PROCEDURĂ DE MONITORIZARE din 3 decembrie 2024

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 30/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1257 din 13 decembrie 2024
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAORDIN 6631 03/12/2024
ActulREFERIRE LAHOTARARE 1385 07/11/2024
CAP. 1REFERIRE LAHOTARARE 1385 07/11/2024
CAP. 3REFERIRE LAORDIN 324 04/03/2016
CAP. 3REFERIRE LANORMĂ 04/03/2016
CAP. 3REFERIRE LALEGE 20 06/03/2015
CAP. 3REFERIRE LAOUG 77 03/12/2014
CAP. 3REFERIRE LALEGE (R) 21 10/04/1996
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEORDIN 6631 03/12/2024
ActulCONTINUT DEORDIN 6631 03/12/2024
ActulREFERIT DEORDIN 6631 03/12/2024





Notă
Aprobată prin ORDINUL nr. 6.631 din 3 decembrie 2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1257 din 13 decembrie 2024.

– 2024 – + 
Capitolul IInformații generale1.Scopul monitorizăriiBeneficiarul ajutorului de stat regional ad-hoc are următoarele obligații:• să finalizeze investiția până la data de 31 decembrie 2027;• să mențină proiectul de investiții în Regiunea de dezvoltare Nord-Vest pe o perioadă de minimum 5 ani de la termenul stabilit pentru finalizarea investiției, respectiv cel puțin până la data de 31 decembrie 2032;• să mențină locurile de muncă nou-create ca urmare a implementării proiectului de investiții o perioadă de cel puțin 5 ani de la data finalizării acestuia, respectiv cel puțin până la data de 31 decembrie 2032;• să realizeze o contribuție la dezvoltarea regională, generată de proiectul de investiții, în valoare de minimum 339,48 milioane de lei.Scopul monitorizării îl reprezintă verificarea îndeplinirii de către beneficiarul ajutorului de stat regional ad-hoc a tuturor obligațiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.385/2024 privind aprobarea acordării unui ajutor de stat regional ad-hoc Societății Nokian Tyres Europe Operations – S.R.L.2.Etapele monitorizării– Verificarea finalizării investiției – Verificarea menținerii investiției, a locurilor de muncă nou-create, precum și a realizării contribuției la dezvoltarea regională
 + 
Capitolul IIMonitorizarea investiției1.Verificarea finalizării investițieiBeneficiarul are obligația de a finaliza investiția până la data de 31 decembrie 2027.

ATENȚIE!Finalizarea investiției = data la care toate activele aferente investiției inițiale realizate de societate există fizic în locația realizării acesteia, sunt înregistrate în contabilitate (în contul de mijloace fixe/imobilizări corporale în curs de execuție) și sunt identificate printr-un număr de inventar aplicat pe fiecare activ.Finalizarea investiției nu poate depăși data de 31 decembrie 2027.După data la care investiția trebuie finalizată nu vor mai fi capitalizate costuri eligibile sau neeligibile care să afecteze valoarea investiției.

Până la data de 30 iunie inclusiv a anului următor finalizării investiției, beneficiarul ajutorului de stat va prezenta Ministerului Finanțelor raportul privind finalizarea investiției, auditat de o întreprindere autorizată care nu are calitatea de persoană afiliată cu beneficiarul ajutorului de stat, care certifică faptul că în urma implementării investiției beneficiarul realizează activitatea care a fost finanțată cu ajutor de stat.Raportul privind finalizarea investiției auditat de o întreprindere autorizată trebuie să cuprindă următoarele:a)date generale de identificare a întreprinderii;b)contextul general al proiectului de investiții, respectiv descrierea obiectivelor generale și specifice ale proiectului de investiții;c)gradul de realizare a investiției, ca raport între valoarea cheltuielilor realizate și valoarea cheltuielilor estimate;d)gradul de realizare a cheltuielilor eligibile, ca raport între valoarea cheltuielilor eligibile realizate și valoarea cheltuielilor eligibile estimate;e)documente justificative care atestă realizarea investiției: registrul inventar și centralizatorul mijloacelor fixe aferente activelor eligibile și neeligibile;f)demonstrarea faptului că în urma implementării investiției beneficiarul realizează activitatea care a fost finanțată cu ajutor de stat.Raportul auditat se va prezenta conform modelului din Formularul 1, la care se vor anexa situațiile prevăzute în formularele 3, 4 și 5.Ministerul Finanțelor verifică finalizarea investiției pe baza informațiilor cuprinse în Raportul auditat și în documentele justificative care atestă realizarea investiției.2.Verificarea menținerii investiției, a locurilor de muncă nou-create, precum și a realizării contribuției la dezvoltarea regionalăBeneficiarul are obligația de a menține investiția realizată, precum și locurile de muncă nou-create ca urmare a implementării proiectului de investiții o perioadă de cel puțin 5 ani de la data finalizării acesteia, respectiv cel puțin până la data de 31 decembrie 2032, precum și realizarea unei contribuții la dezvoltarea regională generată de investiție în valoare de minimum 339,48 mil. lei în perioada 2024-2032.

