ORDONANŢA nr. 36 din 27 august 1996 (*actualizat*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 65 03/07/1996 ART. 1
ActulACTUALIZEAZA PEOG 36 27/08/1996
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 107
ART. 1ARE LEGATURA CULEGE 208 11/11/1998
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind unele măsuri specifice pentru împrospătarea stocurilor de produse petroliere din rezervele de mobilizare ale armatei(actualizată la data de 12 noiembrie 1998*)



–––-În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al art. 1 lit. e) din Legea nr. 65/1996 pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,Guvernul României emite următoarea ordonanţa: + 
Articolul 1Împrospătarea stocurilor de produse petroliere din rezervele de mobilizare ale armatei, constituite din timp de pace pentru înlocuirea consumurilor şi a pierderilor probabile la război, se executa în baza programelor anuale aprobate de ministrul apărării naţionale, potrivit normelor legale, astfel:–––-Partea introd. a art. 1 a fost modificat de art. unic din LEGEA nr. 208 din 11 noiembrie 1998 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 429 din 12 noiembrie 1998.a) prin darea în consumul armatei a produselor petroliere care urmează a fi împrospătate şi înlocuirea acestora cu produse proaspete, achiziţionate potrivit planurilor de aprovizionare pentru consumul curent;b) prin valorificare, potrivit legii, a cantităţilor de produse petroliere ce nu au putut fi împrospătate în condiţiile prevăzute la lit. a).
 + 
Articolul 2Veniturile încasate din valorificarea produselor petroliere vor fi reţinute integral de către Ministerul Apărării Naţionale ca mijloace extrabugetare, pentru reîntregirea rezervelor de mobilizare ale armatei cu produse proaspete.Sumele încasate din valorificarea cantităţilor de produse petroliere care depăşesc nivelul stocurilor aprobate potrivit dispoziţiilor legale se fac venit la bugetul de stat.
 + 
Articolul 3Produsele petroliere ajunse la limita termenului de păstrare, care, datorită conjuncturii de piaţa nefavorabile sau altor factori obiectivi, prezintă risc major de depreciere calitativă, vor putea fi valorificate, în condiţiile prevăzute la art. 1 lit. b), la preţuri mai mici decât preţurile produselor proaspete cu cel mult 15%, pe baza aprobării şefului Departamentului înzestrării şi logisticii armatei.Influentele negative determinate de eventualele diferenţe de preţ se vor suporta din fondurile bugetare alocate în anul următor pentru executarea operaţiunii de împrospătare.
 + 
Articolul 4Pentru agenţii economici care se obliga prin contracte să preia produsele armatei din rezervele de mobilizare prevăzute în programele anuale de împrospătare aprobate se pot stabili termene scadente la plata de cel mult 60 de zile calendaristice. În situaţia în care termenele scadente la plata sunt mai mari de 30 de zile, exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată colectată la furnizor şi deductibilă la beneficiar ia naştere la data scadentei plăţii stabilite prin contracte. Data scadentei plăţii se înscrie în mod obligatoriu în factura sau în alte documente legal întocmite.
PRIM-MINISTRUNICOLAE VĂCĂROIUContrasemnează:–––––Ministrul apărării naţionale,Gheorghe TincaMinistru de stat,ministrul finanţelor,Florin Georgescu––––––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x