REGULAMENT din 14 noiembrie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 859 din 3 decembrie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEORDIN 1581 14/11/2003

de organizare şi funcţionare a Comisiei centrale fiscale



 + 
Articolul 1Comisia centrală fiscală este formată din 13 persoane cu drept de vot, dintre care un preşedinte, un locţiitor al preşedintelui şi 11 membri, în componenţa prevăzută în anexa nr. I.
 + 
Articolul 2În cadrul Comisiei centrale fiscale, denumită în continuare Comisie, funcţionează Secretariatul tehnic format din 3 persoane şi, cu atribuţii temporare, câte o persoană pentru fiecare dintre cele 5 impozite prevăzute la art. 4.
 + 
Articolul 3Comisia analizează problemele complexe şi cu caracter general de natură fiscală cu care se confruntă contribuabilii şi organele fiscale, pentru care se impune o soluţionare unitară în vederea eliminării confuziilor şi interpretărilor diferite în aplicarea legislaţiei fiscale.
 + 
Articolul 4Sarcina de a selecta problematica ce se supune dezbaterii Comisiei revine directorilor generali şi/sau adjuncţi în ale căror atribuţii se regăseşte coordonarea următoarelor impozite: impozitul pe profit, impozitul pe venit, impunerea unor venituri realizate din România de persoane fizice şi juridice nerezidente, accizele şi taxa pe valoarea adăugată, denumiţi în continuare directori coordonatori, la propunerea Secretariatului tehnic care primeşte întreaga corespondenţă privind problemele din domeniul legislaţiei fiscale. Pentru fiecare dintre problemele selectate directorii coordonatori elaborează nota de prezentare şi soluţia propusă. Pentru înscrierea pe ordinea de zi a şedinţei comisiei este necesară aprobarea preşedintelui comisiei.
 + 
Articolul 5Atribuţiile Comisiei sunt următoarele:a) analizează notele de prezentare şi soluţiile propuse, înscrise pe ordinea de zi;b) aprobă prin decizii soluţii unitare de aplicare a prevederilor legale, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Punctele de vedere ale membrilor comisiei şi soluţiile adoptate se consemnează în procesul-verbal al şedinţei, care se întocmeşte de Secretariatul tehnic.
 + 
Articolul 6(1) Comisia se întruneşte o dată pe săptămână sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea Secretariatului tehnic, cu aprobarea preşedintelui Comisiei. Comisia se poate întruni şi poate lua decizii în prezenţa a cel puţin 9 membri, dintre care nu pot să lipsească preşedintele Comisiei sau locţiitorul acestuia, directorul general al Direcţiei generale juridice şi directorul coordonator ori înlocuitorii de drept ai acestora. Deciziile se iau cu votul a jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi şi sunt valabile indiferent de poziţia ulterioară a persoanelor absente de la lucrările Comisiei.(2) La lucrările şedinţei pot fi invitaţi să participe fără drept de vot specialişti din cadrul direcţiilor de specialitate.(3) Secretariatul tehnic primeşte şi înregistrează întreaga corespondenţă ce se referă la aspecte din domeniul legislaţiei fiscale şi va proceda astfel:– analizează adresele şi le selectează în funcţie de probleme;– prezintă directorului coordonator inventarul problemelor din adrese;– în termen de 7 zile lucrătoare, Secretariatul tehnic împreună cu directorul coordonator selectează problemele care impun elaborarea de soluţii de către Comisie.(4) Problemele selectate se prezintă preşedintelui Comisiei, care aprobă înscrierea acestora pe ordinea de zi a şedinţei.(5) Secretariatul tehnic va ţine un registru în care se vor consemna:– data şedinţei;– participanţii (nominal);– ordinea de zi;– modul de votare a deciziilor;– numărul atribuit deciziei Comisiei.Preşedintele Comisiei semnează în registru pentru conformitate.(6) Cu cel puţin 3 zile înaintea şedinţei Secretariatul tehnic distribuie membrilor Comisiei şi invitaţilor: nota de prezentare a problemelor supuse dezbaterii şi soluţiile propuse, sub semnătura directorilor coordonatori. Membrii din Comisie care au avut propuneri pe ordinea de zi sunt obligaţi să consemneze luările de cuvânt ale participanţilor legate de subiectul propus şi să le transmită Secretariatului tehnic, care va redacta procesul-verbal al şedinţei. Procesul-verbal va fi semnat de membrii prezenţi ai Comisiei şi va fi păstrat de Secretariatul tehnic.(7) În termen de 3 zile de la data şedinţei, Secretariatul tehnic redactează decizia Comisiei, care va conţine numai soluţiile aprobate de aceasta, pe care o va înainta spre aprobare ministrului finanţelor publice. Prin grija Secretariatului tehnic şi a directorilor coordonatori, decizia Comisiei se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x