ATENȚIE!Investiția inițială realizată se va menține în regiunea de dezvoltare Nord-Vest cel puțin până la data de 31 decembrie 2032.
ATENȚIE!Pe durata perioadei de 5 ani cuprinsă între 1 ianuarie 2028 și 31 decembrie 2032 beneficiarul are dreptul de a înlocui instalațiile și echipamentele uzate moral în urma schimbărilor tehnologice, fără acordarea unui nou ajutor de stat.

Anual (în anul curent pentru anul precedent^1), Ministerul Finanțelor va verifica documentația justificativă necesară și va efectua verificarea la fața locului în vederea stabilirii îndeplinirii acestor condiții.Documentele justificative pe baza cărora se verifică îndeplinirea obligațiilor de către întreprindere sunt prevăzute în Formularul 2.

ATENȚIE!Ministerul Finanțelor și beneficiarul trebuie să păstreze timp de 10 ani de la data intrării în vigoare a prezentei proceduri înregistrări detaliate referitoare la ajutorul de stat regional ad-hoc acordat pentru proiectul de investiții. Această evidență trebuie să conțină informațiile necesare pentru a demonstra respectarea tuturor condițiilor impuse prin actul de acordare, respectiv: datele de identificare a beneficiarului, durata, cheltuielile eligibile, valoarea, momentul și modalitatea acordării ajutorului, originea acestuia, durata, metoda de calcul pentru ajutorul acordat.

^1 De exemplu, în anul 2029 se monitorizează anul 2028.Etapele privind verificarea îndeplinirii condițiilor sunt următoarele:1.Ministerul Finanțelor solicită anual, prin adresă oficială, documente justificative prevăzute în Formularul 2.2.Întreprinderea transmite documentele justificative solicitate la Registratura generală a Ministerului Finanțelor din Bd. Libertății nr. 16, sectorul 5, București. 3.Ministerul Finanțelor verifică la sediu documentele justificative transmise de întreprindere.

ATENȚIE!În cazul în care în urma verificării se constată lipsa unor documente, documente care nu sunt conforme, neconcordanțe între datele și informațiile transmise, Ministerul Finanțelor solicită în scris întreprinderii completarea cu documente justificative și informații suplimentare. Întreprinderea este obligată să transmită documentele și informații suplimentare, conform cerințelor specificate de Ministerul Finanțelor.

Verificarea îndeplinirii condițiilor referitoare la menținerea locurilor de muncă nou-create, precum și realizarea contribuției la dezvoltarea regională se efectuează la sediul Ministerului Finanțelor pe baza analizei documentelor transmise de întreprindere.Verificarea îndeplinirii condiției referitoare la menținerea investiției se efectuează atât la sediul Ministerului Finanțelor pe baza analizei documentelor transmise de întreprindere, cât și la fața locului de realizare a investiției.

ATENȚIE!Menținerea activelor aferente investiției: Activele trebuie să fie înregistrate în contabilitate și să prezinte număr de inventar.Toate activele aferente investiției, atât cele eligibile, cât și cele neeligibile, trebuie să existe în patrimoniul societății și să se regăsească în Registrul-inventar.

