REGULAMENT din 10 mai 2006 (*actualizat*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 23/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUHG 453 21/04/2008 ANEXA 1
ActulACTUALIZEAZA PEREGULAMENT 10/05/2006
ART. 3ARE LEGATURA CUHG 1737 06/12/2006 ART. 2
ART. 4ARE LEGATURA CUHG 1737 06/12/2006 ART. 2
ART. 15REFERIRE LALEGE 71 26/03/2007
ART. 15ARE LEGATURA CUHG 1737 06/12/2006 ART. 2
ART. 15REFERIRE LAOG 7 19/01/2006
 Nu exista acte care fac referire la acest act

de organizare şi funcţionare a Comisiei privind determinarea oportunităţii, eligibilităţii şi aprobării proiectelor(actualizat pânâ la data de 25 aprilie 2008*)



–––––-*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 420 din 16 mai 2006. Aceasta este forma actualizată de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. până la data de 25 aprilie 2008, cu modificările şi completările aduse de: HOTĂRÂREA nr. 1.737 din 6 decembrie 2006; HOTĂRÂREA nr. 453 din 21 aprilie 2008.**) Titlul Regulamentului a fost modificat conform anexei din HOTĂRÂREA nr. 453 din 21 aprilie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 330 din 25 aprilie 2008. + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Comisia privind determinarea oportunităţii, eligibilităţii şi aprobării proiectelor, denumită în continuare Comisia, este structura naţională, fără personalitate juridică, cu rol decizional în selectarea şi aprobarea proiectelor propuse spre finanţare în cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, denumit în continuare Program.
 + 
Articolul 2Comisia este organizată şi funcţionează conform prezentului regulament.
 + 
Articolul 3(1) Comisia are în componenţa sa 11 membri: un preşedinte, 7 reprezentanţi ai Guvernului, un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, un reprezentant al Asociaţiei Comunelor din România şi un reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal.(2) Membrii Comisiei sunt:a) un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului;b) un reprezentant al Ministerului Economiei şi Finanţelor;c) un reprezentant al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative;d) un reprezentant al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile;e) un reprezentant al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor;f) un reprezentant al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;g) 2 reprezentanţi ai primului-ministru;h) un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii;i) un reprezentant al Asociaţiei Comunelor din România;j) un reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal.(3) Reprezentanţii instituţiilor publice prevăzute la alin. (2) lit. b)-f) vor fi desemnaţi la nivel de secretar de stat.(4) Înlocuirea unui membru al Comisiei se face de către instituţia publică/organizaţia care l-a desemnat.
 + 
Articolul 4(1) Preşedintele Comisiei este unul dintre reprezentanţii primului-ministru, desemnat prin decizie a primului-ministru.(2) În caz de indisponibilitate, membrii Comisiei pot desemna prin mandat un înlocuitor din cadrul instituţiei pe care o reprezintă, cu drept de vot.(3) Mandatul prevăzut la alin. (2) se transmite în scris Comisiei, până la începutul lucrărilor şedinţei.(4) Membrii Comisiei îşi exercită atribuţiile cu titlu gratuit.
 + 
Articolul 5(1) Secretariatul Comisiei este format din specialişti din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.(2) Biroul Comisiei funcţionează în cadrul Cancelariei Primului-Ministru.
 + 
Capitolul IIAtribuţiile Comisiei + 
Articolul 6Comisia îndeplineşte următoarele atribuţii:a) elaborează, aprobă şi actualizează Ghidul de eligibilitate pentru Programul de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, denumit în continuare Ghidul de eligibilitate, şi Ghidul solicitantului pentru Programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din spaţiul rural, denumit în continuare Ghidul solicitantului, în conformitate cu obiectivele şi condiţiile Programului;b) analizează, selectează şi aprobă cererile de finanţare adresate de către titularul proiectului de investiţie, în baza criteriilor stabilite prin Ghidul de eligibilitate/Ghidul solicitantului şi a rapoartelor întocmite de Secretariatul Comisiei şi de Birou;c) formulează propuneri şi priorităţi de proiecte, în conformitate cu obiectivele şi condiţiile Programului;d) stabileşte măsuri în vederea eliminării blocajelor ce pot apărea în diferite faze ale realizării proiectelor aprobate şi aflate în curs de desfăşurare;e) monitorizează, prin Secretariatul Comisiei, buna desfăşurare a proiectelor aprobate;f) soluţionează sesizările privind derularea proiectelor;g) Comisia aprobă formatul raportului de verificare întocmit de către Secretariat şi a raportului final întocmit de Birou;h) Comisia aprobă criterii pentru acordarea punctajelor în vederea evaluării proiectelor.
 + 
Articolul 7Preşedintele Comisiei îndeplineşte următoarele atribuţii:a) convoacă, coordonează pregătirea şi conduce şedinţele Comisiei;b) semnează hotărârile Comisiei şi procesele-verbale ale şedinţelor;c) reprezintă Comisia în relaţiile cu alte organisme.
 + 
Articolul 8Secretariatul Comisiei are următoarele atribuţii:a) primeşte şi înregistrează cererile de finanţare declarate conforme, împreună cu documentaţia ataşată;b) analizează documentaţia primită în conformitate cu prezentul regulament şi cu Ghidul de eligibilitate/Ghidul solicitantului;c) întocmeşte raportul de verificare a proiectelor conform modelului aprobat de Comisie;d) transmite la termenele stabilite în prezentul regulament lista proiectelor analizate şi a rapoartelor de verificare;e) la solicitarea Comisiei, analizează diferitele situaţii apărute în teritoriu şi prezintă acesteia o nota scrisă;f) monitorizează derularea Programului, în conformitate cu normele metodologice prevăzute în anexa nr. 1, fapt pentru care:1. primeşte de la beneficiari raportări trimestriale privind lucrările executate, conform modelului din anexa nr. 5 la Ghidul solicitantului;2. verifică prin sondaj şi la cererea Comisiei realizarea stadiului fizic declarat;3. transmite Comisiei raportări trimestriale şi anuale privind stadiul fizic al derulării proiectelor, situaţia fondurilor alocate şi a sumelor decontate.
