PROTOCOL din 20 decembrie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: PARLAMENTUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 167 din 17 martie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAOUG 171 13/12/2001
ActulREFERIRE LAOUG 124 30/06/2000
ActulREFERIRE LAACORD 01/02/1993
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DELEGE 73 11/03/2003
ActulRATIFICAT DELEGE 73 11/03/2003
ActulREFERIT DEDECRET 125 11/03/2003

privind adaptarea aspectelor comerciale ale Acordului european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de altă parte, pentru a lua în considerare rezultatele negocierilor dintre părţi pentru noi concesii reciproce în domeniul comerţului cu produse agricole



România, pe de o parte, şi Comunitatea Europeană, denumita în cele ce urmează Comunitatea, pe de altă parte, considerând ca:(1) Acordul european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunitatile Europene şi statele membre ale acestora, pe de altă parte, denumit în cele ce urmează Acordul european, a fost semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993 şi a intrat în vigoare la 1 februarie 1995*1);(2) art. 21(5) din Acordul european prevede că România şi Comunitatea vor examina în Consiliul de asociere, produs cu produs, pe o baza ordonată şi reciprocă, posibilitatea de acordare de noi concesii în domeniul comerţului cu produse agricole. Pe aceasta baza au avut loc şi au fost încheiate negocierile dintre părţi;(3) pentru prima data îmbunătăţirea regimului preferenţial privind comerţul cu produse agricole prevăzut în Acordul european a fost realizată prin Protocolul de adaptare a aspectelor comerciale ale Acordului european*2) pentru a tine cont de ultima extindere a Comunităţii şi de rezultatele Rundei Uruguay;(4) alte doua runde de negocieri pentru îmbunătăţirea concesiilor în domeniul comerţului cu produse agricole au fost încheiate la 26 mai 2000 şi 18 iunie 2002;(5) pe de o parte, Consiliul a decis, conform prevederilor Reglementării CE nr. 2.435/2000*3), să aplice cu titlu provizoriu, începând cu data de 1 iulie 2000, concesiile Comunităţii care au fost convenite la runda de negocieri din 2000 şi, pe de altă parte, Guvernul României a adoptat legislaţia necesară pentru a aplica de la data de 1 iulie 2000 concesiile României [Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 124/2000*4)];(6) concesiile menţionate mai sus vor fi suplimentate şi înlocuite la data intrării în vigoare a acestui protocol de concesiile prevăzute în cadrul acestuia, au hotărât după cum urmează:––––-*1) Jurnalul Oficial (JO) L 357/31.12.1994, pag. 2.*2) JO L 301/11.11.1998, pag. 3.*3) JO L 280/4.11.2000, pag. 17.*4) Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 306 din 4 iulie 2000. + 
Articolul 1Concesiile la importul în Comunitate, aplicate anumitor produse agricole originare din România, prevăzute în anexele A(a) şi A(b), şi concesiile la importul în România, aplicate anumitor produse agricole originare din Comunitate, prevăzute în anexele B(a) şi B(b) la prezentul protocol, vor înlocui concesiile prevăzute în anexele XI şi XII la care se face referire în art. 21(2) şi 21(4), cu amendamentele ulterioare aduse acestor anexe, din Acordul european.
 + 
Articolul 2Anexele la prezentul protocol constituie parte integrantă a acestuia.Prezentul protocol constituie parte integrantă a Acordului european.
 + 
Articolul 3Prezentul protocol va fi aprobat de România şi de Comunitate în conformitate cu procedurile lor interne.Părţile contractante vor lua măsurile necesare pentru implementarea prezentului protocol.Părţile contractante îşi vor notifica îndeplinirea procedurilor respective în conformitate cu prevederile primului paragraf.
 + 
Articolul 4Prezentul protocol va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2003, cu condiţia îndeplinirii procedurilor prevăzute la art. 3. În cazul în care procedurile interne nu vor fi finalizate la timp, prezentul protocol va intra în vigoare în prima zi a primei luni care urmează datei la care părţile îşi notifica reciproc faptul ca procedurile au fost îndeplinite.