4.Ministerul Finanțelor verifică fizic activele la locul de realizare a investiției pe baza numerelor de inventar alocate de societate în Registrul numerelor de inventar.Scopul verificării fizice la locul investiției a activelor prevăzute în planul de investiții este de a stabili că investiția a fost menținută și din punct de vedere fizic. Verificarea la locul investiției se efectuează după transmiterea de către Ministerul Finanțelor a unei adrese de înștiințare a beneficiarului. Adresa de înștiințare conține: scopul verificării, perioada, precum și faptul că societatea trebuie să desemneze persoanele de contact, care vor însoți echipa de control a Ministerului Finanțelor.Persoanele de contact, desemnate de beneficiar, trebuie să asigure accesul echipei de control a Ministerului Finanțelor la locația investiției, unde sunt amplasate activele prevăzute în planul de investiții.Echipa de control efectuează verificarea fizică a menținerii activelor din planul de investiții prin identificarea numerelor de inventar înscrise pe active cu acelea specificate în Registrul-inventar. 5.Echipa de control a Ministerului Finanțelor întocmește o notă de constatare unilaterală, în două exemplare, care cuprinde toate constatările echipei de control a Ministerului Finanțelor. Un exemplar din nota de constatare unilaterală se comunică întreprinderii pentru informare.  + 
Capitolul IIIRecuperarea ajutorului de statRecuperarea ajutorului de stat plătit se realizează conform procedurilor de recuperare prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 20/2015, cu modificările și completările ulterioare, precum și de Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 324/2016 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Ministerul Finanțelor a procedurilor privind stoparea/recuperarea ajutorului de stat sau de minimis, cu modificările și completările ulterioare.Rata dobânzii aplicabile este cea stabilită potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din Regulamentul (UE) 2015/1.589, respectiv ale art. 9 și 11 din Regulamentul (CE) nr. 794/2004.

ATENȚIE!Decizia de recuperare a ajutorului de stat acordat are caracter de titlu executoriu.Dobânda se calculează de la data la care ajutorul de stat a fost pus la dispoziția beneficiarului, până la data recuperării efective, fiind aplicabil principiul capitalizării.Decizia de recuperare se transmite operatorului economic beneficiar și spre aplicare organelor fiscale competente în administrarea beneficiarului de ajutor de stat.

1.Recuperarea totală a ajutorului de statÎn cazul în care beneficiarul nu respectă obligația de menținere a investiției pe o perioadă de 5 ani, Ministerul Finanțelor emite o decizie de recuperare totală a ajutorului de stat regional ad-hoc acordat, precum și a dobânzilor aferente.2.Recuperarea proporțională a ajutorului de statAjutorul de stat plătit se recuperează proporțional cu gradul de realizare în următoarele situații:a)beneficiarul nu realizează contribuția la dezvoltarea regională în cuantum de 339,48 milioane de lei;b)beneficiarul nu menține numărul de minimum 553 de locuri de muncă nou-create ca urmare a implementării proiectului de investiții.

ATENȚIE!În cazul în care se constată îndeplinirea ambelor situații prevăzute la lit. a) și b), valoarea ajutorului de stat plătit ce se recuperează se calculează conform următorului mecanism:1) se calculează gradul de îndeplinire a fiecărei condiții prin raportarea valorii indicatorului realizat la valoarea indicatorului prevăzut la lit. a) și b);2) se calculează media aritmetică a gradelor de îndeplinire a tuturor condițiilor;3) procentul calculat conform pct. 2) se aplică valorii ajutorului de stat plătit;4) diferența dintre valoarea ajutorului de stat plătit și valoarea calculată conform pct. 3) reprezintă valoarea ajutorului de stat de recuperat.

