REGULAMENT DE FUNCŢIONARE din 1 noiembrie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.016 din 3 noiembrie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 85 10/09/2014
ART. 8MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 10MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 12COMPLETAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 12MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 14MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 16REFERIRE LALEGE 351 14/07/2004
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 85 10/09/2014
ActulAPROBAT DEDECIZIE 1345 01/11/2004
ActulCONTINUT DEDECIZIE 1345 01/11/2004
ART. 8MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 10MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 12COMPLETAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 12MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006
ART. 14MODIFICAT DEDECIZIE 967 21/08/2006

a Comisiei de soluţionare a refuzului accesului la sistemele de transport, distribuţie, înmagazinare subterană a gazelor naturale şi la conductele din amonte



 + 
Capitolul IScop + 
Articolul 1Prezentul regulament stabileşte procedura de soluţionare operativă, eficientă şi echidistantă a refuzului accesului la sistemele de transport, distribuţie, înmagazinare subterană a gazelor naturale şi la conductele din amonte.
 + 
Capitolul IIProcedura de soluţionare a refuzului + 
Secţiunea 1Cererea de soluţionare a refuzului + 
Articolul 2(1) În situaţia în care un operator refuză unui solicitant accesul la Sistemul naţional de transport al gazelor naturale (SNT), sistemul de distribuţie, înmagazinare subterană sau la conductele din amonte pe care le operează, acesta se poate adresa Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, denumită în continuare ANRGN, printr-o cerere, în vederea soluţionării refuzului.(2) La cerere se vor anexa documentele pe care solicitantul accesului prevăzut la alin. (1) îşi întemeiază susţinerile de natură a clarifica situaţia.(3) Documentele vor fi prezentate în copie.(4) O copie a cererii, împreună cu documentele justificative anexate, se comunică operatorului care refuză accesul la sistem/conducte.
 + 
Articolul 3O dată cu înregistrarea cererii, ANRGN va declanşa procedura de soluţionare a refuzului accesului.
 + 
Secţiunea a 2-aComisia de soluţionare a refuzului accesului + 
Articolul 4(1) Preşedintele ANRGN numeşte Comisia însărcinată cu analizarea şi soluţionarea cererii privind refuzul accesului la SNT, sistemele de distribuţie, depozitele de înmagazinare şi la conductele din amonte, precum şi secretarul acesteia, denumită în continuare Comisia.(2) Comisia va fi alcătuită din minimum 5 membri din cadrul ANRGN.
 + 
Articolul 5Secretarul Comisiei are următoarele atribuţii:a) alcătuieşte dosarul cauzei, care cuprinde: cererea de soluţionare, documentele justificative pe care părţile îşi întemeiază susţinerile, precum şi dovezile de comunicare/convocare a acestora;b) pregătirea audierii şi convocarea părţilor;c) completarea dosarului, la solicitarea Comisiei;d) redactarea încheierii de şedinţă a Comisiei;e) redactarea hotărârii Comisiei;f) comunicarea deciziei ANRGN părţilor implicate.
 + 
Secţiunea a 3-aAudierea părţilor + 
Articolul 6(1) În termen de 15 zile calendaristice de la înregistrarea cererii de soluţionare, Comisia fixează termenul pentru audierea părţilor.(2) Comunicarea termenului fixat se face prin scrisoare recomandată sau prin fax, cu minimum două zile lucrătoare înaintea termenului fixat.(3) Audierea părţilor are loc la sediul ANRGN, în termen de 30 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii de soluţionare a accesului.
 + 
Articolul 7La solicitarea membrilor Comisiei, secretarul cere părţilor completarea documentaţiei depuse şi, după caz, precizări scrise, cel mai târziu cu 5 zile calendaristice înainte de data fixată pentru audiere.
 + 
Articolul 8(1) Părţile vor participa la audiere prin reprezentanţi legali sau prin persoane împuternicite.(2) Dacă părţile, deşi înştiinţate, nu se prezintă la dezbateri, Comisia va soluţiona cererea, cu excepţia cazului în care s-a cerut amânarea pentru motive întemeiate.
 + 
Articolul 9(1) Pe parcursul desfăşurării procedurii de soluţionare a refuzului accesului, părţile pot solicita o singură dată Comisiei amânarea audierii programate, pentru motive întemeiate, care să justifice imposibilitatea părţii în cauză de a se prezenta la dezbateri.(2) Audierea în condiţiile alin. (1) va avea loc în termen de 10 zile calendaristice de la data fixată pentru audierea iniţială, cu convocarea părţilor.
 + 
Articolul 10(1) În cadrul audierii părţile îşi exprimă punctele de vedere argumentate cu probe pertinente şi concludente.(2) Dacă Comisia consideră necesar, poate stabili o nouă audiere, în termen de 10 zile calendaristice de la ultima audiere. Comisia este îndreptăţită să solicite părţilor şi alte documente relevante pentru soluţionarea cererii, situaţie în care părţile au obligaţia de a transmite documentele în termen de 5 zile calendaristice de la solicitare.(3) Audierile sunt consemnate printr-o încheiere de şedinţă, semnată de membrii prezenţi, precum şi de secretarul acesteia.
 + 
Articolul 11Dosarul întocmit conform art. 5 lit. a) şi c) este confidenţial. Membrii Comisiei au obligaţia să nu divulge datele şi informaţiile de care iau cunoştinţă în această calitate, fără a avea acordul părţii implicate.
 + 
Secţiunea a 4-aHotărârea Comisiei + 
Articolul 12(1) În termen de cel mult 5 zile calendaristice de la data ultimei audieri, Comisia, întrunită în şedinţă de deliberare, se va pronunţa asupra cauzei printr-o hotărâre motivată.(2) Comisia poate lua hotărâri doar în prezenţa a cel puţin 3 membri.(3) Hotărârea Comisiei se va lua cu majoritatea simplă de voturi a membrilor, aceştia neavând dreptul de a se abţine.
 + 
Articolul 13(1) Hotărârea Comisiei va cuprinde în mod obligatoriu:a) denumirea şi sediul social al părţilor;b) soluţia dată, motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază aceasta;c) calea de atac şi termenul în care se poate exercita;d) semnătura preşedintelui Comisiei şi a secretarului acesteia.(2) Hotărârea Comisiei are caracter definitiv şi se înregistrează într-un registru special ţinut de secretarul acesteia.
 + 
Articolul 14Hotărârea prevăzută la art. 13 poate fi atacată în contencios administrativ, la Curtea de apel Bucureşti, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării.
 + 
Capitolul IIIDispoziţii finale + 
Articolul 15(1) Pe tot parcursul procedurii părţile pot cădea de acord cu privire la refuzul accesului.(2) Înţelegerea la care au ajuns părţile se comunică ANRGN.(3) Hotărârea Comisiei prin care se constată înţelegerea părţilor nu poate fi atacată.
 + 
Articolul 16Prevederile prezentei proceduri se completează cu dispoziţiile Legii gazelor nr. 351/2004, precum şi cu celelalte acte normative în materie.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x