PROCEDURI din 22 septembrie 2010

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 28/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CAMERA AUDITORILOR FINANCIARI DIN ROMÂNIA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 8 din 5 ianuarie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHOTARARE 263 15/12/2011
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 6REFERIRE LAOUG (R) 75 01/06/1999 ART. 6
ART. 12REFERIRE LAOUG (R) 75 01/06/1999 ART. 6
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHOTARARE 263 15/12/2011
ActulAPROBAT DEHOTARARE 176 22/09/2010
ActulCONTINUT DEHOTARARE 176 22/09/2010

pentru acreditarea societăţilor de audit organizatoare de cursuri de pregătire profesională



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Potrivit prevederilor legale, Camera Auditorilor Financiari din România organizează anual programul de pregătire profesională continuă pentru auditorii financiari şi stagiarii în activitatea de audit financiar, pentru a menţine un nivel de competenţă profesională ridicat în vederea realizării activităţii de audit financiar, conform cerinţelor standardelor, normelor şi regulilor din domeniu.
 + 
Articolul 2Prezentele proceduri urmăresc instituirea unei proceduri transparente, obiective şi flexibile de acreditare a societăţilor care vor organiza cursuri de pregătire profesională în colaborare cu Camera Auditorilor Financiari din România, denumită în continuare CAFR sau Camera.
 + 
Capitolul IIProcedura de acreditare a societăţilor care organizează cursuri de pregătire profesională + 
Articolul 3Societăţile membre ale Camerei, precum şi entităţile acreditate internaţional în domeniu, care doresc să organizeze în colaborare cu Camera programul de pregătire profesională trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:a) să solicite CAFR dreptul de organizare a cursurilor de pregătire profesională până la data stabilită;b) să aibă în obiectul de activitate codul CAEN care include organizarea de cursuri;c) lectorii contractaţi în vederea organizării cursurilor trebuie să îndeplinească condiţiile agreate de Consiliul CAFR prin procedura specifică adoptată;d) firma trebuie să aibă experienţă în domeniul auditului financiar sau experienţă în ceea ce priveşte organizarea de cursuri;e) locul de desfăşurare al cursului şi dotarea logistică să fie corespunzătoare cerinţelor CAFR;f) firma trebuie să fi obţinut calificativul A sau B la ultima inspecţie efectuată de către departamentul de specialitate al CAFR, unde este cazul;g) firma de audit, respectiv auditorii financiari membri activi ai Camerei, care au calitatea de asociaţi sau de administratori în cadrul firmei de audit, trebuie să nu fi suferit nicio sancţiune acordată de Cameră.
 + 
Articolul 4Societăţile care doresc să organizeze cursuri de pregătire profesională vor depune la Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari din cadrul Camerei un dosar care să cuprindă:1. cerere prin care solicită dreptul de organizare a cursurilor de pregătire profesională;2. copie de pe actul constitutiv care să ateste includerea în obiectul de activitate a codului CAEN pentru organizarea de cursuri;3. lista cu lectorii societăţii împreună cu CV-urile acestora (Se vor alege dintre formatorii acreditaţi de CAFR.);4. o prezentare a activităţii societăţii;5. descrierea locului unde va organiza cursul, precum şi logistica pe care o va asigura firma.
 + 
Articolul 5Dosarul va fi analizat de către Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari, care va înainta o propunere de aprobare sau respingere Consiliului CAFR.
 + 
Articolul 6Hotărârea Consiliului CAFR se comunică celor interesaţi de către Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari şi se va publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform art. 6 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Capitolul IIIOrganizarea cursurilor + 
Articolul 7Societăţile aprobate de Consiliul CAFR vor trimite confirmarea lor privind disponibilitatea de a organiza cursuri pentru anul respectiv.
 + 
Articolul 8Societăţile aprobate îşi vor putea realiza propriul program de organizare a cursurilor, pe tot parcursul anului, în concordanţă cu Programul de pregătire profesională continuă aprobat de Consiliul CAFR pentru anul respectiv. Programul va fi transmis Camerei şi publicat pe site.
 + 
Capitolul IVRetragerea sau anularea acreditării unei societăţi organizatoare + 
Articolul 9O societate se poate retrage la cerere de pe lista societăţilor aprobate pentru organizarea programului de pregătire profesională.
 + 
Articolul 10Anularea acreditării unei societăţi organizatoare se poate realiza în următoarele condiţii:(i) dacă nu respectă cerinţele de organizare impuse de CAFR şi transmise anual prin Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari;(îi) dacă nu trimit în termenul prevăzut de CAFR datele necesare pentru organizarea cursurilor (de exemplu: lectori, locaţie, perioadă, prezenţă etc.);(iii) dacă obţin un calificativ insuficient în urma analizării chestionarelor de sugestii şi propuneri transmise participanţilor la curs;(iv) dacă nu mai respectă condiţiile prevăzute la art. 3;(v) dacă nu organizează timp de 2 ani consecutivi cursuri de pregătire profesională în colaborare cu Camera.
 + 
Articolul 11Dacă se constată îndeplinirea uneia sau mai multor condiţii prevăzute la art. 10, Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari va înainta Consiliului Camerei o propunere de anulare a acreditării unei societăţi organizatoare de cursuri.
 + 
Articolul 12Hotărârea Consiliului se comunică celor interesaţi de către Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari şi se va publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform art. 6 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Articolul 13O societate a cărei acreditare a fost anulată poate solicita o nouă aprobare începând cu anul următor de pregătire profesională, dacă face dovada respectării condiţiilor prevăzute la art. 3.
 + 
Capitolul VDispoziţii finale + 
Articolul 14Departamentul de admitere, pregătire continuă şi stagiari va publică anual pe site-ul CAFR lista societăţilor organizatoare.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x