REGULAMENT din 14 iunie 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 564 din 11 septembrie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1342 24/08/2010
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LAOUG 35 26/02/2001 ART. 3
ART. 2REFERIRE LAOUG 69 06/06/2000 ART. 1
ART. 2REFERIRE LAOUG 129 10/09/1999 ART. 1
ART. 2REFERIRE LAOUG 78 04/06/1999
ART. 2REFERIRE LAOUG 65 29/12/1998
ART. 2REFERIRE LALEGE 103 23/09/1996 ART. 26
ART. 3REFERIRE LAORDIN 164 16/05/2001
ART. 5REFERIRE LAORDIN 164 16/05/2001
ART. 7REFERIRE LAORDIN 164 16/05/2001
ART. 16REFERIRE LAORDIN 164 16/05/2001
ART. 17REFERIRE LAORDIN 164 16/05/2001
ART. 20REFERIRE LAORDIN 164 16/05/2001 ANEXA 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1342 24/08/2010
ActulAPROBAT DEORDIN 193 14/06/2001

privind modul de stabilire a tarifelor care se practica de gestionării fondurilor de vânătoare pentru acţiuni de vânătoare cu vânători români



 + 
Articolul 1(1) Fiecare gestionar de fond de vânătoare care autorizeaza acţiuni de vânătoare cu vânători români va stabili, prin decizie a conducătorului executiv, tarifele proprii care se practica pentru acţiunile de vânătoare cu vânători români.(2) În cazul organizaţiilor vânătoresti deciziile vor fi emise avându-se în vedere hotărârile luate de organul colectiv de conducere abilitat prin statutul propriu.
 + 
Articolul 2(1) Prin vânător român se înţelege cetăţeanul român cu domiciliul în România, posesor de permis de vânătoare eliberat în România, membru al unei organizaţii vânătoresti care gestionează unul sau mai multe fonduri de vânătoare.(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi rezidenţilor care au dobândit permis de vânătoare în condiţiile prevăzute la art. 26 din Legea nr. 103/1996, cu modificările ulterioare.
 + 
Articolul 3Tarifele stabilite de fiecare gestionar conform prevederilor art. 1 nu trebuie să fie mai mici decât tarifele minime stabilite prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 164/2001 pentru aprobarea nivelului tarifelor minime care se percep de la vânători români pentru acţiuni de vânătoare în România.
 + 
Articolul 4(1) Deciziile emise în conformitate cu prevederile art. 1, în cazul organizaţiilor vânătoresti, vor cuprinde şi cotizaţiile suplimentare, percepute separat, numai pentru vânătorii membri ai organizaţiei respective sau ai organizaţiilor cu care aceasta are raporturi de reciprocitate.(2) Nivelul cotizaţiilor suplimentare se stabileşte de organul competent de conducere al organizaţiei vânătoresti.
 + 
Articolul 5Tarifele minime stabilite prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 164/2001 nu includ cota T.V.A.
 + 
Articolul 6Achitarea tarifului sau a cotizatiei suplimentare, după caz, stabilită de fiecare gestionar de fonduri de vânătoare, da dreptul vânătorului sa vaneze exemplarul/exemplarele pentru care i s-a eliberat autorizaţia de vânătoare şi să îşi însuşească, în cazul vânatului purtător de trofee convenţionale, trofeele prevăzute în anexa la prezentul regulament.
 + 
Articolul 7(1) Trofeele bizare sunt acele trofee care nu pot fi evaluate prin formula Consiliului Internaţional de Vânătoare – C.I.C. specifică.(2) Vânătorii reţin trofeele bizare în baza achitării tarifelor de impuscare specifice prevăzute în anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 164/2001.
 + 
Articolul 8Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor emite decizii prin care va stabili tarife pentru toate categoriile de servicii pe care le asigura vânătorilor români în cadrul acţiunilor de vânătoare: transport, cazare, masa, organizarea acţiunii de vânătoare, fotografiere şi filmare, pregătirea trofeelor.
 + 
Articolul 9Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor emite decizii pentru stabilirea preţurilor de vânzare, în vederea valorificării, în condiţiile legii, a carnii de vanat, a vânatului în carcasa, a vânatului mic în blana, a pasarilor impuscate, a pieilor, a blanurilor şi a celorlalte produse ale vânatului.
 + 
Articolul 10Fiecare gestionar de fond de vânătoare foloseşte pentru calculul sumelor care se încasează în urma acţiunilor de vânătoare cu vânători români numai tarifele şi preţurile stabilite prin decizii proprii.
 + 
Articolul 11(1) Trofeul de cervide şi de capra neagra este format din coarne şi craniu cu maxilarul superior.(2) Trofeele prevăzute la alin. (1) se cantaresc, în vederea stabilirii tarifului de impuscare, la 24 de ore după fierbere şi curatare.
 + 
