PROCEDURA din 6 noiembrie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 845 din 22 noiembrie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 38 12/10/2007
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE 99 06/06/2000
ART. 1REFERIRE INDIRECTA LAOUG 67 02/06/2000 ART. 3
ART. 1REFERIRE LAOUG 63 28/12/1998 ART. 69
ART. 1REFERIRE LAOUG 63 28/12/1998 ART. 70
ART. 1REFERIRE LAOUG 29 22/10/1998 ART. 5
ART. 7REFERIRE INDIRECTA LALEGE 427 27/06/2002
ART. 7REFERIRE INDIRECTA LAOUG 300 30/12/2000 ART. 2
ART. 7REFERIRE LALEGE 99 06/06/2000
ART. 7REFERIRE INDIRECTA LAOUG 67 02/06/2000 ART. 2
ART. 7REFERIRE INDIRECTA LAOUG 67 02/06/2000 ART. 3
ART. 7REFERIRE LAOUG 63 28/12/1998
ART. 7REFERIRE LAOUG 29 22/10/1998
ART. 27REFERIRE LAOUG 63 28/12/1998 ART. 69
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 38 12/10/2007
ActulAPROBAT DEORDIN 31 06/11/2002
ActulCONTINUT DEORDIN 31 06/11/2002

de soluţionare a neintelegerilor apărute la încheierea contractelor în sectorul energiei electrice şi termice



 + 
Capitolul 1Scop + 
Articolul 1Autoritatea Naţionala de Reglementare în Domeniul Energiei, denumita în continuare ANRE, analizează şi soluţionează prin procedura necontencioasă neînţelegerile care pot interveni la încheierea contractelor în sectorul energiei electrice şi termice, în conformitate cu prevederile art. 69 alin. (2) lit. e) şi ale art. 70 lit. g) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 63/1998 privind energia electrica şi termica, cu modificările ulterioare, precum şi cu prevederile art. 5 pct. 13 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 29/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 99/2000, cu modificările ulterioare.
 + 
Articolul 2Prezenta procedura este elaborata în scopul creării unui mecanism de soluţionare operativă, eficienta şi echidistanta a neintelegerilor apărute la încheierea contractelor.
 + 
Capitolul 2Domeniu de aplicare + 
Articolul 3Prezenta procedura stabileşte tipurile neintelegerilor apărute la încheierea contractelor în sectorul energiei electrice şi termice, care sunt supuse ANRE spre analiza, precum şi modalităţile şi etapele de soluţionare a acestora.
 + 
Articolul 4Neînţelegerile apărute la încheierea contractelor în sectorul energiei electrice şi termice pot avea ca obiect:a) clauze negociabile din contractele-cadru elaborate de ANRE conform prevederilor legale în vigoare;b) clauze noi, pe care părţile doresc să le includă în contractele pe care le încheie;c) clauze minimale din contractele-cadru, cărora părţile le dau interpretări diferite.
 + 
Articolul 5(1) Sunt supuse prevederilor prezentei proceduri numai neînţelegerile apărute la încheierea noilor contracte.(2) Nu intra sub incidenţa prevederilor prezentei proceduri:a) neînţelegerile apărute la contractele în curs de derulare sau la încheierea de acte adiţionale la contractele existente;b) neînţelegerile apărute la tarifarea energiei electrice şi/sau termice ori a unor servicii reglementate privitoare la acestea.
 + 
Capitolul 3Definiţii şi abrevieri + 
Articolul 6Termenii utilizaţi sunt definiţi în anexa nr. 1 la prezenta procedura.
 + 
Capitolul 4Documente de referinţa + 
Articolul 7Dispoziţiile prezentei proceduri se completează cu prevederile următoarelor acte normative:a) Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 29/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 99/2000, cu modificările ulterioare;b) Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 63/1998 privind energia electrica şi termica, cu modificările ulterioare.
