PROCEDURĂ din 14 februarie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AGENTIA NATIONALA PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 220 bis din 10 martie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUORDIN 55 14/02/2006
ActulREFERIRE LAORDONANTA 27 26/01/2006
ActulREFERIRE LALEGE 346 14/07/2004
ActulREFERIRE LALEGE 346 14/07/2004 ART. 2
ANEXA 2REFERIRE LALEGE (R) 143 27/07/1999
ANEXA 8REFERIRE LAORDONANTA 27 26/01/2006 ART. 6
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 55 14/02/2006
ActulCONTINUT DEORDIN 55 14/02/2006





Notă
*) Aprobată prin ORDINUL nr. 54 din 14 februarie 2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 10 martie 2006.

ANEXĂ*)

image

image

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

aprobate (prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans);

  1. f) au un număr mediu anual de salariaţi cuprins între 1 şi 249, inclusiv;

  2. g) au sediul, sunt înregistrate şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;

  3. h) desfăşoară activităţi de producţie bunuri şi/sau prestări servicii.

3.2. Sunt excluse de la finanţare:

  1. a) societăţile bancare, societăţile de asigurare şi reasigurare, societăţile de administrare a fondurilor financiare de investiţii, societăţile de valori mobiliare, întreprinderile cu activitate principală de comerţ (cod CAEN 50, 51, 521-526, excepţie făcând 502,), activităţi de intermedieri financiare (cod CAEN 65, 66), activităţi auxiliare intermedierilor financiare (cod CAEN 67), activităţi juridice, de contabilitate şi revizie contabilă, consultanţă în domeniul fiscal; activităţi de studii de piaţă şi de sondaj; consultanţă pentru afaceri şi management (cod CAEN 741), selecţia şi plasarea forţei de muncă (cod CAEN 745);

  2. b) societăţile care au ca obiect principal de activitate tipărirea materialelor pentru publicitate (cod CAEN 221, 222, 223), în cazul solicitării de finanţare pentru activitatea de la pct. 4. subpct. 4.1. litera d).

  3. c) întreprinderile care au beneficiat de ajutor de stat în valoare de 400.000 RON cumulat în ultimii trei ani sau care vor atinge acest prag în urma obţinerii alocaţiei financiare nerambursabile prin acest Program.

    1. 4. Tipurile ajutorului financiar

      1. 4.1. Prin Program se susţin, prin alocaţie financiară nerambursabilă, următoarele activităţi de promovare a exportului desfăşurate de IMM în anul în curs:

        1. a) participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;

        2. b) participări la misiuni economice organizate în străinătate;

        3. c) participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;

        4. d) elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic, redactate în limbi de circulaţie internaţională;

        5. e) realizarea unui site pe Internet, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi cel puţin într-o limbă de circulaţie internaţională;

        6. f) participări la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a exportului.

      2. 4.2. Valoarea maximă a finanţării pentru fiecare dintre activităţile eligibile precizate la pct. 4.1, cheltuielile eligibile, precum şi cuantumul alocaţiei financiare nerambursabile, sunt prevăzute în Anexa nr. l la Procedură.

      3. 4.3. În cadrul Programului, nu se decontează cheltuielile aferente activităţilor pentru care solicitanţii beneficiază de alocaţie financiară nerambursabilă sau orice alt tip de subvenţie în cadrul altor programe/subprograme cu finanţare nerambursabilă.

      4. 4.4. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile oferită beneficiarilor selectaţi reprezintă echivalentul a 90% din valoarea fiecărei cheltuieli eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar fără să depăşească plafoanele maxime stabilite pentru fiecare activitate eligibilă şi în limita sumei maxime de I 8.000 RON pentru un beneficiar.

      5. 4.5. În cadrul acestui program, fiecare beneficiar poate obţine pe parcursul unui an o alocaţie financiară nerambursabilă totală de maxim 18.000 RON.

    2. 5. Procedura de solicitare a acordului de principiu pentru finanţare

      1. 5.1. Orice aplicant trebuie să obţină un acord de principiu a finanţării în cadrul Programului, înainte de efectuarea plăţilor şi de executarea activităţii/activităţilor eligibile de promovare a exportului, conform Anexei nr. I la prezenta Procedură.

      2. 5.2. În vederea obţinerii acordului de princ1p1u a finanţării, solicitantul va completa şi va transmite la Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC), cu cel puţin 15 de zile calendaristice înainte de a începe activitatea declarată de promovare a exportului, o Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 2 la Procedură, însoţită de următoarele documente justificative îndosariate:

        1. a) certificat constatator, în original, emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul unde îşi are sediul societatea solicitantă, în care să se menţioneze următoarele informaţii: datele de identificare, codul unic de înregistrare, asociaţii şi reprezentanţii legali ai societăţii, domeniul de activitate principal şi toate domeniile de activitate secundare, punctele de lucru ale societăţii şi data ultimei menţiuni înscrise în registru şi obiectul acesteia;

        2. b) dovada cifrei de afaceri anuală netă, a valorii activelor totale şi a numărului mediu anual de salariaţi, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, astfel cum a fost modificată prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2006 (anexa nr. 8 la Procedură);

        3. c) certificat de atestare fiscală privind îndeplinirea obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat, în original sau în copie legalizată, eliberat în condiţiile legii (inclusiv pentru punctele de lucru);

        4. d) certificat de atestare fiscală, în original sau în copie legalizată, emis în condiţiile legii, cu privire la îndeplinirea obligaţiilor de plată către bugetul local (inclusiv pentru punctele de lucru);

        5. e) împuternicire semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al societăţii solicitante, în cazul în care o altă persoana decât aceasta semnează cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;

        t) o copie a buletinului de identitate/cărţii de identitate a persoanei autorizate să semneze cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;

        g) opisul cu documentele depuse pentru obţinerea acordului de principiu pentru finanţare(anexa nr. 9 la Procedură).

      3. 5.3. Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, completată şi însoţită de documentele justificative, va fi transmisă prin poştă sau prin curier, cu menţiunea pe plic: „Către Unitatea de Implementare a Programului (UJP) de sprijinire a !MM în dezvoltarea exportului”, din cadrul ANIMMC, strada Poteraşi nr. 11, sector 4, Bucureşti.

        Modelul de Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare poate fi ridicat atât de la sediul ANIMMC cât şi de sediile Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, fiind disponibil şi pe pagina de Internet, la adresa: www.animmc.ro.

        Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare se completează prin tehnoredactare în limba română şi poartă semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic.

    3. 6. Procedura de înregistrare, evaluare şi selecţie a beneficiarilor

      1. 6.1. Prin ordin al Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie se constituie Unitatea de Implementare a Programului (UIP), compusă din reprezentanţi ai ANIMMC, în scopul evaluării solicitărilor şi implementării Programului pentru anul în curs.

      2. 6.2. Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare completată şi însoţită de documentele justificative, va fi înregistrată la UIP – ANIMMC, în Registrul special al Programului, menţionându-se data, ora şi numărul de înregistrare al cererii.

        Înregistrarea Cererilor de Acord de Principiu pentru finanţare va începe după intrarea în vigoare a Ordinului Preşedintelui ANIMMC de aprobare a Procedurii de Implementare a Programului pentru anul bugetar în curs şi se va efectua in zilele de lucru, intre orele 830-1630.

        Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, structuri teritoriale ale ANIMMC, vor acorda asistenţă gratuită solicitanţilor pentru întocmirea şi completarea documentaţiei necesare în vederea accesării Programului, în condiţiile prevăzute de prezenta procedură.

      3. 6.3. Solicitările vor fi analizate conform principiului ăprimul venit – primul servit” în limita bugetului alocat Programului, în concordanţă cu data şi ora înregistrării la ANIMMC a documentelor prevăzute la pct. 5.2, în baza verificării Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare şi a documentelor justificative privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, activităţilor şi cheltuielilor propuse.

      4. 6.4. ANIMMC va face publică epuizarea bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs, dată de la care nu se mai înregistrează Cereri-tip de Acord de Principiu pentru finanţare.

      5. 6.5. Data limită de depunere a Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare este 15

        octombrie a anului bugetar în curs, în condiţiile neepuizării până la această dată a bugetului alocat Programului.

      6. 6.6. ANIMMC va finaliza procesul de evaluare a solicitării în termen de maxim 25 zile lucrătoare de la data înregistrării Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, însoţită de toate documentele justificative.

        Pentru solicitanţii selectaţi pentru finanţare, ANTMMC va transmite o Notificare privind Acordul de Principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 3 la Procedură, pentru realizarea finanţării în condiţiile precizate în Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare.

        În cazul în care Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare nu este completată corect sau nu este însoţită de toată documentaţia necesară sau există neconcordanţe în informaţiile furnizate, atunci procesul de evaluare se va relua de la data înregistrării unei noi Cereri-tip de Acord de Principiu pentru finanţare cu completările şi corecţiile necesare.

        Solicitanţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute la pct. 3, cei care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate privind activităţile şi cheltuielile în conformitate cu Anexa nr.1 la Procedură, vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare în termen de maxim 25 zile lucrătoare, de la data depunerii acesteia.

    4. 7. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile

      1. 7.1. Alocaţia financiară nerambursabilă va fi eliberată solicitanţilor care au fost selectaţi, după ce aceştia au efectuat activitatea/activităţile eligibile şi plata cheltuielilor aferente acestora, în conformitate cu Notificarea privind Acordul de Principiu pentru finanţare.

      2. 7.2. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei Cereri-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, prezentată în Anexa nr. 5 la Procedură, pe care solicitantul selectat trebuie să o transmită la ANIMMC prin poştă sau curier, însoţită de următoarele documente:

        1. a) formularul de decont prevăzut în Anexa nr. 6 la Procedură;

        2. b) documentele justificative prevăzute în Anexa nr. l la Procedură, în original şi în copie, în ordinea activităţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont, copiile având pe ele menţiunea ă conform cu originalul", ştampila şi semnătura împuternicitului sau administratorului societăţii;

        3. c) declaraţia pe propria răspundere, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al societăţii sau de împuternicitul acesteia, privind evidenţa nominală a salariaţilor şi funcţiile de decizie sau de execuţie deţinute de aceştia în cadrul societăţii beneficiare, în cazul solicitanţilor care au participat la activităţile de promovare a exportului prevăzute la pct. 4., subpct. 4.1., literele a), b), c) şi t), în cazul în care se solicită decontarea cheltuielilor pntru transport sau cazare;

        4. d) lista tuturor documentelor depuse în vederea eliberării alocaţiei financiare nerambursabile;

      3. 7.3. Beneficiarii sunt obligaţi efectueze activităţile pentru care au solicitat finanţare şi să depună cererea de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile în termen de maximum 2 luni calendaristice de la data emiterii Notificării de acord de principiu pentru finanţare, cu excepţia activităţilor prevăzute la punctul 4.1, literele a), b) c) şi t) pentru care termenul limită de depunere a cererii de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile este de 15 zile lucrătoare de la data finalizării activităţii, dar nu mai târziu de 21 noiembrie 2006.

        În caz contrar solicitantul nu va mai putea beneficia de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul prezentului program multianual pe toată durata derulării acestuia.

      4. 7.4. Termenul limită pentru depunerea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile completată este 21 noiembrie a anului bugetar în curs.

      5. 7.5. Nu se acceptă deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plăţi compensatorii între părţile contractante, în cadrul activităţilor şi cheltuielilor eligibile.

      6. 7.6. În cazul plăţilor în valută se decontează valoarea în lei la cursul BNR din ziua efectuării plăţii de către beneficiar.

      7. 7.7. În urma analizei setului de documente prevăzut la pct. 7.2 , suma aprobată va fi virată de către ANIMMC în contul deschis de beneficiar la trezoreria statului în a cărei rază teritorială îşi are sediul sau la care este luat în evidenţă fiscală. Termenul de analiză al documentelor depuse este de 30 zile lucrătoare de la înregistrarea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile ( Anexa nr. 5 la Procedură).

        Documentele originale vor fi ridicate de către beneficiari de la sediul ANIMMC, după virarea efectivă a alocaţiei financiare nerambursabile.

      8. 7.8. Reprezentanţii ANIMMC şi cei ai Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Milocii şi Cooperaţie, au dreptul să verifice la sediul beneficiarilor Programului veridicitatea şi conformitatea declaraţiilor, activităţilor şi cheltuielilor făcute de beneficiar în cadrul Programului.

        În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii ANIMMC sau Ia sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constată că beneficiarii au făcut declaraţii incomplete şi/ sau neconforme cu realitatea pentru a obţine alocaţia financiară nerambursabilă sau au schimbat destinaţia acesteia, beneficiarul are obligaţia de a rambursa sumele primite.

      9. 7.9. Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele participării la acest program către unitatea de implementare a programului din cadrul ANIMMC, pentru o perioada de 3 ani începând cu anul următor acordării alocaţiei financiare nerambursabile, prin completarea si transmiterea prin poştă, fax sau email a formularului prevăzut in Anexa nr. 7 la Procedură. Perioada de transmitere a formularului de raportare tehnica este 1 30 aprilie, a anului următor expirării exerciţiului financiar de referinţă.

        În cazul neîndeplinirii acestei prevederi, beneficiarul nu va mai putea beneficia de nici unul dintre programele desfăşurate de către ANIMMC, pentru o perioadă de 5 ani.

    5. 8. Anularea cererii de solicitare a alocaţiei financiare nerambursabile

      1. 8.1. În cazul în care una sau mai multe din informaţiile cuprinse în Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare pentru care ANIMMC a transmis solicitantului Notificarea privind Acordul de Principiu se modifică, solicitanţii au obligaţia de a transmite la ANIMMC prin poştă sau curier Cererea­ tip de anulare totală sau parţială a finanţării, pentru care există acord de principiu, conform Anexei nr. 4 la Procedură, în intervalul de timp în care solicitantul avea obligaţia să desfăşoare activitatea eligibilă, activităţile şi cheltuielile rămase nemodificate beneficiind în continuare de alocaţie financiară nerambursabilă. Pentru activităţile, cheltuielile eligibile şi părţile contractante care au suferit modificări, solicitantul poate transmite o nouă Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, concomitent sau ulterior transmiterii Cererii-tip de anularea totală sau parţială a finanţării.

      2. 8.2. Cererea-tip de anulare totală sau parţială a finanţării pentru care există acordul de principiu, se transmite semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al societăţii sau de împuternicitul agentului economic, după caz. Completarea Cererii-tip de anulare totală sau parţială a finanţării se face prin tehnoredactare şi în limba română.

    6. 9. Confidenţialitate:

Documentele justificative depuse de către solicitanţi în cadrul prezentului program sunt confidenţiale, membrii Unităţii de Implementare a Programului (UIP) având obligaţia de a nu dezvălui informaţii menţionate în acestea către terţe persoane.

image

ANEXA Nr. 1

la procedură

Nr.

Activitatea eligibilă

Cheltuieli eligibile

Valoarea

Documente justificative

crt.

maximă a

finanţării pe

activităţi RON

4.

Elaborarea şi tipărite de economic1)

producţia promovare

de materiale a agentului

Cheltuieli pentru elaborarea şi producţia materialelor de promovare:

  1. a) Pliante, broşuri, cataloage

  2. b) Afişe, bannere,

  3. c) CD-uri

18.000

Contract de furnizare4J Factură fiscală7J

Ordine de plată/chitanţe fiscale Copie după extrasul de cont

Mostre pentru materialele de promovare realizate

5.

Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate21

Elaborare de pagm1 WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor promovate la export

3.000

Contracte de servicii5) Factură fiscală7)

Ordine de plată/chitanţe fiscale Copie după extrasul de cont

6.

Participări la cursuri de pregătire în

ţară şi/sau străinătate, în domeniul

Taxă de participare pentru salariaţii

solicitantului

15.000

(l.500pe

Contracte de prestări servicii6J Factură fiscală si

tehnicilor de promovare a exportului

Cheltuieli pentru transport' 1

cursant pentru

Ordine de plată/chitanţe fiscale

Cheltuieli pentru cazare pentru personalul

taxa de

Ordin de deplasare

angajat al solicitantului' pe perioada

participare la

Documente plată – bilete pentru mijloacele de transport

cursului

cursuri de

pregătire în ţară

Asigurare auto şi carte verde (dacă este cazul)

Foaie de parcurs (dacă este cazul)

şi/sau străinătate)

' –

Copie după extrasul de cont

Copie după diploma/certificatul de absolvire a cursului

image

I) Materialele promoţionale vor fi realizate în limbi de circulaţie internaţională sau bilingv.

2l Site-ul se realizează în limba română şi cel puţin o limbă de circulaţie internaţională.

'l Pentru acţiunile din ţară, va fi decontată 90% din valoarea cheltuielilor pentru transport şi cazare, în baza documentelor de plată, la nivelul sumelor prevăzute în HG 543/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare privind drepturile băneşti ale salariaţilor instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în cadrul localităţii în interesul serviciului (exclusiv transport mostre);

Pentru acţiuni care se desfăşoară în străinătate, va fi decontată 90% din valoarea cheltuielilor pentru transport şi cazare, în baza documentelor de plată, la nivelul sumelor prevăzute în HG 518/J 995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare.

Se decontează numai transportul până la/de la destinaţia unde se desfăşoară cursul – exclusiv transportul în localitate.

4

9

) În contract trebuie să se precizeze perioada de desfăşurare a activităţii şi limba/limbile în care se realizează materialele promoţionale, precum şi, informaţii privind: caracteristicile materialelor realizate, tirajul şi preţul unitar.

51În contract trebuie să se precizeze perioada de desfăşurare a activităţii, limbile în care se realizează site-ul şi adresa paginii WEB.

61În contract trebuie să se precizeze perioada de desfăşurare a cursului/cursurilor şi numărul de persoane participante.

7l Factura fiscală trebuie să conţină informaţii detaliate privind obiectul plăţii.

si În cazul facturilor de cazare acestea trebuie să fie emise de unităţi de cazare cu menţiunea categoriei acestora şi numele persoanelor cazate

ANEXA Nr. 2

la procedură

image

Capitalul social:

  • persoane fizice

    -TMM 11:

  • societăţi comerciale mari2l:

. RON

. %

. %

. %.

deţinut de

Obiectul principal de activitate ………………………………….…………………………………………………….

Cod CAEN …………..………………………………………………………….……………………

Numărul mediu scriptic anual de personal (în anul fiscal anterior) …………….………………...

Cifra de afaceri (conform conform ultimei situaţii financiare aprobate) RON,

Valoare active totale (conform ultimei situaţii financiare aprobate)3 RON

În prezent desfăşor activitate de export:

DA Valoarea exportului realizat în anul fiscal precedent (mii euro)

Valoare absolută: ………...….......…………….……...

Pondere in total venituri ( %): …….………….…………...

Ţări în care am realizat export ……………………………………..………………..

Produsele pe care doresc să le promovez la export cu sprijinul acestui program

NU Produsele pe care doresc le promovez la export cu sprijinul acestui program

image

    1. 1 ) IMM sunt definite ca societăţi comerciale cu numărul mediu scriptic de personal până la 249 (inclusiv) rapo11at în anul anterior, şi realizeazăo cifră de afaceri anuală netă de peste 50 milioane de euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane de euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate; prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans.

      " ) societatea mare este acea societate comercială cu numărul mediu scriptic de personal mai mare decât 250 (inclusiv) sau o cifră de afaceri anuală netă de peste 50 milioane de euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane de euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate

      3) Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans

      SECŢIUNEA B Prezentarea activităţilor pentru care solicit finanţare în cadrul Programului

      Tipul activităţilor pentru care se solicită finanţarea:

      O Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

      O Participări la misiuni economice internaţionale, organizate în străinătate

      O Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

      O Elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic redactate în limbi de circulaţie internaţională

      O Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate

      O Participări la cursun în ţară şi/sau în străinătate în domeniul tehnicilor de promovare a exportului

      Denumirea activităţii

      Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici3l

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      O Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

      O Închiriere stand, taxa de participare

      O Amenajare stand

      O Cheltuieli de transport

      O Cheltuieli de cazare pe perioada târgului O Cheltuieli cu transportul mostrelor TOTAL

      Denumire târg/expoziţie internaţională4l

      Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1l

      -RON-

      Din care: valoarea

      finantării solicit,ate2l

      image

      -RON-

      Perioada de desfăşurare a activităţii: de la.. la..

      (::ii lunâl an) (::ii lunâl an)

      Date privind organizatorul târgului

      Denumire: ………………………………………………………..…......…...

      Adresa:

      Telefon: …….…................…………..…..

      Fax: ………………………………....………….

      image

      11Valoarea totală a cheltuielilor eligibile fără TV A

      2190% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

      :iJ Suma totală nu va depăşi 18.000 RON

      4l Se completează pentru fiecare târg/expoziţie internaţională

      Denumirea activităţii

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1l

      -RON-

      Din care: valoarea finantării solicit te2l

      image

      -RON-

      Număr de persoane care vor participa în activitate din pa11ea solicitantului

      Participări la misiuni economice internaţionale organizate în

      străinătate 3)

      Cheltuieli pentru taxa de participare

      O Cheltuieli de transport

      O Cheltuieli de cazare pe perioada misiunii

      TOTAL

      Denumire misiune economică: ………………………………….

      Perioada de desfăşurare a activităţii: de la la

      (zi/ lună/ an) Date privind organizatorul misiunii economice5l Denumire: …..….….…...…….....……..………..

      Adresă:

      (zi/ lună/ an)

      Telefon: .. .. .. ...... .. .. .. .. .. Fax: ....…..…………………..………

      Participări la târguri şi expoziţii internaţionale. organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

      Număr de persoane care vor participa în activitate din paitea solicitantului: ……….

      O Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

      O Închiriere stand, taxa de participare

      O Amenajare stand

      O Cheltuieli de transport

      O Cheltuieli de cazare pe perioada târgului

      TOTAL

      Denumire târg/expoziţie internaţională4l…….......……

      Perioada de desfaşurare a activităţii: de la la

      (zi/ lună/ an) (zi/ lună/ an)

      Date privind organizatorul târgului5l

      Denumire: ………………………………..………………………………..

      Adresa:

      Telefon: ....…………………..……...

      Fax: ……………………..…………………...

      image

      1l Valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

      2J 90% din valoarea cheltuielilor eligibile rară TVA

      3) Suma totală solicită nu va depăşi 9. OOO RON

      4l Se completează pentru fiecare târg/expoziţie internaţională

      si Se completează pentru fiecare furnizor

      Denumirea activităţii

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1l

      -RON-

      Din care: valoarea finantării solicit te2l

      image

      -RON-

      Elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic *)

      pliante broşuri cataloage afişe bannere CD-uri

      Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate 3l

      Număr de persoane care vor participa în activitate din partea solicitantului

      Elaborarea şi producţia materialelor publicitare stipulate în contractul ce urmează a fi semnat cu furnizorul 5l

      Denumire furnizor: …………………………………………....……. .

      Adresa:

      Telefon: …..………………………...... .

      Fax:……………………….…………..

      D Elaborare de pagini WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor promovate la export

      Date privind partenerul4l contractual:

      Denumire: …………………………....…....…..………………………...

      Adresa

      Telefon …………...…………………………

      Fax …………………………………………..

      Patiicipări la cursuri de pregătire în ţară şi/sm1 în străinătate în domeniul tehnicilor de promovare a exportului5J

      D Taxă de participare pentru solicitantului

      D Cheltuieli pentru transport

      salariaţii

      O Cheltuieli pentru cazare pentru personalul angajat al solicitantului pe perioada cursului

      TOTAL

      image

      Perioada de desfăşurare a cursului: de la . . . . . . . . . . . . . . . . . . la …

      (zi/ lună/ an) (zi/ lună/ an)

      Date privind organizatorul7l:

      Denumire: …………………..………………………….…………………….

      image

      ') Suma solicitată nu va depăşi 18.000 RON

      l) Valoarea cheltuielilor eligibile fără TV A

      2l 90% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TV A

      3

      l Suma solicitată nu va depăşi 3.000 RON

      4l Se completează pentru fiecare partener

      5l Suma totală nu va depăşi 15.000 RON pentru cursuri în străinătate şi 1.500 RON/cursant pentru cursuri în ţara şi/sau străinătate

      o) Se completează pentru fiecare curs

      7l Se completează pentru fiecare organizator

      Denumirea activităţii

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      Adresa

      Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1>

      -RON-

      Din care: valoarea finantării solicit.ate2>

      image

      -RON-

      Telefon ……………..……………………….

