ORDIN nr. 938 din 19 noiembrie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 859 din 3 decembrie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 739 03/07/2003
ActulREFERIRE LALEGE 73 16/01/2002 ART. 17
ActulREFERIRE LALEGE (R) 192 19/04/2001 ART. 77
ART. 5REFERIRE LAORDIN 553 26/08/2003
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind organizarea şi funcţionarea sistemului de monitorizare a preţurilor produselor pescăreşti



Având în vedere prevederile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 73/2002 privind organizarea şi funcţionarea pieţelor produselor agricole şi alimentare în România şi ale art. 77 din Legea nr. 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura, republicată,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului,ministrul agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului emite următorul ordin: + 
Articolul 1Prezentul ordin se referă la preţurile practicate la prima vânzare a produselor pescăreşti ce provin din pescuitul comercial şi acvacultură.
 + 
Articolul 2Datele referitoare la preţurile practicate la prima vânzare de agenţii economici sunt confidenţiale şi nu vor putea fi comunicate altor agenţi economici sau mass-media.
 + 
Articolul 3Agenţii economici autorizaţi să practice activitatea de acvacultură vor comunică direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, până la data de 5 a lunii, datele prevăzute în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 4Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc şi transmit până la data de 15 a fiecărei luni, sub formă scrisă sau pe suport electronic, la structura de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, situaţia centralizatoare pentru luna precedentă, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 5Datele primite din teritoriu, referitoare la activitatea de acvacultură (piscicultură), împreună cu datele primite de la Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol şi de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", conform Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului nr. 553/2003 privind obligativitatea întocmirii notelor de vânzare a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice, la centrele de vânzare, vor fi prelucrate de Serviciul de pescuit şi piscicultură din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, care va întocmi baza de date referitoare la piaţa produselor pescăreşti.
 + 
Articolul 6Datele privind preţurile medii pe specii, practicate în România la prima vânzare, vor fi publicate lunar pe site-ul Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului.
 + 
Articolul 7Structura de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol, Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", precum şi agenţii economici care desfăşoară activităţi de acvacultură (piscicultură) vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 8Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 9Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.p. Ministrul agriculturii,pădurilor, apelor şi mediului,Petre Daea,secretar de statBucureşti, 19 noiembrie 2003.Nr. 938.
 + 
Anexa 1

    Numele persoana fizica/persoana juridica …../ adresa ……..
    Ferma piscicola (bazinul piscicol) …………….
            SITUAŢIA PRODUCTIEI VANDUTA IN LUNA ….. ANUL …..

┌──────────┬────────┬──────────┬───────────┬──────────┬──────┬────────────────┐│Categoria │ Specia │Cantitatea│Categoria │Categoria │Pret │ Beneficiar ││ │ │ (kg) │ de │ de │unitar│ ││ │ │ │calitate*) │calibraj*)│lei/kg│ │├──────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ Material │ │ │ │ │ │ ││ de ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│populare │ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ Total │ │ │ │ │ │├──────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ Peste ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ de │ │ │ │ │ │ ││ consum ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ Total │ │ │ │ │ │├──────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ Produse ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ din │ │ │ │ │ │ ││ peste**) ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────┼────────────────┤│ │ Total │ │ │ │ │ │└──────────┴────────┴──────────┴───────────┴──────────┴──────┴────────────────┘––––Notă *) Se va completa conform OM 510/2002 pentru aprobarea normelor de comercializare a peştelui şi a altor vietuitoare acvatice.Notă **) Se referă la preparate din peste realizate în ferma înainte de prima vanzare (decapitat, eviscerat, portionat, sarat, afumat, marinat etc.). + 
Anexa 2    Directia pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurala    Judeţul ……………..                        Cantitatile de peste şi produse         pescaresti vandute de agentii economici autorizati sa practice                  activitatea de acvacultura (piscicultura                           în luna ……./………

Nr.
crt.

Agentul economic

Material de
populare
(kg)
Peste de consum
(kg)

Produse din peste
(kg)

1.
2.
3.
4.

             Situaţia vanzarilor de peste şi produse din peste pe specii                         în judet în luna……./…….┌──────────┬────────┬──────────┬───────────┬─────────────────┬────────────────┐│Categoria │ Nr. │ Specia │Cantitatea │ Pret minim │ Pret maxim ││ │ Crt. │ │ totala │ │ ││ │ │ │ (kg) │ │ │├──────────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ Material │ │ │ │ │ ││ de ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│populare │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │├──────────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ ││ Peste ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ de │ │ │ │ │ ││ consum ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │├──────────┼────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ Produse │ │ │ │ │ ││ din ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ peste*) │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ ││ ├────────┼──────────┼───────────┼─────────────────┼────────────────┤│ │ │ │ │ │ │└──────────┴────────┴──────────┴───────────┴─────────────────┴────────────────┘––––-Notă *) Se referă la preparate din peste realizate în ferma înainte de prima vanzare (decapitat, eviscerat, portionat, sarat, afumat, marinat etc.).––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x