 + 
Capitolul 5Analiza şi soluţionarea neintelegerilor apărute la încheierea contractelor + 
Secţiunea 1Aspecte generale + 
Articolul 8(1) Analiza şi soluţionarea neintelegerilor apărute la încheierea contractelor se fac de către ANRE, pe baza unui document unilateral sau comun înaintat de părţi, care prezintă neînţelegerile apărute în cursul negocierilor pentru încheierea contractului. În urma analizarii situaţiei şi audierii părţilor ANRE va emite o decizie cu caracter obligatoriu.(2) În cazul divergentelor cu o sucursala sau filiala a unui agent economic furnizor, distribuitor/transportator sau producător de energie electrica ori termica, declanşarea procedurii de soluţionare a neintelegerii se va face numai după parcurgerea procedurii de mediere la nivelul agentului economic respectiv.(3) Pentru un contract dat se pot depune cel mult două cereri succesive de soluţionare a neintelegerilor apărute la încheierea contractelor, cereri care vor fi analizate şi soluţionate separat.(4) Soluţionarea neintelegerilor apărute la încheierea contractelor cuprinde şi o procedură prealabilă, prin care ANRE, în urma analizarii situaţiei, va formula recomandări cu privire la modul de soluţionare a acestora.
 + 
Secţiunea a 2-aMedierea la nivelul agentului economic + 
Articolul 9(1) Declanşarea procedurii de mediere are loc în momentul primirii de către agentul economic a cererii de mediere prin care una sau ambele părţi implicate solicita punctul de vedere al filialei/sucursalei agentului economic furnizor, distribuitor/transportator sau producător de energie electrica/termica cu privire la modul de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor pe care părţile doresc să le încheie.(2) Cererea de declansare a procedurii de mediere va fi însoţită de documentele pe care partea/părţile îşi întemeiază susţinerile.(3) Procedura de mediere la nivelul agentului economic se va desfăşura după cum urmează:a) la nivelul filialei – în cazul contractelor de furnizare a energiei electrice agenţilor economici mari şi mici consumatori;b) la nivelul sucursalei – în cazul contractelor de furnizare a energiei electrice consumatorilor casnici;c) la nivelul agentului economic care, prin sucursalele/filialele sale, este producător de energie termica – în cazul contractelor de vânzare-cumpărare sau de furnizare a energiei termice încheiate de sucursalele/filialele din subordine.(4) Agentul economic va analiza divergenţele în baza propriei proceduri de mediere a neintelegerilor apărute la încheierea contractelor în sectorul energiei electrice şi termice şi va formula soluţii de rezolvare a acestora în termen de 15 zile calendaristice de la înregistrarea cererii de mediere.(5) Agentul economic este obligat să asigure imparţialitatea şi transparenta pe parcursul procedurii de mediere.
 + 
Articolul 10După formularea soluţiei de mediere la nivelul agentului economic părţile au următoarele optiuni:a) dacă îşi insusesc soluţia data de agentul economic, încheie contractul;b) dacă una sau ambele părţi sunt nemultumite de soluţia data de agentul economic, se declanseaza, în termen de maximum 15 zile calendaristice, procedura prealabilă la nivelul ANRE, prevăzută în secţiunea a 3-a.