      Fax …………………………………………..

      Număr de persoane care vor participa în activitate din partea solicitantului

      SECŢIUNEA C Declaraţie pe propria răspundere

      Subsemnatul/Subsemnata ,identificat/identificată cu actul de identitate

      seria …………, nr………………, eliberat de ……………………. la data de ………………, cu domiciliul în

      localitatea ……………………………, str. …………………………………………. nr. ……….. bl. ,

      se………., ap………., sectorul/judeţul …………………………., în calitate de reprezentant legal al societăţii …………………………., declar pe propria răspundere că toate informaţiile furnizate şi consemnate în prezenta cerere sunt corecte şi complete.

      Înţeleg că orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsită conform legii.

      Declar pe propria răspundere că activităţile pentru care solicit finanţarea prin prezentul program nu fac obiectul altui program de finanţare de la bugetul de stat sau orice alt tip de subvenţie în cadrul altor programe/subprograme cu finanţare nerambursabilă, şi că voi raporta pe o perioada de trei ani către unitatea de implementare a programului din cadrul ANIMMC efectele participării la program, conform pct. 7.9 din prezenta procedura.

      De asemenea declar pe propria răspundere că în ultimii 3 (trei) ani:

      D nu am beneficiat de ajutor de stat;

      D am beneficiat de următoarele ajutoare de stat:

      Nr. Crt.

      Anul acordării ajutorului de stat

      Forma ajutorului de stat

      Instituţia finanţatoare

      Programul prin care a beneficiat de finanţare

      Cuantumul ajutorului de stat

      acordat

      în conformitate cu prevederile Legii 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificările ş1 completările ulterioare.

      Notâ!

      Solicitantul nu este obligat sâ suporte nici o taxâ din partea nici unei persoane sau instituţii care Îl ajută în completarea acestei cereri. Reprezentanţii ANIMMC pot discuta cu solicitanţii, toate sau doar o parte din elementele acestei cereri, dar le este interzis sâ completeze cererea în locul acestora.

      Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului* Funcţia

      Data semnării:

      image

      * Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceiaşi persoană autorizată să reprezinte legal societatea

      ANEXA Nr. 3

      la procedură

      image

      Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţare

      Valoarea finanţării aprobate de principiu

      Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

      image

      Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

      D Închiriere stand, taxa de participare

      D Amenajare stand

      O Cheltuieli de transport

      D Cheltuieli de cazare, pe perioada târgului

      TOTAL

      -RON-

      Elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic

      Realizarea unui site pe 1nternet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate

      Participări la cursuri de pregătire în ţară şi/sau în străinătate în domeniul tehnicilor de promovare a exportului

      Denumire târg/expoziţie ………………….…...……………………………..

      Denumire organizator …………………………………………….......... ..

      • Elaborarea şi producţia materialelor publicitare stipulate în contractul ce urmează a fi semnat cu furnizorul

        Denumire furnizor ……......….…....…………………...……………...

      • Elaborare de pagini WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor

        promovate la export ……………………. Denumire furnizor …….…....……………………...……………………..

        D Taxă de participare pentru salariaţii solicitantului

      • Cheltuieli pentru transport

        Cheltuieli pentru cazare pentru personalul angajat al solicitantului, pe perioada cursului

        TOTAL

        Denumire şi tematica curs ……….………...…..………………………

        Denumire furnizor de instruire …….....……..…………………..

        image

        Valoarea totală a finanţării aprobate de principiu

        Coordonator UIP:

        Nume şi prenume: ………………….

        Semnătura …………………………..

        ANEXA Nr. 4

        la procedură

        image

        Denumirea activităţii Tipul de cheltuială

        image

        Participări la misiuni economice O Cheltuieli taxă de participare internaţionale, organizate în

        străinătate: O Cheltuieli de transport

        Cheltuieli de cazare, pe perioada misiunii

        TOTAL:

        Denumire misiune economica la care se renunţă

        Valoarea finanţării pentru care se solicită anularea

        -RON-

        Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi econom ici

        Elaborarea ş1 producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic

        • pliante

        • broşuri

        • cataloage

        • afişe

        • CD-uri

        O Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

        O Închirierea standului, taxa de participare

        O Amenajarea standului

        O Cheltuieli de transport, pe perioada târgului

        O Cheltuieli de cazare

        TOTAL

        Denumirea târgului/expoziţiei internaţională la care se renunţă:

        O Elaborarea şi producţia materialelor publicitare stipulate în contractul ce urmează a fi semnat cu furnizorul

        Denumire partener contractual la care se renunţă:

        Realizarea unui site pentru prezentarea solicitantului şi a promovate

        pe Internet activităţii produselor

      • Elaborare de pagini WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor promovate la expo1i

        Denumire partener contractual la care se renunţă:

        Participări la cursuri de pregătire în ţară şi/sau în străinătate în dciYneniul tehnicilor de promovare a exportului

      • Taxă de participare solicitantului

      • Cheltuie!i pentru transport

      pentru salariaţii

      D Cheltuieli pentru cazare pentru personalul angajat al solicitantului, pe perioada cursului

      TOTAL

      Denumire curs la care se renunţă:

      SECŢIUNEA C Declaraţie pe propria răspundere

      Subsemnatul/subsemnata ……………………………………, identificat/identificată cu actul de identitate seria ……….. nr……………, eliberat de ………………… la data de , cu domiciliul

      în localitatea ………………………………, str. ……………. nr. ……….. bl. …….., sc………., ap ,

      sectorul/judeţul …………………………., în calitate de reprezentant legal al societăţii

      ………………………………………………………….., declar pe propria răspundere că solicit anularea totală sau parţială a finanţării pentru care am primit acordul de principiu al ANIMMC, În conformitate cu cele declarate mai sus.

      Notâ1

      Solicitantul nu este obligat sâ suporte nici o taxâ din partea nici unei persoane sau instituţii care Îl ajutâ În completarea acestei cereri. Reprezentanţii ANIMMC pot discuta cu solicitanţii, toate sau doar o parte din elementele acestei cereri, dar le este interzis sâ completeze cererea În locul acestora.

      Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului11 Funcţia

      Data semnării:

      image

      1> Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceeaşi persoană autorizată să reprezinte legal societatea

      ANEXA Nr. 5

      la procedură

      image

      image

      ANEXA Nr. 6

      la procedură

      ANEXA Nr. 7

      la procedură

      image

      ANEXA Nr. 8

      la procedură

      image

      Formularul B

      CALCULUL

      pentru întreprinderile partenere sau legate

      Secţiunile care trebuie incluse, după caz:

      • secţiunea A dacă întreprinderea solicitantă are cel puţin o întreprindere parteneră (precum şi orice fişe adiţionale);

      • secţiunea B dacă întreprinderea solicitantă este legată cu cel puţin o întreprindere (precum şi orice fişe adiţionale).

      Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate

      Perioada de refcrintă

      Numărul mediu anual de salariaţi

      Cifra de afaceri anuală netă (mii

      lei/mii€)

      Total active (mii lei/mii€)

      I. Datele I intrcpnndeni solicitante sau din situaţiile financiare anuale consolidate (se vor introduce datele din tabelul BI din

      secţiunea B2)

      2. Datele cumulate1în mod proporţional ale tuturor întreprinderilor partenere, dacă este cazul (se vor introduce datele din secţiunea A)

      3. Datele cumulate ale tuturor întreprinderi lor legate 1(dacă există) – dacă nu au fost deja incluse prin consolidare la pct. I din acest tabel (se vor introduce datele din tabelul B2 din secţiunea B)

      TOTAL

      Datele incluse în secţiunea "Total" din tabel trebuie introduse în tabelul "Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii" din formularul A

      1Datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi. cifra de afaceri anuală netă şi activele totale sunt cele realizate în ultimul exerciţiu financiar raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de acţionari sau asociaţi. În cazul întreprinderilor nou înfiinţate datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuală netă şi activele totale se determină şi se declară pe

      propria răspundere.

    2. 2 Datele întreprinderii. inclusiv numărul mediu anual de salariaţi, sunt determinate pe baza situaţiilor financiare anuale şi a datelor

întreprinderii sau. alunei când este cazul, pe baza situaţiilor financiare anuale consolidate ale întreprinderii ori a situaţiilor financiare anuale consolidate în care întreprinderea este inclusr1.

Secţiunea A

Întreprinderi partenere

Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completată "fişa de parteneriat" [câte o fişă pentru fiecare întreprindere parteneră a întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere parteneră a oricărei întreprinderi legate, ale cărei date nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale acelei întreprinderi legate], datele din această fişă de parteneriat trebuie să fie introduse în tabelul de mai jos.

1. Date de identificare şi date financiare preliminare

Tabelul A.1

Întreprinderea parteneră Date de identificare

Numărul mediu anual de salariaţi

Cifra de afaceri anuală netă

(mii lei/mii€)

Active totale (mii lei/mii€)

Numele sau denumirea întreprinderii

Adresa sediului social

Cod unic de înregistra re

Numele şi prenumele preşedintelui consiliului de administraţie, director general sau

echivalent

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Total

NOTĂ:

Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza "fişei de parteneriat", pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea solicitantă este direct sau indirect parteneră.

Datele introduse în secţiunea "Total" vor fi introduse la pct. 2 din tabelul ă Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (referitor la întreprinderile partenere).

Aceste date rezultă din situaţiile financiare anuale consolidate şi din alte date ale întreprinderii partenere, dacă există, la care se adaugă în proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu această întreprindere parteneră, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale întreprinderii partenere. Dacă este necesar, adăugaţi "fişe privind legătura dintre întreprinderi" pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

FIŞA DE PARTENERIAT

  1. 1. Date de identificare a întreprinderii

    image

    image

    image

    Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

    Numele, prenumele şi funcţia

    image

    preşed1ntelu1 consli1ulu1 de ad1111111strat1e, d1rectorulu1 generalsau echivalent

  2. 2. Date referitoare la întreprinderea legată

    Perioada de referinţă

    Numărul mediu anual de salariaţi1

    Cifra de afaceri

    anuală netă (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    Total

    NOTA: Aceste date rezultă din conturile sau alte date ale întreprinderii partenere, consolidate, dacă există. La acestea se adaugă într-un procent de I 00% datele întreprinderilor care sunt legate de această întreprindere parteneră, dacă datele din conturile consolidate ale întreprinderilor legate au fost deja incluse prin consolidare în conturile întreprinderii partenere . Dacă este necesar, se va adăuga ăfişa întreprinderii legate" pentru întreprinderile care nu au fost încă incluse prin consolidare.

  3. 3. Calculul proporţional

    1. a) Indicaţi exact proporţia deţinută2de întreprinderea solicitantă (sau de întreprinderea legată prin intermediul căreia se stabileşte legătura de parteneriat), în întreprinderea parteneră la care se referă această fişă:

      imageimage

      image

      image

      Indicaţi, de asemenea, proporţia deţinută de întreprinderea parteneră, la care se referă această fişă, din capitalul social al întreprinderii solicitante (sau în întreprinderea legată)

      image

      image

    2. b) Introduceţi în tabelul de mai jos rezultatul calculului proporţional obţinut prin aplicarea celui mai mare dintre procentele la care se face referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 1.

    Tabelul de parteneriat -A.2

    Procent

    Numărul mediu anual de salariati

    Cifra de afaceri anuală netă (mii lei/mii€)

    Active totale3 (mii lei/mii

    €)

    Valoare rezultată în urma aplicării celui mai mare procent la datele introduse

    în tabelul de la pct. I.

    Aceste date se vor introduce în Tabelul A. l.

    image

    1În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

    2 Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute, oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie cumulată proporţia deţinută de fiecare întreprindere legată în aceeaşi întreprindere parteneră

    > Active totale reprezintă active imobilizate+ active circulante+ cheltuieli în avans

    Secţiunea B

    ÎNTREPRINDERI LEGATE

    1. 1. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicită încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii:

      Cazul 1: Întreprinderea solicitantă ţine situaţii financiare anuale consolidate sau este inclusă în situaţiile financiare anuale consolidate ale unei alte întreprinderi (tabelul B1).

      Cazul 2: Întreprinderea solicitantă sau una ori mai multe întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt inclusă/incluse în situaţiile financiare anuale consolidate (tabelul B2).

      NOTĂ:

      Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă derivă din situaţiile financiare anuale şi din alte date ale acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situată imediat în aval sau în amonte, dacă nu a fost deja inclusă prin consolidare1.

    2. 2. Metode de calcul pentru fiecare caz

    Cazul 1: Situaţiile financiare anuale consolidate reprezintă baza de calcul. Se va completa tabelul B1 de mai jos.

    Tabelul B1

    Numărul mediu anual de salariaţi2

    Cifra de afaceri anuală netă

    (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    I Total

    Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. l din tabelul

    ,, Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate".

    Identificarea întreprinderilor incluse prin consolidare

    Întreprinderea legată (denumire/date de identificare)

    Adresa sediului social

    Cod unic de inregistrare

    Numele şi prenumele preşedintelui consiliului de administraţie, director

    general sau echivalent

    A.

    B.

    C.

    D.

    E.

    NOTĂ:

    Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, sunt considerate partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora şi o "fişă de parteneriat" trebuie adăugate la secţiunea A.

    1Definiţia întreprinderii legate din prezenta lege

    2 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

    Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legată (inclusiv prin intermediul altor întreprinderi legate), se va completa o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" şi se vor adăuga datele din situaţiile financiare anuale ale tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.

    Tabelul B2

    Întreprinderea numărul:

    Numărul mediu anual de salariaţi

    Cifra de afaceri anuală netă

    (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    I. ·1

    2. ')

    ,, ')

    .),

    4. )

    5. ')

    Total

    NOTĂ

    Datele rezultate în secţiunea „Total” din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 3 din tabelul

    ,,Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (privind întreprinderile legate)

    *) Ataşaţi câte o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" pentru fiecare întreprindere.

    FIŞA

    privind legătura dintre întreprinderi nr.………….. din tabelul B2, secţiunea B

    (numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse în situaţiile financiare anuale consolidate)

    1. 1. Date de identificare a întreprinderii

      image

      image

      Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

      image

      Numele, prenumele şi funcţia

      image

      prcşed111telu1 consii1ulu1 de admm1straţ1e, d1rectorulu1 general sau ech1valent

    2. 2. Date referitoare Ia întreprindere

    Perioada de referinţă

    Numărul mediu anual de salariaţi 1

    Cifra de afaceri anuală netă

    (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    Total

    Datele trebuie introduse în tabelul B2 din sectiunea B. NOTĂ:

    Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă sunt extrase din situaţiile financiare anuale şi din alte date aferente acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situată imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacă nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

    Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind întreprinderi direct partenere cu întreprinderea solicitantă. Datele aferente acestora şi "fişa de parteneriat" trebuie introduse în secţiunea A.

    1În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul mediu anual de salariaţi, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

    ANEXA Nr. 9

    la procedură

    image

    AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII ȘI COOPERAȚIE

    O R D I N

    privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului național multianual pe perioada 2006—2009 pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului*)

    Având în vedere prevederile anexei nr. 3/12/18 la Legea bugetului de stat pe anul 2006 nr. 379/2005, ale art. 25 alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 4 alin. (1) pct. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație, cu modificările și completările ulterioare,

    în temeiul art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003, cu modificările și completările ulterioare,

    președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație emite prezentul ordin.

    Art. 1. — Se aprobă Procedura de implementare a Programului național multianual pe perioada 2006—2009 pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    Art. 2. — Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, și va intra în vigoare de la data publicării.

    Președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație,

    Eugen Ovidiu Chirovici

    București, 14 februarie 2006.

    Nr. 53.

    image

    *) Ordinul nr. 53/2006 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 10 martie 2006 și este reprodus și în acest număr bis.

    ANEXĂ*)

    P R O C E D U R A

    de implementare a Programului național multianual pe perioada 2006—2009 pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului

    image

    image

    *) Anexa este reprodusă în facsimil.

    pot fi utilitare, estetice, artistice, creative, culturale, decorative, funcţionale, tradiţionale, simbolice şi semnificative social şi religios;

    1. b) Produsele şi serviciile meşteşugăreşti, de mică industrie, artistice şi de artizanat cuprind o arie largă de obiecte şi activităţi care valorifică tehnicile, materiile prime, formele şi ornamentele tradiţionale, precum şi ale creaţiei populare din diferite genuri; produse şi servicii cu valoare artistică dar şi utilitară, adaptată la cerinţele vieţii moderne, dar care păstrează specificul execuţiei manuale.

    2. c) Produsele de artă populară sunt produsele realizate de creatorii şi meşterii populari, care păstrează caracterul autentic şi specificul etnic al zonei sau centrului respectiv.

  4. 4. Beneficiari eligibili

    1. 4.1. Sunt beneficiari eligibili în cadrul Programului, persoanele juridice sau persoanele fizice care se încadrează la data solicitării în una din următoarele categorii:

      1. a) sunt organizate în baza Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei şi în baza Legii nr.31/1990 republicată privind societăţile comerciale, cu modificările şi completările ulterioare şi îndeplinesc condiţiile de încadrare în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, potrivit dispoziţiilor Legii nr.346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare;

      2. b) sunt constituite ca asociaţii profesionale sau fundaţii şi au ca scop promovarea meşteşugurilor şi a meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor, a breslelor, a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional inclusiv din domeniul artei populare şi artizanatului;

      3. c) sunt persoane fizice sau asociaţii familiale autorizate să desfăşoare activităţi în domeniul meşteşugurilor, în special al celor tradiţionale şi în domeniul artei populare şi artizanatului, conform Legii nr.300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent.

    2. 4.2. Agenţii economici menţionati la pct. 4.1., după caz, pot beneficia de prevederile Programului, dacă îndeplinesc cumulativ, la data solicitării următoarele criterii de eligibilitate:

      1. a) au capital social integral privat;

      2. b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei , sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate. Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;

      3. c) au cel puţin 1 an de la înfiinţare la data depunerii solicitării acordului de principiu pentru finanţare, cu excepţia beneficiarilor prevăzuţi la pct.4.1, lit. c);

      4. d) au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale (hand-made) şi artizanat, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual în practicarea lor sau au ca scop promovarea meşteşugurilor a meseriilor a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional;

      5. e) şi-au îndeplinit obligaţiile exigibile de plată a taxelor şi impozitelor către bugetul general

        consolidat ;

      6. f) şi-au îndeplinit obligaţiile exigibile de plată a taxelor şi impozitelor către bugetele locale;

    3. 4.3. Sunt excluse de la finanţare:

      • societăţile cu activitatea principală: de consultanţă pentru afaceri şi management (cod CAEN 741);

      • societăţile care au ca obiect principal de activitate tipărirea materialelor pentru publicitate

        (cod CAEN 221, 222, 223), în cazul solicitării de finanţare pentru activitatea de la pct. 5. subpct. 5.1. litera c);

      • agenţii economici care în ultimii 3 ani au beneficiat de ajutoare de stat în valoare totală de

      400.000 lei RON, cumulat.

  5. 5. Tipurile de ajutor financiar

    1. 5.1. Prin Program se susţin prin alocaţie financiară nerambursabilă următoarele activităţi eligibile:

      1. a) participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;

      2. b) participări la târguri şi expoziţii, organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;

      3. c) elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic, redactate în limbi de largă circulaţie internaţională;

      4. d) realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate;

      5. e) participarea la cursuri de formare/calificare sau de specializare/perfecţionare profesională a meşteşugarilor (furnizate de agenţi economici cu activitate principală de instruire, autorizaţi în condiţiile legii);

      6. f) achiziţionarea de diverse scule, dispozitive, echipamente, utilaje, maşini, precum şi achiziţionarea a maxim două calculatoare (tip PC şi/sau sisteme pmiabile, formate din: unitate centrală, monitor, imprimantă, eventual licenţa sistemului de operare), necesare pentru desfăşurarea activităţii (exceptând liniile tehnologice care nu mai permit păstrarea specificului execuţiei predominant manuale al produselor finite sau serviciilor prestate);

    2. 5.2. Valoarea maximă a finanţării pentru fiecare dintre activităţile eligibile precizate la pct.5.1., precum şi cheltuielile eligibile sunt prevăzute în Anexa m. 1 la prezenta procedură.

    3. 5.3. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile acordată beneficiarilor selectaţi pentru activităţile menţionate la pct. 5.1. este egală cu echivalentul a 90% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 20.000 lei RON, pentru fiecare beneficiar.

    4. 5.4. În cadrul Programului, nu se decontează cheltuielile aferente activităţilor pentru care solicitanţii au beneficiat de alocaţie financiară nerambursabilă în cadrul altor programe, în cursul anului 2006, cu finanţare de la bugetul de stat.

  6. 6. Procedura de solicitare a acordului de principiu pentru finanţare

    1. 6.1. Orice aplicant trebuie să obţină o aprobare de principiu a finanţării în cadrul Programului, înainte de efectuarea plăţilor şi de executarea activităţii/activităţilor eligibile, conform Anexei nr. 1 la prezenta Procedură.

    2. 6.2. În vederea obţinerii aprobării de principiu a finanţării, solicitantul va completa şi va transmite la ANIMMC o Cerere-tip de Acord de principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 2 la prezenta procedură.

      1. 6.2.1. Pentru beneficiarii eligibili prevăzuţi la pct.4.1. lit. a) şi b), Cererea de Acord de Principiu pentru finanţare va fi însoţită de următoarele documente justificative:

        1. a) copie certificată (ştampilată şi semnată de reprezentantul legal) a certificatului de înscriere a asociaţiei/fundaţiei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul;

        2. b) certificat constatator în original emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul din raza teritorială unde îşi are sediul societatea solicitantă, în care să se menţioneze următoarele informaţii: datele de identificare, codul unic de înregistrare, reprezentanţii legali ai societăţii, acţionarii, domeniile de activitate principale şi secundare ale acestuia, punctele de lucru sau alte sedii secundare ale societăţii, data ultimei menţiuni înscrise în registru şi obiectul acesteia;

        3. c) dovada cifrei de afaceri anuală netă, a activelor totale şi a numărului mediu anual de salariaţi, pentru anul fiscal anterior, stabilite conform art. 7 din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijloci, cu modificările şi completările ulterioare – Anexele nr. 3 şi 4 la prezenta procedură;

        4. d) certificat de atestare fiscală privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată la bugetul general consolidat, în original sau în copie legalizată emis conform prevederilor legale;

        5. e) certificat fiscal, privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată către bugetele locale, în original, sau în copie legalizată emis conform prevederilor legale;

        6. f) copie a buletinului de identitate/cărţii de identitate al/a persoanei împuternicite să semneze Cererea-tip de obţinere a alocaţiei financiare nerambursabile;

        7. g) împuternicirea pentru reprezentantul solicitantului care semnează Cererea-tip de obţinere a alocaţiei financiare nerambursabile, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al agentului economic, dacă este cazul;

        8. h) lista tuturor documentelor depuse în vederea obţinerii acordului de principiu pentru finanţare, conform Anexei nr.10 la prezenta Procedură.

      2. 6.2.2. Pentru beneficiarii prevăzuţi la pct. 4.1. lit. c), Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare va fi însoţită de următoarele documente justificative:

        1. a) copie certificată (ştampilată şi semnată de reprezentantul legal) a autorizaţiei pentru desfăşurarea de către persoane fizice a unor activităţi economice în mod independent sau pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale;

        2. b) copie (ştampilată şi semnată de reprezentantul legal) a Certificatului de Înregistrare

        3. c) certificatul de atestare fiscală privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată, către bugetele locale, precum şi impunerea venitului realizat în anul fiscal anterior, în original sau în copie legalizată emise conform prevederilor legale;

        4. d) copie a buletinului de identitate/cărţii de identitate al/a persoanei care semnează Cererea-tip de obţinere a alocaţiei financiare nerambursabile;

        5. e) lista tuturor documentelor depuse în vederea obţinerii acordului de principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 1O la prezenta Procedură.

