PROCEDURĂ din 7 septembrie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALENr. 633 din 7 septembrie 2006MINISTERUL FINANTELOR PUBLICENr. 1.821 din 27 octombrie 2006
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 915 din 10 noiembrie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003
ART. 1REFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003
ANEXA 1REFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003
ANEXA 1REFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003
ANEXA 2REFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003 ART. 9
ANEXA 2REFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003 ART. 137
ANEXA 2REFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003 ART. 169
ANEXA 2REFERIRE LAOG (R) 92 24/12/2003 ART. 170
ANEXA 2REFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003 ART. 9
ANEXA 2REFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003 ART. 137
ANEXA 2REFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003 ART. 169
ANEXA 2REFERIRE LACOD PR FISCALA (R) 24/12/2003 ART. 170
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEORDIN 633 07/09/2006
ActulCONTINUT DEINSTRUCTIUNI 07/09/2006

de executare a creanţelor reprezentând contribuţiile pentru producţia de zahăr şi pentru producţia de izoglucoză



 + 
Articolul 1Dispoziţii generale(1) În cazul în care debitorul nu îşi plăteşte de bună-voie contribuţia pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză datorate, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi prin structurile sale teritoriale, în vederea stingerii acestora, va proceda la acţiuni de executare silită, potrivit dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.(2) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este abilitată să ducă la îndeplinire măsurile asigurătorii şi să efectueze procedura de executare silită, prin intermediul executorilor fiscali desemnaţi prin decizie a directorului general.(3) În sensul prezentelor instrucţiuni, prin contribuabili se înţelege producătorii de zahăr din sfeclă de zahăr şi producătorii de izoglucoză, operatori economici, persoane fizice sau juridice, pentru producţia realizată în cadrul cotelor repartizate acestora.
 + 
Articolul 2Executorii fiscali(1) În exercitarea atribuţiilor de serviciu, executorii fiscali sunt învestiţi cu exerciţiul autorităţii publice şi beneficiază de protecţie potrivit legii.(2) Executorii fiscali vor fi împuterniciţi în faţa debitorului şi a terţilor prin legitimaţia de executor fiscal şi prin delegaţia emisă de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.(3) În exercitarea atribuţiilor ce le revin, pentru aplicarea procedurilor de executare silită, executorii fiscali pot:a) să între în orice incintă de afaceri a debitorului, persoană juridică, sau în alte incinte unde acesta îşi păstrează bunurile, în scopul identificării bunurilor ori valorilor care pot fi executate silit, precum şi să analizeze evidenţa contabilă a debitorului în scopul identificării terţilor care datorează sau deţin în păstrare venituri ori bunuri ale debitorului;b) să între în toate încăperile în care se găsesc bunuri sau valori ale debitorului, persoană fizică, precum şi să cerceteze toate locurile în care acesta îşi păstrează bunurile;c) să solicite şi să cerceteze orice document sau element material care poate constitui o probă în determinarea bunurilor proprietate a debitorului.(4) Modelul legitimaţiei de executor fiscal este prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta procedură.(5) Legitimaţiile de executor fiscal vor fi eliberate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin Direcţia management resurse umane şi Direcţia economică, şi vor fi semnate de către directorul general.(6) Evidenţa legitimaţiilor se ţine într-un registru special, care va conţine: numărul de ordine, numele, prenumele şi funcţia titularului, indicativul judeţului, seria, data eliberării şi semnătura de primire.(7) La încetarea calităţii de executor fiscal a persoanelor desemnate în condiţiile art. 1 alin. (2), acestea vor preda legitimaţiile în vederea anulării. Anularea va fi consemnată în registrul special prevăzut la alin. (6).
 + 
Articolul 3Obiectul executării silite(1) Fac obiectul executării silite, în condiţiile prezentei proceduri:a) creanţele fiscale reprezentând contribuţiile pentru producţiile de zahăr şi izoglucoză în cadrul cotelor alocate, prevăzute în contextul organizării comune a pieţei zahărului;b) dobânzile, majorările de întârziere, penalităţile, amenzile administrative privind creanţele fiscale prevăzute la lit. a);c) cheltuielile de executare a creanţelor fiscale prevăzute la lit. a).(2) Sumele menţionate mai sus vor fi calculate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin Direcţia economică, şi vor fi consemnate în titlul executoriu care se comunică debitorului.
 + 
Articolul 4Titlurile executorii(1) Executarea silită a creanţelor fiscale reprezentând contribuţiile pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţiile pentru producţia de izoglucoză se efectuează în temeiul unui titlu executoriu emis, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin Direcţia economică, în condiţiile art. 5 alin. (2).(2) Titlul executoriu se emite în formă scrisă, în temeiul titlului de creanţă, şi cuprinde următoarele elemente:a) denumirea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;b) data la care a fost emis şi data de la care îşi produce efectele;c) datele de identificare a contribuabilului, codul de identificare fiscală, domiciliul fiscal ale acestuia sau datele de identificare a persoanei împuternicite de contribuabil, după caz;d) cuantumul şi natura sumelor datorate şi neachitate;e) motivele de fapt;f) temeiul de drept;g) numele şi semnătura persoanelor împuternicite ale organului fiscal, potrivit legii;h) ştampila Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;i) posibilitatea de a fi contestat, termenul de depunere a contestaţiei şi organul fiscal la care se depune contestaţia;j) menţiuni privind audierea contribuabilului.(3) Modelul titlului executoriu este prezentat în anexa nr. 2 la prezenta procedură.
