ORDIN nr. 97 din 14 iunie 2000

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 10 august 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ART. 6
ART. 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ART. 7
ART. 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ART. 12
ANEXA 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ANEXA 1
ANEXA 2MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ANEXA 3
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 6 14/01/1999
ActulREFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974
ART. 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ART. 6
ART. 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ART. 7
ART. 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ART. 12
ANEXA 1MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ANEXA 1
ANEXA 2MODIFICA PEORDIN 117 20/11/1998 ANEXA 3
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 10167 15/10/2004
ActulREFERIT DENORMA 15/10/2004

privind modificarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 117/1998 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea carnii proaspete destinate consumului uman



Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,vazand Referatul de aprobare nr. 96.021 din 24 mai 2000, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,în baza prevederilor Legii sanitare veterinare nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 6/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, cu modificările şi completările ulterioare,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Anexa la Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 117/1998 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea carnii proaspete destinate consumului uman, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 8 din 15 ianuarie 1999, se modifica după cum urmează:1. Articolul 6 va avea următorul cuprins:"Art. 6. – Marcarea carnii şi a organelor provenite de la animalele din speciile bovine, porcine, ovine, caprine, cabaline şi păsări se efectuează cu o ştampila de forma ovala, cu diametrul mare de 6,5 cm şi cu diametrul mic de 4,5 cm.Ştampila care se aplică pe carnea şi pe organele destinate consumului uman pentru piaţa interna cuprinde următoarele informaţii inscripţionate cu caractere perfect lizibile:– în partea superioară: numele tarii – România – cu majuscule;– în centru: codul judeţului, urmat fără întrerupere de numărul de autorizare sanitară veterinara a unităţii. Imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare a medicului veterinar oficial care a efectuat inspecţia carnii;– în partea inferioară: menţiunea "controlat sanitar veterinar", cu majuscule.Ştampila care se aplică pe carnea şi pe organele destinate exportului în statele membre ale Uniunii Europene şi în alte tari cuprinde:– în partea superioară: numele tarii exportatoare, cu majuscule;– în centru: numărul de aprobare acordat de administraţia veterinara centrala pentru efectuarea unor activităţi de export;– în partea inferioară: menţiunea "inspecţia guvernamentală", cu majuscule.Inscripţiile de pe ştampila se efectuează în limba engleza sau franceza.Caracterele au înălţimea de 0,8 cm pentru litere, 1 cm pentru cifre şi 0,8 cm pentru numărul de identificare a medicului veterinar oficial."2. Articolul 7 va avea următorul cuprins:"Art. 7. – Marcarea carnii de vanat salbatic se efectuează cu o ştampila de forma pentagonala.Ştampila care se aplică pe carnea de vanat salbatic, destinată consumului uman pentru piaţa interna, cuprinde următoarele informaţii inscriptionate cu caractere perfect lizibile:– în partea superioară: numele tarii – România – cu majuscule;– în centru: codul judeţului, urmat fără întrerupere de numărul de autorizare sanitară veterinara. Imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare a medicului veterinar oficial care a efectuat inspecţia vânatului salbatic;– în partea inferioară: menţiunea "controlat sanitar veterinar", cu majuscule.Ştampila care se aplică pe carnea de vanat salbatic, destinată exportului în statele membre ale Uniunii Europene şi în alte tari, cuprinde:– în partea superioară: numele tarii exportatoare, cu majuscule;– în centru: numărul de aprobare acordat de administraţia veterinara centrala pentru efectuarea unor activităţi de export;– în partea inferioară: menţiunea "inspecţia guvernamentală", cu majuscule.Inscripţiile de pe ştampila se efectuează în limba engleza sau franceza.Înălţimea literelor şi a cifrelor este precizată la art. 6. În funcţie de opţiunea tarii importatoare şi cu acordul Agenţiei Naţionale Sanitare Veterinare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, inscripţiile de pe ştampila pot fi efectuate în alta limba de circulaţie internationala."3. Articolul 12 va avea următorul cuprins:"Art. 12. – Atestarea executării examenului trichineloscopic, cu rezultat negativ, la carnea provenită de la animale din speciile receptive se efectuează prin aplicarea pe faţa interna a pulpei şi pe faţa laterala a capului a unei ştampile de forma rotunda, cu diametrul de 2,5 cm, în care sunt cuprinse următoarele informaţii inscriptionate cu caractere perfect lizibile:– în centru: litera T, majuscula, cu înălţimea de 1 cm şi cu lăţimea de 0,2 cm.Ştampila se aplică cu tus sau prin foc. În cazul carnii condiţionate sau ambalate ştampila însoţeşte marca de sănătate."4. Anexa nr. I la norma sanitară veterinara se înlocuieşte cu anexa nr. I la prezentul ordin.5. Anexa nr. III la norma sanitară veterinara se înlocuieşte cu anexa nr. II la prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara şi direcţiile sanitare veterinare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 4Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 10 zile de la data publicării.p. Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,Ştefan Pete,secretar de stat
 + 
Anexa 1MODELE DE ŞTAMPILE PENTRU MARCAREA CARNIIModelul ştampilei de sănătatepentru marcarea cărnii destinateutilizării în ţară Modelul ştampilei de sănătatepentru marcarea cărnii destinateexportului Modelul ştampilei de sănătatepentru marcarea cărnii de vânat sălbaticdestinate utilizării în ţară Modelul ştampilei de sănătatepentru marcarea cărnii de vânat sălbaticdestinate exportului Modelul ştampilei pentru marcareasuplimentară a cărnii de cabaline Modelul ştampilei pentru marcareasuplimentară a cărnii de cabaline Modelul ştampilei de atestare a examenuluipentru decelarea Trichinella spiralis, cu rezultatnegativ, utilizată pentru marcarea cărnii Anexa nr. 1 cuprinzând modelele de ştampile pentru marcarea carnii, sunt publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 372 din 10 august 2000.
 + 
Anexa 2CODUL JUDEŢELOR

  Judeţul Codul
  ALBA AB
  ARAD AR
  ARGEŞ AG
  BACĂU BC
  BIHOR BH
  BISTRIŢA-NĂSĂUD BN
  BOTOŞANI BT
  BRAŞOV BV
  BRĂILA BR
  BUZĂU BZ
  CARAŞ-SEVERIN CS
  CĂLĂRAŞI CL
  CLUJ CJ
  CONSTANŢA CT
  COVASNA CV
  DÂMBOVIŢA DB
  DOLJ DJ
  GALAŢI GL
  GIURGIU GR
  GORJ GJ
  HARGHITA HR
  HUNEDOARA HD
  IALOMIŢA IL
  IAŞI IS
  ILFOV IF
  MARAMUREŞ MM
  MEHEDINŢI MH
  MUREŞ MS
  NEAMŢ NT
  OLT OT
  PRAHOVA PH
  SATU MARE SM
  SĂLAJ SJ
  SIBIU SB
  SUCEAVA SV
  TELEORMAN TR
  TIMIŞ TM
  TULCEA TL
  VASLUI VS
  VÂLCEA VL
  VRANCEA VR
  MUNICIPIUL BUCUREŞTI B

––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x