PROCEDURĂ din 12 octombrie 2011

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 29/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 775 din 2 noiembrie 2011
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 10REFERIRE LALEGE (R) 188 08/12/1999
ANEXA 1REFERIRE LAHG 1037 12/10/2011
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEHG 1037 12/10/2011
ActulCONTINUT DEREGULAMENT 12/10/2011

pentru evaluarea performanţelor individuale profesionale ale membrilor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor



 + 
Articolul 1(1) Pentru verificarea îndeplinirii criteriilor de competenţă profesională şi de performanţă, membrii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, denumit în continuare Consiliul, sunt supuşi anual unei evaluări privind eficienţa, calitatea activităţii, integritatea şi obligaţia de formare profesională continuă şi, după caz, unei evaluări privind modul de îndeplinire a atribuţiilor manageriale.(2) Criteriile de evaluare aplicabile sunt cele prevăzute în fişa postului, în condiţiile prezentei proceduri.
 + 
Articolul 2(1) Evaluarea membrilor Consiliului se face în luna ianuarie a fiecărui an şi are în vedere perioada cuprinsă între datele de 1 ianuarie şi 31 decembrie ale anului anterior.(2) În mod excepţional, evaluarea membrilor Consiliului se poate realiza şi în cursul anului, în situaţia în care raporturile de serviciu ale celui evaluat încetează, se suspendă sau se modifică, în condiţiile legii; în acest caz, persoana în cauză va fi evaluată pentru toată perioada, până la încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu.
 + 
Articolul 3(1) În condiţiile în care în cursul unui an preşedintele Consiliului sau membrii Colegiului Consiliului renunţă ori este/sunt revocat/revocaţi din funcţia deţinută, se efectuează, în mod excepţional, o evaluare a acestora, ţinându-se cont de specificul activităţii desfăşurate până la acel moment.(2) Evaluarea prevăzută la alin. (1) se efectuează în termen de 15 zile de la data revocării din funcţia deţinută sau de la data la care a fost depusă cererea de transfer ori de demisie.
 + 
Articolul 4Evaluarea membrilor Consiliului se efectuează după cum urmează:a) se alcătuiesc 3 grupuri, formate dintr-un număr egal de membri ai Consiliului. În fiecare dintre cele 3 grupuri se regăseşte câte un membru al Colegiului Consiliului, care deţine şi calitatea de coordonator al grupului respectiv;b) fiecare dintre grupurile constituite efectuează evaluarea unui grup, astfel încât niciunul dintre grupuri să nu se evalueze reciproc;c) fiecare dintre membrii unui grup efectuează evaluarea individuală a membrilor celuilalt grup, potrivit criteriilor de evaluare prevăzute în Fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţă profesională care sunt avute în vedere pentru evaluarea anuală a activităţii membrilor Consiliului, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta procedură, denumită în continuare fişă;d) evaluarea fiecărui membru este rezultatul mediei aritmetice a evaluărilor individuale realizate de membrii grupului evaluator;e) în cazul preşedintelui Consiliului şi al membrilor Colegiului Consiliului se ţine cont în evaluarea efectuată şi de criteriile specifice prevăzute în fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţă profesională, prevăzută la lit. c).
 + 
Articolul 5Evaluatorii au în vedere în cursul procedurii de evaluare verificarea criteriilor prevăzute în fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţă profesională şi pot utiliza orice lucrare îndeplinită în perioada avută în vedere, precum şi dosarul profesional al persoanei evaluate.
 + 
Articolul 6Procedura de evaluare cuprinde completarea raportului de evaluare de către evaluatori şi contrasemnarea raportului de evaluare final de către persoana evaluată.
 + 
Articolul 7În vederea completării raportului de evaluare, evaluatorii:a) notează criteriile de performanţă profesională în funcţie de importanţa acestora;b) stabilesc calificativul final de evaluare a performanţelor profesionale individuale;c) consemnează rezultatul final al evaluării în fişa de evaluare şi rezultatele persoanei evaluate, dificultăţile obiective întâmpinate de aceasta în perioada evaluată şi orice alte observaţii pe care le consideră relevante.
 + 
