REGULAMENT-CADRU din 26 martie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 296 din 8 aprilie 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 2REFERIRE LALEGE 645 07/12/2002
ART. 2REFERIRE LAOUG 34 21/03/2002 ANEXA 1
ART. 3REFERIRE LALEGE 645 07/12/2002
ART. 3REFERIRE LAOUG 34 21/03/2002
ART. 3REFERIRE LAOUG 34 21/03/2002 ANEXA 1
ART. 4REFERIRE LALEGE 645 07/12/2002
ART. 4REFERIRE LAOUG 34 21/03/2002 ANEXA 1
ART. 6REFERIRE LALEGE 645 07/12/2002
ART. 6REFERIRE LAOUG 34 21/03/2002
ART. 10REFERIRE LALEGE 645 07/12/2002
ART. 10REFERIRE LAOUG 34 21/03/2002 ANEXA 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEORDIN 249 26/03/2005

de organizare şi funcţionare a Centrului naţional de coordonare, informare, reactualizare a ghidurilor privind cele mai bune tehnici disponibile şi de comunicare cu Biroul European pentru Prevenirea şi Controlul Integrat al Poluării şi cu Forumul European de Informare



I. Dispoziţii generale + 
Articolul 1(1) Centrul naţional de coordonare, informare, reactualizare a ghidurilor privind cele mai bune tehnici disponibile şi de comunicare cu Biroul European pentru Prevenirea şi Controlul Integrat al Poluării şi cu Forumul European de Informare, denumit în continuare Centrul IPPC, este un organism de coordonare independent, fără personalitate juridică, a cărui activitate se desfăşoară în cadrul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.(2) Centrul IPPC îşi desfăşoară activitatea în sediul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului din Bd. Libertăţii nr. 12, municipiul Bucureşti.
 + 
Articolul 2Activitatea Centrului IPPC vizează următoarele domenii:a) procesul de elaborare şi promovare a ghidurilor naţionale privind cele mai bune tehnici disponibile pentru domeniile de activitate specificate în anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2002 privind prevenirea, reducerea şi controlul integrat al poluării, aprobată cu modificări prin Legea nr. 645/2002;b) diseminarea informaţiilor privind cele mai bune tehnici disponibile;c) comunicarea cu Biroul European pentru Prevenirea şi Controlul Integrat al Poluării şi cu Forumul European de Informare.
II. Atribuţii + 
Articolul 3Atribuţiile Centrului IPPC:a) asigură suport tehnic pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 645/2002, şi promovează principiile prevenirii şi controlului integrat al poluării;b) identifică tehnicile utilizate în prezent la nivel naţional şi internaţional, care asigură cele mai bune performanţe din punct de vedere al protecţiei mediului;c) realizează, în cadrul grupurilor tehnice de lucru, analiza comparativă a documentelor de referinţă pentru cele mai bune tehnici disponibile (BREF) elaborate de ţările membre ale Uniunii Europene cu cele ale tehnicilor existente la nivel naţional, în scopul elaborării BREF-urilor naţionale;d) elaborează ghiduri naţionale privind cele mai bune tehnici disponibile, prin intermediul grupurilor tehnice de lucru organizate pe domenii de activitate;e) asigură schimbul de informaţii la nivel naţional între Centrul IPPC şi publicul interesat, în ceea ce priveşte cele mai bune tehnici disponibile corespunzătoare activităţilor industriale prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 645/2002;f) asigură schimbul de informaţii din domeniul său de activitate între autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului şi celelalte organisme similare din statele membre ale Uniunii Europene şi cu Biroul European IPPC de la Sevilla.
III. Organizare şi funcţionare + 
Articolul 4Centrul IPPC este alcătuit din:● coordonator;● comitet tehnic;● secretariat;● compartiment de informatizare;● grupuri tehnice de lucru (GTL) organizate pe categorii de activităţi, conform anexei nr. 1 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 645/2002.
 + 
Articolul 5Coordonatorul Centrului IPPC este numit prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale de protecţie a mediului, la propunerea secretarului de stat pe probleme de mediu, şi are următoarele atribuţii:a) conduce întreaga activitate a Centrului IPPC;b) informează conducătorul autorităţii centrale pentru protecţia mediului asupra evoluţiei activităţii Centrului IPPC;c) reprezintă Centrul IPPC în relaţiile cu terţii;d) supune spre aprobare secretarului de stat pentru protecţia mediului programul anual de activitate al Centrului IPPC până la data de 31 ianuarie a fiecărui an.
