PROTOCOL ADIŢIONAL nr. 1 din 6 noiembrie 1952

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CONSILIUL EUROPEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 176 din 12 iulie 1994
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAACORD 02/09/1949
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEDECIZIE 271 26/05/2005
ActulCONTINUT DELEGE 43 30/06/1994
ActulREFERIT DEDECRET 105 29/06/1994
ART. 1REFERIT DEHOTĂRÂRE 01/07/2014

la Acordul general privind privilegiile şi imunităţile Consiliului Europei



Guvernele semnatare ale Acordului general privind privilegiile şi imunităţile Consiliului Europei, semnat la Paris la 2 septembrie 1949, denumit în cele ce urmează Acordul,în dorinţa de a completa dispoziţiile acordului,au convenit următoarele: + 
Articolul 1Orice membru prezent sau viitor al Consiliului Europei care nu este semnatar al acordului poate adera la acesta şi la prezentul protocol depunind instrumentul sau de aderare la aceste doua acte la secretarul general al Consiliului Europei care notifica aceasta depunere membrilor consiliului.
 + 
Articolul 2a) Dispoziţiile titlului IV al acordului se aplică reprezentanţilor care participa la reuniunile delegatiilor ministrilor.b) Dispoziţiile titlului IV al acordului se aplică reprezentanţilor, alţii decît reprezentanţii în Adunarea consultativa, care iau parte la reuniuni convocate de Consiliul Europei şi care se ţin în afară perioadelor sesiunilor Comitetului ministrilor şi ale delegatiilor ministrilor; reprezentanţii care iau parte la aceste reuniuni nu vor putea totuşi sa opună aceasta imunitate unei arestari sau urmăriri judiciare în caz de flagrant delict.
 + 
Articolul 3Dispoziţiile art. 15 al acordului se aplică reprezentanţilor în adunare şi supleanţilor lor, atunci când aceştia participa la o reuniune a unei comisii sau subcomisii a adunării, se deplaseaza la sau se înapoiază de la locul reuniunii, indiferent dacă Adunarea consultativa se afla sau nu în sesiune.
 + 
Articolul 4Reprezentanţii permanenţi ai membrilor pe lângă Consiliul Europei se bucura, pe durata exercitării funcţiilor lor şi în cursul călătoriei înspre sau de la locul reuniunilor, de privilegiile, imunităţile şi înlesnirile de care beneficiază agenţii diplomatici de rang comparabil.
 + 
Articolul 5Aceste privilegii, imunităţi şi înlesniri sunt acordate reprezentanţilor membrilor, nu în folosul lor personal, ci în scopul de a se asigura în deplina independenta exercitarea funcţiilor lor în raport cu Consiliul Europei. În consecinţa, un membru nu numai ca are dreptul, dar şi îndatorirea sa ridice imunitatea reprezentantului sau în toate cazurile în care, după părerea sa, imunitatea ar împiedica realizarea justiţiei şi în care ea poate fi ridicată fără a prejudicia scopului pentru care este acordată.
 + 
Articolul 6Dispoziţiile art. 4 nu sunt opozabile autorităţilor statului al cărui cetăţean este reprezentantul sau membrului al cărui reprezentant este sau a fost persoana respectiva.
 + 
Articolul 7a) Prezentul protocol este deschis semnării membrilor care au semnat acordul. Protocolul va fi ratificat o dată cu acordul sau după ratificarea acestuia. Instrumentele de ratificare vor fi depuse la secretarul general al Consiliului Europei.b) Prezentul protocol va intra în vigoare în ziua în care va fi fost ratificat de către toţi semnatarii care, la acea data, vor fi ratificat acordul şi cu condiţia ca numărul semnatarilor care vor fi ratificat acordul şi protocolul sa nu fie mai mic de şapte.c) Pentru semnatarii care îl vor ratifica ulterior, protocolul va intra în vigoare o dată cu depunerea instrumentului de ratificare.d) Pentru membrii care vor fi aderat la acord şi protocol potrivit art. 1, intrarea în vigoare a acordului şi protocolului va avea loc:(i) la data menţionată la paragraful b) de mai sus în cazul în care instrumentul de aderare va fi fost depus anterior acestei date, sau(îi) o dată cu depunerea instrumentului de aderare în cazul în care aceasta depunere ar interveni la o dată ulterioară celei menţionate la paragraful b) de mai sus.Drept pentru care, subsemnaţii, împuterniciţi corespunzător în acest scop, au semnat prezentul protocol.Încheiat la Strasbourg, la 6 noiembrie 1952, în limbile franceza şi engleza, ambele texte fiind egal autentice, într-un singur exemplar care va rămâne depus în arhivele Consiliului Europei.Secretarul general va transmite o copie certificată de pe acesta, fiecăruia dintre guvernele semnatare sau cele care adera.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x