Articolul 8(1) Pentru membrii Consiliului, criteriile prevăzute în fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţă profesională au următoarea pondere:a) pentru criteriile prevăzute la pct. 1 din fişă, ponderea acestora este de 25% din nota finală; în măsura în care, din motive independente de voinţa persoanei evaluate, programele de instruire sau de perfecţionare nu au putut fi urmate în perioada evaluată, se vor lua în considerare doar criteriile prevăzute la pct. 2 din fişă;b) pentru criteriile prevăzute la pct. 2 din fişă, ponderea acestora este de 75% din nota finală, după cum urmează: obiectivele prevăzute la lit. A din fişă au o pondere de 60% din ponderea acordată criteriilor de la pct. 2, iar criteriile prevăzute la lit. B din fişă au o pondere de 40% din ponderea acordată criteriilor de la pct. 2, astfel: criteriile prevăzute la lit. a) 20%, criteriile prevăzute la lit. b) 15% şi criteriile prevăzute la lit. c) 5%.(2) Pentru preşedintele Consiliului sau pentru membrii Colegiului Consiliului, criteriile prevăzute în fişă au următoarea pondere:a) pentru criteriile prevăzute la pct. 1 din fişă, ponderea acestora este de 25% din nota finală; în măsura în care, din motive independente de voinţa persoanei evaluate, programele de instruire sau de perfecţionare nu au putut fi urmate în perioada evaluată, ponderea prevăzută pentru acest punct se va lua în considerare la ponderea acordată pentru criteriile prevăzute la pct. 3 din fişă;b) pentru criteriile prevăzute la pct. 2 din fişă, ponderea acestora este de 60% din nota finală, după cum urmează: obiectivele prevăzute la lit. A au o pondere de 60% din ponderea acordată criteriilor de la pct. 2, iar criteriile prevăzute la lit. B au o pondere de 40% din ponderea acordată criteriilor de la pct. 2, astfel: criteriile prevăzute la lit. a) 20%, criteriile prevăzute la lit. b) 15% şi criteriile prevăzute la lit. c) 5%;c) pentru criteriile prevăzute la pct. 3 din fişă, ponderea acestora este de 15% din nota finală.
 + 
Articolul 9Raportul de evaluare a activităţii profesionale se întocmeşte separat, pentru fiecare dintre persoanele evaluate şi de către fiecare dintre membrii grupului de evaluare.
 + 
Articolul 10Prin raportul de evaluare a activităţii profesionale a persoanei evaluate, întocmit de evaluatori, se poate acorda unul dintre calificativele prevăzute în Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 + 
Articolul 11(1) Notarea criteriilor de performanţă se face parcurgându-se următoarele etape:a) fiecare criteriu de performanţă se notează de la 1 la 5, nota exprimând aprecierea îndeplinirii criteriului de performanţă în realizarea activităţii;b) pentru fiecare criteriu de performanţă se stabileşte ponderea individuală, astfel încât suma totală a ponderilor să fie 100%;c) nota acordată pentru îndeplinirea criteriilor de performanţă se obţine prin însumarea notelor acordate pentru îndeplinirea fiecărui criteriu, ţinându-se cont de ponderea acordată fiecărui criteriu.(2) Semnificaţiile notelor prevăzute la alin. (1) sunt următoarele: nota 1 – nivel minim şi nota 5 – nivel maxim.
 + 
Articolul 12Raportul final de evaluare se înaintează pentru semnare şi luare la cunoştinţă persoanei evaluate. Acest raport se semnează şi de membrul Colegiului Consiliului coordonator al grupului.
 + 
Articolul 13Persoana evaluată care este nemulţumită de calificativul obţinut poate face contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicarea rezultatului final al evaluării la instanţa competentă.
 + 
Articolul 14(1) Consilierul de soluţionare a contestaţiilor care la evaluare a primit calificativul "Nesatisfăcător" este eliberat din funcţie prin decizie a primului-ministru, raportul de serviciu al acestuia încetând în condiţiile legii.(2) Consilierul de soluţionare a contestaţiilor în domeniul achiziţiilor publice care la evaluare a primit calificativul "Satisfăcător" este obligat să urmeze cursurile de formare specializată indicate de preşedintele Consiliului.
 + 
Articolul 15(1) Evoluţia persoanei evaluate se consemnează în fişa din dosarul profesional care se întocmeşte şi se păstrează la Serviciul economic-administrativ şi achiziţii publice.(2) Datele conţinute în dosarul profesional sunt confidenţiale, în condiţiile prevăzute de lege.(3) Fiecare persoană are acces la propriul dosar profesional şi poate obţine copii de pe actele existente la dosar.
 + 
Anexa la procedurăFIŞApentru stabilirea criteriilor de performanţăprofesională care sunt avute în vedere pentruevaluarea anuală a activităţii membrilorConsiliului Naţional de Soluţionare a ContestaţiilorNumele: …………………………………………….Prenumele: ………………………………………….Funcţia ocupată: …………………………………….Perioada evaluată: …………………………………..1. Programele de instruire sau de perfecţionare urmate în perioada evaluată:(Pondere 25% din total)A. Programe de formare continuă organizate la nivelul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, denumit în continuare Consiliul:Tematica: …………………………………………..Rezultatul obţinut: ………………………………….B. Programe de perfecţionare sau de instruire organizate prin intermediul formelor centralizate de pregătire:Instituţia formatoare: ……………………………….Perioada desfăşurării: ……………………………….Tematica: …………………………………………..Rezultatul obţinut: ………………………………….C. Alte forme de perfecţionare sau de instruire urmate în perioada evaluată (instituţii de învăţământ ori de formare din ţară sau din străinătate):Tematica: …………………………………………..Diploma obţinută: ……………………………………Nota acordată pentru îndeplinirea criteriilor de la pct. 1:2. Activitatea profesională a membrilor Consiliului(Pondere 75% din total, respectiv pondere 60% din total în cazul preşedintelui/colegiului de conducere)A. Obiective(Pondere 60% din total)