 + 
Formularul 1la procedură
Raport auditat
 + 
Capitolul 1Date generale ale întreprinderii (denumirea societății, coordonatele de contact, capitalul social și structura acționariatului, descrierea activității) + 
Capitolul 2Contextul general al proiectului de investiții, respectiv descrierea obiectivelor generale și specifice ale proiectului de investiții + 
Capitolul 3Realizarea planului de investiții (prezentarea realizării planului de investiții fizic și valoric)Gradul de realizare a investiției, ca raport între valoarea totală a cheltuielilor realizate și valoarea totală a cheltuielilor estimate conform Hotărârii Guvernului nr. 1.385/2024Gradul de realizare a cheltuielilor eligibile, ca raport între valoarea cheltuielilor eligibile realizate și valoarea cheltuielilor eligibile estimatePrezentarea de documente justificative care atestă realizarea planului de investiții cum ar fi: Registrul inventar și Centralizatorul mijloacelor fixe aferente activelor (eligibile și neeligibile) din planul de investiții
 + 
Capitolul 4Realizarea noilor locuri de muncă aferente proiectului de investiții (prezentarea realizării locurilor de muncă conform formularului 3, argumentarea unor eventuale creșteri față de estimarea inițială) + 
Capitolul 5Contribuția proiectului la dezvoltarea regională realizată în perioada 2024-2027, defalcată pe ani calendaristici (se vor anexa: formularul 4 pentru fiecare an calendaristic din perioada 2024-2027 și formularul 5 pentru perioada 2024-2027)

DEFINIȚIE:Contribuția la dezvoltarea regională reprezintă valoarea contribuțiilor la dezvoltarea regională de natura taxelor și impozitelor la bugetul general consolidat al statului aferente exclusiv investiției inițiale și locurilor de muncă create direct de aceasta, plătite efectiv de beneficiarul de ajutor de stat pe parcursul implementării proiectului de investiții și 5 ani de la data finalizării acesteia.

 + 
Capitolul 6Demonstrarea faptului că investiția pentru care au solicitat finanțare a fost finalizată conform calendarului care a stat la baza emiterii acordului pentru finanțare și că în urma implementării investiției întreprinderea realizează activitatea care a fost finanțată prin proiectPrezentarea categoriilor de produse/servicii realizate ca urmare a implementării proiectului de investiții
 + 
Formularul 2la procedură
Documente justificative pe baza cărora se verifică
îndeplinirea obligațiilor de către întreprindere

