PROCEDURĂ din 27 decembrie 2010

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 28/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALEMINISTERUL SANATATII
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 4 ianuarie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE (R) 448 06/12/2006 ART. 90
ART. 6REFERIRE LALEGE (R) 448 06/12/2006 ART. 90
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 1537 27/12/2010
ActulCONTINUT DEORDIN 1537 27/12/2010

de desemnare a specialiştilor din domeniul medicinei, al psihologiei şi al asistenţei sociale care pot participa la reevaluarea persoanelor adulte cu handicap



 + 
Articolul 1În sensul prezentei proceduri, termenii de mai jos au următoarele semnificaţii:a) Comisia superioară – Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap care funcţionează în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în temeiul art. 90^1 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;b) raportare – aducerea la cunoştinţa Comisiei superioare a recomandărilor cuprinse în documentele întocmite în urma unor acţiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale sau în situaţia în care Comisia superioară se sesizează din oficiu în cazul eliberării unor certificate de încadrare în grad de handicap fără respectarea prevederilor legale;c) reevaluare – procedura dispusă de către Comisia superioară ca urmare a recomandărilor cuprinse în documentele întocmite în urma unor acţiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale sau în situaţia în care Comisia superioară se sesizează din oficiu în cazul eliberării unor certificate de încadrare în grad de handicap fără respectarea prevederilor legale;d) lista naţională de specialişti – lista nominală a experţilor din domeniul medicinei, al psihologiei şi al asistenţei sociale, aprobată prin ordin comun al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii, pe baza propunerii Colegiului Medicilor din România, a Colegiului Psihologilor din România şi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali;e) Comisia de experţi – comisia formată prin tragere la sorţi din lista naţională de specialişti de către Comisia superioară şi care asigură reevaluarea persoanelor adulte cu handicap.
 + 
Articolul 2(1) Raportările întocmite ca urmare a acţiunilor de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale sau în situaţia în care Comisia superioară se sesizează din oficiu în cazul eliberării unor certificate de încadrare în grad de handicap fără respectarea prevederilor legale vor fi transmise Comisiei superioare care le va consemna într-un registru special, centralizate şi analizate în vederea demarării procedurii de reevaluare.(2) În urma analizării, Comisia superioară identifică persoanele cu handicap care vor fi supuse reevaluării, judeţul în care acestea îşi au domiciliul, precum şi tipul de handicap în care au fost încadrate.
 + 
Articolul 3(1) Specialiştii antrenaţi în procesul de reevaluare vor fi extraşi prin tragere la sorţi, astfel:a) în funcţie de tipurile de handicap identificate sunt selectaţi specialiştii din lista naţională de specialişti;b) în cadrul selecţiei prevăzute la lit. a) nu pot fi incluşi specialiştii care îşi desfăşoară activitatea în judeţele de domiciliu ale persoanelor cu handicap supuse reevaluării.(2) Tragerea la sorţi are loc în fiecare zi de marţi, ora 10,00, în funcţie de numărul raportărilor înregistrate.
 + 
Articolul 4(1) În urma tragerii la sorţi se constituie comisiile de experţi, care vor fi încunoştinţate despre perioada şi locul desfăşurării reevaluării.(2) În cazul în care, după contactarea specialiştilor din comisiile de experţi, există situaţia imposibilităţii participării la reevaluare a unuia dintre specialişti, se procedează la reluarea tragerii la sorţi pentru specialitatea respectivă.
 + 
Articolul 5Specialiştii care fac parte din comisiile de experţi sunt consultaţi în toate cazurile în care Comisia superioară decide reevaluarea persoanelor adulte cu handicap.
 + 
Articolul 6Comisiile de experţi vor finaliza procedura de reevaluare în interiorul termenului prevăzut la art. 90^4 alin. (4) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x