PROCEDURĂ din 10 septembrie 2014 (*actualizată*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 06/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICAT DEORDIN 8 30/01/2019
ActulMODIFICAT DEORDIN 39 13/03/2019
ActulMODIFICAT DEORDIN 213 27/11/2019
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUORDIN 83 10/09/2014
ActulACTUALIZEAZA PEPROCEDURA 10/09/2014
ART. 16ARE LEGATURA CUORDIN 105 07/12/2016 ART. 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulMODIFICAT DEORDIN 8 30/01/2019
ActulMODIFICAT DEORDIN 39 13/03/2019
ActulMODIFICAT DEORDIN 213 27/11/2019

de organizare şi desfăşurare a examenului de autorizare a persoanelor care desfăşoară activităţi în domeniul gazelor naturale*)(actualizată până la data de 16 decembrie 2016*)



–––-Notă

──────────

*) Aprobată de Ordinul nr. 83/2014, publicat în Monitorul Oficial nr. 692 din 22 septembrie 2014.

──────────
 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Prezenta procedură are ca scop stabilirea condiţiilor de organizare şi desfăşurare a examenului de autorizare a personalului care desfăşoară activităţi de proiectare, execuţie şi exploatare în domeniul gazelor naturale.
 + 
Articolul 2Examenul constă în susţinerea unei probe scrise din care să rezulte competenţele solicitanţilor în activitatea pentru care solicită autorizarea.
 + 
Articolul 3Autorizaţiile care se acordă persoanelor fizice ca urmare a promovării examenului sunt structurate pe tipuri, potrivit domeniilor de competenţă precizate în Regulamentul pentru autorizarea persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în sectorul gazelor naturale, denumit în continuare Regulament.
 + 
Articolul 4Examinarea solicitanţilor se face de către comisii numite prin decizie a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE.
 + 
Articolul 5(1) În funcţie de numărul solicitanţilor şi de locul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, ANRE decide numărul şi localizarea pe teritoriul ţării a centrelor în care se susţine examenul de autorizare.(2) Centrele în care se susţine examenul sunt afişate cu cel puţin 15 zile înainte de data examenului pe pagina de internet la adresa www.anre.ro
 + 
Articolul 6Comisiile de examinare sunt numite de preşedintele ANRE pentru fiecare centru de susţinere a examenului, în conformitate cu prevederile Regulamentului.
 + 
Articolul 7(1) Persoanele desemnate pentru verificarea dosarelor solicitanţilor înscrişi la examen au următoarele atribuţii:– preluarea şi verificarea dosarelor solicitanţilor;– întocmirea listelor cu solicitanţii admişi la examen şi cu cei respinşi;– publicarea acestor liste pe pagina de internet a ANRE/AP.(2) Comisiile de examinare au următoarele atribuţii:– elaborarea subiectelor de examen;– pregătirea şi afişarea listelor cu persoanele care participă la examene, pe centre de examen;– verificarea spaţiilor de desfăşurare a examenului;– instruirea supraveghetorilor din sălile de desfăşurare a examenului;– preluarea lucrărilor de examen;– verificarea lucrărilor de examen;– întocmirea listelor cu candidaţii admişi şi respinşi în urma examenului.
 + 
Articolul 8Tematica pe baza căreia se susţine examenul este publicată pe pagina de internet a ANRE/AP; tematica se actualizează, dacă este cazul, la fiecare sesiune de examinare.
 + 
Articolul 9Datele de susţinere, instrucţiunile aferente şi locaţiile specifice pentru examenul de autorizare se publică pe pagina de internet a ANRE/AP.
 + 
Capitolul IIElaborarea subiectelor + 
Articolul 10(1) Subiectele de examen se elaborează de către membrii comisiilor de examinare, înainte de susţinerea examenului, şi se aprobă de către directorul general al Direcţiei generale de specialitate.(2) Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns, cel puţin una dintre variante fiind cea corectă.(3) Pentru examenul de autorizare comisiile elaborează variante de grile complete de examinare.
 + 
Capitolul IIIDesfăşurarea examenuluiArticolul 11(1) În ziua programată pentru examen, solicitanţii sunt repartizaţi în sălile în care se susţine examenul, pe baza listelor întocmite.(2) La intrarea în sală sau pe parcursul desfăşurării probei scrise, fiecare solicitant se legitimează cu un act de identitate valabil. + 