 + 
Articolul 5Prezentul protocol va fi redactat în limbile română, daneza, olandeza, engleza, finlandeza, franceza, germană, greaca, italiana, portugheză, spaniola şi suedeza, fiecare dintre aceste texte fiind egal autentic.Încheiat la Bruxelles la 20 decembrie 2002.Pentru România,Lazar ComanescuPentru Comunitate,Poul Skytte Christoffersen
 + 
Anexa A(a)–––-
 + 
Anexa A(b)    –––-                                 IMP0RTURILE  în Comunitate ale următoarelor produse originare din România, care vor face                     obiectul concesiilor prevăzute mai jos                  (CNF = Clauza naţiunii celei mai favorizate)─────────────┬─────────────────────────────┬───────┬───────┬───────┬───┬───────┐             │ │ Taxa │Canti- │Canti- │Cre│ Pre- │             │ │vamală │tate │tate │ste│ vederi│   Cod NC │ Descriere(1) │apli- │de la │anuală │re │ spe- │             │ │câtă │ I.7 │de la │a- │ cifice│             │ │(% din │ 2002 │ I.7 │nu-│ │             │ │ CNF) │ la │ 2003 │ala│ │             │ │ (2) │ 30.6 │ la │de │ │             │ │ │ 2003 │ 30.6 │la │ │             │ │ │(tone) │ 2004 │1.7│ │             │ │ │ │ (tone)│ 2 │ │             │ │ │ │ │ 0 │ │             │ │ │ │ │ 0 │ │             │ │ │ │ │ 4 │ │             │ │ │ │ │(to│ │             │ │ │ │ │ne)│ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0102 90 05 │Bovine vii cu o greutate vie │ │178 000│178 000│ │ │             │sub 80 kg │ 10 │ capete│capete │ 0 │(3) (9)│0102 90 21 │Bovine vii cu o greutate vie │ │ │ │ │ │             │depasind 80 kg, dar │ │153 000│153 000│ │ │             │nedepasind 300 kg │ 10 │ capete│ capete│ 0 │(3) (9)│0102 90 29 │ │ │ │ │ │ │0102 90 41 │ │ │ │ │ │ │0102 90 49 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0102 90 │Juninci şi vaci, altele decât│ 6% │ 7 000 │7 000 │ 0 │(4) (9)│             │cele destinate sacrificarii, │ad va- │capete │capete │ │ │             │din următoarele rase de │lorem │ │ │ │ │             │munte: rasa gri, rasa bruna, │ │ │ │ │ │             │rasa galbena, rasa patata │ │ │ │ │ │             │Simmental şi Pinzgau │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0201 │Carne de bovine proaspăta, │excep- │ 3500│ 4000 │ 0 │(8)(9) │0202 │refrigerata sau congelata │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0203 │Carne de porc domestic │ 20 │ 15625│ 15625│ 0 │(5)(9) │             │proaspăta, refrigerata sau │ │ │ │ │ │             │congelata │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0206 10 95 │Muschiul gros şi muschiul │excep- │ 50 │ 100 │ 0 │(8) │             │subtire ai diafragmei de │tat │ │ │ │ │             │bovine, proaspeţi sau │ │ │ │ │ │             │refrigerati │ │ │ │ │ │0206 29 91 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │             │subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │             │bovine, congelati │ │ │ │ │ │0210 20 │Carne de bovine, sărată, în │ │ │ │ │ │             │saramura, uscata sau afumata │ │ │ │ │ │0210 99 51 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │             │subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │             │bovine │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0207 │Carne şi organe comestibile │excep- │ 3600 │ 3900 │300│ (8)(9)│             │de la păsările de la poziţia │ tat │ │ │ │ │             │nr. 0105 │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0406 │Branzeturi şi casuri │excep- │ 2400 │ 2600 │200│ (8)(9)│             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0603 90 00 │Flori tăiate, altele decât │ 35 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │proaspete │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0702 00 00 │Roşii │ 20 │ 9750 │ 9750 │ 0 │ (7)(9)│─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0703 10 19 │Ceapa, alta decât cea │excep- │ 170 │ 170 │ 0 │ (9) │             │destinată insamantarii │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0703 20 │Usturoi │ 9.6% │nelimi-│nelimi-│ │ │             │ │ad va- │ tat │ tat │ │ │             │ │ lorem │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0704 10 00│Conopida şi brocoli, de la │ 20 │ 3250 │ 3250 │ 0 │ (9) │             │15 aprilie la 30 noiembrie │ │ │ │ │ │0704 90 10 │Varza alba şi varza roşie │ │ │ │ │ │0704 90 90 │Altele │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0707 00 05│Castraveti, de la │ │ │ │ │ │             │1 noiembrie la 15 mai │ 20 │ 4000 │ 4000│ 0 │ (7)(9)│─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0707 00 05│Castraveti, de la │ 80 │nelimi-│nelimi-│ │ (7) │             │16 mai la 31 octombrie │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0707 00 05│Castraveti, de la │ 12% │ 330 │ 330 │ 0 │ (7)(9)│             │16 mai la 31 octombrie │ ad va-│ │ │ │ │             │ │ lorem │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0708 20 00 │Fasole │excep- │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0709 30 00│Vinete, de la │ │nelimi-│nelimi-│ │ │             │1 ianuarie la 31 martie │ 56 │ tat │ tat │ │ │ex 0709 90 90│Dovleci şi dovlecei, de la │ │ │ │ │ │             │1 ianuarie la 31 martie │ 56 │ │ │ │ │ex 0709 90 90│Altele, cu excepţia │ │ │ │ │ │             │patrunjelului, de la │ │ │ │ │ │             │1 ianuarie la 31 martie │ 56 │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0709 60 10 │Ardei dulci │excep- │ │ │ │ │             │ │ tat │ 3000 │ 3000 │ 0 │ (9) │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0710 21 00 │Mazare, congelata │ 20 │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │0710 22 00 │Fasole, congelata │ │ │ │ │ │0710 29 00 │Alte leguminoase, congelate │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0711 51 00 │Ciuperci de genul Agaricus │ 8,4% │ 500 │ 500 │ 0 │ (9) │2003 10 20 │ │ ad va-│ │ │ │ │             │ │ lorem│ │ │ │ │2003 10 30 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0712 20 00 │Ceapa uscata │ 50 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │ │ │ tat │ tat │ │ │ex 0712 90 90│Hrean │excep- │ │ │ │ │             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0806 10 10│Struguri de masa proaspeţi, │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │             │de la 1 ianuarie la 14 iulie │ tat │ tat │ tat │ │ │             │(cu excepţia varietatii │ │ │ │ │ │             │emperor, de la 1 la 31 │ │ │ │ │ │             │ianuarie) │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0807 11 00│Pepeni verzi, de la │ 59 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │1 noiembrie la 30 aprilie │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0808 10 20 │Mere, altele decât pentru │ 20 │ 250 │ 250 │ 0 │ (7)(9)│             │cidru │ │ │ │ │ │0808 10 50 │ │ │ │ │ │ │0808 10 90 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0809 10 00 │Caise │ 20 │ 2500 │ 2500│ 0 │ (7)(9)│─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0809 20 05 │Visine │ 73 │nelimi-│nelimi-│ │ (7) │             │ │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0809 40 05 │Prune │ 20 │ 4250 │ 4250│ 0 │ (7)(9)│─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0810 10 00 │Capsuni │ 20 │ 3195 │ 3195│ 0 │ (6)(9)│─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤3810 20 10 │Zmeura │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (6) │             │ │ tat │ tat │ tat │ │ │0810 30 10 │Coacaze negre │ │ │ │ │ │0810 30 30 │Coacaze roşii │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0811 10 90 │Capsuni │ 36 │nelimi-│nelimi-│ │ (6) │             │ │ │tat │ tat │ │ │0811 20 31 │Zmeura │ 39 │ │ │ │ (6) │0811 20 39 │Coacaze negre │ 28 │ │ │ │ (6) │0811 20 59 │Mure şi dude │ 53 │ │ │ │ │0811 20 90 │Alte fructe de padure │ 33 │ │ │ │ │0811 90 50 │Afine │ 47 │ │ │ │ │ex 0811 90 95│Gutui │ 56 │ │ │ │ │ex 0811 90 95│Macese │excep- │ │ │ │ │             │ │ tat │ │ │ │ │ex 0811 90 95│Altele decât gutui şi macese │ 33 │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0813 