ORDIN nr. 90 din 12 septembrie 2008

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 24/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL APARARII NATIONALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 661 din 22 septembrie 2008
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 346 21/07/2006 ART. 33
ActulREFERIRE LALEGE 125 12/05/2005
ActulREFERIRE LAOUG 115 24/11/2004 ART. 13
ActulREFERIRE LALEGE 138 20/07/1999 ART. 27
ActulREFERIRE LALEGE 138 20/07/1999 ART. 47
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind acordarea sporului de prevenţie personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din structurile sanitare ale Ministerului Apărării



Pentru aplicarea prevederilor art. 13 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 125/2005, cu modificările şi completările ulterioare,având în vedere prevederile art. 27 şi 47 din Legea nr. 138/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, cu modificările şi completările ulterioare,luând în considerare Avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, transmis cu nr. 1.312/P.P. din 22 aprilie 2008,în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării,ministrul apărării emite prezentul ordin. + 
Articolul 1(1) Pentru munca prestată în structurile sanitare ale Ministerului Apărării, personalul militar de specialitate medicosanitar şi auxiliar sanitar beneficiază de un spor lunar de prevenţie de 11%, calculat asupra soldei de funcţie şi soldei de grad.(2) Personalul civil contractual de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, încadrat în structurile sanitare ale Ministerului Apărării, beneficiază de un spor lunar de prevenţie de 11% din salariul de bază.
 + 
Articolul 2Structurile sanitare ale Ministerului Apărării în care se acordă sporul de prevenţie, organizate, autorizate şi evaluate conform cadrului legislativ sanitar naţional, se stabilesc prin dispoziţie a şefului Direcţiei medicale.
 + 
Articolul 3(1) Sporul de prevenţie se acordă în condiţiile încadrării în fondurile aprobate la titlul "Cheltuieli de personal" cu această destinaţie.(2) Ordonatorul de credite numeşte, prin ordin de zi pe unitate, comisia tehnică pe linie de securitate şi sănătate în muncă, care verifică îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a sporului de prevenţie.(3) La începutul fiecărui an, comisia prevăzută la alin. (2) propune nominal, prin proces-verbal, personalul militar şi civil care beneficiază de sporul de prevenţie.(4) După aprobarea de către ordonatorul de credite a procesului-verbal prevăzut la alin. (3) se emite ordinul de zi pe unitate pentru alocarea la drepturi.(5) Când în cursul anului intervin modificări, acestea se consemnează, pe baza procesului-verbal întocmit de comisia prevăzută la alin. (2), în ordinul de zi pe unitate, pentru a se stabili drepturile în raport cu situaţiile nou-create.(6) Alocarea şi scoaterea la şi de la drepturi băneşti a personalului cu drept la spor se fac pe baza ordinului de zi pe unitate.(7) Proiectul ordinului de zi pe unitate de alocare la plata sporului de prevenţie va fi vizat pentru control financiar preventiv propriu, potrivit actelor normative în vigoare.
 + 
Articolul 4(1) Sporul de prevenţie se acordă pentru timpul efectiv lucrat, fără a depăşi numărul de ore corespunzător regimului de lucru de 8, 7 sau, după caz, 6 ore.(2) Stabilirea numărului efectiv de ore prestate se face pe bază de pontaj, aprobat de ordonatorul de credite.(3) Sporul fix pe oră se stabileşte prin împărţirea sporului corespunzător orelor de muncă pentru întreaga lună la numărul de ore specific regimului de lucru de 8, 7 sau, după caz, 6 ore.
 + 
Articolul 5(1) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din alte unităţi militare, trimis în interes de serviciu în structurile sanitare în care se acordă sporul de prevenţie, beneficiază de acest drept, în raport cu timpul efectiv lucrat.(2) Structura sanitară în care se acordă sporul de prevenţie eliberează o adeverinţă personalului menţionat la alin. (1), din care să rezulte timpul efectiv lucrat şi ordinul de zi pe unitate, emis în vederea prestării activităţilor specifice calităţii medicosanitare şi auxiliar sanitare.
 + 
Articolul 6(1) Sporul de prevenţie se acordă începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2008.(2) Sporul de prevenţie se achită odată cu plata soldelor şi a salariilor, pe baza aceluiaşi stat nominal.
 + 
Articolul 7Prevederile prezentului ordin se completează cu reglementările legislaţiei sanitare naţionale, în măsura în care nu contravin cadrului normativ specific.
 + 
Articolul 8Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul apărării,Teodor Viorel MeleşcanuBucureşti, 12 septembrie 2008.Nr. M.90.––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x