Nr. crt. Document justificativ Condiții de conformitate
1 Situațiile financiare, aferente ultimului exercițiu financiar încheiat, depuse la organele abilitate Situațiile financiare anuale trebuie să conțină:– Situația activelor, datoriilor și capitalurilor proprii – Bilanț prescurtat – Formularul 10;– Contul de profit și pierdere – Formularul 20;– Date informative – Formularul 30;– Situația activelor imobilizate – Formularul 40;– dovada depunerii la organele abilitate.Situațiile financiare trebuie să fie aprobate conform prevederilor legale în vigoare. Se atașează în copie.
2 Raport de audit independent al situațiilor financiare, dacă este cazul Este întocmit și semnat, conform prevederilor legale.Se atașează în copie.
3 Certificat constatator emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului de pe lângă tribunalul județului unde își are sediul întreprinderea Certificatul constatator conține cel puțin următoarele informații:– datele de identificare;– codul unic de înregistrare;– asociații și reprezentanții legali ai întreprinderii;– domeniul de activitate principal și toate domeniile secundare de activitate, inclusiv cel pentru care s-a acordat finanțare, punctele de lucru ale întreprinderii;– data ultimei mențiuni înscrise în registru și obiectul acesteia.Certificatul este actualizat cu date valabile din luna depunerii documentației.Este prezentat în original sau eliberat sub semnătură electronică de serviciile online ale Oficiului Național al Registrului Comerțului.
4 Registrul-inventar (extras conținând informații privind toate activele aferente investiției la 31.12. a anului aflat în monitorizare) Registrul-inventar conține:– denumirea activului;– numărul de inventar;– valoarea contabilă;– valoarea de inventar;– diferențe de inventar.Se atașează în copie și conține data la care s-a întocmit, este semnat de persoana care l-a întocmit și de persoana care l-a verificat.
5 Centralizatorul mijloacelor fixe (extras conținând informații privind activele eligibile prevăzute în planul de investiții) Documentul va conține:– denumirea activului;– numărul de inventar;– valoarea de intrare la punerea în funcțiune;– valoarea rămasă ca urmare a amortizării;– valoarea eligibilă pentru care s-a decontat ajutor de stat.Se prezintă în original, semnat de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea, și este datat.
6 Nota privind activele înlocuite Documentul va cuprinde:– fundamentarea deciziei de înlocuire din care să rezulte că activul/activele ce urmează a fi înlocuite sunt uzate moral;– denumirea activelor ce vor fi înlocuite;– denumirea activelor ce vor înlocui activele uzate moral;– scurtă descriere a activelor ce vor înlocui activele uzate moral, cu plasarea în cadrul fluxului tehnologic.Se prezintă în original, semnată de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea și este datată.
7 Declarație pe proprie răspundere a reprezentantului legal cu privire la numărul de locuri de muncă nou-create aferente investiției și menținute până la sfârșitul anului aflat în monitorizare În declarație trebuie să se menționeze cel puțin:– datele de identificare ale reprezentantului legal;– mențiunea „cunoscând dispozițiile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declarații“;– numărul locurilor de muncă nou-create ca urmare a implementării proiectului de investiții;– numărul noilor locuri de muncă menținute până la sfârșitul anului aflat la monitorizare;– mențiunea „Sunt de acord ca datele cu caracter personal să fie prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (Regulamentul general privind protecția datelor).“Documentul este semnat, în original, de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea și este datat.
8 Situația privind noile locuri de muncă aferente proiectului și menținute până la sfârșitul anului aflat în monitorizare Se prezintă sub formă tabelară, conform modelului prevăzut în Formularul 3.Se au în vedere locurile de muncă nou-create aferente proiectului de investiții.Documentul este semnat, în original, de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea și este datat.
9 Declarație pe propria răspundere a reprezentantului legal cu privire la contribuțiile plătite de societate, aferente proiectului În declarație trebuie să se menționeze cel puțin:– datele de identificare ale reprezentantului legal;– mențiunea „cunoscând dispozițiile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declarații“;– valoarea totală a contribuțiilor aferente proiectului de investiții, plătite de întreprindere începând cu anul 2024 și până la sfârșitul anului aflat în monitorizare;– mențiunea „Sunt de acord ca datele cu caracter personal să fie prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (Regulamentul general privind protecția datelor).“Documentul este semnat, în original, de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea și este datat.
10 Situația contribuțiilor salariale aferente proiectului de investiții plătite de întreprindere Se va întocmi pentru anul aflat în monitorizare conform modelului prevăzut în Formularul 4.Documentul este semnat, în original, de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea și este datat.
11 Situația contribuției la dezvoltarea regională aferente proiectului de investiții plătite efectiv de întreprindere Se prezintă, sub formă tabelară, valorile contribuțiilor aferente realizate efectiv de întreprindere, defalcate pe ani calendaristici și pe total perioadă, începând cu anul 2024 și până la sfârșitul anului aflat în monitorizare, după modelul prezentat în Formularul 5.Se explică modul de determinare a celorlalte contribuții, altele decât cele salariale (de exemplu: impozit de profit, impozit pe clădiri etc.).Se transmite în original, semnată de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea, și este datată.
12 Declarație pe propria răspundere a reprezentantului legal cu privire la condiția privind efectuarea unei relocări În declarație trebuie să se menționeze cel puțin:– datele de identificare ale reprezentantului legal;– mențiunea „cunoscând dispozițiile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declarații“;– nu a efectuat/va efectua o relocare în intervalul de 2 ani de la finalizarea investiției inițiale, respectiv cel puțin până la data de 31 decembrie 2029;– mențiunea „Sunt de acord ca datele cu caracter personal să fie prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (Regulamentul general privind protecția datelor).“Documentul se va prezenta pentru anii de monitorizare 2028 și 2029.Documentul este semnat, în original, de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea și este datat.
13 Împuternicire Se prezintă în cazul în care o altă persoană este desemnată de reprezentantul legal să semneze documentele justificative.Se transmite în original, semnată de persoana autorizată să reprezinte legal întreprinderea, și este datată.
14 Declarație privind conformitatea documentelor Se va prezenta o declarație pe propria răspundere a reprezentantului legal cu următoarele mențiuni:– „cunoscând dispozițiile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declarații, declar pe propria răspundere că toate informațiile furnizate și consemnate ca răspuns la Adresa Ministerului Finanțelor nr……../……… sunt corecte și complete și că toate documentele în copie care însoțesc cererea sunt conforme cu originalele“,– „Sunt de acord ca datele cu caracter personal să fie prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (Regulamentul general privind protecția datelor).“
15 Alte documente relevante Orice alte documente: note explicative, situații centralizatoare etc.