10 00 │Caise uscate │excep- │ 1250 │ 1250 │ 0 │ (9) │             │ │ tat │ │ │ │ │0813 20 00 │Prune uscate │ │ │ │ │ │0813 30 00 │Mere uscate │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤3813 40 30 │Pere uscate │ 50 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │ │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1001 │Grâu şi meslin │excep- │130000 │ 230000│ 0 │ (8) │             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1005 10 90 │Porumb destinat insamantarii,│excep- │ 500 │ 1000 │ 0 │ (8) │             │altul decât hibrizii │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1005 90 00 │Porumb, altul decât cel │excep- │ 74500 │ 149000│ 0 │ (8) │             │destinat insamantarii │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1101 │Făina de grâu şi de meslin │excep- │ 1500 │ 3000│ 0 │ (8) │             │ │ tat │ │ │ │ │1103 11 │Crupe şi grisuri din grâu │ │ │ │ │ │1103 20 60 │Pelete din grâu │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1107 │Malt │excep- │ 5000 │ 10000│ 0 │ (8) │             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1209 29 80 │Alte seminţe, fructe şi spori│excep- │ 625 │ 625 │ 0 │ (9) │1209 99 91 │ │ tat │ │ │ │ │1209 99 99 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1512 11 91 │Ulei de floarea soarelui │excep- │ 4750 │ 4750 │ 0 │ (9) │             │ │ tat │ │ │ │ │1512 19 91 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1601 00 91 │Carnati, alţii decât din │ │ │ │ │ │             │ficat │ 20 │ 1125 │ 1125 │ 0 │ (9) │1601 00 99 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1602 20 11 │Ficat de gasca sau rata │ 69 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │ │ │ tat │ tat │ │ │1602 20 19 │ │ 69 │ │ │ │ │ex 1602 50 39│Limba de bovina, preparata │ │ │ │ │ │             │sau conservată │ 65 │ │ │ │ │ex 1602 50 80│ │ 65 │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1602 31 │Carne de pasare, preparata │excep- │ 900 │ 975 │75 │ (8)(9)│             │sau conservată │ tat │ │ │ │ │1602 32 │ │ │ │ │ │ │1602 39 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1602 41 10 │Came de porc domestic, │ 20 │ 2125 │ 2125 │ 0 │ (9) │             │conservată │ │ │ │ │ │1602 42 10 │ │ │ │ │ │ │1602 49 11 │ │ │ │ │ │ │1602 49 13 │ │ │ │ │ │ │1602 49 15 │ │ │ │ │ │ │1602 49 19 │ │ │ │ │ │ │1602 49 30 │ │ │ │ │ │ │1602 49 50 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1602 50 │Carne sau măruntaie de bovine│excep- │ 250 │ 500 │ 0 │ (8) │             │preparate sau conservate │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2001 10 00 │Castraveti şi castraveciori, │ │ │ │ │ │             │conservati │ 20 │ 250 │ 250 │0 │ (9) │2001 90 60 │Alte fructe şi legume, │ │ │ │ │ │             │conservate │ │ │ │ │ │2001 90 70 │ │ │ │ │ │ │2001 90 75 │ │ │ │ │ │ │2001 90 85 │ │ │ │ │ │ │2001 90 93 │ │ │ │ │ │ │2001 90 96 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2002 90 31 │Roşii conservate │ 20 │ 700 │ 700 │ 0 │ (9) │2002 90 39 │ │ │ │ │ │ │2002 90 91 │ │ │ │ │ │ │2002 90 99 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2003 10 20 │Ciuperci de genul Agaricus │excep- │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │             │ │ tat │ │ │ │ │2003 10 30 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2005 40 00 │Mazare │ 20 │ 250 │ 250 │ 0 │ (9) │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2007 10 99 │Alte preparate omogenizate │excep- │ 2400 │ 2600 │200│ (9) │             │ │ tat │ │ │ │ │2007 99 10 │Piure şi pasta de prune │ │ │ │ │ │2007 99 98 │Alte preparate │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 2007 91 90│Altele, cu excepţia gemurilor│ 70 │nelimi-│nelimi-│ │ (7) │             │de portocale şi marmeladei │ │ tat │ tat │ │ │2007 99 31 │Gem de cirese │ 83 │ │ │ │ (7) │ex 2007 99 39│Preparate din fructe cu un │ 27 │ │ │ │ │             │conţinut în zahăr >30% din │ │ │ │ │ │             │greutate, fructe cuprinse la │ │ │ │ │ │             │poziţiile tarifare: 0801, │ │ │ │ │ │             │0803, 0804 (cu excepţia │ │ │ │ │ │             │smochinelor şi ananasului), │ │ │ │ │ │             │0807.20.00, 0810.20.90, │ │ │ │ │ │             │0810.30.90, 0810.40.10, │ │ │ │ │ │             │0810.40.50, 0810.40.90, │ │ │ │ │ │             │0810.90 │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2008 60 61 │Visine, cu adaos de zahăr, │ 70 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │în ambalaje cu un conţinut │ │ tat │ tat │ │ │             │net care să nu depăşească │ │ │ │ │ │             │1 kg │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2401 10 60 │Tutun │ 20 │ 4375 │ 4375 │ 0 │ (9) │2401 10 70 │ │ │ │ │ │ │2401 20 60 │ │ │ │ │ │ │2401 20 70 │ │ │ │ │ │ │─────────────┴─────────────────────────────┴───────┴───────┴───────┴───┴───────┘––––(1) Exprimarea descrierii produselor trebuie considerată ca având doar o valoare indicativa, schema preferentiala fiind determinata, în contextul prezentei anexe, de aria de cuprindere a codului. Unde sunt indicate coduri cu "ex", schema preferentiala va fi determinata de aplicarea codului şi a descrierii corespunzătoare luate împreună.(2) În cazurile în care exista o taxa minima CNF, taxa vamală minima aplicată este egala cu taxa vamală minima CNF înmulţită cu procentul indicat în aceasta coloana.(3) Contingentul pentru acest produs este deschis pentru Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Republica Slovaca. În cazul importurilor în Comunitate de bovine vii ce pot depăşi 500.000 capete pentru oricare an luat în consideraţie, Comunitatea poate lua măsurile administrative necesare pentru a-şi proteja piaţa, indiferent de alte prevederi conform Acordului.(4) Contingentul pentru acest produs este deschis pentru Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Republica Slovaca.(5) Cu excepţia muschiului file prezentat separat.(6) Face obiectul aranjamentelor de preţ minim, prevăzute în anexa la prezenta anexa.(7) Reducerea se aplică numai componentei ad valorem din taxa vamală.(8) Aceasta concesie se aplică numai produselor care nu beneficiază de nici un fel de subvenţii la export.(9) Cantităţile de produse aferente acestui contingent tarifar şi care au fost puse în circulaţie de la 1 iulie 2002, înainte de intrarea în vigoare a prezentului protocol, vor fi deduse din cantitatea înscrisă în coloana nr. 4.Anexa la ANEXA A(b)––––––-ARANJAMENTprivind preţul minim de import pentru anumite fructeroşii destinate prelucrării1. Pentru următoarele produse originare din România destinate prelucrării preţurile minime de import sunt fixate după cum urmează:

Cod NC

Descriere

Preţ minim
de import
(euro/
100 kg net)
ex 0810 10 00 Capsuni proaspete, destinate prelucrării 51,4
ex 0810 20 10 Zmeura proaspăta, destinată prelucrării 63,1
ex 0810 30 10 Coacaze negre proaspete, destinate prelucrării 38,5
ex 0810 30 30 Coacaze roşii proaspete, destinate prelucrării 23,3
ex 0811 10 90

Capsuni congelate, fără adaos de zahăr sau alţi
indulcitori (edulcoranti): întregi
75,0
ex 0811 10 90

Capsuni congelate, fără adaos de zahăr sau alţi
indulcitori (edulcoranti): altele
57,6
ex 0811 20 31

Zmeura congelata, fără adaos de zahăr sau alţi
indulcitori (edulcoranti): întregi
99,5
ex 0811 20 31

Zmeura congelata, rara adaos de zahăr sau alţi
indulcitori (edulcoranti): altele
79,6
ex 0811 20 39

Coacaze negre, fără adaos de zahăr sau alţi
indulcitori (edulcoranti): fără coada
62,8
ex 0811 20 39

Coacaze negre, fără adaos de zahăr sau alţi
indulcitori (edulcoranti): altele
44,8