Articolul 12Trofeele de cervide se evalueaza în vederea stabilirii tarifului de impuscare, în conformitate cu formula C.I.C. de evaluare a trofeelor şi cu instrucţiunile de evaluare a acestora.
 + 
Articolul 13Evaluarea pentru blanurile crude se face imediat după jupuire, înainte de a fi conservate prin sarare, după formula de evaluare C.I.C. a trofeelor blana.
 + 
Articolul 14(1) Determinarea caracteristicilor în funcţie de care se stabileşte tariful de impuscare (punctajul blanii crude, evaluarea trofeului) se face de comisia special constituită în acest scop, alcătuită dintr-un număr impar de membri şi stabilită de fiecare gestionar pentru fiecare judeţ în care acesta are fonduri de vânătoare în gestiune.(2) Din comisia prevăzută la alin. (1) va face parte în mod obligatoriu un reprezentant al comisiei teritoriale pentru evaluarea trofeelor de vanat, constituită prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, care îşi desfăşoară activitatea în judeţul respectiv.(3) La determinarea caracteristicilor prevăzute la alin. (1) comisia funcţionează cu condiţia participării a jumătate plus unul dintre membrii săi, obligatorie fiind prezenta reprezentantului comisiei teritoriale pentru evaluarea trofeelor de vanat.
 + 
Articolul 15Tariful pentru piesa ranita şi nerecuperata se aplică în situaţia în care vânătorul a rănit vanatul asupra căruia a tras, fără însă ca acesta să fie recuperat.
 + 
Articolul 16(1) Tariful pentru foc greşit se percepe pentru speciile prevăzute în anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 164/2001, în cazul în care vânătorul a tras un singur foc asupra unei piese din aceste specii fără ca aceasta să fie impuscata sau ranita.(2) Tariful pentru foc greşit se percepe o singură dată şi în situaţia în care sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: au fost trase mai multe focuri gresite asupra aceleiaşi piese, din acelaşi loc şi de către acelaşi vânător, fără ca aceasta să fie impuscata sau ranita.
 + 
Articolul 17(1) Personalul tehnic de specialitate angajat al gestionarului fondului de vânătoare, dacă are calitatea de vânător, poate beneficia, în condiţiile legii, de autorizaţie individuală pentru impuscare fără plata tarifului de impuscare sau a cotizatiei suplimentare, după caz, pentru speciile: lup, sacal, vulpe, viezure, dihor şi nevastuica, în condiţiile în care gestionarul hotărăşte astfel.(2) Pentru vanatul dobândit în condiţiile prevăzute la alin. (1) vânătorul are drepturile prevăzute la art. 6 din prezentul regulament şi la lit. G şi H din anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 164/2001.
 + 
Articolul 18(1) Gestionării fondurilor de vânătoare pot acorda reduceri la tarifele stabilite pentru practicarea vânătorii propriilor angajaţi care au şi calitatea de vânător.(2) De reducerile prevăzute la alin. (1) beneficiază şi personalul tehnic de specialitate al Direcţiei regim şi inspecţie silvică din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor şi al oficiilor cinegetice din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic.(3) Reducerile prevăzute la alin. (1) şi (2) se stabilesc prin decizie emisă în conformitate cu prevederile art. 1.
 + 
Articolul 19În cazul speciilor de interes cinegetic pentru care nu se stabilesc tarife minime gestionării fondurilor de vânătoare vor stabili prin decizii proprii nivelul tarifelor de impuscare, tariful minim pentru aceste specii fiind 0.
 + 
Articolul 20(1) Tarifele de impuscare sunt aplicabile în cazul în care acţiunea de vânătoare este organizată la solicitarea vânătorului.(2) În cazul acţiunilor de vânătoare organizate la iniţiativa împuternicitului gestionarului fondului de vânătoare pentru realizarea cotelor de recolta, tarifele de impuscare nu se aplică.(3) În situaţiile prevăzute la alin. (2) impuscarea vânatului nu da vânătorului drepturile prevăzute la art. 7 din prezentul regulament şi la lit. G din anexa la Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 164/2001.
 + 
Anexă    ––la regulament––––-                              LISTA             cuprinzând trofeele de vanat convenţionale

       
  Nr. crt. Specia Trofeul
  0 1 2
  1. Cerb comun coarne şi craniu
  2. Cerb lopătar coarne şi craniu
  3. Căprior coarne şi craniu
  4. Capră neagră coarne şi craniu
  5. Mistreţ colţi
  6. Urs blană
  craniu
  7. Lup blană
  craniu
  8. Râs blană
  craniu
  9. Pisică sălbatică blană
      craniu
  10. Vulpe craniu
  11. Viezure craniu
  12. Câine enot craniu

––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x