ATENȚIE!„Relocare“ reprezintă transferul unei activități identice sau similare sau al unei părți din aceasta de la o unitate a uneia dintre părțile contractante la Acordul privind Spațiul Economic European către unitatea unei alte părți contractante la Acordul privind Spațiul Economic European unde are loc investiția care beneficiază de ajutor de stat. Există un transfer în cazul în care produsul de la unitatea inițială și produsul de la unitatea care beneficiază de ajutor au cel puțin parțial aceleași scopuri, îndeplinesc cerințele sau necesitățile aceluiași tip de clienți și se pierd locuri de muncă în activități identice sau similare la una dintre unitățile inițiale ale beneficiarului ajutorului din Spațiul Economic European.

 + 
Formularul 3la procedură
SITUAȚIA
privind noile locuri de muncă aferente proiectului de investiții
și modul de ocupare a acestora în perioada ……………….

Nr. loc de muncă Denumirea postului/funcției Numele, prenumele angajatului Data angajării pe proiect Data încetării activității pe proiect Nr. marcă Observații
1 2 3 4 5 6 7
1.
2.
3.

Numele reprezentantului legal:Funcția:Semnătura autorizată:Data semnării:

ATENȚIE!Locurile de muncă vor fi prezentate în ordinea cronologică a creării acestora.În perioada raportată, un loc de muncă creat poate fi ocupat de aceeași persoană angajată în întreg intervalul sau, după caz, de mai multe persoane ale căror contracte de muncă au încetat la un moment dat.Numărul total de locuri de muncă înscrise în col. 1 va corespunde numărului de locuri de muncă raportate și cuprinse în Declarația reprezentantului legal al întreprinderii. În col. 7 „Observații“ se va menționa dacă angajatul avea încheiat la sfârșitul perioadei raportate contract cu normă întreagă de muncă sau data încetării contractului de muncă și motivul fluctuației de personal.

 + 
Formularul 4la procedură
Situația contribuțiilor salariale aferente proiectului de investiții
plătite de întreprindere în anul ………….

Specificație Contribuții angajator Contribuții angajat
Perioada Fond de salarii pe proiect Contribuție asiguratorie pentru muncă (…%) Total contribuții angajator CAS (…%) CASS (…%) Impozit (…%) Total contribuții angajat
Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
Total

Total contribuții angajator
Total contribuții angajat
Total general

Numele reprezentantului legal:Funcția:Semnătura autorizată:Data semnării: + 
Formularul 5la procedură
Situația contribuției la dezvoltarea regională aferente
proiectului de investiții plătite efectiv de întreprindere în perioada ………….

Tipul contribuției 2024 2025 2026 2032 Total
Contribuții salariale
Impozit pe profit
Impozite locale (teren, construcții)
Alte tipuri de taxe și impozite care constituie venit la bugetele componente ale bugetului general consolidat (exclusiv TVA)
Total general

ATENȚIE!Se explică modul de determinare a celorlalte contribuții, altele decât cele salariale (de exemplu: impozit de profit, impozit pe clădiri etc.).

Numele reprezentantului legal: Funcția:Semnătura autorizată:Data semnării:

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x