    3. 6.3. Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, va fi transmisă prin poştă sau prin curier la Unitatea de Implementare a Programului (UIP)

      – Programul naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, Direcţia cooperaţie, strada Poteraşi nr. 11, sector 4, cod poştal 040263, Bucureşti.

      Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare poate fi ridicată atât de la sediul ANIMMC, cât şi de la sediile Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, structuri teritoriale ale ANIMMC, fiind disponibilă şi pe pagina de Internet, la adresa: www.animmc.ro.

      Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare se completează în limba română şi poartă semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexează împuternicirea în original, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al societăţii. Completarea Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare se face prin tehnoredactare, sau prin scriere prin majuscule.

  7. 7. Procedura de înregistrare, evaluare şi selecţie a beneficiarilor

    1. 7.1. Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, va fi înregistrată la UIP – ANIMMC, în Registrul Special al Programului, menţionându-se data, ora şi numărul de înregistrare al cererii.

      Înregistrarea Cererilor de Acord de Principiu pentru finanţare va începe după intrarea în vigoare a

      ordinului preşedintelui ANIMMC de aprobare a procedurii de implementare a Programului pentru anul

      bugetar m curs, con1-I'orm urmatorulmprogram: Lummen., orele 830 1630.

    2. 7.2. (1) Solicitările vor fi analizate şi selectate conform principiului ăprimul venit-primul servit” în limita bugetului alocat Programului, în concordanţă cu data şi ora înregistrării la ANIMMC a documentelor prevăzute la pct. 6.2. în baza verificării Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, conformităţii criteriilor de eligibilitate a beneficiarilor, activităţilor şi cheltuielilor eligibile.

      (2) Pentru valorificarea integrală a bugetului programului, se creează o listă de aşteptare în ordinea înregistrării efectuate în Registrul Special al Programului.

    3. 7.3. ANIMMC are obligaţia de a face publică epuizarea bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs, dată de la care nu se mai înregistrează Cereri-tip de Acord de Principiu pentru finanţare.

    4. 7.4. Data limită de depunere a Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare este 1 noiembrie a anului bugetar în curs, în condiţiile neepuizării până la această dată a bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs.

    5. 7.5. ANIMMC va finaliza procesul de evaluare a solicitării în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, însoţită de toate documentele justificative. Pentru solicitanţii selectaţi pentru finanţare, ANIMMC va transmite o Notificare privind Acordul de Principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 5 la prezenta Procedură, pentru realizarea finanţării în condiţiile precizate în Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare.

      În cazul în care Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare nu este completată corect, sau nu este însoţită de toată documentaţia necesară, sau există neconcordanţe în informaţiile fumizate, atunci procesul de evaluare se va relua de la data înregistrării noii Cereri-tip de Acord de Principiu pentru finanţare cu completările şi corecţiile efectuate.

    6. 7.6. Solicitanţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute la pct. 4, cei care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate privind activităţile şi cheltuielile în conformitate cu Anexa nr. 1 la prezenta Procedură, sau cei care au depus Cererile-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, după data la care bugetul alocat Programului a fost epuizat, vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare.

    7. 7.7. Prin ordin al Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie se constituie Unitatea de Implementare a Programului (UIP), compusă din reprezentanţi ai ANIMMC, în scopul evaluării solicitărilor şi implementării Programului.

  8. 8. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile

    1. 8.1. Alocaţia financiară nerambursabilă va fi acordată solicitanţilor care au fost selectaţi, după ce aceştia au efectuat activitatea/activităţile eligibile şi plata cheltuielilor eligibile aferente acestora, în conformitate cu Notificarea privind Acordul de Principiu pentru finanţare.

    2. 8.2. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei Cereri-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, prezentată în Anexa nr. 7 la prezenta Procedură, pe care solicitantul selectat trebuie să o transmită la ANIMMC prin poştă sau curier, însoţită de următoarele documente:

      1. a) formularul de decont prevăzut în Anexa nr. 8 la prezenta Procedură, însoţit de documentele justificative prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta Procedură, în original şi în copie, în ordinea activităţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont;

      2. b) lista tuturor documentelor depuse în vederea eliberării alocaţiei financiare nerambursabile;

      3. c) angajamentul persoanei juridice/persoanei fizice autorizate/ asociaţiei familiale solicitante de a raporta efectele participării în program pe o perioadă de trei ani către Unitatea de Implementare a Programului din cadrul ANIMMC, conform Anexei nr. 9 la prezenta procedură.

    3. 8.3. Beneficiarii sunt obligaţi să efectueze activităţile pentru care au solicitat finanţare şi să depună cererea de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile în termen de maximum 3 luni de la data emiterii Notificării de acord de principiu pentru finanţare, cu excepţia activităţilor prevăzute la punctul 5.1, literele a), b) şi e) pentru care termenul limită de depunere a cererii de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile este de 15 zile lucrătoare de la data finalizării activităţii.

      În caz contrar solicitantul nu va mai putea beneficia de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul prezentului program multianual pe toată durata derulării acestuia.

    4. 8.4. Termenul limită pentru depunerea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile completată este 25 noiembrie a anului bugetar în curs.

    5. 8.5. Nu se acceptă deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plăţi compensatorii între părţile contractante, în cadrul activităţilor şi cheltuielilor eligibile.

    6. 8.6. Beneficiarii eligibili pot schimba o singură dată furnizorul activităţii şi vor înştiinţa UIP înainte de data efectuării activităţii eligibile prin declaraţie pe proprie răspundere. În caz contrar nu se va elibera alocaţia financiară nerambursabilă pentru activitatea la care s-a schimbat furnizorul activităţii.

    7. 8.7. În cazul plăţilor în valută pentru activităţile prevăzute la pct. 5.1. a), b), c), d) se decontează valoarea în lei la cursul BNR din ziua efectuării plăţii de către beneficiar.

    8. 8.8. Virarea efectivă a sumei care constituie alocaţie financiară nerambursabilă se face de către ANIMMC, în contul beneficiarului deschis la trezoreria statului în a cărei rază teritorială îşi are sediul sau la care este luat în evidenţă fiscală, după caz, pe baza analizei setului de documente prevăzute la pct. 8.2, în termen de 30 zile calendaristice de la înregistrarea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile conform Anexei nr. 7 la prezenta Procedură. Documentele originale vor fi ridicate de către beneficiari de la sediul ANIMMC, după verificarea confonnităţii copiilor şi virarea efectivă a sumei reprezentând alocaţia financiară nerambursabilă.

    9. 8.9. ANIMMC, are dreptul să verifice la sediul beneficiarilor Programului, veridicitatea ş1 conformitatea declaraţiilor, activităţilor şi cheltuielilor făcute de beneficiar în cadrul Programului.

      În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii ANIMMC sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constată că beneficiarii au făcut declaraţii incomplete şi/sau false pentru a obţine alocaţia financiară nerambursabilă sau că au deturnat destinaţia acesteia, beneficiarul are obligaţia de a rambursa sumele primite, actualizate la data constatării.

        1. 8.1 O. Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele participării la acest program către unitatea de implementare a programului din cadrul ANIMMC, pentru o perioada de 3 ani începând cu anul următor acordării alocaţiei financiare nerambursabile, prin completarea si transmiterea prin poştă, fax sau email a formularului prevăzut in Anexa nr. 9 la prezenta Procedură. Perioada de transmitere a formularului de raportare tehnica este 1 – 30 aprilie, a anului următor expirării exerciţiului financiar de referinţă.

          În cazul neîndeplinirii acestei prevederi, beneficiarul nu va mai putea accesa nici unul dintre programele desfăşurate de către ANIMMC, pentru o perioadă de 5 ani.

  9. 9. Anularea cererii de solicitare a alocaţiei financiare nerambursabile

    1. 9.1. În cazul în care una sau mai multe din infonnaţiile cuprinse în Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, pentru care ANIMMC a transmis solicitantului Notificarea privind Acordul de Principiu se modifică, solicitanţii au obligaţia de a transmite la ANIMMC prin poştă sau curier Cererea-tip de anulare totală sau parţială a finanţării, pentru care există acord de principiu, conform Anexei nr. 6 la prezenta Procedură, în termen de 1O zile de la data apariţiei modificării. Solicitantul beneficiază de alocaţie financiară nerambursabilă pentru activităţile şi cheltuielile rămase nemodificate. Pentru activităţile, cheltuielile eligibile şi părţile contractante care au suferit modificări, solicitantul poate transmite o nouă Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, concomitent sau ulterior transmiterii Cererii-tip de anulare totală sau parţială a finanţării.

    2. 9.2. Cererea-tip de anulare totală sau parţială a finanţării pentru care există acordul de principiu, se completează în limba română şi poartă semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexează împuternicirea în original, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al societăţii. Completarea Cererii-tip de anulare totală sau parţială a finanţării se face prin tehnoredactare.

image

ANEXA Nr. 1

la procedură

Nr. crt.

Activitatea eligibilă

Cheltuieli eligibile

Valoarea maximă a finanţării pe activităţi – lei RON

Documente justificative

3.

Elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a produselor de aiiă populară, artizanat şi a meşteşugurilor1)

Cheltuieli pentru elaborarea şi producţia materialelor de promovare:

  1. a) pliante,mape

  2. b) broşuri

  3. c) cataloage

  4. d) Afişe

  5. e) bannere

t) CD-uri

10.000

Contracte de furnizare31" Factură fiscală/chitanţă fiscală Ordine de plată

Copie după extrasul de cont

Mostre pentru materialele de promovare realizate

4.

Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate2l

Elaborare de pagini WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate

3.000

Contracte de servicii4l

Factură fiscală/chitanţă fiscală Ordine de plată

Copie după extrasul de cont

5.

Participarea meşteşugarilor la cursuri de formare/calificare sau de specializare/perfecţionare profesională

Cheltuieli pentru instruire constând în :

  1. a) taxa de participare individuală la cursuri

  2. b) cheltuieli de transport

  3. c) cheltuieli de cazare

IO.OOO (I.OOO pe

cursant)

Contractul de prestări servicii încheiat cu furnizorul de formare profesională;

  • Copie a certificatului /diplomelor de absolvire / atestatului;

  • Factură fiscală/ chitanţă fiscală; Ordin de plată/ chitanţă, Extrasul de cont;

Ordin de deplasare;

Documente plată – bilete pentru mijloacele de transport

Foaie de par urs (dacă es Eazul)_

6.

Achiziţionarea de diverse scule, dispozitive, echipamente, utilaje, maşini, precum şi achiziţionarea a 2 calculatoare ( tip PC şi/sau sisteme

– Cheltuieli pentru achiziţionare: din care pentru calculatoare

20.000

IO.OOO

Certificatul de garanţie;

-Factură fiscală/ chitanţă fiscală detaliată, pe componente şi preţuri;

-Ordine de plată/ chitanţă;

-Copie după extrasul de cont.

portabile, formate din: unitate centrală,

monitor, imprimantă, eventual licenţa

image

ll Materialele promoţionale vor fi realizate şi în limbi de largă circulaţie internaţională

2l Site-ul se realizează în limba română şi cel puţin într-o limbă de largă circulaţie internaţională

  1. 3) În contract trebuie să se precizeze perioada de desfăşurare a activităţii şi limba/limbile în care se realizează materialele promoţionale

    41

  2. 4) În contract trebuie să se precizeze perioada de desfăşurare a activităţii, limbile în care se realizează site-ul şi adresa paginii WEB

Nr.

crt.

Activitatea eligibilă

Cheltuieli eligibile

Valoarea maximă a finanţării pe activităţi – lei RON

Documente justificative

sistemului de operare) necesare pentru desfăşurarea activităţii, (exceptând

liniile tehnologice)

i

42

ANEXA Nr. 2

la procedură

image

Profit net/pierdere (confonn ultimului bilanţ contabil anual aprobat) mii lei RON

În prezent desfăşor activitate de ………………………………………, conform cod CAEN………

  • Produsele pe care doresc să le promovez la export cu sprijinul acestui program

    …………..………………………….…………………… ….....………………..

  • Produsele pe care doresc să le promovez pe piaţa internă cu sprijinul acestui program

În ultimii 3 (trei) ani:

D nu am beneficiat de ajutor de stat;

D am beneficiat de următoarele ajutoare de stat:

Nr. Crt.

Anul acordării ajutorului de

stat

Forma ajutorului de

stat

Instituţia finanţatoare

Programul prm care a beneficiat

de finanţare

Cuantumul

ajutorului de stat acordat

TOTAL

în conformitate cu prevederile Legii 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificările ş1 completările ulterioare.

Declar pe propria răspundere că activităţile pentru care solicit finanţarea prin prezentul program nu fac obiectul altui progran1 de finanţare de la bugetul de stat în anul bugetar în curs, şi că voi raporta pe o perioada de trei ani către unitatea de implementare a programului din cadrul ANIMMC efectele participării la program, conform pct. 8.2 c) din prezenta procedura.

Declar pe propria răspundere că toate informaţiile furnizate şi consemnate în prezenta cerere sunt corecte şi complete şi înţeleg că orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsită conform legii.

SECŢIUNEAB

Programului

Prezentarea activităţilor pentru care solicit finanţare în cadrul

Tipul activităţilor pentru care se solicită finanţarea:

O Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

O Participări la târguri şi expoziţii organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

O Elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic redactate în limbi de circulaţie internaţională

O Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor şi/sau serviciilor promovate

O Participări la cursuri de formare/calificare sau de specializare/perfecţionare profesională a meşteşugarilor

O Achiziţionarea de diverse scule, dispozitive, echipamente, utilaje, maş1111, precum şi achiziţionarea a 2 calculatoare (tip PC şi/sau sisteme portabile, formate din: unitate centrală, monitor, imprimantă, eventual licenţa sistemului de operare) necesare pentru desfâşurarea activităţii (exceptând liniile tehnologice)

Tipul de cheltuială pentru care se

Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1l

Din care: valoarea finanţării solicitate

2)

Denumirea activităţii

image

o Participări la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici3l

solicită finanţare

O Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

O Închiriere stand, taxa de participare

O Amenajare stand O Cheltuieli de transp01t

O Cheltuieli de cazare pe perioada târgului

O Cheltuieli cu transp01tul mostrelor

lei RON- -lei RON-

image

image

1l Valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

2l 90% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

3l Suma totală nu va depăşi 20 mii lei

Tipul de cheltuială pentru care se

Valoarea cheltuieli­ lor eligibilei)

Din care: valoarea finanţării solicitate

2)

Denumirea activităţii

solicită finanţare

lei RON- -lei RON-

image

TOTAL 3

Denumire târg/expoziţie internaţională3l

Perioada de desfăşurare a activităţii: de la………………..

la…………………….

(zi/ lună/ an)

(zi/ lună/ an)

Date privind organizatoru] târgului Denumire:

Adresa:

Telefon: …………………………………………

Fax: ……………………………………………..

Număr de persoane care vor participa în activitate din partea solicitantului

Telefon: Fax:

  • Participări la târguri ş1 expoz1ţ11 organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici4)

D Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

D Închiriere stand, taxa de participare

D Amenajare stand

O Cheltuieli de transport

  • Cheltuieli de cazare pe perioada târgului

    image

    l) Valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    2J 90% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    3l Se completează pentru fiecare târg/expoziţie internaţională

    4l Suma totală nu va depăşi 1O mii lei

    Tipul de cheltuială pentru care se

    Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1)

    Din care: valoarea finanţării solicitate

    2)

    Denumirea activităţii

    image

    TOTAL

    solicită finanţare

    lei RON- -lei RON-

    Denumire târg/expoziţie

    3)

    Perioada de desfăşurare a activităţii: de la la

    (zi/ lună/ an)

    (zi/ lună/ an)

    Date privind organizatorul târgului41 Denumire:

    Adresa:

    Telefon: ………………………………………

    Fax: …………………………………………..

    Număr de persoane care vor participa în activitate din partea solicitantului

  • Elaborarea şi producţia

    de materiale tipărite de

    promovare a agentului economic51

    pliante broşuri cataloage afişe bannere CD-uri

    Elaborarea şi producţia materialelor publicitare stipulate în contractul ce urmează a fi semnat cu furnizorul 4)

    Denumire furnizor:

    Adresa:

    image

    J) Valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    1. 2) 90% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    2. 3) Se completează pentru fiecare târg/expoziţie

      4l Se completează pentru fiecare furnizor

      5l Suma totală nu va depăşi 1O mii lei

      image

      Tipul de cheltuială pentru care se

      Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1l

      Din care: valoarea finanţării solicitate

      2)

      Denumirea activităţii

      solicită finanţare

      lei RON- -lei RON-

      • Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate 3l

      • Participări la cursuri de formare/calificare sau de specializare/perfecţionare profesională 5l

        Telefon: ……………………………………

        Fax:…….·……………………………..

        O Elaborare de pagini WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor promovate

        Date privind partenerul4) contractual: Denumire:

        Adresa

        Telefon …….………………………………..

        Fax …………………………………………..

        O Taxă de participare pentru salariaţii solicitantului

  • Cheltuieli pentru transport

    O Cheltuieli pentru cazare pentru personalul angajat al solicitantului pe perioada cursului

    TOTAL

    Denumire curs6l:

    Perioada de desfăşurare a cursului: de la ... ....…….. la …

    (zi/ lună/ an)

    Date privind organizatorul7): Denumire:

    image

    I )Valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    2l 90% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    3l Suma solicitată nu va depăşi 3 mii lei

    l Se completează pentru fiecare paitener

    5l Suma totală nu va depăşi 1O mii lei

    GJ Se completează pentru fiecare curs

    7l Se completează pentru fiecare organizator

    image

    Tipul de cheltuială pentru care se

    Valoarea cheltuieli­ lor eligibile1)

    Din care: valoarea finanţării solicitate

    2)

    Denumirea activităţii

    Adresa

    solicită finanţare

    lei RON- -lei RON-

    Telefon ………………………………………

    Fax …………………………………………..

    Număr de persoane care vor participa în activitate din partea solicitantului

    • Achiziţionarea de diverse scule, dispozitive, echipamente, utilaje, maşm1, precum ş1

      achiziţionarea a 2

      calculatoare necesare pentru desfă.şmarea activităţii (exceptând liniile tehnologice) 3)

  • Cheltuieli pentru achiziţia de diverse scule, dispozitive, echipamente, utilaje, maş1111, precum şi achiziţionarea a 2 calculatoare

Obiectul contractului de

achiziţie………………………………...

Date privind furnizorul 4):

Denumire:

Adresa

Telefon ………....…………………………..

Fax …………....…………………..…..

Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului* Nun1ele…..…………..…………………..………….

Sen1nătura …………..…….......….…...…….....

Data semnării:………………………………..

Ştampila

image

')Valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

2) 90% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

3) Suma totală nu va depăşi 20 mii lei

  1. 4) Se completează pentru fiecare furnizor/partener contractual

    * Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceeaşi persoană autorizată reprezinte legal societatea

    ANEXA Nr. 3

    la procedură

    image

    ANEXA Nr. 4

    la procedură

image

Secţiunea A

Întreprinderi partenere

Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completată "fişa de parteneriat" [câte o fişă pentru fiecare întreprindere parteneră a întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere parteneră a oricărei întreprinderi legate, ale cărei date nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale acelei întreprinderi legate], datele din această fişă de parteneriat trebuie să fie introduse în tabelul de mai jos.

Date de identificare şi date financiare preliminare

Tabelul A.1

Întreprinderea parteneră – Date de identificare

Numărul

Cifra de

Active totale

Numele sau

Adresa

Cod unic de

Numele şi

mediu

afaceri anuală

(mii lei/mii€)

denumirea

sediului social

înregistrare

prenumele

anual de

netă

întreprinderii

preşedintelui

salariaţi

{mii lei/mii €)

consiliului de

administraţie,

director

general sau

echivalent

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Total

NOTĂ:

Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza "fişei de parteneriat", pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea solicitantă este direct sau indirect parteneră.

Datele introduse în secţiunea "Total" vor fi introduse la pct. 2 din tabelul ă Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (referitor la întreprinderile partenere).

Aceste date rezultă din situaţiile financiare anuale consolidate şi din alte date ale întreprinderii partenere, dacă există, la care se adaugă în proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu această întreprindere parteneră, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale întreprinderii partenere. Dacă este necesar, adăugaţi "fişe privind legătura dintre întreprinderi" pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

FIŞA DE PARTENERIAT

    1. 1. Date de identificare a întreprinderii

      image

      image

      Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

      image

      Numele, prenumele şi funcţia

      image

      preşed111telu1 cons1liulu1 de adm1111straţ1e, directorului generalsau echivalent

    2. 2. Date referitoare la întreprinderea legată

      Perioada de referintă

      Numărul mediu anual de salariaţi1

      Cifra de afaceri

      anuală netă (mii lei/mii€)

      Active totale (mii lei/mii€)

      Total

      NOTA: Aceste date rezultă din conturile sau alte date ale întreprinderii partenere, consolidate, dacă există. La acestea se adaugă într-un procent de I 00% datele întreprinderilor care sunt legate de această întreprindere parteneră, dacă datele din conturile consolidate ale întreprinderilor legate au fost deja incluse prin consolidare în conturile întreprinderii partenere . Dacă este necesar, se va adăuga ăfişa întreprinderii legate” pentru întreprinderile care nu au fost încă incluse prin consolidare.

    3. 3. Calculul proporţional

      1. a) Indicaţi exact proporţia deţinută2 de întreprinderea solicitantă (sau de întreprinderea legată prin intermediul căreia se stabileşte legătura de parteneriat), în întreprinderea parteneră la care se referă această fişă:

        image

        image

        image

        Indicaţi, de asemenea, proporţia deţinută de întreprinderea parteneră, la care se referă această fişă, din capitalul social al întreprinderii solicitante (sau în întreprinderea legată)

        image

        imageimage

      2. b) Introduceţi în tabelul de mai jos rezultatul calculului proporţional obţinut prin aplicarea celui mai mare dintre procentele la care se face referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 1.

      Tabelul de parteneriat -A.2

      Procent

      Numărul mediu anual de salariati

      Cifra de afaceri anuală netă (mii lei/mii€)

      Active totale5 (mii lei/mii

      €)

      Valoare rezu Itată în urma aplicării celui mai mare procent la datele introduse

      în tabelul de la pct. I.

      Aceste date se vor introduce în Tabelul A.1.

      image

      1 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu existfl date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

      2 Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute, oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie

      cumulată proporţia deţinută de fiecare întreprindere legată în aceeaşi întreprindere pa11eneră

      5Active totale reprezintă active imobilizate+ active circulante+ cheltuieli in avans

      Secţiunea B

      ÎNTREPRINDERI LEGATE

      1. 1. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicită încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii:

        • Cazul 1: Întreprinderea solicitantă ţine situaţii financiare anuale consolidate sau este inclusă în

          situaţiile financiare anuale consolidate ale unei alte întreprinderi (tabelul B1).

        • Cazul 2: Întreprinderea solicitantă sau una ori mai multe întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt/ inclusă/incluse în situaţiile financiare anuale consolidate (tabelul B2).

          NOTĂ:

          Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă derivă din situaţiile financiare anuale şi din alte date ale acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situată imediat în aval sau în amonte, dacă nu a fost deja inclusă prin consolidare6.

      2. 2. Metode de calcul pentru fiecare caz

      Cazul 1: Situaţiile financiare anuale consolidate reprezintă baza de calcul. Se va completa tabelul B1 de mai jos.

      Tabelul B1

      Numărul mediu anual de salariaţi7

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii lei/mii€)

      Active totale (mii Iei/mii€)

      I Total

      Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 1 din tabelul

      ,, Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate".

      Identificarea întreprinderilor incluse prin consolidare

      Întreprinderea legată (denumire/date de identificare)

      Adresa sediului social

      Cod unic de înregistrare

      Numele şi prenumele preşedintelui consiliului de administraţie, director

      general sau echivalent

      A.

      B.

      C.

      D.

      E.

      NOTĂ:

      Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, sunt considerate partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora şi o "fişă de parteneriat" trebuie adăugate la secţiunea A.

      6Definiţia întreprinderii legate conform art. 4.4 (1)din OG 2712006

      7În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

      Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legată (inclusiv prin intermediul altor întreprinderi legate), se va completa o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" şi se vor adăuga datele din situaţiile financiare anuale ale tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.

