ORDIN nr. 965 din 26 octombrie 1999

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL APELOR, PADURILOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 573 din 24 noiembrie 1999
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 664 14/06/2000
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 6ABROGA PEORDIN 793 28/09/1998
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAOUG 129 10/09/1999
ActulREFERIRE LAHG 104 19/02/1999
ActulREFERIRE LALEGE 103 23/09/1996 ART. 8
ART. 6ABROGA PEORDIN 793 28/09/1998
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 664 14/06/2000

privind determinarea valorii reale a tarifelor de atribuire în gestiune a fondurilor de vânătoare



Ministrul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului,pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului conform Hotărârii Guvernului nr. 104/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului,în aplicarea prevederilor art. 8 lit. d) din Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996, astfel cum a fost modificat prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 129/1999, şi ale art. 50 din aceeaşi lege,emite următorul ordin: + 
Articolul 1(1) Determinarea valorii reale a tarifelor de atribuire în gestiune a fondurilor de vânătoare se face prin licitaţie publică deschisă.(2) Dreptul de preemţiune al vechilor gestionari asupra fondurilor de vânătoare se poate exercita numai la valoarea celei mai mari oferte, rezultată din licitaţia publică.(3) Pentru fondurile de vânătoare stabilite prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului pentru a fi destinate instruirii viitorilor specialişti şi care urmează să se atribuie instituţiilor de învăţământ care au ca obiect de studiu vanatul şi vânătoarea, precum şi pentru cele destinate cercetării ştiinţifice, nu pot face oferte decât unităţile cărora le-au fost destinate aceste fonduri de vânătoare.(4) În cazuri bine justificate, cuantumul tarifelor de atribuire aferente fondurilor de vânătoare atribuite unităţilor de învăţământ se poate suporta din fondul de protecţie a vânatului.(5) Fondurile de vânătoare constituite ca rezervaţii de genofond pot fi atribuite oricărui gestionar prevăzut de lege, care face dovada ca:– are încadrate minimum 3 persoane care să asigure şi paza şi ocrotirea vânatului;– are la dispoziţie terenuri din care poate asigura ratiile de hrana complementara, necesare pe timp de iarna pentru întregul vanat existent pe acel fond de vânătoare;– dispune de resurse financiare necesare pentru refacerea potenţialului cinegetic al ecosistemului şi pentru menţinerea populatiilor fiecărei specii de vanat la nivelurile considerate optime;– se obliga să asigure exercitarea vânătorii pe fondul de vânătoare respectiv numai în condiţiile stabilite, potrivit legii, de administrator.(6) Se considera unitate de profil în domeniul cercetării cinegetice orice unitate care poate face dovada ca:– dispune de personal angajat specializat în cercetarea, organizarea şi dezvoltarea cercetării în domeniul cinegetic şi foloseşte veniturile realizate în acest scop;– dispune de baza tehnica necesară pentru efectuarea unor cercetări.(7) Gestionarea fondurilor de vânătoare prevăzute la art. 1 alin. (3) şi (5) se face pe bază de contract de gestionare şi numai în condiţiile regulamentului de gestionare a acestora, aprobat prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului.
 + 
Articolul 2(1) Tarifele unitare minime de la care se porneşte la determinarea prin licitaţie publică a valorii reale a tarifelor de atribuire în gestiune a fondurilor de vânătoare sunt prevăzute, pentru fiecare categorie de teren, în anexa nr. 1.(2) Metodologia de calcul al valorii tarifelor minime de pornire pentru determinarea prin licitaţie publică a valorii reale de atribuire a fondurilor de vânătoare prevăzute la art. 1 alin. (1) este prevăzută în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 3(1) Modul de organizare a licitaţiilor şi procedura de desfăşurare a acestora se aproba prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului.(2) Criteriile generale de atribuire în gestiune a fondurilor de vânătoare, altele decât cele prevăzute la art. 1, se stabilesc prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului.
 + 
Articolul 4Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 5Direcţia de vânătoare şi salmonicultura din cadrul Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului răspunde de difuzarea şi controlul aplicării acestui ordin, iar oficiile cinegetice teritoriale, de punerea lui în aplicare.
 + 
Articolul 6La data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentului ordin se anulează Ordinul ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului nr. 793/1998, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 470 din 8 decembrie 1998.Ministrul apelor,pădurilor şi protecţiei mediului,Romica Tomescu
 + 
Anexa 1LISTAcuprinzând tarifele unitare care se vor folosi pentru calculul valorii minime a unui fond de vânătoare, de la care începe licitaţia pentru atribuirea în gestiune a fondurilor de vânătoare ce urmează să fie atribuite în procente de 30% şi, respectiv, 68% Regiei Naţionale a Pădurilor şi organizaţiilor vânătoresti legal constituite Folosinţă de baza Valoarea

  Nr. crt. Folosinţa de bază a terenurilor care compun fondurile de vânătoare Specii de bază de vânat existente Valoarea tarifului unitar (lei/ha)
  1. Luciu de apă (cursuri de apă, canale, bălţi, lacuri etc.) Cu vânat de pasaj Fără vânat de pasaj 1.000 20
  2. Arabil, fâneţe, vii, livezi etc. Căprior, iepure, fazan 300
  3. Păşuni şi izlazuri Vânat sporadic 20
  4. Pădure Mistreţ, căprior, iepure, fazan 1.200
      Mistreţ, cerb comun, cerb lopătar, căprior, iepure, fazan 1.600
      Mistreţ, căprior, iepure 900
      Mistreţ, cerb comun, căprior, iepure 1.300
      Mistreţ, cerb comun, urs, cocoş de munte, căprior 1.500
  5. Gol de munte Fără capră neagră Cu capră neagră   100 800

 + 
Anexa 2LISTAconţinând metodologia de calcul al valorii minime de la care se porneşte la determinarea prin licitaţie a tarifului de atribuire în gestiune pentru fondul de vânătoare nr. …., denumit ……..

  Nr. crt . Folosinţa de bază a terenurilor Specii de bază de vânat existente Suprafaţa ocupată pe categoria de folosinţă*) (ha) Tariful unitar (lei/ha) Tariful total (lei)
  1. Luciu de apă (cursuri de apă, canale, bălţi, lacuri etc.) Cu vânat de pasaj   1.000  
    Fără vânat de pasaj   20  
  2. Arabil, fâneţe, vii, livezi etc. Căprior, iepure, fazan   300  
  3. Păşuni şi izlazuri Vânat sporadic   20  
  4. Pădure iepure, fazan Mistreţ, căprior,   1.200  
    Mistreţ, cerb comun, cerb lopătar, căprior, iepure, fazan   1.600  
      Mistreţ, căprior, iepure   900  
      Mistreţ, cerb comun, căprior, iepure   1.300  
      Mistreţ, cerb comun, urs, cocoş de munte, căprior   1.500  
  5. Gol de munte Fără capră neagră   100  
      Cu capră neagră   800  

Notă *) Se vor completa numai rubricile corespunzătoare speciilor de vanat existente în fondul respectiv.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x