PROCEDURĂ din 16 octombrie 2014

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 03/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICEMINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI ADMINISTRATIEI PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 768 din 22 octombrie 2014
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 1REFERIRE LALEGE 571 22/12/2003
ART. 1REFERIRE LACODUL FISCAL 22/12/2003
ART. 1REFERIRE LALEGE 146 24/07/1997 ART. 19
ART. 4REFERIRE LALEGE 146 24/07/1997 ART. 19
ART. 5REFERIRE LAOUG 40 18/06/2014 ART. 5
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 1917 16/10/2014
ActulCONTINUT DEORDIN 1917 16/10/2014

de predare-primire a informaţiilor transmise de către unitatea administrativ-teritorială beneficiară a sumelor încasate în contul 21.03.02.17 "Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici" către organul fiscal competent în administrarea contribuabililor din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Obiectul prezentei proceduri îl reprezintă predarea informaţiilor de către unitatea administrativ-teritorială beneficiară a sumelor încasate, în baza art. 19 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare în perioada 16 iulie 2009-15 februarie 2013, în contul 21.03.02.17 „Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici”, şi primirea acestora de către organele fiscale din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în evidenţele cărora sunt înregistrate obligaţiile fiscale datorate la bugetul de stat de avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti pentru venitul din activitatea independentă respectivă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi care au efectuat plăţi în contul de venituri al bugetului local.
 + 
Articolul 2Organele fiscale participante la procedura de predare-primire sunt:a) compartimentul de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale beneficiare a sumelor încasate în contul 21.03.02.17 "Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici", denumit în continuare organ fiscal predător;b) organul fiscal competent în administrarea contribuabilului, din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în evidenţele cărora sunt înregistrate obligaţiile fiscale datorate la bugetul de stat de avocaţii, notarii publici şi executorii judecătoreşti care au efectuat plăţi în contul de venituri al bugetului local, denumit în continuare organ fiscal primitor.
 + 
Capitolul IIProcedura de transmitere a datelor de la unitatea administrativ-teritorială la organul fiscal competent + 
Articolul 3Organul fiscal predător întocmeşte şi comunică organului fiscal primitor situaţia contribuabililor care au efectuat plăţi în contul 21.03.02.17 "Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici", întocmită pentru fiecare contribuabil, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 4Situaţia prevăzută la art. 3 se întocmeşte pentru plăţile efectuate în baza art. 19 din Legea nr. 146/1997, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare în perioada 16 iulie 2009-15 februarie 2013, şi se transmite organului fiscal primitor în termen de 30 zile lucrătoare de la aprobarea prezentei proceduri.
 + 
Articolul 5Cu sumele comunicate conform art. 3, organul fiscal competent în administrarea contribuabilului în evidenţele căruia sunt înregistrate obligaţiile fiscale datorate la bugetul de stat de avocaţii, notarii publici şi executorii judecătoreşti stinge, în conformitate cu prevederile art. V din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 40/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru reglementarea unor măsuri fiscale, obligaţiile fiscale datorate de contribuabil pentru venitul din activitatea independentă respectivă la bugetul de stat, pentru perioada fiscală corespunzătoare.
 + 
Articolul 6Situaţia prevăzută la art. 3 cuprinde următoarele elemente: denumirea contribuabilului/a reprezentantului legal/împuternicitului, codul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal, perioada pentru care s-a plătit suma, numărul şi data documentului prin care s-a încasat suma şi suma încasată în contul 21.03.02.17 "Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici".
 + 
Articolul 7Dacă apar neclarităţi privind suma obligaţiilor fiscale plătite de un contribuabil, organul fiscal primitor este obligat să solicite organului fiscal predător clarificări. În acest caz, organul fiscal predător are obligaţia de a comunica operativ informaţiile solicitate.
 + 
Articolul 8În cazul în care, de la momentul plăţii şi până la data-limită de transmitere a situaţiei de către organul fiscal predător, contribuabilul care a efectuat plata în contul 21.03.02.17 "Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici" şi-a mutat domiciliul fiscal în raza altei unităţi administrativ-teritoriale decât cea care este beneficiară a sumelor încasate, organul fiscal predător transmite informaţiile privind sumele încasate de acesta organului fiscal din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului.
 + 
Articolul 9În situaţia în care organul fiscal predător nu are cunoştinţă de mutarea domiciliului fiscal al contribuabilului de la momentul plăţii şi până la data-limită de transmitere a situaţiei prevăzute în anexa nr. 1, acesta transmite informaţiile privind sumele încasate organului fiscal competent în administrarea contribuabilului din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data efectuării plăţii. După primirea informaţiilor, organul fiscal competent în administrarea contribuabilului la data efectuării plăţii transmite organului fiscal din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului situaţiile primite de la organul fiscal predător.