  Nr. crt. Indicatori Pondere obiectiv (%) Număr Nota acordată
    Exemple:      
  1. Nr. decizii casate/desfiinţate 50%    
  2. Nr. decizii modificate în tot 30%    
  3. Nr. decizii modificate în parte 15%    
  4. Alte activităţi* 5%    

–––Notă *) Evaluarea va avea în vedere lista privind implicarea unor membri ai Consiliului în alte activităţi, potrivit art. 9 alin. (1) lit. g) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, aprobat prinHotărârea Guvernului nr. 1.037/2011. Lista va fi pusă la dispoziţia Colegiului Consiliului, de către preşedintele Consiliului.Nota acordată pentru îndeplinirea obiectivelor: ………………………Comentarii: ………………………………………………………B. Criteriile referitoare la performanţa profesională(Pondere 40% din total)a) Competenţa profesională(Pondere 20% din total)

  Nr. crt. Criteriu Nota acordată
  1. Cunoaşterea legislaţiei specifice domeniului de activitate  
  2. Capacitatea de interpretare şi aplicare a legii  
  3. Capacitatea de rezolvare a lucrărilor cu un grad de complexitate ridicat  
  4. Capacitatea de organizare a timpului propriu de lucru pentru rezolvarea lucrărilor la termenele planificate  
  5. Capacitate de sinteză şi analiză în redactarea lucrărilor specifice domeniului de activitate  
  6. Capacitate de rezolvare a problemelor  
  7. Flexibilitate în îndeplinirea sarcinilor suplimentare: adaptarea programului de lucru în funcţie de necesităţi  

Nota acordată pentru îndeplinirea criteriilor de competenţă profesională: ………………………..Comentarii: ………………………………………………………b) Calităţi ale persoanei evaluate(Pondere 15% din total)

  Nr. crt. Criteriu Nota acordată
  1. Capacitatea de a lucra în echipă  
  2. Capacitatea de a lucra independent  
  3. Iniţiativa în muncă  
  4. Asumarea responsabilităţilor  
  5. Conduita în timpul orelor de serviciu (în relaţiile cu colegii şi în relaţiile cu justiţiabilii)  
  6. Respectarea normelor de deontologie  
  7. Capacitatea de adaptare la noi reguli sau la noi sarcini în timpul serviciului  
  8. Rezistenţa la stres  

Nota acordată pentru îndeplinirea criteriului: …………………….Comentarii: ……………………………………………………c) Alte cunoştinţe de specialitate(Pondere 5% din total)

  Nr. crt. Criteriu Nota acordată
  1. Abilităţi în utilizarea calculatorului şi a echipamentelor informatice  
  2. Abilităţi de comunicare în limbi de circulaţie internaţională, în măsura în care acestea sunt cerute în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu  

Nota acordată pentru îndeplinirea criteriului: ……………………….Comentarii: ………………………………………………………Nota acordată pentru îndeplinirea criteriilor de la pct. 2: ……………Comentarii: ………………………………………………………3. Criterii avute în vedere pentru evaluarea performanţelor preşedintelui/colegiului de conducere al Consiliului(Pondere 15% din total)

  Nr. crt. Criteriu Nota acordată
  1. Capacitatea de organizare a activităţilor specifice prin repartizarea echilibrată a sarcinilor, în funcţie de obiectivele individuale ale fiecărui angajat  
  2. Capacitatea de decizie în organizarea activităţilor specifice  
  3. Capacitatea de monitorizare a activităţii desfăşurate  
  4. Capacitatea de coordonare şi gestionare a resurselor umane existente, în sensul motivării acestora, a dezvoltării abilităţilor profesionale şi personale, a identificării nevoii de perfecţionare individuală  
  5. Gradul de comunicare cu persoanele aflate în subordonare  
  6. Atitudinea în relaţiile cu:  
    – subordonaţii;  
    – petiţionarii;  
    – alte instituţii  
  7. Obiectivitatea în aprecierea referitoare la munca subalternilor şi în evaluarea anuală a acestora  
  8. Gradul de complexitate al activităţii desfăşurate  
  9. Capacitatea de gestionare a resurselor materiale şi financiare disponibile, în scopul bunei desfăşurări a activităţii  
  10. Capacitatea de delegare obiectivă a atribuţiilor în funcţie de obiectivele individuale  
  11. Capacitatea de a gestiona situaţiile de criză  
  12. Abilităţi de mediere şi negociere  
  13. Capacitatea de planificare şi de a acţiona strategic  
  14. Capacitatea de îndrumare  
  15. Capacitate şi spirit de iniţiativă  

Nota acordată pentru îndeplinirea criteriilor de la pct. 3: ……………Comentarii: ………………………………………………………Rezultate deosebite: ………………………………………………Dificultăţi obiective întâmpinate în perioada evaluată: ……………….Alte observaţii: ………………………………………………….Comentariile persoanei evaluate: ……………………………………Nota finală a evaluării: …………………………………………..Nota finală a evaluării după contestaţie: ……………………………Calificativul final al evaluării: …………………………………..Calificativul final al evaluării după contestaţie: ……………………Semnătura evaluatorului: …………………………………………..Data: ……………………………………………………………Semnătura persoanei evaluate: ………………………………………Data: ……………………………………………………………–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x