ORDIN nr. 866 din 6 noiembrie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 807 din 17 noiembrie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 739 03/07/2003
ActulCONTINE PENORMA 06/11/2003
ActulREFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974 ART. 31
ART. 1APROBA PENORMA 06/11/2003
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 10167 15/10/2004
ActulREFERIT DENORMA 15/10/2004
ActulREFERIT DENORMA 15/10/2004

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind Programul de măsuri pentru prevenirea poluarii laptelui materie prima cu reziduuri de pesticide sau substanţe utilizate în agricultura şi în tratamentele medicale la animale



În temeiul prevederilor art. 31 alin. (1) din Legea sanitară veterinara nr. 60/1974, republicată,în baza Hotărârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului,vazand Referatul de aprobare nr. 157.051 din 9 octombrie 2003, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,ministrul agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Norma sanitară veterinara privind Programul de măsuri pentru prevenirea poluarii laptelui materie prima cu reziduuri de pesticide sau substanţe utilizate în agricultura şi în tratamentele medicale la animale, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Institutele centrale de profil, direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti şi direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara şi Direcţia generală de implementare şi reglementare vor controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 4Prezentul ordin se va publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării.Ministrul agriculturii,pădurilor, apelor şi mediului,Ilie SarbuBucureşti, 6 noiembrie 2003.Nr. 866.
 + 
Anexa NORMA SANITARĂ VETERINARAprivind Programul de măsuri pentru prevenirea poluarii laptelui materie prima cu reziduuri de pesticide sau substanţe utilizate în agricultura şi în tratamentele medicale la animale + 
Capitolul IResponsabilităţile direcţiilor sanitare veterinare judeţene şi a municipiului BucureştiDirecţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti au următoarele responsabilităţi:1. supravegherea respectării aplicării legislaţiei sanitare veterinare în vigoare cu privire la avizarea, producerea, distribuţia, comercializarea şi utilizarea substanţelor destinate utilizării în tratamentul medicamentos al animalelor producătoare de lapte materie prima;2. supravegherea respectării prevederilor din Programul de supraveghere, profilaxie şi combatere a bolilor la animale, de prevenire a transmiterii de boli de la animale la om şi de protecţie a mediului de către medicii veterinari oficiali;3. supravegherea modului de aplicare în unităţile de procesare a laptelui şi produselor lactate a programelor proprii de autocontrol;4. popularizarea, prin mass-media, a pericolului reprezentat de utilizarea substanţelor interzise în tratamentul animalelor şi comercializarea şi consumul de lapte obţinut de la animale tratate cu substanţe interzise.
 + 
Capitolul IIResponsabilităţile laboratoarelor sanitare veterinare de statLaboratoarele sanitare veterinare de stat au următoarele responsabilităţi:1. asigurarea capacităţii analitice în funcţie de ponderea pe care o reprezintă sectorul lapte şi produse lactate în zona deservita de către fiecare laborator sanitar veterinar judeţean;2. monitorizarea rezultatelor analizelor de laborator şi transmiterea informaţiilor către Institutul de Igiena şi Sănătate Publică Veterinara în vederea centralizarii acestora, informării şi luării deciziilor ce se impun;3. activarea Sistemului rapid de alerta în cazul constatării depăşirii limitelor maxime admise în raport cu parametrii analizati şi luarea măsurilor ce se impun.
 + 
Capitolul IIIResponsabilităţile unităţilor procesatoare de lapte şi produse lactateUnităţile procesatoare de lapte şi produse lactate au următoarele responsabilităţi:1. asigurarea condiţiilor referitoare la construcţie, dotare, igiena şi flux tehnologic, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;2. întocmirea şi respectarea programelor proprii de autocontrol, vizate de către autorităţile sanitare veterinare competente, cu evidentierea stricta a siguranţei materiilor prime şi a produselor finite;3. colectarea şi receptionarea de către unităţile procesatoare de lapte şi produse lactate numai a laptelui şi produselor lactate necontaminate.
 + 
Capitolul IVResponsabilităţile direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului BucureştiDirecţiile pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti au următoarele responsabilităţi:1. supravegherea modului de utilizare a substanţelor pesticide, erbicide, fungicide şi insecticide în cultura plantelor;2. interzicerea folosirii în agricultura a altor substanţe decât cele prevăzute de legislaţia naţionala în vigoare, conform prescripţiilor de utilizare aprobate.──────────────────

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x