      Tabelul B2

      Întreprinderea numărul:

      Numărul mediu anual de salariaţi

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii lei/mii€)

      Active totale (mii lei/mii €)

      I. ')

      2. ')

      ,..,, "')

      .).

      4_')

      s:)

      Total

      NOTĂ

      Datele rezultate în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 3 din tabelul

      ,,Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (privind întreprinderile legate)

      *) Ataşaţi câte o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" pentru fiecare întreprindere.

      FIŞA

      privind legătura dintre întreprinderi nr din tabelul B2, secţiunea B

      (numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse în situaţiile financiare anuale consolidate)

      1. 1. Date de identificare a întreprinderii

        image

        image

        image

        Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

        Nurnele, prenumele şi funcţia

        image

        preşed111telu1 consil1ulu1 de admm1straţ1e, d1rectorulu1 generalsau echivalent

      2. 2. Date referitoare la întreprindere

      Perioada de referintă

      Numărul mediu anual de salariaţi8

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii lei/mii€)

      Active totale (mii lei/mii€)

      Total

      Datele trebuie introduse în tabelul B2 din sectiunea B. NOTĂ:

      Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă sunt extrase din situaţiile financiare anuale şi din alte date aferente acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situată imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacă nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

      Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind întreprinderi direct partenere cu

      întreprinderea solicitantă. Datele aferente acestora şi "fişa de parteneriat" trebuie introduse în secţiunea A.

      8 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul mediu anual de salariaţi, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

      ANEXA Nr. 5

      la procedură

      image

      Denumirea activităţii

      Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţare

      Valoarea finanţării aprobate de principiu

      LeiRON-

      image

      Denumire târg/expoziţie

      • Participări la târguri şi expoziţii organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

      • Elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic

        Denumire

        organizator ………………………………………………

        O Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

        O Închiriere stand, taxa de participare O Amenajare stand

        O Cheltuieli de transport

        O Cheltuieli de cazare, pe perioada târgului

        TOTAL

        Denumire târg/expoziţie

        Denumire

        organizator …………………………………...…………………

        O Elaborarea şi producţia materialelor publicitare stipulate în contractul ce urmează a fi semnat cu furnizorul

        Denumire furnizor

      • Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului ş1 a produselor/serviciilor

      promovate

      • Elaborare de pagini WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor promovate la expmi

        Denumire furnizor

        • Paiiicipări la cursuri de O

          formare/calificare sau

          de specializare/ O perfecţionare

          profesională O

          Taxă de participare Cheltu1eli pentru transport

          Cheltuieli pentru cazare pe perioada cursului

          TOTAL

          Denumirea activităţii

          Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţare

          Valoarea finanţării aprobate de principiu

          Lei RON

          image

          Denumire şi tematica curs

          Achiziţionarea diverse dispozitive,

          de scule,

          Denumire furnizor de instruire

      • Cheltuieli pentru achiziţia de diverse scule, dispozitive, echipamente, utilaje, maşini,

        precum şi achiziţionarea a 2 calculatoare

        echipamente, utilaje, maşini, precum ş1 achiziţionarea a 2 calculatoare necesare pentru desfăşurarea activităţii (exceptând liniile tehnologice);

        Obiectul contractului de achiziţie Demunire furnizor

        image

        Valoarea totală a finanţării aprobate de principiu

        Coordonator UIP:

        Se1nnătura …………….…….…...

        ANEXA Nr. 6

        la procedură

image

Denumirea activităţii Tipul de cheltuială

Valoarea finanţării pentru care se solicită anularea

lei RON-

image

Denumirea târgului/ expoziţiei internaţionale la care se renunţă:

    • Participări la târguri ş1

expoziţii organizate în ţară, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

Cheltuieli de participare conform contractului cu organizatorul, incluzând:

  • Închirierea standului, taxa de

    participare

  • Amenajarea standului

    D Cheltuieli de transport, pe perioada târgului

    D Cheltuieli de cazare

    TOTAL

    Denumirea târgului/expoziţiei internaţionale la care se renunţă:

    • Elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a agentului economic

      • pliante

      • broşuri

      • cataloage

      • afişe

      • bannere

      • CD-uri

    • Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate

  • Elaborarea şi producţia materialelor publicitare stipulate în contractul ce urmează a fi semnat cu furnizorul

    Denumire partener contractual la care se renunţă:

    D Elaborare de pagini WEB pentru prezentarea pe Internet a activităţii solicitantului şi a produselor promovate la export

    Denumire partener contractual la care se renunţă:

    Participări la cursuri de Taxă de participare la curs

    formare/calificare sau de

    specializare/perfecţionare profesională

    • Cheltuieli pentru transport

D Cheltuieli pentru cazare pe perioada cursului

TOTAL

Denumirea activităţii Tipul de cheltuială

Denumire curs la care se renunţă:

Valoarea finanţării pentru care se solicită anularea

image

lei RON-

Achiziţionarea de diverse 0 scule, dispozitive,

echipamente, utilaje, maş1m, precum ş1 achiziţionarea a 2

calculatoare necesare pentru desfăşurarea activităţii

Cheltuieli pentru achiziţia de diverse scule, dispozitive, echipamente, utilaje, maşini, precum şi achiziţionarea a 2 calculatoare

Denumire partener la care se renunţă

SECŢIUNEAC Declaraţie pe propria răspundere

Subsemnatul/subsemnata ……………………………………, identificat/identificată cu actul de identitate seria ……….. nr……………, eliberat de ……….…..…… la data de , cu domiciliul

în localitatea ………….….....……….….., str. ……………. nr. ……….. bl. …….., sc………., ap ,

sectorul/judeţul ……..…..…..……., în calitate de reprezentant legal al societăţii

…......……....……..……..…....……….., declar pe propria răspundere că solicit anularea totală sau parţială a finanţării pentru care am primit acordul de principiu al ANIMMC, în conformitate cu cele declarate mai sus.

Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului1) Funcţia

Data semnării:

image

1l Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceeaşi persoană autorizată reprezinte legal societatea

ANEXA Nr. 7

la procedură

image

image

ANEXA Nr. 8

la procedură

image

TOTAL

9.

8.

Reprezentantul legal/împuternicitul agentului economic*

Nu111ele…………………………………………………..

Semnătura ………………………………...……………

Funcţia: ……………………………………...

Ştampila

Data semnării: ………………………...

Viza UIP

Coordonator Verificator

Nume şi prenume

Semnătura

Data

image

65

* Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceiaşi persoană autorizată a comerciantului

ANEXA Nr. 9

la procedură

image

ANEXA Nr. 10

la procedură

image

image

AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII ȘI COOPERAȚIE

O R D I N

privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului de dezvoltare

și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață*)

Având în vedere prevederile anexei nr. 3/12/18 la Legea bugetului de stat pe anul 2006 nr. 379/2005, ale art. 25 alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 4 alin. (1) pct. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003, cu modificările și completările ulterioare,

președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație emite prezentul ordin.

Articol unic. — (1) Se aprobă Procedura de implementare a Programului de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, și va intra în vigoare de la data publicării.

Președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație,

Eugen Ovidiu Chirovici

București, 14 februarie 2006.

Nr. 54.

image

*) Ordinul nr. 54/2006 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 10 martie 2006 și este reprodus și în acest număr bis.

ANEXĂ*)

image

image

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

  1. b) au capital social integral privat;

  2. c) au cel puţin 1 an de la data înfiinţării, în momentul depunerii cererii de acord de principiu pentru finanţare;

. d) nu au datorii la bugetul general consolidat şi bugetele locale;

  1. e) au o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 1O milioane de euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate (prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans);

    t) au un număr mediu anual de salariaţi cuprins între 1 şi 49, inclusiv;

    1. g) au sediul, sunt înregistrate şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;

    2. h) desfăşoară activităţi de producţie bunuri şi/sau prestări servicii.

    3.2. Sunt excluse de la finanţare:

    1. a) societăţile bancare, societăţile de asigurare şi reasigurare, societăţile de administrare a fondurilor financiare de investiţii, societăţile de valori mobiliare, întreprinderile cu activitate principală de comerţ (cod CAEN 50, 51, 521-526, excepţie făcând 502), activităţi de intermedieri financiare (cod CAEN 65, 66), activităţi auxiliare intermedierilor financiare (cod CAEN 67), activităţi juridice, de contabilitate şi revizie contabilă, consultanţă în domeniul fiscal, activităţi de studii de piaţă şi de sondaj, consultanţă pentru afaceri şi management (cod CAEN 741), selecţia şi plasarea forţei de muncă (cod CAEN 745);

    2. b) întreprinderile care au beneficiat de ajutor de stat în valoare de 400.000 RON cumulat în ultimii trei ani sau care vor atinge acest prag în urma obţinerii alocaţiei financiare nerambursabile prin acest Program.

      1. 4. Tipurile de ajutor financiar

        1. 4.1. Prin Program se susţin, prin alocaţie financiară nerambursabilă, următoarele categorii de servicii:

          1. a) instruirea personalului microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici având funcţii de decizie şi/sau de execuţie, p.e tematici prioritare: management (inclusiv managementul calităţii şi managementul financiar), marketing, strategie şi planificare, surse şi metode de finanţare a investiţiilor şi în alte domenii prioritare pentru desfăşurarea activităţii întreprinderii;

          2. b) consultanţă acordată microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici eligibile, pentru elaborarea planurilor de afaceri şi de marketing, studiilor de piaţă şi de fezabilitate, consultanţă în domeniul sistemelor de standardizare, certificare a calităţii, sănătăţii şi securităţii în muncă şi a mediului conform normelor Uniunii Europene.

        2. 4.2. Nu se încadrează în prevederile Programului finanţarea cursurilor postunivesitare, cursurilor master, studiilor aprofundate.

        3. 4.3. Elaborarea planului de afaceri, a celui de markeî:ing, precum şi a studiului de piaţă şi a celui de fezabilitate este admisă la finanţare numai în cazul în care se va face dovada depunerii acestora la bancă în vederea obţinerii unei finanţări.

        4. 4.4. Valoarea maximă a finanţării pentru fiecare dintre serviciile eligibile precizate la pct. 4.1, precum şi cheltuielile eligibile sunt prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta procedură.

        5. 4.5. Valoarea alocat,iei financiare nerambursabile acordată beneficiarilor selectat,i însumează 90% din valoarea fiecărei cheltuieli eligibile efectuate (exclusiv T.V.A.), dar nu mai mult de 15 mii RON, pentru un beneficiar, fără să depăşească plafoanele maxime prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta procedură.

        6. 4.6. Fiecare beneficiar poate obţine pe parcursul unui an o alocaţie financiară nerambursabilă totală de maximum 15 mii RON în cadrul Programului, în conformitate cu anexa nr. 1 la prezenta procedură.

        7. 4.7. Furnizorii de servicii de instruire şi consultanţă eligibili în cadrul Programului sunt numai agenţii economici care sunt înregistraţi, au înregistrate în codul CAEN activităţi de consultanţă şi îşi desfăşoară activitatea în România.

      2. 5. Procedura de solicitare a acordului de principiu pentru finanţare

        1. 5.1. Orice aplicant trebuie să obţină un acord de princ1pm pentru finanţare în cadrul Programului, înainte de a beneficia de serviciile de instruire şi consultanţă prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta procedură şi de efectuarea plăţilor.

        2. 5.2. În vederea obţinerii acordului de principiu pentru finanţare, solicitantul va completa şi va transmite la Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC) o cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 2 la prezenta procedură, însoţită de următoarele documente justificative:

          1. a) certificat constatator, în original, emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul unde îşi are sediul societatea solicitantă, în care să se menţioneze următoarele informaţii: datele de identificare, codul unic de înregistrare, asociaţii şi reprezentanţii legali ai societăţii, domeniul de activitate principal şi toate domeniile de activitate secundare, punctele de lucru ale societăţii şi data ultimei menţiuni înscrise în registru şi obiectul acesteia;

          2. b) dovada cifrei de afaceri anuală netă, a valorii activelor totale şi a numărului mediu anual de salariaţi, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, astfel cum a fost modificată prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2006 (anexa nr. 8 la Procedură);

          3. c) certificat de atestare fiscală privind îndeplinirea obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat, în original sau în copie legalizată, eliberat în condiţiile legii (inclusiv pentru punctele de lucru);

          4. d) certificat de atestare fiscală, în original sau în copie legalizată, emis în condiţiile legii, cu privire la îndeplinirea obligaţiilor de plată către bugetul local (inclusiv pentru punctele de lucru);

          5. e) împuternicire semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al societăţii solicitante, în cazul în care o altă persoana decât aceasta semnează cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;

          6. f) o copie a buletinului de identitate/cărţii de identitate a persoanei autorizate să semneze cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;

          7. g) certificatul de înregistrare al firmei de consultanţă, respectiv instruire, în cazul în care aceasta are activitatea de consultanţă/instruire în codul CAEN principal, sau certificatul constatator, în cazul în care aceste activităţi se regăsesc printre activităţile secundare;

          8. h) opisul cu documentele depuse pentru obţinerea acordului de principiu pentru finanţare

            (anexa nr. 9 la Procedură).

            5.3.(1) Cererea-tip de acord de princ1pm pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, va fi transmisă prin poştă sau prin curier la Unitatea de implementare a Programului (UIP) – Program pentru susţinerea accesului microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici la servicii de instruire şi consultanţă din cadrul ANIMMC, str. Poteraşi nr. 11, sectorul 4, Bucureşti, cod poştal 040263.

            1. (2) Modelul de Cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare poate fi ridicat atât de la sediul ANIMMC cât şi de sediile Oficiilor Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, fiind disponibil şi pe pagina de Internet, la adresa: www.animmc.ro.

            2. (3) Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare se completează în limba română prin tehnoredactare şi poartă semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexează împuternicirea în original, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al agentului economic.

      3. 6. Procedura de înregistrare, evaluare şi selecţie a beneficiarilor

        1. 6.1. Prin ordin al Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie se constituie Unitatea de Implementare a Programului (UIP), compusă din reprezentanţi ai ANIMMC, în scopul evaluării solicitărilor şi implementării Programului pentru anul în curs.

        2. 6.2. (1) Cererea-tip de acord de princ1pm pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, va fi înregistrată la UIP – ANIMMC în Registrul special al Programului, menţionându-se data, ora şi numărul de înregistrare a cererii.

          1. (2) Înregistrarea cererilor de acord de principiu pentru finanţare va începe după intrarea în vigoare a ordinului preşedintelui ANIMMC privind aprobarea procedurii de implementare a Programului pentru anul bugetar în curs, conform următorului program: luni vineri, orele 8,30 – 16,30.

          2. (3) ·Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, structuri teritoriale ale ANIMMC, vor acorda asistenţă gratuită solicitanţilor pentru întocmirea şi completarea documentaţiei necesare în vederea accesării Programului, în condiţiile prevăzute de prezenta procedură.

        3. 6.3. Solicitările vor fi analizate şi selectate conform principiului „primul venit – primul servit”, în limita bugetului alocat Programului, în concordanţă cu data şi ora înregistrării la ANIMMC a documentelor prevăzute la pct. 5.2., în baza verificării cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, a conformităţii criteriilor de eligibilitate a beneficiarilor, serviciilor şi cheltuielilor eligibile.

        4. 6.4. ANIMMC are obligaţia de a face publică epuizarea bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs, dată de la care nu se mai înregistrează cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare.

        5. 6.5. Data limită de depunere a cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare este 15 octombrie a anului bugetar în curs, în condiţiile neepuizării bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs până la această dată.

        6. 6.6. (1) ANIMMC va finaliza procesul de evaluare a solicitării în termen de maximum 25 de zile lucrătoare de la data înregistrării cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, însoţită de toate documentele justificative. Pentru solicitanţii selectaţi pentru finanţare, ANIMMC va transmite o notificare privind acordul de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 3 la prezenta procedură, pentru realizarea finanţării în condiţiile precizate în cererea-tip de acord de principiu 1:entru finanţare.

          1. (2) In cazul în care cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare nu este completată

            corect, nu este însoţită de toată documentaţia necesară sau există neconcordanţe în informaţiile furnizate, atunci procesul de evaluare se va relua de la data înregistrării noii cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare, cu completările şi corecţiile efectuate.

        7. 6.7. Solicitanţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute la pct. 3, cei care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate privind serviciile şi cheltuielile în conformitate cu anexa nr. 1 la prezenta procedură sau cei care au depus cererile-tip de acord de principiu pentru finanţare după data la care bugetul alocat Programului a fost epuizat, vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, în termen de 25 de zile lucrătoare.

      4. 7. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile

        1. 7.1. Alocaţia financiară nerambursabilă va fi acordată solicitanţilor care au fost selectaţi, după efectuarea de către furnizori a serviciului/serviciilor eligibil/eligibile şi după plata către aceştia a cheltuielilor eligibile aferente, în conformitate cu notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare.

        2. 7.2. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei ceren-tlp de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, prevăzută în anexa nr. 4 la prezenta procedură, pe care solicitantul selectat trebuie să o transmită la ANIMMC prin poştă sau curier, însoţită de următoarele documente:

          1. a) formularul de decont prevăzut în anexa nr. 5 la prezenta procedură, însoţit de documentele justificative prevăzute în anexa nr. 1 la prezenta procedură, în original şi în copie, în ordinea activităţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont, copiile având pe ele menţiunea ă conform cu originalul", ştampila şi semnătura împuternicitului sau administratorului societăţii;

          2. b) lista tuturor documentelor depuse în vederea eliberării alocaţiei financiare nerambursabile.

        3. 7.3. Beneficiarii sunt obligaţi să efectueze serviciile pentru care au solicitat finanţare şi să depună cererea-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile în termen de maximum 4 luni de la data emiterii notificării de acord de principiu pentru finanţare, exceptând beneficiarii serviciilor de consultanţă pentru certificare a calităţii, sănătăţii şi securităţii în muncă şi a mediului conform normelor Uniunii Europene, pentru care termenul limită este data de 21

          noiembrie a anului bugetar în curs. În caz contrar, solicitantul nu va mai putea beneficia de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul Programului pe toată durata derulării acestuia.

        4. 7.4. Termenul limită pentru depunerea cererii-tip de eliberare a alocaţiei nerambursabile, completată, este data de 21 noiembrie a anului bugetar în curs.

        5. 7.5. Nu se acceptă deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plăţi compensatorii între părţile contractante, în cadrul serviciilor şi cheltuielilor eligibile.

        6. 7.6. (1) Virarea efectivă a sumei care constituie alocaţie financiară nerambursabilă se face de către ANIMMC în contul IBAN al beneficiarului de forma 5070 deschis la trezoreria statului în a cărei rază teritorială îşi are sediul sau la care este luat în evidenţă fiscală, după caz, pe baza analizei setului de documente prevăzute la pct. 7.2., în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, conform anexei nr. 4 la prezenta procedură.

          1. (2) Documentele originale vor fi ridicate de către beneficiari de la sediul ANIMMC, după verificarea conformităţii copiilor şi virarea efectivă a sumei reprezentând alocaţia financiară nerambursabilă.

        7. 7.7. (1) ANIMMC are dreptul să verifice la sediul beneficiarilor Programului veridicitatea şi conformitatea declaraţiilor, serviciilor şi cheltuielilor efectuate de beneficiar în cadrul Programului.

          1. (2) În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii ANIMMC sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constată că beneficiarii au făcut declaraţii incomplete şi/sau neconforme cu realitatea pentru a obţine alocaţia financiară nerambursabilă sau au schimbat destinaţia acesteia, beneficiarul are obligaţia de a rambursa sumele primite.

        8. 7.8. (1) Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele• participării la Program către UIP din cadrul ANIMMC, pentru o perioadă de 3 ani începând cu anul următor acordării alocaţiei financiare nerambursabile, prin completarea şi transmiterea prin poştă, fax sau e-mail a formularului prevăzut în anexa nr. 7 la prezenta procedură. Perioada de transmitere a formularului de raportare tehnică este 1 – 30 aprilie din anul următor expirării exerciţiului financiar de referinţă.

          1. (2) În cazul neîndeplinirii acestei prevederi, beneficiarul nu va mai putea accesa nici unul dintre programele derulate de către ANIMMC pentru o perioadă de 5 ani.

      5. 8. Anularea cererii de solicitare a alocaţiei financiare nerambursabile

        1. 8.1. (1) În cazul în care una sau mai multe dintre informaţiile cuprinse în cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, pentru care ANIMMC a transmis solicitantului notificarea privind acordul de principiu, se modifică, solicitanţii au obligaţia de a transmite la ANIMMC, prin poştă sau curier, cererea-tip de anulare totală sau parţială a finanţării pentru care există acord de principiu, conform anexei nr. 6 la prezenta procedură.

          1. (2) Solicitantul va beneficia de alocaţie financiară nerambursabilă pentru serviciile şi cheltuielile rămase nemodificate.

          2. (3) Pentru serviciile, cheltuielile eligibile şi părţile contractante care au suferit modificări, solicitantul poate transmite o nouă cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare, concomitent sau ulterior transmiterii cererii-tip de anulare totală sau parţială a finanţării, iar procesul de evaluare se va relua de la data înregistrării noii cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare, cu completările şi corecţiile efectuate.

        2. 8.2. Cererea-tip de anulare totală sau parţială a finanţării pentru care există acord de principiu se completează în limba română, prin tehnoredactare, şi poartă semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic. Termenul limită de depunere este conform pct. 7.3.

      6. 9. Confidenţialitate

    Documentele justificative depuse de către solicitanţi în cadrul Programului sunt confidenţiale, membrii UIP având obligaţia de a nu dezvălui informaţii menţionate în acestea către terţe persoane.

    image

    ANEXA Nr. 1

    la procedură

    Valoarea maximă

    a finanţării pe activitate

    -RON-

    Documente justificative

    Nr.

    crt.

    Servicii eligibile

    Cheltuieli eligibile

    2.

    Contractarea de servicii de consultanţă,

    7.500

    1. Contracte de servicii-';

    pentru elaborarea planurilor de afacen.·2ş1

    2. Factură fiscală/chitanţă fiscală;

    de marketing, consultanţă în dome111ul

    7.500

    3. Ordine de plată;

    sistemelor de standardizare, certificare a

    4. Copie după extrasul de cont;

    calităţii conform normelor Uniunii

    5. Copie după materialele elaborate în

    Europene.

    cadrul contractelor încheiate cu

    7.500

    furnizorii de servicii de consultanţă.

    7.500

    • Cheltuieli pentru achiziţia de servicii de consultanţă din care:

      1. 1. elaborare plan de afaceri, studiu de fezabilitate, plan de marketing, studiu de piaţă;

      2. 2. consultanţă în domeniul sistemelor de standardizare;

      3. 3. ce1tificare a calităţii confonn

    normelor Uniunii Europene.

    image

    2Planul de afaceri, studiul de fezabilitate, planul de marketing şi studiul de piaţă sunt admise numai împreună la finanţare şi numai în cazul în care se face dovada depunerii acestuia ia bancă în vederea obţinerii unei finanţării

    3 În contract se va preciza perioada de desfăşurare a activităţii şi tematica serviciilor de consultanţă furnizate

    77

    Toate documentele se vor depune în original şi în copie, acestea din urmă purtând menţiunea "conform cu originalul”, ştampila şi semnătura reprezentantului legal al firmei sau persoanei împuternicite.

    ANEXA Nr. 2

    la procedură

    image

    CodCAEN: ………………………………………………………..

    Numărul mediu scriptic anual de personal (în anul fiscal anterior) : …………………….

    Cifra de afaceri (cf. ultimului bilanţ contabil anual aprobat): RON

    Valoare active totale (conform ultimei situaţii financiare aprobate)1 RON

    Venitul anual (cf. Declaraţiei anuale de impunere a venitului

    în cazul persoanelor fizice autorizate şi asociaţiilor familiale) RON

    Numele: …………………………

    Funcţia ………………………….

    Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului*

    Data semnării: …………………….

    image

    1) Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans

    • Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceiaşi persoană autorizată să reprezinte legal agentul economic

    SECŢIUNEA B Prezentarea serviciilor pentru care solicit finanţare în cadrul Programului

    Tipul de servicii pentru care se solicită finanţarea:

    Participarea personalului IMM având funcţii de decizie şi/sau de execuţie la cursuri de formare profesională organizate pe tematici prioritare: management (inclusiv managementul calităţii şi managementul financiar), marketing,

    strategie şi planificare,

    Contractarea de servicii de consultanţă, pentru elaborarea planurilor de afaceri şi de marketing, accesarea surselor de finanţare, consultanţă în domeniul sistemelor de standardizare, ce,tificare a calităţii conform normelor Uniunii Europene.

    Denumirea serviciilor

    Tipul de cheltuială pentru care se solicită finantare

    Valoarea cheltuieli- lor eligibile1l

    lei

    Valoarea finantării solicit te2>

    lei

    Participarea personalului IMM având funcţii de decizie şi/sau de execuţie la cursuri de formare profesională organizate pe tematici prioritare: management (inclusiv managementul calităţii şi managementul financiar), marketing,

    strategie şi planificare,

    a) cheltuieli pentru instruire individuală:

    – taxa de participare individuală, inclusiv documentaţia necesară instruirii3

    Număr de persoane instruite

    b) cheltuieli pentru instruire de grup, la solicitarea IMM, cu tematică la comandă

    – taxa de participare, _inclusiv documentaţia necesară instruirii 3l şi 4l

    ………….

    ………

    Număr de persoane instruite

    TOTAL

    ………….

    ………….

    Denumirea şi tematica cursului5l:

    Date privind organizatorul6l:

    Denumire: ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

    image

    'l Valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    2l 90% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

    3>Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi I .OOO lei/participant (cursant)

    4) Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi 7.500 lei

    5> Se completează pentru fiecare curs

    6) Se completează pentru fiecare organizator

    image

    image

    Adresa………………………………………………………………

    Telefon ………………………………………

    Fax …………………………………………..

    Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului………………..

    Funcţia ………..:…………...

    Data semnării: …………………….

    Contractarea de servicii de consultanţă pentru elaborarea planurilor de afaceri şi de marketing, consultanţă în domeniul sistemelor de standardizare, certificare a calităţii conform normelor Uniunii Europene

    Cheltuieli pentru achiziţia de servicii de c;onsultanţă1)

    Obiectul contractului de consultanţă:

    Date privind prestatorul serviciului de consultanţă2l: Denumire: ………………………………………….

    Adresa

    Telefon ……………………………………...

    Fax …………………………………………..

    Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului* Funcţia ……………………….

    Data semnării: ……………………..

    ll Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi 7.500 RON

    2l Se completează pentru fiecare prestator al serviciului de consultanţă

    • Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceiaşi persoană autorizată să reprezinte legal agentul economic

      SECŢIUNEAC Declaraţie pe propria răspundere

      Subsemnatul(a) ……………………………, identificat(ă) cu B.I./ C.I. seria …………….. nr ,

      eliberat de ……………..…. la data de ………………, cu domiciliul în localitatea

      ………………………………, str…………….. nr………… bl …….., se………., ap , sectorul/judeţul

      …………………………., în calitate de reprezentant legal al agentului economic

      ………………………….; declar pe propria răspundere că toate informaţiile furnizate şi consemnate în: prezenta cerere sunt corecte şi complete.

      Înţeleg că orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsită conform legii.

      Declar pe propria răspundere că activităţile pentru care solicit finanţarea prin prezentul program nu fac obiectul altui program de finanţare de la bugetul de stat sau orice alt tip de subvenţie în cadrul·altor programe/subprograme cu finanţare nerambursabilă, şi că voi îndeplini prevederile pct. 7.8 din procedură.

      De asemenea declar pe propria răspundere că în ultimii 3 (trei) ani:

      • nu am beneficiat de ajutor de stat;

      • am beneficiat de următoarele ajutoare de stat:

      Nr. Crt.

      Anul acordării ajutorului de stat

      Forma ajutorului de stat

      Instituţia finanţatoare

      Programul prin care a beneficiat de

      fimintare

      Cuantumul ajutorului de stat acordat

      în conformitate cu prevederile Legii 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificările ş1

      completările ulterioare.

      Numele: …………………………

      Funcţia ….……………………….

      Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului*

      Data semnării: ………….;………..

      NOTĂ IMPORTANTĂ!

      Solicitantul nu este obligat să suporte .nici o taxă din partea nici unei persoane sau instituţii care îl ajută în completarea acestei cereri. Reprezentanţii ANIMMC pot discuta cu solicitanţii despre toate sau doar o parte din elementele acestei cereri, dar le este interzis să completeze ·cererea în locul acestora.

      image

      • Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceiaşi persoană autorizată să reprezinte legal agentul economic

    ANEXA Nr. 3

    la procedură

    image

    Denumirea serviciilor

    Tinul de cheltuială nentru care se acordă finantare

    Valoarea finanţării aprobate de principiu – lei

    D

    b) cheltuieli pentru instruire de grup, la solicitarea IMM, cu tematică la comandă:

    taxa de participare, inclusiv documentaţia necesară instruirii3l

    Denumire şi tematică curs:……………………

    Denumire Furnizor curs formare profesională: Număr de persoane instruite:

    TOTAL

    Contractarea de servicii de consultanţă pentru elaborarea planurilor de

    afaceri şi de marketing,

    D

    Cheltuieli pentru achiziţia de servicii consultanţă4)

    Obiectul contractului de consultanţă:

    de

    …………………..

    consultanţă în domeniul

    sistemelor de

    standardizare, certificare a calităţii conform normelor

    Denumire prestator de consultanţă: …………

    Uniunii Europene

    Valoarea totală a finanţării aprobate de principiu

    Coordonator UIP:

    Semnătura …………………………..

    image

    3l Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi 7.500 lei

    4l Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi 7.500 lei, în conformitate cu ANEXA 1

    ANEXA Nr. 4

    la procedură

    image

    image

    ANEXA Nr. 5

    la procedură

    ANEXA Nr. 6

    la procedură

    image

    SECŢIUNEAB Cheltuieli pentru care se solicită anularea finanţării

    Denumirea serviciilor

    Tipul de cheltuială

    Valoarea finanţării pentru care se solicită anularea

    -RON-

    Participarea personalului IMM având funcţii de decizie şi/sau de execuţie la cursuri de formare profesională organizate pe tematici prioritare: management

    (inclusiv managementul calităţii Şl managementul financiar), marketing, strategie şi planificare

    a) cheltuieli pentru instruire individuală:

    – taxa de participare individuală, inclusiv documentaţia necesară instruirii

    b) cheltuieli pentru instruire.de grup, la solicitarea IMM, cu tematică la comandă:

    taxa de participare, inclusiv documentaţia necesară instruirii

    Număr de persoane instruite

    ……………….

    ……………….

    TOTAL

    ………………

    Denumirea şi tematica cursului1l:

    Date privind organizatoruJ2l:

    Denumire: …………………………………………………………………….

    Adresa………………………………………………………………

    ··••••••••···•··•·•••••·•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

    Telefon ………………………………………

    Fax …………………………………………..

    Contractarea de servicii de consultanţă pentru elaborarea

    Cheltuieli pentru achiziţia de servicii de consultanţă

    …………..

    planurilor de afaceri şi de

    marketing, consultanţă în

    domeniul sistemelor de

    ••••••••••••

    Obiectul contractului de consultanţă

    standardizare, certificare a

    calităţii conform normelor

    Date privind prestatorul serviciului de consultanţă3):

    •••••••••••••

    Uniunii Europene

    Denumire:

    •••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

    Adresa

    •••••••••••··•··••••••·• •••••••••••••••••••••••• ••••••••••••••••••••••••••••••••••

    ………

    Telefon ………………………………………

    Fax ……………………………………….....

    image

    IJ se completează pentru fiecare curs

    2l se completează pentru fiecare organizator

    3l se completează pentru fiecare prestator al serviciului de consultanţă

    SECŢIUNEAC Declaraţie pe propria răspundere

    Subsemnatul/subsemnata ……………………………, identificat/identificată cu actul de identitate/ paşaportul seria …………….. nr…………., eliberat de ………………… la data de ………………, cu

    domiciliul în localitatea ………………………………, str…………….. nr………… bl. …….., se ,

    ap………., sectorul/judeţul ……………………………………………, în calitate de reprezentant

    legal al agentului economic ,

    declar pe propria răspundere că solicit anularea totală sau parţială a finanţării pentru care am primit acordul de principiu al ANIMMC, obţinut prin Notificarea nr..……… din data de………………………

    Numele: ……………......……………

    Semnătura autorizată şi ştampila solicitantului* Funcţia…………………………….

    Data semnării: ……..…....…….….

    NOTĂ IMPORTANTĂ!

    Solicitantul nu este obligat să suporte nici o taxă din partea nici unei persoane sau instituţii care îl ajută în completarea acestei cereri. Reprezentanţii ANIMMC pot discuta cu solicitanţii despl'e toate sau doar o parte din elementele acestei cereri, dar le este interzis să completeze cererea în locul acestora.

    image

    • Toate cererile incluse în dosar vor fi semnate de aceeaşi persoană autorizată să reprezinte legal agentul economic

    ANEXA Nr. 7

    la procedură

    image

    ANEXA Nr. 8

    la procedură

    image

    Formularul B

    CALCULUL

    pentru întreprinderile partenere sau legate

    Secţiunile care trebuie incluse, după caz:

    • secţiunea A, dacă întreprinderea solicitantă are cel puţin o întreprindere parteneră (precum şi orice fişe adiţionale);

    • secţiunea B dacă întreprinderea solicitantă este legată cu cel puţin o întreprindere (precum şi orice fişe adiţionale).

    Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate

    Perioada de referintă

    Numărul mediu anual de salariaţi

    Cifra de afaceri

    anuală netă (mii RON/mii€)

    Total active (mii RON/mii€)

    1. Datele' întreprinderii solicitante sau din situaţiile financiare anuale consolidate

    (se vor introduce datele din tabelul B1 din secţiunea B2)

    2. Datele cumulate’ în mod proporţional ale tuturor întreprinderilor partenere, dacă

    este cazul (se vor introduce datele din secţiunea A)

    3. Datele cumulate ale tuturor

    întreprinderilor legate1 (dacă există) dacă nu au fost deja incluse prin consolidare la pct. I din acest tabel (se vor introduce datele din tabelul B2 din secţiunea B)

    TOTAL

    Datele incluse în secţiunea "Total" din tabel trebuie introduse în tabelul "Date utilizate pentru a se stabili categoria întreprinderii" din formularul A

    1 Datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri. anuală netă şi activele totaJe sunt cele realizate în ultimul exerciţiu financiar raportate în situaţiile financiare anuale aprobate de acţionari sau asociaţi. În cazul întreprinderilor nou înfiinţate datele cu privire la numărul mediu anual de salariaţi, cifra de afaceri anuală netă şi activele totale se determină şi se declară pe propria răspundere.

    2Datele întreprinderii, inclusiv numărul mediu anual de salariaţi, sunt determinate pe baza situaţiilor financiare anuale şi a datelor întreprinderii sau, atunci când este cazul, pe baza situaţiilor financiare anuale consolidate ale întreprinderii ori a situaţiilor financiare

    anuale consolidate în care întreprinderea este inclusă.

    Secţiunea A

    Întreprinderi partenere

    Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completată "fişa de parteneriat" [câte o fişă pentru fiecare întreprindere parteneră a întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere parteneră a oricărei întreprinderi legate, ale cărei date nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale acelei întreprinderi legate], datele din această fişă de parteneriat trebuie să fie introduse în tabelul de mai jos.

    Date de identificare şi date financiare preliminare

    Tabelul A.1

    Întreprinderea parteneră Date de identificare

    Numărul

    Cifra de

    Active totale

    Numele sau

    Adresa

    Cod unic de

    Numele şi

    mediu

    afaceri anuală

    (mii RON/mii

    denumirea

    sediului social

    înregistrare

    prenumele

    anual de

    netă

    €)

    întreprinderii

    preşedintelui

    salariaţi

    (mii RON/mii

    consiliului de

    €)

    administraţie,

    director

    general sau

    echivalent

    1.

    2.

    3.

    4.

    5.

    6.

    7.

    8.

    Total

    NOTĂ:

    Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza "fişei de parteneriat", pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea solicitantă este direct sau indirect parteneră.

    Datele introduse în secţiunea "Total" vor fi introduse la pct. 2 din tabelul ă Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (referitor la întreprinderile partenere).

    Aceste date rezultă din situaţiile financiare anuale consolidate şi din alte date ale întreprinderii partenere, dacă există, la care se adaugă în proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu această întreprindere parteneră, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale întreprinderii partenere. Dacă este necesar, adăugaţi "fişe privind legătura dintre întreprinderi" pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

    FIŞA DE PARTENERIAT

    1. 1. Date de identificare a întreprinderii

      image

      image

      Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

      image

      Numele, prenumele şi funcţia

      image

      image(preşedmtelu1 cons1hulu1 de admm1straţ1e, directorulm general sau echivalent)

      image

    2. 2. Date referitoare la întreprinderea legată

      Perioada de referintă

      Numărul mediu anual de salariaţi3

      Cifra de afaceri

      anuală netă (mii RON/mii€)

      Active totale (mii RON/mii€)

      Total

      NOTĂ: Aceste date rezultă din conturile sau alte date ale întreprinderii partenere, consolidate, dacă există. La acestea se adaugă într-un procent de I 00% datele întreprinderilor care sunt legate de această întreprindere parteneră, dacă datele din conturile consolidate ale întreprinderilor legate au fost deja incluse prin consolidare în conturile întreprinderii pa1tenere. Dacă este necesar, se va adăuga ăfişa întreprinderii legate” pentru întreprinderile care nu au fost încă incluse prin consolidare.

    3. 3. Calculul proporţional

      1. a) Indicaţi exact proporţia deţinută4 de întreprinderea solicitantă (sau de întreprinderea legată prin intermediul căreia se stabileşte legătura de parteneriat), în întreprinderea parteneră la care se referă această fişă:

        image

        image

        image

        Indicaţi, de asemenea, proporţia deţinută de întreprinderea parteneră, la care se referă această fişă, din capitalul social al întreprinderii solicitante (sau în întreprinderea legată)

        image

        image

      2. b) Introduceţi în tabelul de mai jos rezultatul calculului proporţional obţinut prin aplicarea celui mai mare dintre procentele la care se face referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 1.

      Tabelul de parteneriat -A.2

      Procent

      Numărul mediu anual de salariati

      Cifra de afaceri anuală netă (mii RON/mii€)

      Active totale5 (mii RON/mii€)

      Valoare rezultată în urma aplicării celui mai mare procent la datele introduse

      în tabelul de la pct. 1.

      Aceste date se vor introduce în Tabelul A.1.

      image

      3 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

      4 Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute, oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie

      cumulată proporţia deţinută de fiecare întreprindere legată în aceeaşi întreprindere parteneră

      5 Active totale reprezintă active imobilizate+ active circulante+ cheltuieli în avans

      Secţiunea B

      ÎNTREPRINDERI LEGATE

      1. 1. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicită încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii:

        Cazul 1: Întreprinderea solicitantă ţine situaţii financiare anuale consolidate sau este inclusă în

        situaţiile financiare anuale consolidate ale unei alte întreprinderi (tabelul Bl).

        O Cazul 2: Întreprinderea solicitantă sau una ori mai multe întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt inclusă/incluse în situaţiile financiare anuale consolidate (tabelul B2).

        NOTĂ:

        Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă derivă din situaţiile financiare anuale şi din alte date ale acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situată imediat în aval sau în amonte, dacă nu a fost deja inclusă prin consolidare6.

      2. 2. Metode de calcul pentru fiecare caz

      Cazul 1: Situaţiile financiare anuale consolidate reprezintă baza de calcul. Se va completa tabelul B1 de mai jos.

      Tabelul Bl

      Numărul mediu anual de salariaţi7

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii RON/mii€)

      Active totale (mii RON/mii€)

      I Total

      Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 1 din tabelul

      ,, Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate".

      Identificarea întreprinderilor incluse orin consolidare

      Întreprinderea legată (denumire/date de identificare)

      Adresa sediului social

      Cod unic de înregistrare

      Numele şi prenumele preşedintelui consiliului de administraţie, director

      2:eneral sau echivalent

      A.

      B.

      C.

      D.

      E.

      NOTĂ:

      Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, sunt considerate partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora şi o "fişă de parteneriat" trebuie adăugate la secţiunea A.

      6Definiţia întreprinderii legate din prezenta lege

      7În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

      Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legată (inclusiv prin intermediul altor întreprinderi legate), se va completa o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" şi se vor adăuga datele din situaţiile financiare anuale ale tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.

      Tabelul B2

      Întreprinderea numărul:

      Numărul mediu anual de salariaţi

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii RON/mii€)

      Active totale (mii RON/mii€)

      1. ·)

      2. ")

      3. ·J

      4_')

      5. ·J

      Total

      NOTĂ

      Datele rezultate în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 3 din tabelul

      ,,Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (privind întreprinderile legate)

      *) Ataşaţi câte o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" pentru fiecare întreprindere.

      FIŞA

      privind legătura dintre întreprinderi nr din tabelul B2, secţiunea B

      (numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse în situaţiile financiare anuale consolidate)

      1. 1. Date de identificare a întreprinderii

        image

        image

        Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

        image

        Numele, prenumele şi funcţia

        image

        (preşedmtelm consilmlu1 de admm1straţ1e, directorului generalsau echivalent)

      2. 2. Date referitoare la întreprindere

      Perioada de referintă

      Numărul mediu anual de salariaţi8

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii RON/mii€)

      Active totale (mii RON/mii€)

      Total

      Datele trebuie introduse în tabelul B2 din sectiunea B. NOTĂ:

      Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă sunt extrase din situaţiile financiare anuale şi din alte date aferente acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situată imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacă nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

      Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind întreprinderi direct partenere cu întreprinderea solicitantă. Datele aferente acestora şi "fişa de parteneriat" trebuie introduse în secţiunea A.

      8 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul mediu anual de salariaţi, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

      ANEXA Nr. 9

      la procedură

      image

      AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII ȘI COOPERAȚIE

      O R D I N

      privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului național multianual pe perioada 2006—2009 pentru susținerea accesului microîntreprinderilor

      și a întreprinderilor mici la servicii de instruire și consultanță*)

      Având în vedere prevederile anexei nr. 3/12/18 la Legea bugetului de stat pe anul 2006 nr. 379/2005, ale art. 25 alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 4 alin. (1) pct. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație, cu modificările și completările ulterioare,

      în temeiul art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003, cu modificările și completările ulterioare,

      președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație emite prezentul ordin.

      Art. 1. — Se aprobă Procedura de implementare a Programului național multianual pe perioada 2006—2009 pentru susținerea accesului microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici la servicii de instruire și consultanță,

      prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

      Art. 2. — Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, și va intra în vigoare de la data publicării.

      Președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație,

      Eugen Ovidiu Chirovici

      București, 14 februarie 2006.

      Nr. 55.

      image

      *) Ordinul nr. 55/2006 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 10 martie 2006 și este reprodus și în acest număr bis.

      ANEXĂ*)

      image

      image

      *) Anexa este reprodusă în facsimil.

  2. f) au cel puţin 1 an de la înfiinţare la data depunerii solicitării acordului de principiu;

  3. g) şi-au îndeplinit obligaţiile exigibile de plată a impozitelor către bugetul general consolidat;

  4. h) şi-au îndeplinit obligaţiile exigibile de plată a impozitelor către bugetele locale;

    1. (2) Beneficiarii sunt obligaţi să menţină investiţia pentru care primesc, alocaţii financiare nerambursabile în cadrul acestui Program, pe o perioadă de minim 5 ani;

    2. (3) Beneficiarii nu vor aplica amortizarea accelerată pentru activele achiziţionate în cadrul acestui Program;

    3. (4) Beneficiarii care în ultimii 3 ani au beneficiat de ajutoare de stat în valoare totală de 400 mii lei RON, cumulat, nu pot primi alocaţii financiare nerambursabile în cadrul acestui Program.

    4. (5) Beneficiarii vor restitui fondurile alocate prin acest Program împreună cu dobânzile şi penalităţile stabilite de prevederile OG. Nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată cu modificările ulterioare, pentru întârzierea plăţii datoriilor bugetare, în situaţia în care se constată ulterior că nu fost îndeplinite criteriile de eligibilitate prevăzute la pct..3 alin. (1),(2), (3) şi (4) din Program.

  1. 4. Cheltuieli eligibile

    1. (1) Alocaţia financiară nerambursabilă se acordă pentru sumele cheltuite pentru achiziţionarea de maşini, utilaje şi instalaţii pentru circulaţia mărfurilor – grupa 2 clasa 2.1.23 din

      H.G. nr. 2139/2004, cu excepţia Jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, mese de biliard;

    2. (2) Alocaţia financiară nerambursabilă se acordă numai pentru achiziţionarea de maşini, utilaje şi instalaţii pentru circulaţia mărfurilor specifice sectorului şi activităţii principale desfăşurate de agentul economic în conformitate cu codul CAEN.

  2. 5. Tipul de ajutor financiar

    (1).Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a alocaţiei nerambursabile egală cu echivalentul a 75% din valoarea cheltuielii eligibile efectuate pentru fiecare maşină, utilaj, instalaţie (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 50 mii lei RON pentru fiecare beneficiar;

    1. (2). În cazul maşinilor, utilajelor, echipamentelor tehnologice şi instalaţiilor pentru circulaţia mărfurilor ajutorul financiar va fi acordat numai dacă acestea sunt noi, introduse pe piaţă şi puse în funcţiune cu respectarea reglementărilor tehnice aplicabile;

    2. (3). Nu se acordă ajutor financiar pentru activele achiziţionate în sistem de leasing şi pentru activele second hand.

  3. 6. Modalitatea de derulare a Programului

    1. 6.1. Beneficiarii eligibili trebuie să obţină un acord de principiu a finanţării în cadrul Programului, înainte de desfăşurarea activităţilor prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta procedură şi de efectuarea plăţilor.

    2. 6.2. În vederea obţinerii aprobării de principiu a finanţării, agentul economic va completa şi va transmite la ANIMMC, o Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 2 la prezenta Procedură, cu secţiunile A şi B , denumită în continuare ă Cerere tip de Acord de Principiu” .

    3. 6.3. Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare va fi însoţită de următoarele documente justificative:

      1. a) certificat constatator, în original, emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă tribunalul în a cărei rază teritorială îşi are sediul agentul economic, în care să se menţioneze următoarele informaţii: datele de identificare, codul unic de înregistrare, reprezentanţii legali ai agentului economic, domeniul de activitate principal, sediu principal, sedii secundare, puncte de lucru, structura acţionariatului, situaţia societăţii (dacă este în stare de funcţionare, dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii); data ultimei menţiuni înscrisă in registru şi obiectul acesteia;

      2. b) copie certificată a Certificatului de Înregistrare emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă tribunalul în a cărei rază teritorială îşi are sediul agentul economic;

      3. c) dovada cifrei de afaceri anuală netă, a activelor totale (ce reprezintă active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans) şi a numărului mediu anual de salariaţi (anexa nr. 3 şi anexa nr. 4 la prezenta procedură);

      4. d) _ certificate fiscale, în original, sau copie legalizată emise conform prevederilor legale privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor şi datoriilor la bugetul general consolidat;

      e). certificate de atestare fiscală, în original, sau copie legalizată emise conform prevederilor legale privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor şi datoriilor la bugetele locale;

      f) lista tuturor documentelor care se depun în vederea obţinerii Acordului de principiu pentru finanţare (conform OPIS – secţiunea A – anexa nr. 1O la prezenta procedură).

    4. 6.4. (1) Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, prevăzute la pct. 6.3 va fi transmisă prin poştă sau prin curier cu menţiunea pe plic

      ăCătre Unitatea de Implementare a Programului de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă – Direcţia Strategii Politici şi Programe pentru Comerţ Interior"- din cadrul ANIMMC, strada Poteraşi, nr.11, sector 4, Bucureşti;

      (2). Formularul Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare poate fi obţinut de la sediul ANIMMC, de la sediile Oficiilor Teritoriale pentru IMM şi Cooperaţie cât şi de pe pagina de Internet la adresa www.amimmc.ro sau din Monitorul Oficial al României, Partea I;

      1. (3) Cererile şi toate celelalte documente, copii certificate, declaraţii pe propria răspundere poartă semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului comerciantului, caz în care se anexează la Cererea tip de acord de principiu o împuternicire în original, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al solicitantului; de asemenea se anexează copia certificată a buletinului /cărţii de identitate a persoanei autorizate/împuternicite.