2. Preţurile minime de import, asa cum sunt stabilite la Art. 1, vor fi respectate transport cu transport. În cazul unei declaraţii vamale cu o valoare mai mica decât preţul minim de import, va fi aplicată o taxa compensatorie egala cu diferenţa dintre preţul minim de import şi valoarea declaraţiei vamale.3. Dacă preţurile de import pentru un anumit produs care face obiectul acestei anexe prezintă o tendinta indicând ca preţurile ar putea scădea sub nivelul preţurilor minime de import în viitorul imediat, Comisia Europeană va informa autorităţile române pentru a le permite sa corecteze situaţia.4. La cererea României sau a Comunităţii, Comitetul de Asociere va examina funcţionarea sistemului sau revizuirea nivelului preţurilor minime de import. Dacă este cazul, Comitetul de Asociere va lua deciziile necesare.5. Pentru încurajarea şi promovarea dezvoltării schimburilor comerciale şi în beneficiul reciproc al tuturor părţilor în cauza, o reuniune de consultări va fi organizată cu 3 luni înainte de începutul fiecărei campanii de comercializare în Comunitatea Europeană. Aceasta reuniune de consultări va avea loc între Comisia Europeană şi organizaţiile producătorilor europeni interesaţi de produsele în cauza pe de o parte, şi autorităţile şi organizaţiile producătorilor şi exportatorilor tuturor ţărilor exportatoare asociate, pe de altă parte.Cu ocazia acestei reuniuni de consultări vor fi examinate situaţia pieţei pentru fructele roşii incluzând în special estimari pentru producţie, situaţia stocurilor, evoluţia preţului şi posibila dezvoltare a pieţei, precum şi posibilităţile de adaptare a ofertei la cerere. + 
Anexa B(a)–––-
 + 
Anexa B(b)    –––-                                 IMP0RTURILE                în România ale următoarelor produse originare din        Comunitate, care vor face obiectul concesiilor prevăzute mai jos─────────────┬─────────────────────────────┬───────┬───────┬───────┬───┬───────┐             │ │ Taxa │Canti- │Canti- │Cre│ Pre- │             │ │vamală │tate │tate │ste│ vederi│  Poziţia │ Descriere(*) │apli- │de la │anuală │re │ spe- │ tarifara │ │câtă │ I.7 │de la │a- │ cifice│ românească │ │(% ad │ 2002 │ I.7 │nu-│ │             │ │valorem│ la │ 2003 │ala│ │             │ │ (2) │ 30.6 │ la │de │ │             │ │ │ 2003 │ 30.6 │la │ │             │ │ │(tone) │ 2004 │1.7│ │             │ │ │ │ (tone)│ 2 │ │             │ │ │ │ │ 0 │ │             │ │ │ │ │ 0 │ │             │ │ │ │ │ 4 │ │             │ │ │ │ │(to│ │             │ │ │ │ │ne)│ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0102 90 41│Juninci (care nu au fatat │18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │ex 0102 90 49│niciodată) cu o greutate │ │ tat │ tat │ │ │0102 90 51 │depasind 220 kg │ │ │ │ │ │0102 90 59 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0201 │Carne de bovine proaspăta, │excep- │ 2000 │ 4000 │ 0 │ (1) │             │refrigerata sau congelata │ tat │ │ │ │ │0202 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0206 10 95 │Muschiul gros şi muschiul │excep- │ 50 │ 100 │ 0 │ (1) │             │subtire ai diafragmei de │ tat │ │ │ │ │             │bovine, proaspeţi sau │ │ │ │ │ │             │refrigerati │ │ │ │ │ │0206 29 91 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │             │subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │             │bovine, congelati │ │ │ │ │ │0210 20 │Carne de bovine sărată, în │ │ │ │ │ │             │saramura, uscata sau afumata │ │ │ │ │ │0210 99 51 │Muschiul gros şi muschiul │ │ │ │ │ │             │subtire ai diafragmei de │ │ │ │ │ │             │bovine │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0207 │Came şi organe comestibile │excep- │ 3600 │ 3900 │300│ (1)(4)│             │de pasare de la poziţia 0105 │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0210 99 90 │Fainuri şi pudre comestibile │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │din came şi organe │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0402 10 19 │Lapte şi smantana, praf sau │ │ │ │ │ │             │sub alte forme solide │ 15 │ 1500 │ 1500 │ 0 │ (4) │0402 21 11 │ │ 18,8 │ │ │ │ │0402 21 19 │ │ 18,8 │ │ │ │ │0402 21 91 │ │ 18,8 │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0403 10 11 la│Iaurturi nearomatizate, fără │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │0403 10 39 │adaos de fructe