 + 
Articolul 5Termene(1) Executarea silită începe prin comunicarea somaţiei. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită.(2) Notificarea privind contribuţia datorată de către operatorii economici, emisă de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în temeiul repartizării cotelor de producţie realizate de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, reprezintă titlul de creanţă care devine titlu executoriu la data la care creanţa reprezentând contribuţia pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză este scadentă, prin expirarea termenului de plată prevăzut de lege.(3) Măsurile de executare silită se ridică prin decizie întocmită, în cel mult 5 zile de la data la care a încetat executarea silită, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
 + 
Anexa 1––-la procedură––––┌────────────┬───────────┬─────────────────────────────────────────────────────┐│ DRAPEL │ ROMÂNIA │În temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind ││ │ STEMA │Codul de procedură fiscală, republicată, cu ││ │ │modificările şi completările ulterioare, titularul │├────────────┴───────────┤are calitatea de executor fiscal şi are dreptul: ││ GUVERNUL ROMÂNIEI │ ││MINISTERUL AGRICULTURII,│ a) să între în orice incintă de afaceri a ││ PĂDURILOR ŞI │debitorului, persoană juridică, sau în alte incinte ││ DEZVOLTĂRII RURALE │unde acesta îşi păstrează bunurile, în scopul ││ │identificării bunurilor ori valorilor care pot fi ││ │executate silit, precum şi să analizeze evidenţa ││ │contabilă a debitorului în scopul identificării │├────────────────────────┤terţilor care datorează sau deţin în păstrare ││ AGENŢIA DE PLĂŢI │venituri ori bunuri ale debitorului; ││ ŞI INTERVENŢIE │ ││ PENTRU AGRICULTURĂ │ b) să între în toate încăperile în care se găsesc ││ │bunuri sau valori ale debitorului, persoană fizică, ││ LEGITIMAŢIE DE │precum şi să cerceteze toate locurile în care acesta ││ EXECUTOR FISCAL │îşi păstrează bunurile; │├────────────────────────┤ ││Seria ….. nr. …… │ c) să solicite şi să cerceteze orice document sau ││ │element material care poate constitui o probă în │├────────────────────────┤determinarea bunurilor proprietate a debitorului; ││Numele ……………. │ ││ │d) să ducă la îndeplinire măsurile asigurătorii şi să│├────────────────────────┤efectueze procedura de executare silită pentru ││ │creanţele reprezentând contribuţia pentru producţia ││Prenumele …………. │de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de ││ │izoglucoză. │├────────────────────────┤ ││ │Pierderea legitimaţiei se face publică în presă şi se││C.N.P. …………… │anunţă instituţia emitentă în termen de 15 zile. │├────────────────────────┤ ││ │ VIZE ││Semnătura autorizată │ ┌─────────────┬──────────────┐ ││…………………. │ │ AN │ AN │ ││ │ │ Semestrul I │ Semestrul II │ │├───────────┬────────────┤ ├─────────────┼──────────────┤ ││ Loc │ Data │ │ AN │ AN │ ││fotografie │ emiterii │ │ Semestrul I │ Semestrul II │ ││ │ │ └─────────────┴──────────────┘ │├───────────┴────────────┤ ││Legitimaţia nu este │ ││transmisibilă │ ││ │ │└────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────┘
 + 
Anexa 2––-la procedură––––    MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE    AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ    Sediul în str. …. nr. ….., localitatea …………….    Dosar de executare nr. ……../………..    Nr. ………. din ……….    TITLUL EXECUTORIU Nr.*1) ………………    Numele şi prenumele/denumirea debitorului …………………………..    Domiciliul fiscal în localitatea ………………………………,str. …………………….. nr. ………., bl. …….., sc. ……….,ap. ………., sectorul/judeţul …………………………………….    Alte date de identificare a debitorului*2) ………………………..    ……………………………………………………………….    ……………………………………………………………….──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────                          Termenul legal de plată Cuantumul sumelorNatura obligaţiei*3) sau perioada pentru calculate (lei)                          care au fost calculate                               accesoriile──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────–––    *1) Se emite câte un titlu executoriu distinct pentru fiecare creanţăreprezentând contribuţia pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentruproducţia de izoglucoză.    *2) Datele de identificare a contribuabilului, codul de identificarefiscală, domiciliul fiscal ale acestuia sau datele de identificare apersoanei împuternicite de contribuabil, după caz, etc.    *3) Se va preciza denumirea creanţei principale, respectiv contribuţiapentru producţia de zahăr sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză,şi a creanţei fiscale accesorii.Întrucât a expirat scadenţa/termenul de plată a contribuţiei pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză*4), a fost emis prezentul înscris care constituie titlu executoriu în temeiul art. 137 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.–––*4) Se va preciza tipul contribuţiei.Împotriva prezentului înscris se poate introduce contestaţie la instanţa judecătorească competentă, în termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunoştinţă, în conformitate cu prevederile art. 169 şi 170 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.Potrivit dispoziţiilor art. 9 alin. (2) lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, când urmează să se ia măsuri de executare silită, nu este obligatorie audierea contribuabilului.Directorul general al Agenţiei de Plăţişi Intervenţie pentru Agricultură,…………………………………(numele, prenumele şi semnătura)L.S.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x