      Cererile şi celelalte documente vor fi semnate de aceeaşi persoană (reprezentant legal sau împuternicit).

      Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare se completează în limba română, prin tehnoredactare sau prin scriere cu majuscule;

      1. (4). Prin copie certificată, în cadrul acestui Program, se înţelege fotocopia cu ştampila agentului economic, semnătura reprezentantului legal/împuternicitului şi menţiunea ăconform cu originalul”.

  4. 7. Procedura de Înregistrare, evaluare şi selecţie a beneficiarilor

    7.1.(1) În vederea administrării corespunzătoare a Programului, în cadrul ANIMMC se constituie Unitatea de Implementare a Programului (UIP) prin Ordin al Preşedintelui care va conţine structura organizatorică, numărul şi persoanele desemnate, atribuţiile şi responsabilităţile acestora;

    1. (2). Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, va fi înregistrată la UIP – ANIMMC, în Registrul special al Programului, menţionându­ se data, ora şi numărul de înregistrare al cererii;

    2. (3). Înregistrarea Cererilor de Acord de Principiu pentru finanţare se va efectua conform următorului program: Luni- Vineri- ora 836 -1630.

    7.2. Solicitările vor fi analizate şi selectate conform principiului ăprimul venit – primul servit", în ordinea înregistrărilor efectuate în Registrul Special al Programului şi vor fi aprobate în limita bugetului alocat Programului.

    7.3ă Data limită de depunere a Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare este 30 septembrie 2006 (inclusiv), în condiţiile neepuizării bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs până la această dată.

    După data epuizării bugetului sau, după caz, după 30 septembrie 2006 nu se mai primesc Cereri de Acord de Principiu pentru finanţare, iar cele sosite prin poştă nu se vor mai înregistra în Registrul Special al Programului.

    7.4. (1) ANIMMC are obligaţia de a face publică data epuizării bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs;

    1. (2) Pentru valorificarea integrală a bugetului programului, se creează o listă de aşteptare a Cererilor de Acord de Principiu, în ordinea înregistrării efectuate în Registrul Special al Programului.;

    2. (3) Beneficiarii eligibili din lista de aşteptare vor primi Notificări privind Acordul de Principiu pentru finanţare, în situaţia disponibilizării de fonduri din bugetul programului, în următoarele cazuri:

    1. a) dacă beneficiarii eligibili selectaţi (notificaţi) au transmis cerere de renunţare;

    2. b) dacă beneficiarii eligibili selectaţi (notificaţi) nu au transmis Cererea de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile în termen de 60 de zile, conform pct.8.1 alin.(2) din Procedură;

    3. c) dacă valoarea efectivă a achiziţiilor efectuate de beneficiari este mai mică decât valoarea notificată.

    7.5.(1) UIP va efectua procesul de evaluare a Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, însoţită de toate documentele justificative, în ordinea înscrierii în Registrul special al Programului;

    (2) UIP va întocmi, în două exemplare, originale, Notificarea privind Acordul de Principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 5 la prezenta procedură, pentru realizarea finanţării în condiţiile precizate în Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare şi va transmite prin fax sau poştă, după caz , un exemplar agenţilor economici.

    7.6. (1) Cererile-tip de Acord de Principiu pentru finanţare se resping în următoarele situaţii:

    1. a) nu sunt completate corect sau nu sunt însoţite de toată documentaţia necesară;

    2. b) agenţii economici nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate prevăzute la pct. 3; .

    3. c) au fost depuse după data la care bugetul alocat Programului a fost epuizat;

      1. (2) Solicitanţii vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare;

      2. (3) Agentul economic va putea depune o nouă Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, care să cuprindă documentaţia completă, evaluarea acesteia începând de la data înregistrării în Registrul Special al Programului.

  5. 8. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile

    8.1.(1) Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei Cereri-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile (completată prin tehnoredactare sau prin scriere cu majuscule), conform Anexei nr. 6 la prezenta Procedură, pe care beneficiarii eligibili selectaţi (notificaţi) trebuie să o transmită la ANIMMC prin poştă sau curier, însoţită de următoarele documente:

    1. a) formularul de decont prevăzut în Anexa nr. 7 Ia prezenta Procedură, însoţit de documentele justificative, în original şi în copie certificată, prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta Procedură;

    2. b) declaraţie pe propria răspundere că activul ( activele) achiziţionate sunt noi şi că nu aplică, pentru acestea, amortizarea accelerată prevăzută în Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal – cu modificările şi completările ulterioare;

    c)-copie certificată de pe fişa de amortizare a activului achiziţionat cu codul de clasificare al acestuia;

    1. d) angajamentul persoanei juridice/persoanei fizice autorizate/ asociaţiei familiale solicitante de a raporta efectele participării în program pe o perioadă de trei ani către Unitatea de Implementare a Programului din cadrul ANIMMC, conform Anexei nr. 9 la prezenta Procedură;

    2. e) Jista tuturor documentelor care se depun în vederea obţinerii alocaţiei (conform OPIS – secţiunea B – anexa nr. 10 la prezenta procedură);.

    (2) Cererea-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile se transmite în maximum 60 de zile calendaristice de la data primirii notificării.

      1. 8.2 Alocaţia financiară nerambursabilă va fi acordată agenţilor economici, după efectuarea activităţilor eligibile şi a plăţii cheltuielilor aferente acestora.

    8.3. Termenul limită pentru depunerea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, completată, este 05 decembrie 2006 (inclusiv).

    8.4 Nu se acceptă deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plăţi compensatorii între părţile contractante în cadrul activităţilor şi cheltuielilor eligibile.

      1. 8.5. (1) Virarea efectivă a sumei care constituie alocaţia financiară nerambursabilă se face de către ANIMMC pe baza analizei setului de documente prevăzute la pct. 7.1, pentru agenţii economici care îndeplinesc toate condiţiile de eligibilitate, în contul ce cuprinde grupul de cifre (5070) deschis la trezoreria statului în a cărei rază teritorială îşi au sediul sau la care sunt luaţi în evidenţă fiscală, după caz, în termen de 25 zile lucrătoare de la înregistrarea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile.

        (2) Documentele originale vor fi restituite solicitanţilor, fie prin ridicarea lor de către agenţii economici de la sediul ANIMMC, fie prin transmitere prin poştă, după verificarea conformităţii copiilor şi virarea efectivă a sumei reprezentând alocaţia financiară nerambursabilă.

      2. 8.6. (1) ANIMMC are dreptul să verifice, atât la sediul agenţilor economici cât şi al furnizorilor veridicitatea şi conformitatea declaraţiilor, activităţilor şi cheltuielilor făcute în cadrul Programului;

        (2) În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii ANIMMC sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constată că beneficiarii au făcut declaraţii incomplete şi/sau neconforme cu realitatea pentru a obţine alocaţia financiară nerambursabilă sau

        au schimbat destinaţia alocaţiei financiare nerambursabile, aceştia au obligaţia de a rambursa sumele primite, actualizate la data constatării.

      3. 8.7. Beneficiari alocaţiei nu pot schimba, la achiziţionare, activele pentru care au primit Acordul de Principiu.

      4. 8.8. Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele participării la acest program către Unitatea de Implementare a Programului din cadrul ANIMMC, pe o perioada de 3 ani începând cu anul următor acordării alocaţiei financiare nerambursabile, prin completarea si transmiterea prin poştă, fax sau email a formularului prevăzut în Anexa nr. 9 la prezenta Procedură. Perioada de transmitere a formularului de raportare tehnica este 1 – 30 aprilie, a anului următor expirării exerciţiului financiar de referinţă.

    În cazul neîndeplinirii acestei prevederi, beneficiarul nu va mai putea beneficia de nici unul dintre programele de finanţare derulate de către ANIMMC, pentru o perioadă de 5 ani.

  6. 9. Cererea – tip de renunţare totală/ parţială a finanţării

9.1. (1) În cazul în care beneficiarii eligibili renunţă la finanţare pentru una sau mai multe activităţi pentru care ANIMMC a transmis solicitanţilor Notificarea privind Acordul de Principiu pentru finanţare, aceştia au obligaţia de a transmite la ANIMMC prin poştă sau curier Cererea-tip de renunţare totală/ parţială a finanţării, conform Anexei nr. 8 la prezenta procedură cu secţiunile A,B şi C

  1. (2) Solicitanţii vor beneficia de alocaţie financiară nerambursabilă pentru activităţile şi cheltuielile rămase nemodificate, în urma cererii de renunţare totală/parţială a finanţării formulate conform alin. (1);

  2. (3) În cursul derulării Programului nu se admit suplimentări de finanţare pentru activităţile notificate.

9.2. Cererea-tip de renunţare totală/parţială a finanţării pentru care există acordul de principiu, se completează în limba română şi poartă semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului beneficiarului eligibil împuternicit. Completarea acestei Cereri se poate face fie prin tehnoredactare, fie prin scriere cu majuscule.

1O. Confidenţialitate

Documentele justificative depuse de către solicitanţi în cadrul prezentului Program sunt confidenţiale, membrii UIP având obligaţia de a nu dezvălui informaţii menţionate în acestea către terţe persoane.

image

ANEXA Nr. 1

la procedură

ANEXA Nr. 2

la procedură

image

D nu am beneficiat de ajutor de stat;

D am beneficiat de următoarele ajutoare de stat:

Nr.

Anul acordării

Forma

Instituţia

Programul prin

Cuantumul

Crt.

ajutorului de

ajutorului

de

finanţatoare

care a beneficiat

ajutorului de stat

stat

stat

de finanţare

acordat (mii

RON)

TOTAL

NOTĂ IMPORTANTĂ!!!

Solicitantul nu este obligat să suporte nici o taxă din partea nici unei persoane sau instituţii care îl ajută în completarea acestei cereri.

Reprezentanţii ANIMMC pot discuta cu solicitanţii, toate sau doar o parte din elementele acestei cereri, dar le este interzis să completeze cererea în locul acestora.

SECŢIUNEAB

Prezentarea activităţilor pentru care se solicită finanţare în cadrul Programului

Denumirea activităţii

image

( achiziţionarea maşinilor, utilajelor şi instalaţiilor – pentru circulaţia mărfurilor )

  1. 1). ………………………

  2. 2). ………………………

  3. 3). ………………………..

TOT AL3

Codul de clasificare

Valoarea estimată a cheltuielilor eligibile1

lei (RON)-

Valoarea finant,ării nerambur­ sabile2

lei (RON)-

Numele reprezentantului legal/împuternicitului

Funcţia………………………………………

Semnătura…………………………………… Ştampila……….

Data…………………………………………

image

1Valoarea integrală a cheltuielilor eligibile rară TVA (cost individual)

275 % din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA (cost individual)

3 Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexei nr. 1 la prezenta procedură .

ANEXA Nr. 3

la procedură

image

ANEXA Nr. 4

la procedură

image

Secţiunea A

Întreprinderi partenere

Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completată "fişa de parteneriat" [câte o fişă pentru fiecare întreprindere parteneră a întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere parteneră a oricărei întreprinderi legate, ale cărei date nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale acelei întreprinderi legate], datele din această fişă de parteneriat trebuie să fie introduse în tabelul de mai jos.

Date de identificare şi date financiare preliminare

Tabelul A.1

Intreprinderea parteneră Date de identificare

Numărul

Cifra de

Active totale

Numele sau

Adresa

Cod unic de

Numele şi

mediu

afaceri anuală

(mii lei/mii€)

denumirea

sediului social

înregistrare

prenumele

anual de

netă

întreprinderii

preşedintelui

salariaţi

(mii lei/mii€)

consiliului de

administraţie,

director

general sau

echivalent

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Total

NOTĂ:

Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza "fişei de parteneriat", pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea solicitantă este direct sau indirect parteneră.

Datele introduse în secţiunea "Total" vor fi introduse la pct. 2 din tabelul ă Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (referitor la întreprinderile partenere).

Aceste date rezultă din situaţiile financiare anuale consolidate şi din alte date ale întreprinderii partenere, dacă există, la care se adaugă în proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu această întreprindere parteneră, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale întreprinderii partenere. Dacă este necesar, adăugaţi "fişe privind legătura dintre întreprinderi" pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

FIŞA DE PARTENERIAT

  1. 1. Date de identificare a întreprinderii

    image

    image

    image

    Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

    Numele, prenumele şi funcţia

    image

    preşedmtelu1 cons1lmlu1 de admm1straţ1e, directorului generalsau echivalent

  2. 2. Date referitoare la întreprinderea legată

    Perioada de referintă

    Numărul mediu anual de salariaţi1

    Cifra de afaceri anuală netă (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    Total

    NOTA: Aceste date rezultă din conturile sau alte date ale întreprinderii partenere, consolidate, dacă există. La acestea se adaugă într-un procent de 100% datele întreprinderilor care sunt legate de această întreprindere parteneră, dacă datele din conturile consolidate ale întreprinderilor legate au fost deja incluse prin consolidare în conhirile întreprinderii partenere . Dacă este necesar, se va adăuga ăfişa întreprinderii legate” pentru întreprinderile care nu au fost încă incluse prin consolidare.

  3. 3. Calculul proporţional

    1. a) Indicaţi exact proporţia deţinută2 de întreprinderea solicitantă (sau de întreprinderea legată prin intermediul căreia se stabileşte legătura de parteneriat), în întreprinderea parteneră la care se referă această fişă:

      image

      image

      image

      Indicaţi, de asemenea, proporţia deţinută de întreprinderea parteneră, la care se referă această fişă, din capitalul social al întreprinderii solicitante (sau în întreprinderea legată)

      image

      image

    2. b) Introduceţi în tabelul de mai jos rezultatul calculului proporţional obţinut prin aplicarea celui mai mare dintre procentele la care se face referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 1.

    Tabelul de parteneriat -A.2

    Procent

    Numărul mediu anual de salariată

    Cifra de afaceri anuală netă (mii lei/mii€)

    Active totale5 (mii lei/mii

    €)

    Valoare rezultată în urma aplicării celui mai mare procent la datele introduse în tabelu1 de la pct. 1.

    Aceste date se vor introduce în Tabelul A.1.

    image

    1 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

    2 Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute, oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie cumulată proporţia deţinută de fiecare întreprindere legată în aceeaşi întreprindere parteneră

    5Active totale reprezinta active imobilizate + active circulante + cheltuieli in avans

    Secţiunea B

    ÎNTREPRINDERI LEGATE

    1. 1. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicită încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii:

      O Cazul 1: Întreprinderea solicitantă ţine situaţii financiare anuale consolidate sau este inclusă în situaţiile financiare anuale consolidate ale unei alte întreprinderi (tabelul B1).

      O Cazul 2: Întreprinderea solicitantă sau una ori mai multe întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt inclusă/incluse în situaţiile financiare anuale consolidate (tabelul B2).

      NOTĂ:

      Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă derivă din situaţiile financiare anuale şi din alte date ale acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situată imediat în aval sau în amonte, dacă nu a fost deja inclusă prin consolidare6.

    2. 2. Metode de calcul pentru fiecare caz

      Cazul 1: Situaţiile financiare anuale consolidate reprezintă baza de calcul. Se va completa tabelul B1 de mai jos.

      Tabelul Bl

      Numărul mediu anual de saIana,t•17

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii Iei/mii€)

      Active totale (mii lei/mii €)

      I Total

      Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 1 din tabelul

      ,, Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate".

      Identificarea întreprinderilor incluse prin consolidare

      Intreprinderea legată (denumire/date de identificare)

      Adresa sediului social

      Cod unic de înregistrare

      Numele şi prenumele preşedintelui consiliului de administraţie, director

      2eneral sau echivalent

      A.

      B.

      C.

      D.

      E.

      NOTĂ:

      Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, sunt considerate partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora şi o „fişă de parteneriat” trebuie adăugate la secţiunea A.

      6Definiţia întreprinderii legate din OG nr.27 /006

      7 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

      Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legată (inclusiv prin intermediul altor întreprinderi legate), se va completa o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" şi se vor adăuga datele din situaţiile financiare anuale ale tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.

      Tabelul B2

      Întreprinderea numărul:

      Numărul mediu anual de salariaţi

      Cifra de afaceri anuală netă

      (mii lei/mii€)

      Active totale (mii lei/mii€)

      1. ·i

      2. ·J

      3.')

      4. •j

      s:i

      Total

      NOTĂ

      Datele rezultate în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 3 din tabelul

      ,,Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (privind întreprinderile legate)

      *) Ataşaţi câte o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" pentru fiecare întreprindere.

      FIŞA

      privind legătura dintre întreprinderi nr din tabelul B2, secţiunea B

      (numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse în situaţiile financiare anuale consolidate)

      1. 1. Date de identificare a întreprinderii

        image

        image

        Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

        image

        Numele, prenumele şi funcţia

        image

        preşedmtelm cons1hulm de adm1111straţ1e, d1rectorulm generalsau echivalent

      2. 2. Date referitoare la întreprindere

        Perioada de referintă

        Numărul mediu anual de salariaţi8

        Cifra de afaceri anuală netă

        (mii lei/mii€)

        Active totale (mii lei/mii€)

        Total

        Datele trebuie introduse în tabelul B2 din sectiunea B. NOTĂ:

        Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă sunt extrase din situaţiile financiare anuale şi din alte date aferente acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situată imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacă nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

        Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind întreprinderi direct partenere cu întreprinderea solicitantă. Datele aferente acestora şi „fişa de parteneriat” trebuie introduse în secţiunea A.

        8 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul mediu anual de salariaţi, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

        ANEXA Nr. 5

        la procedură

        image

        Denumirea activităţii (achiziţionarea maşinilor, utilajelor şi instalaţiilor –

        Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţarea

        Valoarea finanţării aprobate de principiu

        -lei (RON)-

        pentru      circulaţiamărfurilor      –                    )                                                  

        1. 1). …………………………….

        2. 2). .. ········· ………………….

        3. 3). …………………………….

    • cheltuieli pentru achiziţionare:

    image

    TOTAL

    Valoarea totală a finanţării aprobate de principiu …………………………………………………….

    Coordonator UIP ……………………………..

    Semnătura……………………

    ANEXA Nr. 6

    la procedură

    image

    image

    ANEXA Nr. 7

    la procedură

    ANEXA Nr. 8

    la procedură

    image

    SECŢIUNEAB

    Cheltuieli pentru care se solicită renunţarea la finanţare în cadrul Programului

    Denumirea activităţii

    Valoarea finanţării pentru care se solicită

    (a maşinilor, utilajelor şi renunţarea

    instalaţiilor – pentru circulaţia mărfurilor – ce urmează a fi lei achiziţionate)

    image

    1. 1). ………………………

    2. 2). ……………………...

    3. 3). ………………………..

    TOTAL

    SECŢIUNEAC

    Declaraţie pe propria răspundere

    Subsemnatul (a)…………………………………………, identificat (ă) cu B.I./C.I. I paşaport

    seria..…….nr……………………….eliberat la data de……………………….., cu domiciliul în

    localitatea ………………………str.………………………………….nr…….bl.……se……ap sectorul/j

    udeţul…………………….………, în calitate de reprezentant legal al agentului economic ……...……………………………………., declar pe propria răspundere că renunţ ( total sau parţial) la finanţarea pentru care am primit acordul de principiu al ANIMMC – notificare nr………

    Semnătura autorizată şi ştampila comerciantului

    Funcţia: ……………………………………….

    Data semnării: …......………………………….

    ANEXA Nr. 9

    la procedură

    image

    image

    ANEXA Nr. 10

    la procedură

    SECŢIUNEA B – Documente care însoţesc CERERE-TIP DE ELIBERAREA ALOCAŢIEI FINANCIARE NERAMBURSABILE

    1. a) formularul de decont prevăzut în Anexa nr. 7, însoţit de documentele justificative în original şi în copie certificată prevăzute în Anexa nr.1

    2. b) declaraţie pe propria răspundere că activul ( activele) achiziţionate sunt noi şi că nu aplică, pentru acestea , amortizarea accelerată prevăzută în Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal – cu modificările şi completările ulterioare;

    3. c) copie certificată de pe fişa de amortizare a activului achiziţionat cu codul de clasificare al acestuia.

    4. d) angajamentul persoanei juridice/persoanei fizice autorizate/ asociaţiei familiale solicitante de a raporta efectele participării în program pe o perioadă de trei ani către Unitatea de Implementare a Programului din cadrul ANIMMC, conform Anexei nr. 9

    ') Se va nota cu X în dreptul fiecărui document numai dacă acesta este cuprins în dosar. Agenţia nu-şi asumă răspunderea pentru lipsa documentelor din cadrul dosarului chiar dacă acestea au fost semnate ca fiind incluse în cuprinsul acestuia

    AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII ȘI COOPERAȚIE

    O R D I N

    privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului pentru informarea și educarea comercianților*)

    Având în vedere prevederile anexei nr. 3/12/18 la Legea bugetului de stat pentru anul 2006 nr. 379/2005, ale art. 25 alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările

    și completările ulterioare, precum și ale art. 4 alin. (1) pct. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003, cu modificările și completările ulterioare,

    președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație emite prezentul ordin.

    Articol unic. — (1) Se aprobă Procedura de implementare a Programului pentru informarea și educarea comercianților, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    (2) Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, și va intra în vigoare de la data publicării.

    Președintele Agenției Naționale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație,

    Eugen Ovidiu Chirovici

    București, 14 februarie 2006.

    Nr. 56.

    image

    *) Ordinul nr. 56/2006 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 220 din 10 martie 2006 și este reprodus și în acest număr bis.

    ANEXA1)

    image

    1) Anexa este reprodusă în facsimil.

    3.2 Alocaţiile financiare nerambursabile se vor folosi exclusiv pentru atingerea scopului pentru care au fost aprobate.

  4. 4. IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI

    În vederea administrării corespunzătoare a Programului, la Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC) se constituie Unitatea de Implementare a Programului (UIP) prin Ordin al Preşedintelui. Structura organizatorică, numărul şi persoanele desemnate, atribuţiile şi responsabilităţile acestora, vor fi stabilite prin Ordin al Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie.

  5. 5. BENEFICIARII ELIGIBILI

    5.(1) Pot beneficia de prevederile Programului, pentru activităţile eligibile prevăzute la pct. 6.1, prin acordarea de alocaţii financiare nerambursabile, agenţii economici care îndeplinesc cumulativ la data solicitării următoarele criterii de eligibilitate :

    1. a) sunt persoane juridice (societăţi comerciale/societăţi cooperative) şi persoane fizice/asociaţii familiale autorizate, care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, activităţi prevăzute în Anexa nr. 3 la Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, aprobată prin Legea nr. 650/2002.

    2. b) nu sunt în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii;

    3. c) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei , sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate. Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;

    4. d) au numărul mediu scriptic anual de personal de la minimum 1 până la 249 (inclusiv);

    5. e) au capital social integral privat, au sediul , sunt înregistrate şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;

    6. f) au cel puţin 1 an de la înfiinţare la data depunerii solicitării acordului de principiu pentru finanţare;

    7. g) şi-au îndeplinit obligaţiile exigibile de plată a taxelor şi impozitelor către bugetul general consolidat ;

    8. h) şi-au îndeplinit obligaţiile exigibile de plată a taxelor şi impozitelor către bugetele

    locale.

    1. (2) Societăţile comerciale care în ultimii 3 ani au beneficiat de ajutoare de stat în valoare totală de 400 mii lei RON, cumulat, nu beneficiază de prevederile acestui program.

    2. (3) Societatea comercială va restitui fondurile alocate prin acest Program împreună cu dobânzile şi penalităţile stabilite de prevederile OG. Nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală , republicată cu modificările ulterioare , pentru întârzierea plăţii datoriilor bugetare în situaţia în care se constată ulterior că nu fost îndeplinite criteriile de eligibilitate prevăzute la pct.5 alin (1) ,(2), din Program.

