PROTOCOL DE COOPERARE din 3 octombrie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 11 februarie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEHG 89 23/01/2003
ActulCONTINUT DEHG 89 23/01/2003

între Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale din România şi Ministerul Muncii, Familiei şi Afacerilor Sociale din Republica Slovenia*)



Notă *) Traducere.Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale din România şi Ministerul Muncii, Familiei şi Afacerilor Sociale din Republica Slovenia, denumite în continuare părţi contractante,dorind stabilirea unei cooperări bilaterale în domeniile de activitate, au decis sa coopereze în domeniul muncii şi afacerilor sociale.Pentru realizarea acestui obiectiv părţile contractante au convenit următoarele: + 
Articolul 11. Părţile contractante convin asupra următoarelor forme de cooperare:a) schimb de experţi în domeniile în care cele doua ministere sunt competente;b) consultări şi pregătire suplimentară a experţilor;c) schimb de documentaţie cu caracter profesional, în special pentru aplicarea programelor în domeniul muncii şi politicilor de ocupare, proiecte legislative şi alte materiale legate de activitatea celor două părţi contractante, precum şi opiniile experţilor în domeniu.2. Tipul şi domeniul formelor concrete de cooperare vor fi stabilite de la caz la caz, prin acord reciproc.
 + 
Articolul 2Părţile contractante stabilesc următoarele prioritati:a) schimb de experienta referitor la măsurile, reglementările şi instituţiile din domeniul muncii şi politicilor de ocupare;b) schimb de informaţii cu privire la relaţiile de muncă, acordurile colective şi reglementările legale referitoare la funcţionarea pieţei muncii;c) schimb de experienta cu privire la programele speciale de prevenire a somajului de lungă durata şi de sprijinire a grupurilor cu o situaţie defavorizată pe piaţa muncii (tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă, persoane cu handicap etc.);d) schimb de experienta cu privire la metodele utilizate pentru determinarea eficientei măsurilor active ale politicii de ocupare;e) schimb de experienta cu privire la funcţionarea inspecţiei muncii, în special din punct de vedere al sănătăţii şi securităţii la locul de muncă, şi prevenirea muncii ilegale;f) examinarea situaţiei, posibilităţilor şi interesului dezvoltării diferitelor forme de cooperare între cele doua state în domeniul ocupării forţei de muncă.
 + 
Articolul 3Referitor la cheltuielile pentru aplicarea prezentului protocol, părţile contractante convin ca partea contractantă trimitatoare sa suporte cheltuielile de transport internaţional şi diurna, iar partea contractantă primitoare sa suporte cheltuielile pentru cazare şi transport intern.Limba de lucru a consultărilor va fi limba engleza.
 + 
Articolul 41. Prezentul protocol va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări prin care cele doua părţi contractante îşi vor comunică reciproc îndeplinirea procedurilor prevăzute de legislaţia lor interna pentru intrarea în vigoare a acestuia.2. Prezentul protocol este valabil pentru o perioadă de 4 ani. La încetarea perioadei de valabilitate acesta se va prelungi în mod automat cu noi perioade de câte un an, dacă nici una dintre părţile contractante nu îl denunta în scris, prin canale diplomatice, cu cel puţin 3 luni înainte de expirarea perioadei de valabilitate.Prezentul protocol a fost semnat la Ljubljana la data de 3 octombrie 2002, în doua exemplare originale în limba engleza.Pentru Ministerul Munciişi Solidarităţii Socialedin România,Marian Sarbu,ministruPentru Ministerul Muncii,Familiei şi Afacerilor Socialedin Republica Slovenia,dr. Vlado Dimovski,ministru–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x