 + 
Articolul 10Predarea-primirea situaţiilor prevăzute la art. 3 se face prin transfer electronic, respectiv fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanţă, la numerele de fax/e-mail comunicate de organul fiscal primitor.
 + 
Articolul 11Confirmarea primirii situaţiilor prevăzute la art. 3 se face pe bază de proces-verbal de predare-primire întocmit între reprezentantul organului fiscal predător şi reprezentantul organului fiscal primitor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, care se transmite de către organul fiscal predător odată cu situaţiile prevăzute la art. 3. Confirmarea se comunică după verificarea situaţiilor primite, prin semnarea procesului-verbal de către reprezentantul organului fiscal primitor şi retransmiterea acestuia pe aceleaşi căi prin care au fost primite situaţiile şi procesul-verbal. În cazul transmiterii pe cale electronică, procesul-verbal se retransmite semnat de către organul fiscal primitor, în format pdf.
 + 
Articolul 12În cazul în care predarea-primirea situaţiilor nu se poate realiza conform art. 10, acestea se transmit, împreună cu procesul-verbal de predare-primire, în format hârtie, fie prin deplasarea reprezentantului organului fiscal predător la sediul organului fiscal primitor, fie prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire. După verificarea situaţiilor primite, procesul-verbal de predare-primire se semnează şi se retransmite de către reprezentantul organului fiscal primitor pe aceleaşi căi prin care s-a primit.
 + 
Articolul 13Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta procedură.
 + 
Anexa 1───────la procedură─────────────Oraşul/Comuna ……………………………Codul de identificare fiscală ……………..Nr. ……./……..SITUAŢIAprivind sumele încasate în contul 21.03.02.17 "Impozit pe onorariulavocaţilor şi notarilor publici"*Font 8*┌────┬────────────────────────────┬────────────┬───────────────┬────────────────────┬───────────────┐│Nr. │Denumirea contribuabilului/a│ Codul de │Perioada pentru│Documentul prin care│Suma încasată ││crt.│ reprezentantului legal/ │identificare│care s-a plătit│ s-a încasat suma │ de la ││ │ împuternicitului │ fiscală │ suma*1) │ │contribuabil*2)││ │ │ │ ├─────────┬──────────┤ ││ │ │ │ │ Nr. │ Data │ │├────┼────────────────────────────┼────────────┼───────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤├────┼────────────────────────────┼────────────┼───────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤├────┼────────────────────────────┼────────────┼───────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤├────┼────────────────────────────┼────────────┼───────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤├────┼────────────────────────────┼────────────┼───────────────┼─────────┼──────────┼───────────────┤└────┴────────────────────────────┴────────────┴───────────────┴─────────┴──────────┴───────────────┘Ordonator principal de credite,……………………………(numele şi prenumele)Semnătura şi ştampila__________*1) Se trec trimestrul şi anul. Pentru sumele aferente anului 2013 se înscrie perioada 1 ianuarie-15 februarie 2013.*2) Se trec cumulat sumele încasate pentru fiecare trimestru până la data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru. Pentru anul 2013 se înscriu cumulat sumele încasate pentru perioada 1 ianuarie-15 februarie 2013.
 + 
Anexa 2───────la procedură─────────────PROCES-VERBALde predare-primire a situaţiilor privind contribuabiliicare au efectuat plăţi în contul 21.03.02.17"Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici"Încheiat astăzi, ………………..,întreServiciul/Biroul/Compartimentul ……. din cadrul*1) ……., cu sediul în ……, reprezentată prin*2) ………,şiServiciul/Biroul/Compartimentul ……….. din cadrul Direcţiei generale regionale a finanţelor publice/Administraţia judeţeană/sector ….. a finanţelor publice ……., cu sediul în ………, reprezentată prin*3) ………………………Prin prezentul proces-verbal se adevereşte că au fost predate şi au fost primite situaţiile contribuabililor care au efectuat plăţi în valoare totală de …… în contul 21.03.02.17 "Impozit pe onorariul avocaţilor şi notarilor publici", întocmite pentru un număr de …………..contribuabili.……………………………………………………………….    Am predat, Am primit,    Unitatea administrativ-teritorială Direcţia generală regională a    Oraşul/Comuna ………………. finanţelor publice/Administraţia    Numele şi prenumele …………. judeţeană/sector ….. a finanţelor    Funcţia ………….. publice ……….    Semnătura ………………….. Numele şi prenumele …………..    Ştampila …………………… Funcţia ……………………..                                          Semnătura ……………………                                          Ştampila …………………….________*1) Se completează cu denumirea unităţii administrativ-teritoriale.*2) Se completează cu numele şi prenumele şi funcţia persoanei care predă situaţiile.*3) Se completează cu numele şi prenumele şi funcţia persoanei care preia situaţiile.__________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x