  6. 6. TIPURI DE AJUTOR FINANCIAR

    1. 6.1 Alocaţia financiară nerambursabilă se acordă pentru următoarele categorii de activităţi eligibile:

        1. a) participarea la cursuri de instruire pentru formare/calificare profesională;

        2. b) participarea la cursuri privind noţiuni fundamentale de igienă pentru comercianţi, necesare în activităţile de comercializare a produselor alimentare;

        3. c) participarea la cursuri de specializare/ perfecţionare profesională a comercianţilor, pentru:

          • dobândirea de competenţe profesionale suplimentare;

          • aprofundarea cunoştinţelor de specialitate: metode modeme de conducere a societăţilor comerciale şi a unităţilor cu amănuntul şi/sau cu ridicata; tehnici modeme de vânzare cu amănuntul şi/sau cu ridicata a mărfurilor; tehnici modeme de servire a clienţilor; managementul unităţilor comerciale; managementul calităţii mărfurilor şi alte cursuri cu tematici adecvate;

          • instruirea teoretico-practică pentru dobândirea de cunoştinţe şi deprinderi privind utilizarea tehnicii de calcul şi informatizarea activităţilor specifice comerţului, serviciilor şi alimentaţiei publice.

        4. d) achiziţionarea de calculatoare (tip PC, inclusiv sisteme portabile, format din: unitate centrală, monitor, imprimantă, licenţa sistemului de operare) pentru facilitarea accesului comercianţilor la informare;

        5. e) realizarea unui site pe Internet, pentru prezentarea activităţii comerciantului şi a produselor comercializate de acesta; Site-ul trebuie sa fie nou, nu modificat/ dezvoltat/îmbunătăţit şi să fie vizibil pe Internet la data cererii eliberării AFN.

        6. f) achiziţionarea de cititoare pentru cod cu bare;

        7. g) achiziţionarea de cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare inclus;

        8. h) achiziţionarea de aparate de marcat electronice fiscale;

        9. i) elaborarea şi producţia de materiale tipărite de promovare a activităţii comerciantului.

      Nota: Orice angajat al beneficiarului eligibil poate participa la cel mult 2 cursuri în cadrul acestui program , în anul bugetar în curs.

      6.2. Valoarea maximă a finanţării pentru fiecare dintre activităţile prevăzute la pct. 6.1, precum şi cheltuielile eligibile sunt prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta Procedură.

      6.3. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile se acordă beneficiarilor eligibili selectaţi şi este egală cu echivalentul a 90% din valoarea fiecărei cheltuieli eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de valoarea maximă a finanţării pentru fiecare activitate, prevăzută în Anexa nr. 1 la prezenta Procedură.

      6.4 (1) Pot fi furnizori de formare profesională pentru activităţile de formare/calificare prevăzute la pct. 6.1 lit. a), numai persoanele autorizate în condiţiile stabilite de Ordonanţa Guvernului nr.129/2000, privind formarea profesională a adulţilor, cu modificările ulterioare, republicată, Hotărârea Guvernului nr. 522/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.129/2000 şi Ordinul al Ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi al Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr.353/5202/2003 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulţilor şi care sunt înscrise în Registrul Naţional al Furnizorilor de Formare Profesională al Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

      (2) Activităţile prevăzute la pct. 6.1 lit. b) şi c), pot fi fumizate de agenţi economici autorizaţi în condiţiile legii să desfăşoare activităţi de instruire.

  7. 7. PROCEDURA DE SOLICITARE A ACORDULUI DE PRINCIPIU PENTRU FINANŢARE

      1. 7.1. Beneficiarii eligibili trebuie să obţină un acord de principiu pentru finanţare în

        cadrul Programului, înainte de desfăşurarea activităţilor prevăzute în Anexa nr.1 la prezenta Procedură şi de efectuare a plăţilor.

      2. 7.2. În vederea obţinerii aprobării de principiu a finanţării , comerciantul va completa şi va transmite la ANIMMC, o Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, denumită în

        continuare "Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare", confom1 Anexei nr.2 (secţiunile A,B) la prezenta Procedură.

      3. 7.3. Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare va fi însoţită de următoarele documente justificative:

    1. a) certificat constatator, în original, emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă tribunalul în a cărei rază teritorială îşi are sediul societatea solicitantă, în care să se menţioneze următoarele informaţii: datele de identificare, codul unic de înregistrare, reprezentanţii legali ai societăţii, domeniul de activitate principal, sediu principal, sedii secundare, puncte de lucru, structura acţionariatului, fond de comerţ, situaţia societăţii (dacă este în stare de funcţionare, dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii), data ultimei menţiuni înscrise în registru şi obiectul acesteia;

    2. b) copia certificată a Certificatului de Înregistrare;

      dovada cifrei de afaceri anuală netă, a activelor totale (prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans) şi a numărul mediu anual de salariaţi, pentru anul fiscal anterior – Anexa nr. 3 şi Anexa nr. 4 la prezenta procedură;

    3. c) certificate fiscale, în original sau copie legalizată, emise confom1 prevederilor legale privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor şi datoriilor la bugetul general consolidat ;

    4. d) certificate de atestare fiscală, în original sau copie legalizată, emise conform prevederilor legale privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor şi datoriilor la bugetele locale;

    5. e) copia certificată a buletinului /cărţii de identitate a persoanei autorizate/împuternicite să semneze cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;

    6. f) împuternicirea, în original, pentru reprezentantul societăţii solicitante, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al acesteia, care este autorizat să semneze cererea-tip de acord de principiu, după caz;

    7. g) lista tuturor documentelor care se depun în vederea obţinerii acordului de principiu pentru finanţare- Anexa nr. IO secţiunea A, la prezenta procedură.

    7.4 (1) Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, prevăzute la pct. 7.3 , va fi transmisă prin poştă sau prin curier la UIP

    – Program pentru informarea şi educarea comercianţilor – din cadrul ANIMMC, Direcţia Comerţ Interior (DSPPCl), strada Poteraşi, nr.11, cod poştal 040263, sector 4, Bucureşti.

    1. (2) Formularul Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare poate fi obţinut de la sediul ANIMMC, de la sediile Oficiilor Teritoriale pentru IMM şi Cooperaţie, de pe pagina de Internet la adresa www.animmc.ro sau din Monitorul Oficial al României, Partea I.

    2. (3) Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare şi celelalte documente, copii certificate, declaraţii pe propria răspundere poartă ştampila şi semnătura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului comerciantului.

      Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare se completează în limba română, prin tehnoredactare sau prin scriere cu majuscule.

    3. (4) Prin copii certificate, în cadrul acestui Program se înţeleg fotocopii cu ştampila agentului economic, semnătura reprezentantului legal/ împuternicitului şi menţiunea „conform cu originalul”.

    4. (5) Prin copie legalizată se înţelege fotocopie autentificată conform legii de Notarul Public sau alt organism autorizat.

    5. (6) Toate documentele transmise de agentul economic în cadrul acestui program vor fi semnate de aceeaşi persoană.

  8. 8. PROCEDURA DE ÎNREGISTRARE, EVALUARE ŞI SELECŢIE A BENEFICIARILOR

      1. 8.1. (1) Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, completată, însoţită de documentele justificative, va fi înregistrată de UIP – ANIMMC, în Registrul Special al Programului, menţionându-se data, ora şi numărul de înregistrare al cererii.

        (2) Înregistrarea Cererilor de Acord de Principiu pentru finanţare se va efectua conform următorului program: Luni- Vineri- ora 830 -1630.

      2. 8.2. Solicitările vor fi analizate şi selectate conform principiului ăprimul venit – primul servit”, în ordinea înregistrărilor efectuate în Registrul Special al Programului şi vor fi aprobate în limita bugetului alocat Programului.

      3. 8.3. Data limită de depunere a Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare este 30 septembrie 2006 (inclusiv) în condiţiile neepuizării bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs.

        După data epuizării bugetului alocat Programului sau după 30 septembrie 2006 (inclusiv) nu se mai primesc Cereri-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, iar cele sosite prin poştă la ANIMMC nu se vor mai înregistra în Registru Special al Programului.

      4. 8.4. (1) ANIMMC are obligaţia de a face publică data epuizării bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs.

        1. (2) Pentru valorificarea integrală a bugetului programului, se creează o listă de aşteptare în ordinea înregistrării efectuate în Registrul Special al Programului.

        2. (3) Beneficiarii eligibili din lista de aşteptare vor primi Notificări privind Acordul de Principiu pentru finanţare, în situaţia disponibilizării de fonduri din bugetul programului, în următoarele cazuri:

        1. a) dacă beneficiarii eligibili selectaţi (notificaţi) au transmis cerere de renunţare;

        2. b) dacă beneficiarii eligibili selectaţi (notificaţi) nu au transmis Cererea de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile în termen de 60 de zile, conform pct.9.1 din Procedură sau au transmis documente justificative pentru o valoare mai mică decât cea aprobată prin Notificare.

      5. 8.5. (l)UIP va efectua procesul de evaluare a Cererilor-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, însoţite de toate documentele justificative, în ordinea înregistrării în Registrul Special al Programului.

        1. (2) UIP va întocmi, în două exemplare, originale, Notificarea privind Acordul de Principiu pentru finanţare, conform Anexei nr. 5 la prezenta Procedură, pentru realizarea finanţării în condiţiile precizate în Cererea-tip de Acord de Principiu pentru finanţare şi va transmite, prin fax sau poştă, după caz, un exemplar comercianţilor.

        2. (3) Procesul de evaluare se desfăşoară până la data epuizării bugetului. După această dată evaluarea va continua cu cererile din lista de aşteptare, pe măsura disponibilizării de fonduri.

      6. 8.6. (1) Cererile-tip de Acord de Principiu pentru finanţare se resping în următoarele situaţii:

    1. a) nu sunt completate corect, sunt rubrici necompletate, sau nu sunt însoţite de toată documentaţia necesară.

    2. b) agenţii economici nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate prevăzute la pct. 5 .

      1. (2) Solicitanţii vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, prin fax sau poştă, după caz.

      2. (3) Agentul economic va putea depune o nouă Cerere-tip de Acord de Principiu pentru finanţare, care să cuprindă documentaţia completă, evaluarea acesteia începând de la data înregistrării în Registrul Special al Programului a noii cereri.

  9. 9. ACORDAREA ALOCATIEI FINANCIARE NERAMBURSABILE

    '

    9.1.(1) Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei Cereri-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile (completată prin tehnoredactare sau prin scriere cu majuscule), conform Anexei nr. 6 la prezenta Procedură, pe care beneficiarii eligibili selectaţi (notificaţi) trebuie să o transmită la ANIMMC, prin poştă sau curier, însoţită de următoarele documente:

    1. a) formularul de decont prevăzut în Anexa nr. 7 la prezenta Procedură, însoţit de documentele justificative în original şi în copie certificată, prevăzute în Anexa nr.I la prezenta Procedură;

    2. b) angajamentul persoanei juridice/persoanei fizice autorizate/ asociaţiei familiale solicitante de a raporta efectele participării în program pe o perioadă de trei ani către Unitatea de Implementare a Programului din cadrul ANIMMC, conform Anexei nr. 9 la prezenta Procedură;

    3. c) documente care dovedesc autorizarea furnizorilor de formare profesională , conform prevederilor de la pct. 6.4 pentru activităţile eligibile prevăzute la pct. 6.1 lit. a)-c);

    4. d) lista tuturor documentelor care se depun în vederea eliberării alocaţiei financiare nerambursabile -Anexa nr. 1O secţiunea B, la prezenta Procedură.

    (2) Pentru activităţile prevăzute la pct.6.1 lit. d )- i ) Cererea-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile se transmite în maximum 60 de zile calendaristice de la data primirii notificării. Fondurile rămase astfel disponibile se repartizează beneficiarilor din lista de aşteptare.

    9.2 (1) Alocaţia financiară nerambursabilă va fi acordată comercianţilor, după efectuarea activităţilor eligibile şi/sau a cursurilor şi a plăţii cheltuielilor aferente acestora.

    (2) Furnizorii activităţilor vor fi persoane fizice/juridice autorizate să desfăşoare aceste activităţi şi nu se acceptă intermedieri.

    9.3. Termenul limită pentru depunerea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, completată, este 05 decembrie 2006 (inclusiv).

    9.4 (1) Nu se acceptă deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plăţi compensatorii între părţile contractante în cadrul activităţilor şi cheltuielilor eligibile.

    (2) Beneficiarii eligibili pot schimba o singură dată furnizorul activităţii şi vor înştiinţa UIP înainte de data efectuării activităţii eligibile prin declaraţie pe propria răspundere. În caz contrar nu se va elibera alocaţia financiară nerambursabilă pentru activitatea la care s-a schimbat furnizorul activităţii.

      1. 9.5. (1) Virarea efectivă a sumei care constituie alocaţia financiară nerambursabilă se face de către ANIMMC pe baza analizei setului de documente prevăzute la pct. 9.1, pentru comercianţii care îndeplinesc toate condiţiile de eligibilitate, în contul ce cuprinde grupul de cifre (5070) deschis la trezoreria statului în a cărei rază teritorială îşi au sediul sau la care sunt

        luaţi în evidenţă fiscală, după caz, în termen de 25 zile lucrătoare de la înregistrarea Cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile.

        (2) Documentele originale vor fi restituite solicitanţilor la sediul ANIMMC, după verificarea conformităţii copiilor şi virarea efectivă a sumei reprezentând alocaţia financiară nerambursabilă.

      2. 9.6. (1) ANIMMC are dreptul să verifice, atât la sediul comercianţilor cât ş1 al furnizorilor veridicitatea şi conformitatea declaraţiilor, activităţilor şi cheltuielilor făcute în cadrul Programului.

        (2) În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii ANIMMC, sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constată că beneficiarii au făcut declaraţii incomplete şi/sau neconforme cu realitatea pentru a obţine alocaţia financiară nerambursabilă sau au schimbat destinaţia alocaţiei financiare nerambursabile, aceştia au obligaţia de a rambursa sumele primite, actualizate la data constatării.

      3. 9.7. Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele participării la acest program către UIP din cadrul ANIMMC, pentru o perioada de 3 ani începând cu anul următor acordării alocaţiei financiare nerambursabile, prin completarea si transmiterea prin poştă sau fax a formularului prevăzut in Anexa nr. 9 la prezenta Procedură. Perioada de transmitere a formularului de raportare tehnica este 1 – 30 aprilie, a anului următor expirării exerciţiului financiar de referinţă.

    În cazul neîndeplinirii acestei prevederi, agentul economic nu va mai putea beneficia de nici unul dintre programele de finanţare implementate de ANIMMC, pentru o perioadă de 5 ani.

  10. 10. CEREREA -TIP DE RENUNTARE TOTALĂ/ PARTIALĂ A FINANTĂRII

    ' ' '

    10.1. (1) În cazul în care beneficiarii eligibili renunţă la finanţare pentru una sau mai multe activităţi pentru care ANIMMC a transmis solicitanţilor Notificarea privind Acordul de Principiu pentru finanţare, aceştia au obligaţia de a transmite la ANIMMC prin poştă sau curier Cererea-tip de renunţare totală/ parţială a finanţării, conform Anexei nr.8 (secţiunea A-C) la prezenta Procedură.

    1. (2) Solicitanţii vor beneficia de alocaţie financiară nerambursabilă pentru activităţile şi cheltuielile rămase nemodificate, în urma Cererii de renunţare totală/parţială a finanţării formulate conform alin. (1).

    2. (3) În cursul derulării Programului nu se admit suplimentări de :finanţare pentru activităţile notificate.

    I0.2. Cererea-tip de renunţare totală/parţială a finanţării pentru care există acordul de principiu, se completează în limba română şi poartă semnătura în original a reprezentantului legal / împuternicitului beneficiarului eligibil. Completarea acestei Cereri se poate face fie prin tehnoredactare, fie prin scriere cu majuscule.

  11. 11. CONFIDENŢIALITATE

Documentele justificative depuse de către solicitanţi în cadrul prezentului Program sunt confidenţiale, membrii UIP având obligaţia de a nu dezvălui informaţii menţionate în acestea către terţe persoane.

image

ANEXA Nr. 1

la procedură

Nr.

Valoarea maximă a

Documente justificative care însoţesc formularul de decont

  • Contractul de prestări servicii, între furnizorul de formare profesională şi fiecare comerciant, original şi copie certificată1;

  • Certificatul/ diplomă de absolvire/ atestat, copie certificată;

  • Factură fiscală/ chitanţă fiscală în care să fie prevăzută întreaga c/valoare a cursului, original şi copie certificată;

  • Ordin de plată/ chitanţă, original şi copie certificată;

  • Extrasul de cont, după caz, copie certificată.

-Certificatul de garanţie, original şi copie certificată;

-Factură fiscală detaliată, pe componente şi preţuri, original şi copie certificată 2>;

-Ordine de plată/ chitanţă, original şi copie certificată;

-Copie certificată după extr ul de_ ont, dll ă caz.

image

crt Activităţi eligibile Cheltuieli eligibile

finanţării pe activitate

lei RON/ curs/ cursant-

3. Participarea comercianţilor la cheltuieli pentru

cursuri de specializare/ instruire:

perfecţionare profesională taxa de participare

individuală la cursuri

– dobândirea de

600

competenţe

profesionale

suplimentare şi/sau

aprofundarea

cunoştinţelor de

specialitate;

– dobândirea de

cunoştinţe privind

700

utilizarea tehnicii de

calcul utile în

                                             comerţul electronic  

4. I Achiziţionarea de calculatoare Icheltuieli pentru

pentru facilitarea accesului achiziţionare

6.000

agentului economic la informare;

5. Realizarea unui site (nou) peI

Internet, pentru prezentarea

activităţii comerciantului şi a

  • cheltuieli pentru achiziţionare

2.000

– Contractul de prestări servicii privind realizarea site-ul, cu specificarea adresei, original şi copie certificată 3;

-Factură fiscală, original şi copie certificată;

produselor comercializate de

-Ordine de plată/ chitanţă, original şi copie certificată;

acesta, (inclusiv cheltuieli

-Copie certificată după extrasul de cont, după caz.

înregistrare domeniu, fără

hosting);

image

136

1În contract se va preciza perioada de desfăşurare a cursului, tematica precum şi numele persoanelor ce vor beneficia de servicii de instruire

2actura fiscală trebuie să conţină informaţii detaliate privind obiectul plăţii

3In contract trebuie să se precizeze perioada de desfăşurare a activităţii şi adresa paginii WEB

Nr. crt

Activităţi eligibile

Cheltuieli eligibile

Valoarea maximă a finanţării pe activitate

lei RON/ curs/ cursant-

Documente justificative care însoţesc formularul de decont

6.

Achiziţionarea de cititoare pentru cod cu bare;

  • cheltuieli pentru achiziţionare

2.500

-Documente de garanţie, original şi copie certificată'

-Factură fiscală/ chitanţă fiscală, original şi copie certificată’;

-Ordine de plată/ chitanţă, original şi copie certificată;

-Copie certificată după extrasul de cont, după caz.

7.

Achiziţionarea de cântare electronice cu/ fără printer pentru etichetare inclus

  • cheltuieli pentru achiziţionare

4:000

– Documente de garanţie si de conformitate, original şi copie certificată;

-Factură fiscală/ chitanţă fiscală, original şi copie certificată 1;

-Ordine de plată/ chitanţă, original şi copie certificată;

-Copie certificată după extrasul de cont, după caz.

8.

Achiziţionarea de aparate de marcat electronice fiscale

  • cheltuieli pentru achiziţionare

3.000

-Declaraţia de instalare conform Hotărârii Guvernului nr.479/2003, original şi copie certificată·

-Factură fiscală/ chitanţă fiscală, original şi copie certificată’;

-Ordine de plată/ chitanţă, original şi copie certificată;

-Copie certificată după extrasul de cont, după caz.

9.

Elaborarea şi producţia de

  • cheltuieli pentru

4.000

-Contract de fumizare, original şi copie certificată;

materiale tipărite pentru

elaborarea şi

-Factură fiscală/ chitanţă fiscală, original şi copie certificată 1;

îmbunătăţirea accesului la

producţia de

-Ordine de plată/ chitanţă, original şi copie certificată;

informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii.

materiale tipărite:

a) pliante (nu fleyer)

-Copie certificată după extrasul de cont, după caz

-Mostre certificate, pentru materialele de promovare realizate,

b) broşuri

originale.

c) cataloage

d) mape personalizate

e) afişe maxim A3

f) CD-uri

personalizate(cu

etichetă originală)

image

137

1Factura fiscală trebuie să conţină informaţii detaliate privind obiectul plăţii

ANEXA Nr. 2

la procedură

image

Produsele şi/sau serviciilor pe care doresc să le promovez cu sprijinul acestui program:……………….

Activităţile pentru care solicit finanţarea prin prezentul program nu fac obiectul altui program de finanţare de la bugetul de stat în anul bugetar în curs;

Participanţii la cursuri sunt salariaţi ai societăţii comerciale pe care o reprezint. În ultimii 3 (trei) ani:

  • nu am beneficiat de ajutor de stat;

  • am beneficiat de următoarele ajutoare de stat:

Nr.

Anul acordării

Forma

Instituţia

Programul pnn

Cuantumul

Crt.

ajutorului de

ajutorului

de

finanţatoare

care a beneficiat

ajutorului de stat

stat

stat

de finanţare

acordat lei

RON-

TOTAL lei RON

în conformitate cu prevederile Legii 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificările şi completările ulterioare.

NOTĂ IMPORTANTĂ!!!

Solicitantul nu este obligat să suporte nici o taxă din partea nici unei persoane sau instituţii care fl

ajută în completarea acestei cereri.

Reprezentanţii ANIMMC pot discuta cu solicitanţii, toate sau doar o parte din elementele acestei cereri, dar le este intetzis să completeze cererea în locul acestora.

SECŢIUNEAB

Prezentarea activităţilor pentru care se solicită finanţare în cadrul Programului

Tipul de activităţi pentru care se solicită finanţarea:

  • Participarea Participarea Participarea comercianţilor la comercianţilor la comercianţilor la

  • Achiziţi­ onarea de

    Realizarea unui site pe

    cursuri de formare/ calificare profesională

    cursuri privind noţiuni fundamentale de igienă

    cursuri de specializare / perfecţionare profesională

    calculatoare

    Internet

    • achiziţionarea de cititoare pentru cod cu bare;

      achiziţionarea de achiziţionarea de cântare electronice aparate de marcat cu/fără printer pentru electronice fiscale etichetare inclus

    • Elaborarea şi producţia de materiale tipărite pentru îmbunătăţirea accesului la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii.

    Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care

    se solicită finanţare

    Valoarea cheltuielilor eligibile1

    • lei RON-

      Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

      -lei RON-

      image

      Participarea comercianţilor la cursuri de formare / calificare profesională pentru meseriile existente în

  • cheltuieli pentru instruire:

  • taxa de participare individuală3

    Nomenclatorul calificărilor, – număr participanţi aprobat prin Ordinul comun al

    MMSSF şi MEdC nr.35/3112/2004

    TOTAL

    Denumirea şi tematica cursului4

    Date privind furnizorul de formare profesională5

    Denumirea ……………………………………………………

    Adresa……………………………………………….…………

    Telefon/fax……………………………………………………..

    image

    1Valoarea integrală a cheltuielilor eligibile fără TVA (cost individual)

    290 % din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA (cost individual)

    3Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexei nr. Ila procedură, pentru fiecare participant (cursant)

    4Se completează pentru fiecare curs

    5Se completează pentru fiecare furnizor de pregătire profesională

    Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care

    se solicită finanţare

    Valoarea cheltuielilor eligibile 1

  • lei RON-

    Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

    image

  • lei RON-

    O Participarea comercianţilor la cursuri privind noţiuni fundamentale de igienă

    O cheltuieli pentru instruire individuală:

    • taxa de participare individuală3

    • număr participanţi

      TOTAL

      Date privind furnizorul de formare profesională4

      Denumirea …….………..………………………………………….

      Adresă….........……......………………….....….....

      Telefon/fax ………………………………………..………………

      Denumirea activităţii

      • Participarea comercianţilor la cursuri de specializare / perfecţionare profesională

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      O cheltuieli pentru instruire:

    • taxa de participare individuală3

    • număr paiiicipanţi

      Valoarea cheltuielilor eligibile1

    • lei RON-

      Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

      image

    • lei RON-

      TOTAL ……………. …………..

