ORDIN nr. 80 din 24 mai 2000

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI ALIMENTATIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 371 din 10 august 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 626 05/09/2006
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 6 14/01/1999
ActulREFERIRE LAOG 4 20/01/1995
ActulREFERIRE LALEGE 5 12/11/1982 ART. 31
ART. 1APROBA PENORMA 24/05/2000
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 626 05/09/2006

pentru aprobarea Normei privind condiţiile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal



Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,vazand Referatul de aprobare al Agenţiei Naţionale Fitosanitare nr. 128.752 din 5 mai 2000,având în vedere prevederile art. 31 din Legea nr. 5/1982 privind protecţia plantelor cultivate şi a pădurilor şi regimul pesticidelor şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 4/1995 privind fabricarea, comercializarea şi utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, dăunătorilor şi buruienilor în agricultura şi silvicultura,ţinând seama de Directiva Comisiei 98/22/CEE din 15 aprilie 1998 privind condiţiile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar în Comunitate, la punctele de inspecţie, altele decât cele de la locul de destinaţie, a plantelor, produselor vegetale şi al altor obiecte provenite din terţe tari,în baza Hotărârii Guvernului nr. 6/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, cu modificările şi completările ulterioare,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Norma privind condiţiile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Agenţia Naţionala Fitosanitara, Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara şi inspectoratele de carantina fitosanitara vamală vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării.p. Ministrul agriculturii şialimentaţiei,Ştefan Pete,secretar de stat
 + 
Anexa 1NORMAprivind condiţiile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal1. Inspectoratele de carantina fitosanitara vamală sunt împuternicite să efectueze controlul fitosanitar în punctele de control pentru trecerea frontierei.2. Pentru realizarea controlului fitosanitar inspectoratele de carantina fitosanitara vamală trebuie să dispună de:– echipamente şi instrumente necesare în vederea depistarii şi diagnosticarii organismelor dăunătoare;– spaţii adecvate pentru păstrarea şi carantina fitosanitara a mărfurilor, pentru aplicarea unor tratamente, precum şi pentru distrugerea integrală sau parţială a mărfii, în caz de necesitate;– acces permanent la instrucţiunile de efectuare a controlului fitosanitar, la legislaţia privind carantina fitosanitara, la adresele şi numerele de telefon ale laboratoarelor specializate, în vederea identificarii organismelor dăunătoare, precum şi la rezultatele analizelor şi expertizelor efectuate la Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara.3. Inspectoratele de carantina fitosanitara vamală au obligaţia:– să îşi adapteze programul de inspecţii fitosanitare la condiţiile concrete din fiecare punct de control pentru trecerea frontierei, ţinând seama de riscul fitosanitar;– să deţină informaţii la zi privind interceptarea transporturilor de plante, produse vegetale sau alte articole reglementate.4. Inspectorii fitosanitari vamali în sarcina cărora se afla efectuarea inspecţiilor la punctul de control vor fi instruiti şi examinati periodic de Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara în special în domeniul detectarii organismelor dăunătoare şi au competenţa să efectueze analize pentru identificarea organismelor dăunătoare.5. Facilităţile minime necesare pentru efectuarea controlului fitosanitar vamal sunt:a) facilităţi administrative:– sistem de comunicare rapida cu Agenţia Naţionala Fitosanitara, Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara, cu direcţiile fitosanitare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi cu autorităţile vamale;– sistem de multiplicare a documentelor;b) facilităţi de inspecţie: rampa, mese de lucru, iluminare adecvată, microscop, stereomicroscop, echipament pentru inspecţii vizuale şi echipament pentru dezinfectarea instrumentarului;c) facilităţi pentru ridicarea probelor: materiale adecvate pentru ambalarea şi identificarea fiecărei probe, materiale pentru ambalarea probelor în vederea expedierii la Laboratorul Central de Carantina Fitosanitara, sigilii şi ştampile oficiale, iluminare adecvată.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x