PROTOCOL nr. 8 din 9 iunie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 23/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: ACT INTERNATIONAL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 48 din 22 ianuarie 2008
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 3REFERIRE LAACORD 09/06/2006 ART. 1
ART. 3REFERIRE LAACORD 09/06/2006 ART. 7
ART. 3REFERIRE LAACORD 09/06/2006 ART. 8
ART. 4REFERIRE LAACORD 09/06/2006 ART. 18
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DELEGE 328 22/11/2007
ActulCONTINUT DEACORD 09/06/2006
ActulREFERIT DEREGULI 09/06/2006

Aranjamente tranzitorii între Comunitatea Europeană şi statele membre CE, pe de o parte, şi România, pe de altă parte



 + 
Articolul 1Perioada de tranziţie1. Perioada de tranziţie se va extinde de la data intrării în vigoare a prezentului acord până când toate condiţiile prevăzute la art. 2 din prezentul protocol vor fi îndeplinite de către România, după cum vor fi verificate printr-o evaluare întreprinsă de către Comunitatea Europeană.2. Referirile la a doua perioadă de tranziţie în acest acord ori în anexele la acesta vor însemna în cazul României perioada de tranziţie menţionată la alin. 1.
 + 
Articolul 2Condiţii referitoare la tranziţiePână la sfârşitul perioadei de tranziţie, România va aplica prezentul acord, inclusiv întreaga legislaţie prevăzută în anexa nr. I.
 + 
Articolul 3Aranjamente tranzitorii1. Fără a ţine seama de art. 1 alin. 1 din Acordul principal, pe durata perioadei de tranziţie:(i) transportatorilor aerieni comunitari şi transportatorilor aerieni licenţiaţi de către România li se va permite să îşi exercite în mod nelimitat drepturile de trafic între orice punct din România şi orice punct dintr-un stat membru CE;(îi) transportatorilor aerieni comunitari li se va permite să îşi exercite în mod nelimitat drepturile de trafic între puncte situate în România şi alte părţi asociate şi li se va permite să schimbe, în orice punct, o aeronavă cu o altă aeronavă, cu condiţia ca acel zbor să fie parte a unui serviciu care deserveşte un punct situat într-un stat membru;(iii) transportatorilor aerieni licenţiaţi de către România li se va permite să îşi exercite în mod nelimitat drepturile de trafic între puncte situate în diferite state membre CE şi li se va permite să schimbe, în orice punct, o aeronavă cu o altă aeronavă, cu condiţia ca acel zbor să fie parte a unui serviciu care deserveşte un punct situat în România.2. În sensul prezentului articol, transportator aerian comunitar va însemna un transportator aerian licenţiat de către un stat membru CE, Norvegia sau Islanda.3. Art. 7 şi 8 din Acordul principal nu se vor aplica până la sfârşitul perioadei de tranziţie, fără a prejudicia obligaţia României şi a Comunităţii de a acorda licenţe de operare, în conformitate cu documentele menţionate în anexa nr. I, transportatorilor aerieni care sunt deţinuţi în majoritate sau se află sub controlul statelor membre CE sau al resortisanţilor acestora şi transportatorilor aerieni care sunt deţinuţi în majoritate sau se află sub controlul României ori al resortisanţilor acesteia, de la începutul perioadei de tranziţie.
 + 
Articolul 4Siguranţa aviaţiei1. La sfârşitul perioadei de tranziţie, Comitetul reunit, înfiinţat conform art. 18 din Acordul principal, va stabili în mod explicit statutul şi condiţiile pentru participarea României la Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei.2. Până la sfârşitul perioadei de tranziţie, dacă sunt identificate deficienţe în ceea ce priveşte siguranţa, Comunitatea Europeană poate cere să i se acorde unui transportator aerian licenţiat de către România permisiunea de a opera pe rute aeriene spre, dinspre sau în interiorul Comunităţii Europene, cu condiţia unei evaluări specifice de siguranţă. O astfel de evaluare va fi efectuată de către Comunitatea Europeană în mod expeditiv, în scopul evitării oricărei întârzieri exagerate în exercitarea drepturilor de trafic.
 + 
Articolul 5Securitatea aeronauticăPână la sfârşitul perioadei de tranziţie, dacă sunt identificate deficienţe în ceea ce priveşte securitatea, Comunitatea Europeană poate cere să i se acorde unui transportator licenţiat de către România permisiunea de a opera pe rute aeriene spre, dinspre sau în interiorul Comunităţii Europene, cu condiţia unei evaluări specifice în domeniul securităţii. O astfel de evaluare va fi efectuată de către Comunitatea Europeană în mod expeditiv, în scopul evitării oricărei întârzieri exagerate în exercitarea drepturilor de trafic.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x