 + 
Articolul 9Biroul Comisiei are următoarele atribuţii:a) transmite invitaţiile la şedinţele Comisiei;b) pregăteşte documentele necesare şedinţelor Comisiei;c) întocmeşte procesul-verbal al şedinţelor Comisiei şi transmite forma finală a acestuia, semnată de preşedinte, tuturor membrilor, în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care a avut loc şedinţa;d) constituie un registru de evidenţă a hotărârilor Comisiei;e) asigură activităţile de registratură şi arhivare a documentelor destinate Comisiei;f) primeşte şi înregistrează mandatele scrise pentru delegarea de atribuţii, eliberate în condiţiile prezentului regulament;g) primeşte şi înregistrează în registru cererile de finanţare pentru proiectele din cadrul Programului;h) transmite Secretariatului Comisiei, în termen de 10 zile de la primire şi înregistrare, cererile de finanţare declarate conforme administrativ împreună cu documentaţia tehnico-economică, în vederea analizării acestora;i) primeşte de la Secretariatul Comisiei, în termen de 30 de zile de la înaintarea către acesta, lista şi rapoartele pentru proiectele analizate;j) asigură informaţiile şi comunicarea cu potenţialii beneficiari;k) întocmeşte trimestrial un raport de evaluare a implementării Programului, pe care îl înaintează Comisiei spre aprobare, şi face propuneri privind desfăşurarea operativă a Programului;l) transmite Secretariatului Comisiei, după caz, sesizările primite privind derularea proiectelor, pentru analizare şi emiterea unui punct de vedere;m) răspunde la sesizările privind derularea proiectelor, aferente atribuţiilor;n) analizează conformitatea administrativă a cererilor de finanţare primite conform prezentului regulament şi conform Ghidului de eligibilitate/Ghidului solicitantului;o) cere şi/sau primeşte de la Secretariat şi/sau de la alte instituţii din administraţia centrală sau locală datele necesare realizării atribuţiilor;p) întocmeşte Raportul final de verificare a proiectelor, pe care îl înaintează Comisiei, conform modelului aprobat de aceasta.
 + 
Capitolul IIIActivitatea Comisiei + 
Articolul 10(1) Comisia îşi desfăşoară activitatea în cadrul şedinţelor ordinare şi şedinţelor extraordinare.(2) Şedinţele ordinare au loc trimestrial şi sunt convocate de către preşedintele Comisiei.(3) Şedinţele extraordinare ale Comisiei se pot organiza în cazuri deosebite la solicitarea motivată a preşedintelui.
 + 
Articolul 11(1) Convocarea şi transmiterea invitaţiilor la şedinţele ordinare ale Comisiei se fac în scris de către Birou, cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării şedinţei.(2) Convocarea şi transmiterea invitaţiilor la şedinţele extraordinare ale Comisiei se fac de către Birou, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării şedinţei.(3) Invitaţiile la şedinţele Comisiei cuprind în mod obligatoriu ziua, ora şi locul desfăşurării, precum şi ordinea de zi.
 + 
Articolul 12(1) Şedinţele Comisiei se pot desfăşura numai în prezenţa majorităţii membrilor acesteia.(2) În cazul în care nu sunt întrunite condiţiile prevăzute la alin. (1), şedinţa se amână, urmând să fie convocată Comisia, pentru o nouă şedinţă, în termen de 5 zile; şedinţa organizată în urma unei amânări este legal constituită dacă participă cel puţin o treime din numărul membrilor Comisiei.(3) La sfârşitul fiecărei şedinţe se stabileşte data viitoarei şedinţe ordinare a Comisiei.
 + 
Articolul 13(1) Hotărârile Comisiei vor fi adoptate cu votul majorităţii membrilor prezenţi.(2) Hotărârile adoptate şi semnate de către preşedinte se comunică, de drept, membrilor Comisiei de către Birou.
 + 
Articolul 14(1) În funcţie de lucrările supuse dezbaterii, cu acordul preşedintelui Comisiei, la şedinţele acesteia pot lua parte, în calitate de invitaţi, şi alţi reprezentanţi ai Guvernului, ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai unor instituţii şi organizaţii implicate în Program.(2) Participanţii la şedinţele Comisiei, alţii decât membrii săi, nu au drept de vot. Aceştia au un rol consultativ şi pot face propuneri Comisiei, ce pot fi dezbătute şi supuse la vot.
 + 
Articolul 15Comisia înaintează hotărârile luate Secretariatului General al Guvernului, care va elabora un proiect de hotărâre a Guvernului prin care se vor asigura autorităţilor administraţiei publice locale fondurile necesare pentru realizarea proiectelor, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2007.
 + 
Capitolul IVDispoziţii finale + 
Articolul 16Comisia va realiza evaluarea anuală a Programului.
 + 
Articolul 17În baza evaluării anuale se asigură cadrul de decizie pentru primul-ministru şi autorităţile administraţiei publice centrale, precum şi celelalte entităţi implicate, în vederea îmbunătăţirii şi actualizării anuale a Programului.––––-Regulamentul din anexa 2 a fost înlocuit cu Regulamentul prevăzut în anexa la HOTĂRÂREA nr. 453 din 21 aprilie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 330 din 25 aprilie 2008, conform pct. 10 al art. I din acelaşi act normativ.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x