sau de cacao │ │ tat │ tat │ │ │0403 90 11 la│Altele, nearomatizate şi fără│ │ │ │ │ │0403 90 69 │adaos de fructe sau de cacao │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0404 10 02 la│Zer, pudra sau sub alte forme│ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │0404 10 16 │solide, fără adaos de zahăr │ │ tat │ tat │ │ │             │sau alţi indulcitori │ │ │ │ │ │             │(edulcoranti) │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0405 10 │Unt şi alte grăsimi │ │ │ │ │ │0405 90 │provenind din lapte │ 18,8 │ 1900 │ 1900 │ 0 │ (4) │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0406 │Brânzeturi şi casuri │excep- │ 2400 │ 2600 │200│ (1)(4)│             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0602 10 │Butaşi neradacinosi şi altoi │ 15 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │ │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0701 10 00│Cartofi pentru samanta, │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │             │proaspeţi sau refrigerati, │ tat │ tat │ tat │ │ │             │din categorii biologice │ │ │ │ │ │             │superioare │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0701 90 50 │Cartofi, proaspeţi sau │ 18,8 │ 20000 │ 20000 │0 │ (4) │0701 90 90 │refrigerati, alţii decât cei │ │ │ │ │ │             │pentru samanta şi alţii decât│ │ │ │ │ │             │cei destinaţi fabricării │ │ │ │ │ │             │amidonului │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤0709 10 │Anghinare proaspăta sau │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │refrigerata │ │ tat │ tat │ │ │0709 90 39 │Masline destinate producerii │ │ │ │ │ │             │uleiului │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 0806 10 10│Struguri de masa, de la │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │             │1 ianuarie 1a 14 iulie │ tat │ tat │ tat │ │ │             │(cu excepţia varietatii │ │ │ │ │ │             │emperor, de la 1 la 31 │ │ │ │ │ │             │ianuarie) │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 1001 10 00│Grâu dur destinat │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ │             │insamantarii │ tat │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤ex 1001 │Grâu şi meslin, cu excepţia │excep- │125000 │125000 │ 0 │(1)(4) │             │graului dur destinat │ tat │ │ │ │ │             │insamantarii │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1002 00 00 │Secara │ 18,8 │ 30000 │ 30000 │ 0 │ (4) │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1003 00 10 │0rz destinat insamantarii │ 18,8 │ 1118 │ 1118 │ 0 │ (4) │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1003 00 90 │0rz, altul decât cel destinat│ │ │ │ │ │             │insamantarii │ 18,8 │ 55882 │ 55882 │ 0 │ (4) │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1005 10 │Porumb destinat insamantarii │excep- │ 1000 │ 1000 │ 0 │(1)(4) │             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1005 90 00 │Porumb, altul decât cel │excep- │ 24500 │ 49000 │ 0 │ (1) │             │destinat insamantarii │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1006 │Orez │excep- │ 10000 │ 10000 │ 0 │ (4) │             │ │ tat │ │ │ │ │1102 30 00 │Făina de orez │ │ │ │ │ │1103 19 50 │Crupe şi grisuri din orez │ │ │ │ │ │1103 20 50 │Pelete din orez │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1101 │Făina de grâu şi meslin │excep- │ 1500 │ 3000 │ 0 │ (1) │             │ │ tat │ │ │ │ │1103 11 │Crupe şi grisuri din grâu │ │ │ │ │ │1103 20 60 │Pelete din grâu │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1107 │Malt │excep- │ 5000 │ 10000 │ 0 │ (1) │             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1204 00 10 │Seminţe de în, destinate │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (2) │             │insamantarii │ tat │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1209 10 00 │Seminţe de sfecla de zahăr │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (3) │             │ │ tat │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1509 10 90 │Ulei de masline virgin, altul│ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │decât cel lampant │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1515 11 00 │Ulei brut din seminţe de în │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │ │ │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1602 20 90 │Preparate din ficat, altele │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │decât cele din ficat de gasca│ │ tat │ tat │ │ │             │sau de rata │ │ │ │ │ │1602 49 19 │Preparate din carne de porc │ │ │ │ │ │             │domestic, altele │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1602 31 la │Carne de pasare, preparata │excep- │ 600 │ 650 │50 │ (1)(4)│1602 39 │ sau conservată │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1602 50 │Preparate din carne de bovine│excep- │ 250 │ 500 │ 0 │ (1) │             │ │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1701 11 │Zahăr brut din trestie de │ │ │ │ │ │             │zahăr │ 18,8 │ 20000 │ 20000 │ 0 │ (4) │1701 12 │Zahăr brut din sfecla │ │ │ │ │ │1701 99 │Zahăr alb sau altele, fără │ │ │ │ │ │             │adaos de aromatizanti sau │ │ │ │ │ │             │coloranti │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤1801 00 00 │Cacao boabe întregi sau │excep- │nelimi-│nelimi-│ │ (2) │             │sparte │ tat │ tat │ tat │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2005 70 │Masline, preparate sau │excep- │ 5000 │ 5000 │ 0 │ (4) │             │conservate │ tat │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2007 91 │Dulceţuri, jeleuri, marmelade│ │nelimi-│nelimi-│ │ │             │paste şi piureuri din citrice│ 18,8 │ tat │ tat │ │ │2007 99 35 │Dulceţuri, jeleuri, marmelade│ │ │ │ │ │             │paste şi piureuri din zmeura │ │ │ │ │ │2007 99 51 │Piureuri şi paste din castane│ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2009 11 │Sucuri de portocale, │ 18,8 │nelimi-│nelimi-│ │ │             │congelate │ │ tat │ tat │ │ │2009 19 │Alte sucuri de portocale │ │ │ │ │ │2009 29 11 │Sucuri de grapefruit │ │ │ │ │ │2009 29 91 │ │ │ │ │ │ │2009 31 11 │Sucuri din alte citrice │ │ │ │ │ │2009 39 11 │ │ │ │ │ │ │2009 39 31 │ │ │ │ │ │ │2009 39 51 │Suc de lamiie │ │ │ │ │ │2009 41 10 │Sucuri de ananas │ │ │ │ │ │2009 49 11 │ │ │ │ │ │ │2009 49 30 │ │ │ │ │ │ │2009 49 91 │ │ │ │ │ │ │─────────────┼─────────────────────────────┼───────┼───────┼───────┼───┼───────┤2401 10 10 │Tutun brut │ 18,8 │ 2500 │ 2500 │ 0 │ (4) │2401 10 20 │ │ │ │ │ │ │2401 10 60 │ │ │ │ │ │ │2401 10 70 │ │ │ │ │ │ │2401 20 10 │ │ │ │ │ │ │2401 20 20 │ │ │ │ │ │ │─────────────┴─────────────────────────────┴───────┴───────┴───────┴───┴───────┘(*) Exprimarea descrierii produselor trebuie considerată ca având doar o valoare indicativa, schema, preferentiala fiind determinata, în contextul prezentei anexe, de aria de cuprindere a codului. Unde sunt indicate coduri cu "ex", schema preferentiala va fi determinata de aplicarea codului şi a descrierii corespunzătoare luate împreună.(1) Acesta concesie se aplică numai produselor care nu beneficiază de nici un fel de subvenţii la export.(2) În cazul creşterii taxei vamale aplicabile erga omnes, taxa vamală preferentiala aplicabilă importurilor de origine Comunitara poate fi fixată la 75% din taxa vamală aplicabilă erga omnes, dar nu va depăşi 18,8% ad valorem.(3) În cazul creşterii taxei vamale aplicabile erga omnes, taxa vamală preferentiala aplicabilă importurilor de origine Comunitara poate fi fixată la 75% din taxa vamală aplicabilă erga omnes, dar nu va depăşi 15% ad valorem.(4) Cantităţile de produse aferente acestui contingent tarifar şi care au fost puse în circulaţie de la 1 iulie 2002, înainte de intrarea în vigoare a prezentului protocol, vor fi deduse din cantitatea înscrisă în coloana nr. 4.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x