 + 
Secţiunea a 3-aProcedura prealabilă + 
Articolul 11(1) Declanşarea procedurii prealabile are loc în momentul primirii de către ANRE a cererii prin care una sau ambele părţi implicate solicita punctul de vedere al ANRE cu privire la modul de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor pe care părţile doresc să le încheie.(2) Cererea de declansare a procedurii prealabile va fi însoţită de documentele pe care partea/părţile îşi întemeiază susţinerile.(3) Documentele ce însoţesc cererea de declansare a procedurii prealabile constau în:a) copie a contractului/contractelor în divergenta;b) tabel în care se precizează punctele rămase în divergenta, poziţia părţilor şi documentele pe care părţile îşi întemeiază susţinerile;c) documente financiare, după caz;d) corespondenta comercială dintre părţi, relevanta pentru contractul respectiv;e) decizii ale organelor jurisdicţionale, extrase din reglementările legale în vigoare;f) alte documente cuprinzând informaţii tehnice sau de alta natura necesare soluţionării divergenţei;g) soluţia data la nivelul sucursalei/filialei agentului economic respectiv sau dovada sesizării acestuia în cazul neprimirii răspunsului.(4) Cererea de declansare a procedurii prealabile este acceptată de ANRE numai dacă este transmisă cu cel puţin 3 luni înainte de data intrării în vigoare a contractului/contractelor la care au apărut neintelegeri.
 + 
Articolul 12Etapele procedurii prealabile sunt:a) numirea de către directorul departamentului de specialitate a persoanei care va analiza cererea solicitanţilor şi va redacta scrisoarea de răspuns;b) atunci când se considera necesar, se pot cere părţilor documente suplimentare, referitoare la neintelegerea reclamata, în termen de cel mult 5 zile de la data primirii cererii. Dacă documentele solicitate nu sunt transmise în termenul stabilit de ANRE şi nici nu exista solicitare de decalare a termenului respectiv, ANRE va redacta recomandarea în lipsa acestora;c) analizarea documentelor pe care partea/părţile îşi întemeiază susţinerile şi redactarea recomandărilor ANRE cu privire la modul de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor;d) redactarea răspunsului în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la data primirii cererii sau, după caz, a completărilor solicitate de ANRE.
 + 
Articolul 13(1) Răspunsul va fi comunicat ambelor părţi implicate.(2) Comunicarea se va face prin fax şi, la cererea scrisă a solicitantului, prin scrisoare recomandată.
 + 
Articolul 14După primirea recomandărilor făcute de ANRE, părţile au următoarele posibilităţi:a) dacă îşi insusesc în totalitate recomandările ANRE, încheie contractul şi confirma ANRE acest fapt;b) dacă îşi insusesc parţial recomandările primite, redactează un proces-verbal în care includ clauzele rămase în divergenta şi poziţia fiecăreia dintre părţi, cu argumentele pe care îşi întemeiază susţinerile. Documentele pe care părţile îşi întemeiază susţinerile vor fi anexate la procesul-verbal şi vor fi transmise la ANRE o dată cu cererea de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor, pentru continuarea cu etapa propriu-zisa a procedurii, prevăzută în secţiunea a 4-a;c) în situaţia în care nu îşi insusesc recomandările sau una dintre părţi refuza încheierea procesului-verbal, cealaltă parte va înştiinţa ANRE, o dată cu formularea cererii de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor, despre aceasta împrejurare. Se continua cu etapa propriu-zisa a procedurii, prevăzută în secţiunea a 4-a.
 + 
Secţiunea a 4-aProcedura propriu-zisa + 
Articolul 15Declanşarea procedurii propriu-zise are loc în momentul primirii de către ANRE a cererii prin care una sau ambele părţi solicita analiza şi soluţionarea neintelegerii apărute la încheierea contractelor.
