REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE din 3 octombrie 2016

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 06/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 835 din 21 octombrie 2016
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUORDIN 106 03/10/2016
ART. 1REFERIRE LALEGE 43 11/04/2014 ART. 47
ART. 7REFERIRE LALEGE 43 11/04/2014 ART. 25
ART. 7REFERIRE LALEGE 43 11/04/2014 ART. 47
ART. 7REFERIRE LALEGE 43 11/04/2014 ART. 48
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 106 03/10/2016
ActulCONTINUT DEORDIN 106 03/10/2016

al Comitetului naţional pentru protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice sau educative



Notă

──────────

Aprobat de Ordinul nr. 106 din 3 octombrie 2016 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 835 din 21 octombrie 2016.

──────────
 + 
Articolul 1Comitetul naţional pentru protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice sau educative, denumit în continuare Comitetul naţional, se organizează şi funcţionează ca structură fără personalitate juridică în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în conformitate cu prevederile art. 47 din Legea nr. 43/2014 privind protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice, cu modificările ulterioare.
 + 
Articolul 2(1) Comitetul naţional este format din reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai mediului academic din domeniul biomedical, ai Colegiului Medicilor Veterinari, ai altor asociaţii profesionale şi ai organizaţiilor de protecţie a animalelor, cu experienţă în domeniul ştiinţei animalelor de laborator.(2) Membrii Comitetului naţional nu sunt remuneraţi pentru activitatea desfăşurată.
 + 
Articolul 3(1) Comitetul naţional se întruneşte periodic, la solicitarea preşedintelui acestuia.(2) Convocarea Comitetului naţional se face de către secretarul acestuia, prin invitaţie semnată de către preşedintele Comitetului naţional, cu cel puţin 7 zile înainte de data şedinţei acestuia.(3) În invitaţia la şedinţa Comitetului naţional se precizează data, ora, locul desfăşurării şi ordinea de zi a acesteia.(4) Lucrările Comitetului naţional se desfăşoară la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sau, după caz, în oricare alt loc, stabilit în funcţie de necesitate.(5) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor asigură suportul tehnic şi logistic necesar funcţionării Comitetului naţional.
 + 
Articolul 4Comitetul naţional îşi desfăşoară activitatea numai în prezenţa a jumătate plus unu din numărul membrilor acestuia.
 + 
Articolul 5La şedinţele Comitetului naţional pot participa, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai altor structuri de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi ai celorlalte ministere sau organizaţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul ştiinţei animalelor de laborator, atunci când subiectele discutate o impun.
 + 
Articolul 6Secretariatul Comitetului naţional este asigurat de către structura din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor cu atribuţii în domeniul protecţiei animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice.
 + 
Articolul 7Comitetul naţional are următoarele atribuţii şi responsabilităţi:a) oferă structurilor responsabile cu protecţia animalelor din cadrul autorităţilor competente teritorial şi al unităţilor utilizatoare/furnizoare/crescătoare de animale utilizate în scopuri ştiinţifice consultanţă privind aspecte legate de achiziţia, creşterea, adăpostirea, îngrijirea şi utilizarea animalelor în proceduri;b) participă la schimbul de informaţii privind cele mai bune practici privind aspecte legate de achiziţia, creşterea, adăpostirea, îngrijirea şi utilizarea animalelor în proceduri, cu reprezentanţi ai comitetelor naţionale pentru protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice sau educative din alte state membre din Uniunea Europeană;c) participă, la solicitarea Comisiei Europene, la întâlnirile organizate cu preşedinţii comitetelor naţionale pentru protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice sau educative din alte state membre;d) elaborează şi promovează ghiduri de bune practici privind evaluarea proiectelor care utilizează animale în proceduri;e) colaborează cu specialiştii din cadrul autorităţilor competente teritorial care au atribuţii în domeniul autorizării proiectelor care utilizează animale în proceduri şi le oferă consultanţă în acest sens;f) oferă consiliere membrilor din cadrul structurilor responsabile cu bunăstarea animalelor, organizate la nivelul unităţilor crescătoare, furnizoare şi utilizatoare de animale folosite în scopuri ştiinţifice sau alte scopuri experimentale, conform prevederilor art. 25 din Legea nr. 43/2014, cu modificările ulterioare;g) verifică informaţiile conţinute de rapoartele cu caracter nontehnic afişate pe site-ul web al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi, atunci când este cazul, solicită informaţii suplimentare privind modul în care a fost autorizat sanitar-veterinar un proiect care utilizează animale în proceduri;h) formulează puncte de vedere cu privire la proiectele de acte normative elaborate în domeniul de competenţă;i) participă la activităţi organizate în domeniul ştiinţei animalelor de laborator;j) avizează informaţiile statistice transmise anual Comisiei Europene, privind utilizarea animalelor în proceduri, inclusiv informaţii privind severitatea procedurilor, precum şi originea şi speciile de primate neumane utilizate în proceduri, conform prevederilor art. 48 din Legea nr. 43/2014, cu modificările ulterioare;k) oferă sprijin de specialitate comitetelor locale de etica cercetării, organizate la nivelul centrelor universitare de specialitate din România, conform prevederilor art. 47 alin. (5) din Legea nr. 43/2014, cu modificările ulterioare;l) oferă consiliere privind punerea în aplicare a cadrului legal de formare profesională, educaţie şi educaţie continuă în domeniul protecţiei animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice.
 + 
Articolul 8(1) Dezbaterile din cadrul Comitetului naţional sunt consemnate într-un proces verbal încheiat la sfârşitul şedinţei.(2) Procesul-verbal încheiat în urma şedinţei Comitetului naţional este redactat de secretarul acestuia, se înregistrează în cadrul registraturii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi se afişează pe site-ul web al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x