reprezentanti ai Ministerului Apararii Naţionale, ai Inspecţiei de Stat în Constructii, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, precum şi reprezentanti ai Comitetului Naţional Roman pentru Marile Baraje şi ai altor autorităţi de specialitate.
 + 
Articolul 9Comisia Naţionala pentru Siguranţa Barajelor şi Lucrărilor Hidrotehnice coordonează, îndrumă şi urmareste activitatea de supraveghere a barajelor, lacurilor de acumulare şi a altor lucrari hidrotehnice, în vederea exploatarii în siguranţa a acestora. Comisia stabileste, împreună cu ministerele, Inspecţia de Stat în Constructii, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, departamentelor, regiile autonome, autorităţile administraţiei publice locale, institutele de invatamant superior, şi de cercetare şi proiectare, modul de organizare a activităţii de supraveghere şi exploatare în siguranţa a lucrărilor hidrotehnice.
 + 
Articolul 10Comisia întocmeşte şi actualizeaza lista barajelor şi lucrărilor hidrotehnice de mare importanţa care prezinta elemente de risc crescut, ţinând seama de efectele negative asupra oamenilor şi obiectivelor social-economice în caz de avarii.
 + 
Articolul 11Comisia analizeaza şi coreleaza programele anuale de punere în siguranţa a barajelor şi lucrărilor hidrotehnice şi urmareste modul de realizare a acestor programe.
 + 
Articolul 12Comisia Naţionala pentru Siguranţa Barajelor şi Lucrărilor Hidrotehnice colaboreaza cu Inspecţia de Stat în Constructii, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi cu alte organisme abilitate de lege pentru controlul calităţii construcţiilor.
 + 
Articolul 13Comisia analizeaza rapoartele anuale şi alte informari prezentate de detinatorii de lucrari hidrotehnice, stabilind masurile corespunzătoare.
 + 
Articolul 14Comisia dispune expertizarea lucrărilor evidentiate cu risc crescut de avariere şi stabileste, împreună cu Inspecţia de Stat în Constructii, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, masurile operative imediate şi de perspectiva pentru evitarea accidentelor.
 + 
Articolul 15Comisia aproba normele tehnice intocmite de ministerele şi departamentele de specialitate cu privire la activitatea de functionare în siguranţa, instalarea şi urmarirea aparaturii de măsura şi control, precum şi de stabilire a pragurilor critice la aceste aparate.
 + 
Articolul 16Comisia organizeaza schimburi de experienta la detinatorii de baraje şi lucrari hidrotehnice şi stabileste legaturi de colaborare cu organisme similare din alte tari.––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x