 + 
Articolul 16(1) Modelul cererii prin care părţile solicita analiza şi soluţionarea neintelegerii precontractuale de către ANRE este cuprins în anexa nr. 2 la prezenta procedura, iar etapele procedurii propriu-zise de analiza şi soluţionare sunt prevăzute în anexa nr. 3.(2) Cererea de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor va fi însoţită de procesul-verbal redactat de părţi în conformitate cu dispoziţiile art. 14 lit. b).(3) În cazul în care analiza şi soluţionarea neintelegerii apărute la încheierea contractelor sunt solicitate doar de una dintre părţi, aceasta va comunică celeilalte părţi un exemplar al cererii şi va indica în cerere motivul pentru care nu a fost redactat procesul-verbal menţionat mai sus. Dovada comunicării cererii către cealaltă parte va fi transmisă la ANRE.(4) La cerere vor fi anexate documente justificative, suplimentare celor depuse la dosar în cadrul procedurii prealabile conform art. 11 alin. (3), dar care trebuie să aibă legătură cu neintelegerea şi să fie de natura sa clarifice situaţia.(5) Părţile vor prezenta documentele în copie certificată de partea căreia îi aparţin, documentele respective rămânând în arhiva ANRE.(6) Documentele vor fi depuse într-un exemplar şi se vor transmite, prin grija părţii care deţine documentul original, celeilalte părţi.(7) Dacă cererea sau documentele sunt formulate într-o limbă străină, ANRE va solicita şi prezentarea unei traduceri legalizate.
 + 
Articolul 17(1) Directorul departamentului de specialitate constituie Comitetul de analiza şi soluţionare a neintelegerilor apărute la încheierea contractelor, denumit în continuare Comitet, sau îl deleagă în acest scop pe şeful Serviciului analiza şi soluţionare divergenţe.(2) Comitetul este alcătuit dintr-un număr impar de membri, dar nu mai puţin de 3. În toate cazurile Comitetul va avea un număr impar de membri cu drept de vot.(3) Comitetul va fi compus din angajaţi ai departamentului de specialitate şi un reprezentant al Serviciului juridic din cadrul ANRE şi, după caz, din terţe persoane specializate în diverse domenii – juridic, tehnic, financiar şi altele.(4) Membrii Comitetului care nu fac parte din ANRE trebuie să fie persoane fizice de cetăţenie română, care au capacitate deplina de exerciţiu, nu au antecedente penale şi care nu sunt în conflict de interese cu părţile.(5) Directorul departamentului de specialitate desemnează conducătorul Comitetului şi secretarul fără drept de vot al acestuia.(6) Pentru soluţionarea neintelegerii apărute la încheierea contractelor ANRE poate apela şi la consultanţi persoane fizice/juridice. Consultanţii nu vor face parte din Comitet.
 + 
Articolul 18Atribuţiile secretarului sunt următoarele:a) formarea dosarului cuprinzând cererea de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor, documentele pe care părţile îşi întemeiază susţinerile, informaţiile şi celelalte date avute în vedere de Comitet, precum şi dovezile de convocare/comunicare;b) pregătirea audierii şi convocarea părţilor;c) completarea dosarului, la solicitarea Comitetului;d) redactarea procesului-verbal al şedinţei de audiere şi a proiectului de decizie a ANRE;e) comunicarea deciziei ANRE părţilor implicate.
 + 
Articolul 19(1) În vederea pregătirii audierii, la solicitarea membrilor Comitetului, secretarul poate cere părţilor completarea cererii sau a documentaţiei depuse şi, după caz, precizări scrise, în termen de cel mult 5 zile de la primirea cererii de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor.(2) În situaţia în care soluţionarea a fost solicitată doar de una dintre părţi, aceasta va transmite secretarului Comitetului, în termen de cel mult 5 zile de la depunerea cererii sau, după caz, de la completarea ei, confirmarea în scris/telefonica a comunicării către cealaltă parte, în conformitate cu prevederile art. 16 alin. (3) şi (6), precum şi eventualele obiecţii ale acesteia privind desfăşurarea procedurii.(3) Termenul pentru audiere va fi fixat de către secretar, în urma consultării membrilor Comitetului.(4) Secretarul va convoca părţile în vederea audierii, cu cel puţin două zile lucrătoare înainte de termenul fixat.(5) Comunicarea convocării se va face prin fax sau, dacă este cazul, prin scrisoare recomandată, telegrama, telex sau orice alt mijloc ce permite stabilirea probei comunicării. În cazul comunicării telefonice secretarul va face menţiune în dosar, precizând data, locul convorbirii şi numele persoanei căreia i s-a transmis anunţul de convocare.(6) Comunicările se fac la adresele indicate de părţi în cerere. Schimbările de adresa nu vor fi luate în considerare decât dacă ANRE este instiintata.
