PROTOCOL din 6 octombrie 1970

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CONSILIUL DE STAT
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 68 din 24 aprilie 1974
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LACONVENTIE 08/02/1949
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEDECRET 131 12/04/1974
ActulRATIFICAT DEDECRET 131 12/04/1974

la Convenţia internationala pentru pescuitul în nord-vestul Oceanului Atlantic, referitor la amendamentele la convenţie*)



Notă *) TraducereStatele părţi la Convenţia internationala pentru pescuitul în nord-vestul Oceanului Atlantic, încheiată la Washington la 8 februarie 1949, care, asa cum a fost modificată, este denumita mai jos convenţie,dorind sa înlesnească intrarea în vigoare a amendamentelor la convenţie,au convenit asupra celor ce urmează: + 
Articolul 1Articolul XVII din convenţie este renumerotat ca articol XVIII şi un nou articol XVII este introdus, cu următorul cuprins:"ARTICOLUL XVII1. Orice stat contractant sau comisia poate propune amendamente la aceasta convenţie pentru a fi luate în considerare în cadrul unei adunări ordinare a comisiei sau la o reuniune specială a comisiei convocată în conformitate cu prevederile articolului II paragraful 6 din convenţie.Amendamentele astfel propuse vor fi trimise secretarului executiv cu cel puţin 90 de zile înainte de data reuniunii în care se va discuta amendamentul respectiv, iar acesta va transmite imediat propunerea statelor membre şi tuturor reprezentanţilor.2. Amendamentul la convenţie propus va fi adoptat de către comisie cu o majoritate de 3/4 din voturile tuturor statelor contractante. Textul oricărui amendament astfel adoptat va fi comunicat de către guvernul depozitar tuturor statelor contractante.3. Orice amendament va intra în vigoare pentru toate statele contractante după 120 de zile de la data notificării de către guvernul depozitar a primirii notificărilor scrise de aprobare din partea a 3/4 din numărul statelor contractante. În cazul cînd, într-un termen de 90 de zile de la data notificării de către guvernul depozitar a unei astfel de acceptări, oricare dintre statele contractante notifica guvernului depozitar ca are obiecţiuni la amendament, acest amendament nu va produce efecte pentru nici unul dintre statele contractante.Orice stat contractant care a formulat obiecţiuni la un amendament poate să-şi retragă aceste obiecţiuni în orice moment. Dacă toate obiectiunile la un amendament sînt retrase, amendamentul va produce efecte faţă de toate statele contractante după 120 de zile de la data notificării de către guvernul depozitar a primirii ultimei cereri de retragere e obiectiunilor respective.4. Orice stat care devine parte la aceasta convenţie după ce un amendament a fost adoptat va fi considerat ca a aprobat amendamentul respectiv, în conformitate cu paragraful 2 al acestui articol.5. Guvernul depozitar va notifica imediat tuturor statelor contractante primirea notificărilor de aprobare a amendamentelor, primirea notificărilor privind obiectiunile sau retragerea acestora şi intrarea în vigoare a amendamentelor."
 + 
Articolul 21. Prezentul protocol va fi deschis pentru semnare şi ratificare, aprobare sau aderare, din partea oricărui stat parte la convenţie.2. Protocolul va intra în vigoare la data depunerii la guvernul S.U.A. – ca depozitar – a instrumentelor de ratificare sau aprobare sau a notelor scrise de aderare din partea tuturor statelor părţi la convenţie.3. Orice stat care devine parte la convenţie după ce prezentul protocol a fost deschis pentru semnare va adera în acelaşi timp la acesta.4. Guvernul S.U.A. va informa toate statele care au semnat convenţia sau au aderat la ea despre toate ratificarile şi aprobările depuse şi despre aderarile primite, ca şi asupra datei la care acest protocol intră în vigoare.5. Orice alt protocol care aduce amendamente convenţiei, semnat dar neintrat în vigoare la data intrării în vigoare a prezentului protocol, va trebui să între în vigoare după această dată, în conformitate cu prevederile prezentului protocol.Totuşi, în cazul în care instrumentele de ratificare sau aprobare ori notificările de aderare la acel protocol au fost primite de către guvernul depozitar de la 3/4 din numărul statelor contractante în momentul intrării în vigoare a prezentului protocol, perioadele de 90 de zile sau 120 de zile, specificate în prima parte a paragrafului 3 al articolului XVII, vor începe, cu privire la acel amendament, la data intrării în vigoare a prezentului protocol.
 + 
Articolul 31. Originalul prezentului protocol va fi depus la guvernul S.U.A., care va transmite copii certificate tuturor statelor care au semnat convenţia sau au aderat la ea.2. Prezentul protocol va purta data la care este deschis pentru semnare. După această dată va rămîne deschis pentru semnare o perioadă de 14 zile, după care rămîne deschis pentru aderare.Drept care subscrişii, după prezentarea deplinelor puteri, am semnat prezentul protocol.Încheiat la Washington la 6 octombrie 1970, în limba engleza.––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x