      Denumirea şi tematica cursului4 ……..…………………….

      Date privind furnizorul de fo1mare profesională5

      Denumirea societăţii……………….…………..……….......

      Adresă……...…………………………………………………….

      Telefon/fax ………………………………………………………..

      image

      1 Valoarea integrală a cheltuielilor eligibile fără TVA (cost individual)

      290% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA(cost individual)

      3 Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexa nr. I la procedură, pentru fiecare participant (cursant)

      4Se completează pentru fiecare curs

      5Se completează pentru fiecare furnizor de pregătire profesională

      Denumirea activităţii

      • Achiziţionarea calculatoare

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      de cheltuieli pentru achiziţionare3:

      Valoarea cheltuielilor eligibilei

      lei RON-

      Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

      image

    • lei RON-

      Date privind furnizorul de calculatoare

      Denumirea societăţii…………………………………………….

      Adresă…………………………………………………………….

      Telefon/fax ……………………………………………...

      Denumirea activităţii

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      Valoarea cheltuielilor eligibilei

      lei RON-

      Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

      -lei RON-

      image

      O Realizarea wmi site nou pe O cheltuieli pentru realizare3:

      Internet

      Date privind furnizorul de servicii

      Denumirea societăţii …………………………………………….

      Adresă…………………………………………………………….

      Telefon/fax ………………………………………………

      image

      1Valoarea integrală a cheltuielilor eligibile fără TVA

      290% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

      3Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexa nr. I la procedură, pentru fiecare activitate eligibilă

      Denumirea activităţii

      O achiziţionarea de cititoare pentru cod cu bare;

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      image

      • cheltuieli pentru achiziţionare3:

        Valoarea cheltuielilor eligibile1

        lei RON-

        Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

    • lei RON-

      Date privind furnizorul

      Denumirea societăţii …………………………………………….

      Adresă…………………………………………………………….

      Telefon/fax .....….……………....…………......…….

      Denumirea activităt,ii

      • achiziţionarea de cântare electronice cu/rară printer pentru etichetare inclus

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      image

      O cheltuieli pentru achiziţionare3:

      Valoarea cheltuielilor eligibile1

      lei RON-

      Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

    • lei RON-

      Date privind furnizorul

      Denumirea societăţii ………………………....………………...

      Adresă………………………………………..…………………..

      Telefon/fax ………….………………….…….………………..

      image

      1 Valoarea integrală a cheltuielilor eligibile fără TVA

      290% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

      3Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexa nr. I la procedură, pentru fiecare activitate eligibilă

      Denumirea activităţii

      image

      O achiziţionarea de aparate de marcat electronice fiscale

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      • cheltuieli pentru achiziţionare3:

        Valoarea cheltuielilor eligibile1

        lei RON-

        Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

    • lei RON-

      Date privind furnizorul

      Denumirea societăţii. ….. … …………....………………………

      Adresă…...….......…….…………………...…..…………...

      Telefon/fax ..…....……..…...….……….……….

      Denumirea activitătii

      '

      • Elaborarea şi producţia de materiale tipărite pentru îmbunătăţirea accesului la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii.

      Tipul de cheltuială pentru care se solicită finanţare

      • cheltuieli pentru tipărirea de pliante, broşuri, cataloage, mape personalizate, afişe de mărime maxim A3, Cd-uri personalizate3

      Valoarea cheltuielilor eligibile1

    • lei RON-

      Valoarea finanţării nerambur­ sabile2

      image

    • lei RON-

Date privind furnizorul

Denumirea societăţii. .. ... … …………........…..……………

Adresă………..........……………….…........………………

Telefon/fax …………...………...………........

Reprezentantul legal /împuternicitul agentului economic*

Numele………………………..…………………………

Funcţia:………………...…………………….

Semnătura …………...…………………………………

Data semnării:…………...…………………..

Ştampila

image

1Valoarea integrală a cheltuielilor eligibile fără TVA

290% din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA

3Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexa nr.I la procedură, pentru fiecare activitate eligibilă

* Cererile şi toate celelalte documente vor fi semnate de aceeaşi persoană(reprezentant legal sau împuternicit)

ANEXA Nr. 3

la procedură

image

ANEXA Nr. 4

la procedură

image

Secţiunea A

Întreprinderi partenere

Pentru fiecare întreprindere pentru care a fost completată "fişa de parteneriat" [câte o fişă pentru fiecare întreprindere parteneră a întreprinderii solicitante şi pentru orice întreprindere parteneră a oricărei întreprinderi legate, ale cărei date nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale acelei întreprinderi legate], datele din această fişă de parteneriat trebuie să fie introduse în tabelul de mai jos.

  1. 1. Date de identificare şi date financiare preliminare

    Tabelul A.1

    Întreprinderea parteneră Date de identificare

    Numărul

    Cifra de

    Active totale

    Numele sau denumirea întreprinderii

    Adresa sediului social

    Cod unic de înregistra re

    Numele şi prenumele preşedintelui consiliului de administraţie, director general sau

    echivalent

    mediu anual de salariaţi

    afaceri anuală netă

    (mii lei/mii €)

    (mii lei/mii€)

    1.

    2.

    3.

    4.

    5.

    6.

    7.

    8.

    Total

    NOTĂ:

    Aceste date sunt rezultatul unui calcul proporţional efectuat pe baza "fişei de parteneriat", pentru fiecare întreprindere cu care întreprinderea solicitantă este direct sau indirect parteneră.

    Datele introduse în secţiunea "Total" vor fi introduse la pct. 2 din tabelulă Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate” (referitor la întreprinderile partenere).

    Aceste date rezultă din situaţiile financiare anuale consolidate şi din alte date ale întreprinderii partenere, dacă există, la care se adaugă în proporţie de 100% datele întreprinderilor care sunt legate cu această întreprindere parteneră, în cazul în care acestea nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate ale întreprinderii partenere. Dacă este necesar, adăugaţi „fişe privind legătura dintre întreprinderi” pentru întreprinderile care nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

    FIŞA DE PARTENERIAT

    1. 1. Date de identificare a întreprinderii

      image

      image

      image

      Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

      Numele, prenumele şi funcţia

      image

      preşedmtelu1 cons1hulu1 de admm1straţ1e, d1rectorulm generalsau echivalent

    2. 2. Date referitoare la întreprinderea legată

      Perioada de referintă

      Numărul mediu anual de salariaţi1

      Cifra de afaceri anuală netă (mii lei/mii €)

      Active totale (mii Iei/mii€)

      Total

      NOTA: Aceste date rezultă din conturile sau alte date ale întreprinderii partenere, consolidate, dacă există. La acestea se adaugă într-un procent de 100% datele întreprinderilor care sunt legate de această întreprindere parteneră, dacă datele din conturile consolidate ale întreprinderilor legate au fost deja incluse prin consolidare în conturile întreprinderii partenere . Dacă este necesar, se va adăuga ăfişa întreprinderii legate” pentru întreprinderile care nu au fost încă incluse prin consolidare.

    3. 3. Calculul proporţional

      1. a) Indicaţi exact proporţia deţinută2 de întreprinderea solicitantă (sau de întreprinderea legată prin intermediul căreia se stabileşte legătura de parteneriat), în întreprinderea parteneră la care se referă această fişă:

        image

        image

        image

        Indicaţi, de asemenea, proporţia deţinută de întreprinderea parteneră, la care se referă această fişă, din capitalul social al întreprinderii solicitante (sau în întreprinderea legată)

        image

        image

      2. b) Introduceţi în tabelul de mai jos rezultatul calculului proporţional obţinut prin aplicarea celui mai mare dintre procentele la care sc face referire la lit. a) la datele introduse în tabelul de la pct. 1.

    Tabelul de parteneriat -A.2

    Procent

    Numărul mediu anual de salariati

    Cifra de afaceri anuală netă (mii lei/mii€)

    Active totale5(mii lei/mii

    €)

    Valoare rezultată în urma aplicării celui mai mare procent la datele introduse în tabelul de Ia pct. 1.

    Aceste date se vor introduce în Tabelul A.1.

    image

    1În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate.

    2Procent din capitalul social sau din drepturile de vot deţinute, oricare dintre aceste procente este mai mare. La acesta trebuie cumulată proporţia deţinută de fiecare întreprindere legată în aceeaşi întreprindere parteneră

    5Active totale reprezintă active imobilizate+ active circulante+ cheltuieli in avans

    Secţiunea B

    ÎNTREPRINDERI LEGATE

    1. 1. Determinarea situaţiei aplicabile întreprinderii care solicită încadrarea în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii:

      O Cazul 1: Întreprinderea solicitantă ţine situaţii financiare anuale consolidate sau este inclusă în situaţiile financiare anuale consolidate ale unei alte întreprinderi (tabelul B1).

      O Cazul 2: Întreprinderea solicitantă sau una ori mai multe întreprinderi legate nu întocmeşte/întocmesc ori nu este/nu sunt inclusă/incluse în situaţiile financiare anuale consolidate (tabelul B2).

      NOTĂ:

      Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă derivă din situaţiile financiare anuale şi din alte date ale acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere a acelei întreprinderi legate, situată imediat în aval sau în amonte, dacă nu a fost deja inclusă prin consolidare6.

    2. 2. Metode de calcul pentru fiecare caz

    Cazul 1: Situaţiile financiare anuale consolidate reprezintă baza de calcul. Se va completa tabelul BI demaijos.

    Tabelul B1

    Numărul mediu anual de salariaţi7

    Cifra de afaceri anuală netă

    (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    I Total

    Datele introduse în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 1 din tabelul

    ,, Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate”.

    Identificarea întreprinderilor incluse prin consolidare

    Întreprinderea legată (denumire/date de identificare)

    Adresa sediului social

    Cod unic de înregistrare

    Numele şi prenumele preşedintelui consiliului de administraţie, director

    general sau echivalent

    A.

    B.

    C.

    D.

    E.

    NOTĂ:

    Întreprinderile partenere ale unei întreprinderi legate, care nu au fost încă incluse în situaţiile financiare anuale consolidate, sunt considerate partenere directe ale întreprinderii solicitante. Datele aferente acestora şi o "fişă de parteneriat" trebuie adăugate la secţiunea A.

    6 Definiţia întreprinderii legate din OG nr.27/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii

    7În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul de personal, calculul se face prin cumularea datelor de la întreprinderile legate. •

    Cazul 2: Pentru fiecare întreprindere legată (inclusiv prin intermediul altor întreprinderi legate), se va completa o „fişă privind legătura dintre întreprinderi” şi se vor adăuga datele din situaţiile financiare anuale ale tuturor întreprinderilor legate, prin completarea tabelului B2 de mai jos.

    Tabelul B2

    Întreprinderea numărul:

    Numărul mediu anual de salariaţi

    Cifra de afaceri anuală netă

    (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    I.·1

    2.')

    3.''

    4_'!

    5·. J

    Total

    NOTĂ

    Datele rezultate în secţiunea "Total" din tabelul de mai sus se vor introduce la pct. 3 din tabelul

    ,,Calculul pentru tipurile de întreprinderi partenere sau legate" (privind întreprinderile legate)

    *) Ataşaţi câte o "fişă privind legătura dintre întreprinderi" pentru fiecare întreprindere.

    FIŞA

    privind legătura dintre întreprinderi nr din tabelul B2, secţiunea B

    (numai pentru întreprinderile legate care nu sunt incluse în situaţiile financiare anuale consolidate)

    1. 1. Date de identificare a întreprinderii

      image

      image

      image

      Denumirea întreprinderii Adresa sediului social Codul unic de înregistrare

      Numele, prenumele şi funcţia

      image

      preşedmtelm cons1lmlm de admm1straţ1e, d1rectorulu1 general sauechivalent

    2. 2. Date referitoare la întreprindere

    Perioada de referinţă

    Numărul mediu anual de salariaţi8

    Cifra de afaceri anuală netă

    (mii lei/mii€)

    Active totale (mii lei/mii€)

    Total

    Datele trebuie introduse în tabelul B2 din sectiunea B. NOTĂ:

    Datele întreprinderilor legate cu întreprinderea solicitantă sunt extrase din situaţiile financiare anuale şi din alte date aferente acestora, consolidate dacă este cazul. La acestea se adaugă în mod proporţional datele oricărei eventuale întreprinderi partenere ale întreprinderii legate, situată imediat în aval sau în amonte de aceasta, dacă nu au fost deja incluse în situaţiile financiare anuale consolidate.

    Acest tip de întreprinderi partenere sunt considerate ca fiind întreprinderi direct partenere cu întreprinderea solicitantă. Datele aferente acestora şi "fişa de parteneriat" trebuie introduse în secţiunea A.

    8 În cazul în care în situaţiile financiare anuale consolidate nu există date privind numărul mediu anual de salariaţi, calculul se face prin cumularea datelor de Ia întreprinderile legate.

    ANEXA Nr. 5

    la procedură

    image

    Tipul de cheltuială pentru care se

    Denumirea activitătii acordă finantarea

    Participarea comercianţilor la cheltuieli pentru instruire:

    cursuri de formare/calificare – taxa de participare individuali, profesională pentru meseriile – număr participanţi

    existente în Nomenclatorul calificărilor, aprobat prin TOTAL Ordinul comun al MMSSF şi

    Valoarea finantării aprobate de prin'cipiu

    image

    -lei RON

    MEdC nr.35/3112/2004

    Denumirea cursului ……………………………………………

    Date privind furnizorul de formare profesională

    Denumirea ……………………………………………………..

    Adresă…………………………………………………………..

    Telefon/fax ……………………………………………………..

    Denumirea activităţii

    image

    D Participarea comercianţilor la cursuri privind noţiuni fundamentale de igienă

    Tipul de cheltuială pentru care se acordă finantarea

    '

    D cheltuieli pentru instruire:

    taxa de participare individuală,2 număr participanţi

    TOTAL

    Valoarea finanţării aprobate de principiu

    -lei RON

    Date privind furnizorul de formare profesională

    Denumirea ……………………………………………………..

    Adresă…………………………………………………………..

    Telefon/fax ……………………………………………………..

    image

    2Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă confonn Anexei nr. I la procedură, pentru fiecare participant (cursant)

    Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care

    se acordă finanţarea

    Valoarea finanţării aprobate de principiu

    -lei RON-

    image

    Participarea comercianţilor cheltuieli pentru instruire:

    la cursuri de specializare / – taxa de participare individuală,2

    perfecţionare profesională

    număr participanţi

    TOTAL

    Denumirea cursului ……………………………………………..

    Date privind furnizorul de formare profesională

    Denumirea …........……………………………………………

    Adresă…………………………………………………………..

    Telefon/fax ……...……………………………………………..

    Denumirea activităţii

    image

    • Achiziţionarea calculatoare

      Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţarea

      de cheltuieli pentru achiziţionare3 Date privind furnizorul

      Valoarea finanţării aprobate de principiu

      -lei RON-

      Denumirea societăţii ………………………………………

      Adresă………...…………………………………………

      Telefon/fax …………………….……...……………..

      Denumirea activităţii

      Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţarea

      Valoarea finanţării aprobate de principiu

      -lei RON

      image

    • Realizarea unm site pe cheltuieli pentru realizare3 Internet (nou)

    Date privind furnizorul de servicii

    Denumirea societăţii ………………………………...

    Adresă………....………………………………………..

    Telefon/fax ………………………………………………

    image

    2Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexei nr. I la procedură, pentru fiecare participant (cursant)

    3Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexei nr. I la procedură

    Denumirea activitătii

    '

    image

    D achiziţionarea de cititoare pentru cod cu bare;

    Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţarea

    O cheltuieli pentru achiziţionare3Date privind furnizorul

    Valoarea finantării aprobate de prin'cipiu

    -lei RON

    Denumirea societăţii ....………..….…………..………

    Adresă…...……........…...….........…....…...

    Telefon/fax ............……...…...…….…........

    Denumirea activitătii

    '

    image

    O achiziţionarea de cântare electronice cu/rară printer pentru etichetare inclus

    Tipul de cheltuială pentru care se acordă finanţarea

    O cheltuieli pentru achiziţionare3Date privind furnizorul

    Valoarea finanţării aprobate de principiu

    -lei RON

    Denumirea societăţii …..…….…...……..…………..

    Adresă……………....…….….…..….........….....

    Telefon/fax ….......….........………......……..

    Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care

    se acordă finanţarea

    image

    achiziţionarea de aparate de O cheltuieli pentru achiziţionare3 marcat electronice fiscale

    Valoarea finanţării aprobate de principiu

    -lei RON

    Date privind furnizorul

    Denumirea societăţii.……..……..........…......

    Adresă...……….....……….…...………….…...

    Telefon/fax ………....…………....…………….………

    image

    3 Suma totală a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexei nr.1la procedură

    Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care

    se acordă finanţarea

    Valoarea finanţării aprobate de principiu

    image

    -lei RON-

    O Elaborarea şi producţia de materiale tipărite pentru îmbunătăţirea accesului la informaţii de piaţă ş1 facilitarea valorificării acestor informaţii.

    O cheltuieli pentru tipărirea de pliante, broşuri, cataloage, mape personalizate,

    afişe maxim A3, Cd-uri persona11.zate3

    Date privind furnizorul

    Denumirea societăţii …………………………………….

    Adresă………………………………………………….

    Telefon/fax ………………………………………………

    Valoarea totală a finanţării aprobate de principiu…………………………………………………….

    Coordonator UIP ……………………………..

    Semnătura……………………

    image

    3Suma totală a alocaţiei financiare neran1bursabile nu va depăşi valoarea maximă conform Anexei nr. 1 la procedură

    ANEXA Nr. 6

    la procedură

    image

    image

    ANEXA Nr. 7

    la procedură

    image

    9.

    111––––-+––––––

    1–––––––

    TOTAL

    Reprezentantul legal/împuternicitul agentului economic*

    Numele.............imageimage Ştampila

    Semnătura ………………….

    Funcţia: ………… _…………………………..

    Data semnării: ……...……………………..

    Viza UIP

    Coordonator

    Verificator

    Nurne şi prenume

    Semnătura

    Data

    image

    159

    • Cererile şi toate celelalte documente vor fi semnate de aceeaşi persoană (reprezentant legal sau împuternicit)

    ANEXA Nr. 8

    la procedură

    image

    Date privind furnizorul de pregătire profesionalăl2

    Denumire …….….……………………………………………….

    Adresă……………………………………………………………..

    Telefon/fax ……...……………………………………………….

    Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care se

    renunt,ă la finant, are

    Valoarea finanţării pentru care se solicită renunţarea

    image

    -lei RON-

    O Participarea comercianţilor la cursuri privind noţiuni fundamentale de igienă

    O cheltuieli pentru instruire:

    • taxa de participare individuală

    • număr participanţi pentru care se solicită renunţarea

      TOTAL

      Date privind furnizorul de pregătire profesionali

      Denumire ………………………………………………………..

      Adresă……………..…………………………………………….

      Telefon/fax ……………………………………………………….

      Denumirea activităţii

      O Participarea comercianţilor la cursuri de specializare / perfecţionare profesională

      Tipul de cheltuială pentru care se renunt,ă la finant,are

      image

      O cheltuieli pentru instruire:

    • taxa de participare individuală

    • număr participanţi pentru care se solicită renunţarea

    TOTAL

    Denumirea şi tematica cursului'

    Valoarea finanţării pentru care se solicită renunţarea

    -lei RON-

    image

    1Se completează pentru fiecare cursant şi/sau curs modificat

    2 Se completează pentru fiecare furnizor de pregătire profesională

    Date privind furnizorul de pregătire profesională2

    Denumire …………………………………………………………

    Adresă……………………………………………………………

    Telefon/fax ………………………………………………………

    Denumirea activitătii

    '

    image

    • Achiziţionarea calculatoare

      Tipul de cheltuială pentru care se renunţă la finanţare

      de cheltuieli pentru achiziţionare Date privind furnizorul

      Valoarea finanţării pentru care se solicită renunţarea

      -lei RON-

      Denumirea societăţii ………………………………………

      Adresă……………………………………………………

      Telefon/fax ………………………………………………

      Denumirea activităţii

      Tipul de cheltuială pentru care se renuntă la finantare

      ' '

      Valoarea finanţării pentru care se solicită renunţarea

      image

      -lei RON-

    • Realizarea unm site pe cheltuieli pentru realizare Internet

      Date privind furnizorul

      Denumirea societăţii ………………………………………

      Adresă………………………………………………….. .

      Telefon/fax ………………………………………………

      Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care se

      renunţă la finanţare

      Valoarea finanţării pentru care se solicită renunţarea

      -lei RON-

      image

    • achiziţionarea de cititoare pentru cod cu bare;

    • cheltuieli pentru achiziţionare

    Date privind furnizorul

    Denumirea societăţii ………………………………………

    Adresă………………………………………………...

    Telefon/fax ………………………………………………

    image

    2Se completează pentru fiecare furnizor de pregătire profesională

    Denumirea activitătii

    '

    image

    achiziţionarea de cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare inclus

    Tipul de cheltuială pentru care se renuntă la finantare

    ' '

    • cheltuieli pentru achiziţionare: Date privind furnizorul

    Valoarea finanţării pentru care se solicită renuntarea

    -lei R' ON-

    Denumirea societăţii ………………………………………

    Adresă……………………………………………………

    Telefon/fax ………………………………………………

    Denumirea activităţii Tipul de cheltuială pentru care se

    renuntă la finantare

    ' '

    image

    achiziţionarea de aparate de cheltuieli pentru achiziţionare: marcat electronice fiscale

    Valoarea finanţării pentru care se solicită renuntarea

    -lei R' ON-

    Date privind furnizorul

    Denumirea societăţii ………………………………………

    Adresă……………………………………………………

    Telefon/fax ………………………………………………

    Denumirea activitătii

    '

    image

    • Elaborarea şi producţia de materiale tipărite pentru îmbunătăţirea accesului la informaţii de piaţă ş1 facilitarea valorificării acestor informaţii.

    Tipul de cheltuială pentru care se renuntă la finantare

    ' '

    • cheltuieli pentru tipărirea de pliante, broşuri, cataloage, mape personalizate, afişe maxim A3, Cd-uri personalizate

      Date privind furnizorul

      Valoarea finanţării pentru care se solicită renunţarea

      -lei RON-

      Denumirea societăţii …………………………………………..

      Adresă…………………………………………………………

      Telefon/fax ……………………………………………………

      Valoarea totală pentru care se solicită renunţarea la finanţare ……………………………………

      SECŢIUNEAC

      Declaraţie pe propria răspundere

      Subsemnatul (a)…………...……………………………, identificat (ă) cu B.I./C.I. I paşaport

      seria………nr……………...……….eliberat la data de…………...………..…, cu domiciliul în localitatea ………………………….str………………….…………………….nr…….bl....se……ap cod

      poştal..………………………………sectorul I judeţul. ……………………………………., în calitate de

      reprezentant legal al agentului economic…………....………………………....….., declar pe propria răspundere că renunţ total sau parţial la finanţarea pentru care am primit acordul de principiu al ANIMMC.

      Reprezentantul legal/împuternicitul agentului economic*

      Nu1nele…………………………..…...…..…………. Ştampila

      Se1nnătura ……..........…......…....………..….....

      Funcţia:……………...………..…………. Data semnării: …...…….……………..

      image

      • Cererile şi toate celelalte documente depuse vor fi semnate de aceeaşi persoană (reprezentant legal sau împuternicit)

    ANEXA Nr. 9

    la procedură

    image

    ANEXA Nr. 10

    la procedură

    image

    7. Împuternicirea reprezentantului societăţii solicitante, documentele din cadrul programului, dacă este cazul;

    care semnează

    SECŢIUNEA B – Documente care însoţesc Cererea – tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile

    I .Formularul de decont prevăzut în Anexa nr. 7, însoţit de documentele justificative în original şi în copie certificată ,prevăzute în Anexa nr.l

  2. 2. Angajamentul persoanei juridice/persoanei fizice autorizate/ asociaţiei familiale solicitante de a raporta efectele participării în program pe o perioadă de trei ani către Unitatea de Implementare a Programului din cadrul ANIMMC, conform Anexei nr. 9 la prezenta Procedură.

  3. 3. Documente care dovedesc autorizarea furnizorilor de formare profesională.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x