 + 
Articolul 20Audierea are loc, de regula, la sediul ANRE, în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii sau, după caz, de la completarea ei.
 + 
Articolul 21(1) Părţile pot participa la audiere personal/prin reprezentanţii legali şi, eventual, asistate de interpreţi pentru persoanele de alta cetăţenie.(2) Oricare dintre părţi poate cere ca audierea să se facă în lipsa ei, pe baza cererii şi actelor depuse. Se admite ca aceasta solicitare să se facă telefonic.(3) Lipsa uneia dintre părţi la dezbateri nu determina oprirea derulării procedurii sau luarea unei hotărâri în defavoarea ei.(4) Dacă ambele părţi, deşi înştiinţate, nu se prezintă la dezbateri, Comitetul va soluţiona cererea, în afară de cazul în care s-a cerut amânarea pentru motive temeinice.(5) Comitetul, la cererea oricăreia dintre părţi, poate amana, pe parcursul desfăşurării procedurii de analiza şi soluţionare a neintelegerilor apărute la încheierea contractelor, o singură dată audierea programata, pentru motive temeinice care să justifice imposibilitatea părţii în cauza de a se prezenta la dezbateri.(6) Cea de-a doua audiere va avea loc în termen de cel mult 5 zile de la data fixată pentru prima audiere, cu convocarea părţilor, în conformitate cu prevederile art. 19.
 + 
Articolul 22(1) Pe parcursul soluţionării cererii părţile vor fi tratate în mod egal.(2) În cadrul audierii părţile îşi pot exprima punctele de vedere, luarile de cuvânt fiind acordate, de regula, în ordinea sosirii delegaţilor.(3) Prezentarea părţilor va fi clara şi concisă, argumentata cu fapte şi documente relevante.(4) După ce fiecare parte îşi prezintă poziţia, părţile şi/sau membrii Comitetului pot pune întrebări pentru clarificarea aspectelor divergenţe.(5) După epuizarea intrebarilor, în procesul-verbal se vor consemna poziţia finala a părţilor, modul în care se doreşte soluţionarea neintelegerii şi argumentele fiecăreia.(6) Procesul-verbal va fi semnat de membrii Comitetului.
 + 
Articolul 23(1) În vederea apărării intereselor legitime ale părţilor, membrii Comitetului şi consultanţii sunt obligaţi sa nu publice şi sa nu divulge datele şi informaţiile cu caracter confidenţial de care iau cunoştinţa în aceasta calitate, fără a avea acordul părţii implicate.(2) Dosarul este confidenţial. Nici o altă persoană în afară părţilor şi a Comitetului nu are acces la dosar fără acordul scris al părţilor şi fără încuviinţarea Comitetului.
 + 
Articolul 24(1) Proiectul de decizie va fi elaborat în termen de 5 zile lucrătoare de la data audierii.(2) Proiectul de decizie se va adopta cu o majoritate simpla de voturi. În caz de balotaj decide votul conducătorului Comitetului.(3) Proiectul de decizie va cuprinde soluţia la care au ajuns membrii Comitetului şi va reflecta concluziile la care s-a ajuns în urma audierii părţilor, a analizarii faptelor, a susţinerilor şi documentelor existente la dosar.(4) Proiectul de decizie va fi semnat de toţi membrii Comitetului şi de secretar.(5) Membrul Comitetului care a avut o alta părere îşi va redacta separat opinia, cu menţionarea considerentelor pe care aceasta se sprijină, şi va semna proiectul de decizie cu observaţii.(6) Proiectul de decizie se va elabora pe baza legislaţiei primare şi secundare. Proiectul de decizie produce efecte numai în urma aprobării acestuia de către preşedintele ANRE.