Articolul 12(1) Fiecare solicitant primeşte din partea supraveghetorilor desemnaţi pentru sala în care se desfăşoară examenul următoarele: un formular cu subiectele grilei de examinare, un formular de înscriere a răspunsurilor şi ciorne.(2) Formularul de înscriere a răspunsurilor conţine un colţ cu spatele înnegrit, pe care fiecare candidat îşi scrie datele personale.(3) Formularul cu subiectele grilei de examinare conţine punctajul aferent fiecărei întrebări.
 + 
Articolul 13Durata examenului de autorizare este de două ore, pentru un tip de autorizare.
 + 
Articolul 14După încheierea probei scrise, solicitanţii predau supraveghetorului din sală toate materialele primite; acesta verifică corectitudinea datelor înscrise în colţul cu spatele înnegrit, după care pliază şi lipeşte colţul pentru secretizarea lucrării.
 + 
Articolul 15(1) Orice încercare de fraudă dovedită în timpul desfăşurării probei scrise de examen se sancţionează cu eliminarea solicitantului respectiv din examen, fără dreptul recuperării tarifului achitat la înscriere şi cu înscrierea în toate documentele de examen referitoare la acest candidat a menţiunii "eliminat din examen".(2) Eliminarea din examen se face în prezenţa unui membru al comisiei de examinare.(3) Persoanele prevăzute la alin. (1) au dreptul de prezentare la o nouă sesiune de examen după cel puţin 3 luni de la eliminarea din examen.(4) Persoanele prevăzute la alin. (1) au dreptul de a depune o contestaţie la preşedintele comisiei de examinare, care o analizează pe loc, în prezenţa celorlalţi membri ai comisiei de examinare; rezultatul se comunică în cel mai scurt timp posibil.
 + 
Capitolul IVVerificarea şi notarea lucrărilor; stabilirea şi afişarea rezultatelor + 
Articolul 16Comisia de examinare procedează la corectarea lucrărilor, notând în rubrica «rezultat» punctajul verificării de pe fiecare formular de înscriere a răspunsurilor.–––-Art. 16 din anexa 1 a fost modificat de pct. 17 al art. I din ORDINUL nr. 105 din 7 decembrie 2016, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 1.011 din 16 decembrie 2016.
 + 
Articolul 17La notarea răspunsurilor la întrebările din chestionare se respectă următoarele reguli:a) dacă s-au marcat toate variantele corecte de răspuns şi numai acestea, se acordă pentru subiect punctajul maxim alocat acelei întrebări;b) dacă nu s-a marcat nicio variantă corectă de răspuns, nu se acordă niciun punct.
 + 
Articolul 18Se consideră că au promovat examenul pentru acordarea autorizaţiei de instalator autorizat solicitanţii care au obţinut minimum 80 de puncte din 100 posibile.
 + 
Articolul 19În listele cu rezultatele examenului se înscrie calificativul "admis", dacă este obţinut punctajul prevăzut la art. 18, sau "respins", dacă punctajul obţinut este sub valoarea prevăzută la art. 18.
 + 
Articolul 20Listele cu rezultatele examenului se publică pe pagina de internet a ANRE şi a AP, după caz.
 + 
Capitolul VDispoziţii finale + 
Articolul 21(1) Eventualele contestaţii cu privire la rezultatele probei susţinute se depun în termen de 5 zile lucrătoare de la afişarea rezultatelor, la sediul ANRE din str. Constantin Nacu nr. 3, sectorul 2, Bucureşti, sau se transmit prin servicii poştale, prin fax sau prin e-mail la adresa contestatii@anre.ro(2) Pentru contestaţiile trimise prin servicii poştale se ia în considerare data la care au fost depuse în vederea transmiterii.
 + 
Articolul 22Soluţionarea contestaţiilor se realizează de către o comisie desemnată prin decizie a preşedintelui ANRE, ce are în componenţă persoane care nu au făcut parte din comisia iniţială de examinare.
 + 
Articolul 23(1) Soluţionarea contestaţiilor se face în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a acestora.(2) Listele cu rezultatele contestaţiilor se afişează la sediile ANRE, din Bucureşti şi din teritoriu, şi se publică pe pagina de internet a ANRE şi a AP, după caz.
–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x