 + 
Articolul 6(1) Comitetul tehnic este alcătuit din reprezentanţi numiţi de direcţiile tehnice din cadrul autorităţii publice centrale şi teritoriale pentru protecţia mediului, reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale "Apele Române" şi ai altor autorităţi publice centrale cu responsabilităţi în implementarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 645/2002.(2) Comitetul tehnic se reuneşte sub conducerea coordonatorului, conform programului anual aprobat potrivit art. 5 lit. d).
 + 
Articolul 7(1) Comitetul tehnic avizează proiectele ghidurilor de referinţă pentru cele mai bune tehnici disponibile.(2) Comitetul tehnic analizează şi avizează raportul anual de activitate al Centrului IPPC.(3) Comitetul tehnic adoptă regulamentul specific de organizare şi funcţionare în prima sa reuniune.
 + 
Articolul 8(1) Secretariatul Centrului IPPC este format din 3 persoane din cadrul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.(2) Secretariatul Centrului IPPC are următoarele responsabilităţi:a) asigură activitatea de secretariat în cadrul şedinţelor semestriale şi, ori de câte ori este necesar, la nivelul GTL;b) convoacă membrii GTL la şedinţe, cu cel puţin 5 zile înainte de datele fixate ale acestora, prin fax, în format electronic sau prin telefon;c) cu 5 zile înainte de data fixată a şedinţei, secretariatul transmite membrilor GTL documentele supuse dezbaterii în cadrul şedinţelor de lucru, în format electronic;d) pe baza rapoartelor anuale ale fiecărui GTL, întocmeşte raportul anual privind activitatea Centrului IPPC;e) pe baza propunerilor programelor anuale ale GTL, întocmeşte proiectul programului anual de activitate al Centrului IPPC, pe care îl transmite spre avizare comitetului tehnic;f) asigură schimbul de informaţii la nivelul GTL şi accesul la informaţii specifice.
 + 
Articolul 9(1) Compartimentul de informatizare asigură activitatea de publicare pe site-ul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului a rezultatelor activităţii Centrului IPPC, a proiectelor de ghiduri de referinţă pentru cele mai bune tehnici disponibile, precum şi a ghidurilor finale.(2) Compartimentul de informatizare realizează reţeaua de mesagerie electronică interactivă între membrii GTL şi între aceştia şi secretariatul Centrului IPPC.
 + 
Articolul 10Atribuţiile şi responsabilităţile GTL:a) fiecare GTL este alcătuit din reprezentanţi ai autorităţii publice centrale şi locale pentru protecţia mediului, ai unităţilor economice IPPC reprezentative, ai asociaţiilor profesionale sau patronale, ai institutelor de cercetare în domeniul tehnologiei şi mediului, precum şi din reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior, ai organizaţiilor nonguvernamentale şi, după caz, ai altor instituţii publice cu responsabilităţi în domeniu;b) coordonatorul GTL se alege din cadrul membrilor pentru fiecare grup prin vot cu majoritate simplă din totalul membrilor GTL;c) GTL se întrunesc în şedinţe semestriale, conform calendarului aprobat în cadrul comitetului tehnic şi ori de câte ori este necesar;d) GTL analizează documentele transmise de unităţile economice reprezentative ale categoriilor de activităţi din anexa nr. 1 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 645/2002, în vederea stabilirii compatibilităţii tehnicilor utilizate în prezent la nivel naţional cu cele prevăzute de documentele de referinţă la nivel european, pentru fiecare activitate listată în anexa menţionată;e) GTL elaborează propunerile de proiecte pentru documentele de referinţă pentru cele mai bune tehnici disponibile la nivel naţional şi le supune spre avizare comitetului tehnic;f) între şedinţele de lucru semestriale, membrii GTL realizează schimbul de informaţii prin reţeaua de mesagerie electronică interactivă, creată conform art. 9 alin. (2);g) membrii GTL acordă suport tehnic agenţiilor regionale de protecţie a mediului în procesul de emitere a autorizaţiilor integrate de mediu, precum şi în crearea bazei de date specifice fiecărui domeniu;h) regulamentul specific fiecărui GTL se va elabora la prima şedinţă după constituire şi va fi aprobat de comitetul tehnic la prima reuniune a acestuia, care se va desfăşura după şedinţa GTL.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x