 + 
Articolul 25(1) Proiectul de decizie va fi redactat de secretarul Comitetului şi va fi aprobat de către preşedintele ANRE.(2) Proiectul de decizie va cuprinde:a) elementele de identificare a părţilor în divergenta (numele/denumirea părţilor, domiciliul, calitatea acestora);b) preambulul;c) obiectul neintelegerii;d) soluţia data.
 + 
Articolul 26(1) Comunicarea va fi facuta părţilor în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data emiterii deciziei, prin fax şi, numai dacă o parte nu are fax, prin scrisoare recomandată.(2) Procedura de soluţionare a neintelegerii apărute la încheierea contractelor se încheie în termen de 15 zile lucrătoare de la comunicarea deciziei către ambele părţi, dacă decizia respectiva nu este contestată, sau o dată cu comunicarea răspunsului ANRE la eventualele contestaţii formulate împotriva deciziei.
 + 
Articolul 27(1) Faţa de părţi decizia ANRE prin care se soluţionează neintelegerea aparuta la încheierea contractelor are caracter obligatoriu, în conformitate cu prevederile art. 69 alin. (2) lit. e) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 63/1998, cu modificările ulterioare.(2) Decizia poate fi contestată la ANRE de partea care se considera vătămată, în termen de 15 zile lucrătoare de la comunicarea acesteia. Răspunsul ANRE la contestaţie va fi comunicat în termen de cel mult 10 zile lucrătoare.(3) Dacă petiţionarul este nemulţumit de soluţia data contestaţiei sale, acesta se poate adresa Curţii de Apel Bucureşti – Secţia contencios administrativ, conform prevederilor legale în vigoare. În acest caz restricţiile prevăzute la art. 23 nu se aplică faţă de instanţele judecătoreşti competente.
 + 
Capitolul 6Dispoziţii finale + 
Articolul 28(1) Pe parcursul analizei şi soluţionării, dar nu mai târziu de data emiterii unei decizii ANRE cu privire la neintelegerea respectiva, părţile pot soluţiona pe cale amiabila neintelegerea aparuta la încheierea contractului.(2) Părţile vor comunică ANRE înţelegerea la care au ajuns, înaintea termenului preconizat de emitere a unei decizii de către ANRE.
 + 
Articolul 29(1) Dosarul se păstrează la sediul ANRE o perioadă de un an de la data emiterii deciziei prin care este soluţionată neintelegerea, iar dacă aceasta este contestată, o perioadă de un an de la data soluţionării definitive în justiţie.(2) Evidenta dosarelor şi a deciziilor ANRE se va tine în registre speciale, prin grija Serviciului analiza şi soluţionare divergenţe.
 + 
Articolul 30Prevederile prezentei proceduri se completează cu dispoziţiile legale în vigoare.
 + 
Articolul 31Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta procedura.
