ORDIN nr. 870 din 17 iulie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 632 din 21 iulie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 862 28/06/2006
ActulREFERIRE LAORDIN 98 04/03/2002
ActulREFERIRE LAORDIN 90 14/03/2002
ActulREFERIRE LANORMA 04/03/2002
ActulREFERIRE LANORMA 14/03/2002
ActulREFERIRE LAORDIN 855 23/11/2001
ActulREFERIRE LANORMA 23/11/2001
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 66 02/05/2022
ActulREFERIT DENORMA 30/03/2016
ActulREFERIT DEORDIN 17 30/03/2011
ActulREFERIT DENORMA 30/03/2011
ActulREFERIT DEORDIN 2 20/01/2010
ActulREFERIT DENORMA 20/01/2010
ActulREFERIT DENORMA 28/04/2009

privind aprobarea Listei cu alimentele şi ingredientele alimentare şi dozele maxime la care acestea pot fi tratate cu radiatii ionizante, în vederea autorizării introducerii lor pe piaţa



În temeiul prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii şi familiei, al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare nr. 855/2001/98/90/2002 pentru aprobarea Normelor privind alimentele şi ingredientele alimentare tratate cu radiatii ionizante,având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice,vazand Referatul de aprobare al Autorităţii de Sănătate Publică nr. E.N. 2.139 din 17 iulie 2006,ministrul sănătăţii publice emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Lista cu alimentele şi ingredientele alimentare şi dozele maxime la care acestea pot fi tratate cu radiatii ionizante, în vederea autorizării introducerii lor pe piaţa, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Autoritatea de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii Publice, autorităţile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, institutele de sănătate publică şi centrele de sănătate publică vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin transpune Directiva nr. 1999/3/EC din 22 februarie 1999 care stabileşte lista alimentelor şi ingredientelor alimentare tratate cu radiatii ionizante, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene nr. L 66/24 din 13 martie 1999.
 + 
Articolul 4Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul sănătăţii publice,Gheorghe Eugen NicolaescuBucureşti, 17 iulie 2006.Nr. 870.
 + 
Anexa LISTAcu alimentele şi ingredientele alimentare şi dozele maxime la care acesteapot fi tratate cu radiatii ionizante, învederea autorizării introducerii lor pe piaţa

  Categoria de produse alimentare Nivelul maxim al dozei totale medii de radiaţie absorbită (kGy)
  Plante aromatice uscate, condimente şi ingrediente vegetale 10

––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x