 + 
Anexa 1––-la procedura––––Termenii utilizaţi în procedura sunt definiţi astfel:

     
  Termenul Definiţia
  ANRE Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
  Audiere Etapă a procedurii de soluţionare a neînţelegerilor apărute la încheierea contractelor, în cadrul căreia părţile îşi expun punctele de vedere şi argumentele pe care le consideră pertinente, depun documente suplimentare, considerate relevante pentru soluţionarea neînţelegerii, cu posibilitatea de a formula întrebări pentru clarificarea neînţelegerii
  Decizie Document cu caracter obligatoriu pentru părţi, emis de ANRE, prin care se soluţionează neînţelegerile apărute la încheierea contractelor
  Departament de specialitate Departamentul dezvoltarea pieţei de energie – DDPE din cadrul ANRE
  Mediere Procesul prin intermediul căruia două sau mai multe părţi se întâlnesc cu o a treia parte, care intermediază negocierea ajutând părţile să îşi identifice interesele şi să soluţioneze conflictul într-un mod acceptabil pentru ambele părţi
  Părţi Persoanele fizice/juridice care încheie un contract în sectorul energiei electrice şi termice
  Recomandare Punctul de vedere al ANRE cu privire la modul de soluţionare a neînţelegerii apărute la încheierea contractelor, care îi este supusă spre soluţionare
  Sectorul energiei electrice şi termice Ansamblul agenţilor economici, activităţilor şi instalaţiilor aferente, de producere, transport, dispecerizare, distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi termice
  Serviciu de specialitate Serviciul analiză şi soluţionare divergenţe din cadrul DDPE-ANRE
  Zile Zile lucrătoare

 + 
Anexa 2––-la procedura––––CERERE DE SOLUŢIONARESubsemnaţii/Subscrisele:1. (numele/denumirea; numele reprezentanţilor legali; domiciliul/sediul; numărul de înmatriculare la registrul comerţului; telefon/fax), prin reprezentant legal ….,şi2. idemsolicitam analiza şi soluţionarea neintelegerii/neintelegerilor intervenite în cadrul negocierilor desfăşurate pentru încheierea contractului/contractelor …………………………..(Urmează expunerea pe scurt a obiectului neintelegerii, cu datele aferente:[] indicarea contractului;[] indicarea clauzelor divergenţe.)Solicitam soluţionarea prezentei cereri în lipsa, pe baza actelor depuse la dosar:[] DA[] NUData ………..Semnatura părţii 1 Semnatura părţii 2………………          ………………
 + 
Anexa 3    –––la procedura––––                                    ETAPELE               procedurii propriu-zise de analiza şi soluţionare               ┌───────────────────────────────────────────────┐               │Declanşarea soluţionării, prin primirea la ANRE│               │ a cererii de soluţionare şi a documentaţiei │               │ justificative, inclusiv, după caz, soluţia │               │ de mediere la nivel de filiala/sucursala │               └──────────────────────┬────────────────────────┘                                      │                                      v                          ┌─────────────────────────┐                          │ Constituirea Comitetului│                          │de analiza şi soluţionare│                          │ şi numirea secretarului │                          └───────────┬─────────────┘                                      │                                      v                      ┌─────────────────────────────────┐                      │Pregătirea audierii şi, după caz,│                      │ solicitarea de completare │                      │ a documentaţiei, în termen │                      │ de cel mult 5 zile │                      │ de la primirea cererii │                      └───────────────┬─────────────────┘                                      │                                      v                     ┌────────────────────────────────────┐                     │ Citarea părţilor pentru audiere, │                     │ în termen de cel mult 15 zile │                     │de la primirea cererii/completărilor│                     └────────────────┬───────────────────┘                                      │                                      v                             ┌───────────────────┐                             │ Exista motive │                             │ justificate care │                             │ împiedica │                             │ participarea │                             │ uneia dintre │ DA                             │ părţi la audiere? ├─────────────┐                             │Părţile se prezintă│ │                             │ la audiere. │ │                             └─────────┬─────────┘ │                                       │ v                                       │ ┌───────────────────────┐                                       │ │Reprogramarea audierii,│                                       │ │ în termen de cel mult │                                 NU │ │ 5 zile de la data │                                       │ │ fixată pentru prima │                                       │ │ audiere │                                       │ └───────────┬───────────┘                                       │<───────────────────────┘                                       │                                       v                            ┌─────────────────────┐                            │Desfăşurarea audierii│                            └──────────┬──────────┘                                       │                                       v                       ┌────────────────────────────────┐                       │ Redactarea proiectului │                       │ de decizie, în termen │                       │ de cel mult 5 zile │                       │de la data desfăşurării audierii│                       └───────────────┬────────────────┘                                       │                                       v                             ┌──────────────────┐                             │ Emiterea deciziei│                             │ şi comunicarea │                             │ acesteia părţilor│                             └──────────────────┘––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x