ORDIN nr. 779 din 9 noiembrie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 967 din 4 decembrie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 325 14/07/2006 ART. 18
ActulREFERIRE LAHG 320 08/03/2006
ActulREFERIRE LAPROGRAM 08/03/2006
ActulREFERIRE LAHG 882 03/06/2004
ActulREFERIRE LALEGE 430 25/10/2004
ActulREFERIRE LAHG 163 12/02/2004
ActulREFERIRE LAOUG 48 15/06/2004
ActulREFERIRE LASTRATEGIE 12/02/2004
ActulREFERIRE LASTRATEGIE 03/06/2004
ActulREFERIRE LAHG 738 03/07/2003
ActulREFERIRE LALEGE (R) 199 13/11/2000
ANEXA 1REFERIRE LAHG 320 08/03/2006
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind finanţarea proiectelor cuprinse în Programul naţional pentru reducerea costurilor cu energia pentru populaţie, prin creşterea eficienţei energetice şi utilizarea energiei regenerabile în anul 2006, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 320/2006



În temeiul Hotărârii Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Comerţului, cu modificările şi completările ulterioare,în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 320/2006 privind aprobarea Programului naţional pentru reducerea costurilor cu energia pentru populaţie, prin creşterea eficienţei energetice şi utilizarea energiei regenerabile în anul 2006, potrivit căreia Programul naţional: concretizează aplicarea prevederilor Legii nr. 199/2000 privind utilizarea eficientă a energiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; susţine implementarea Strategiei naţionale privind alimentarea cu energie termică a localităţilor prin sisteme de producere şi distribuţie centralizate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 882/2004; se realizează prin aplicarea Strategiei naţionale în domeniul eficienţei energetice, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 163/2004,prin aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 48/2004 pentru adoptarea unor măsuri privind furnizarea energiei termice populaţiei, pentru încălzirea locuinţei şi prepararea apei calde de consum, prin sisteme publice centralizate de alimentare cu energie termică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 430/2004, cu modificările ulterioare, prin care se prevede acordarea de sume de la bugetul de stat pentru retehnologizarea, modernizarea şi dezvoltarea sistemelor centralizate de producere a energiei termice,prin aplicarea prevederilor cuprinse în art. 18 alin. (1) lit. e) din Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, prin care lucrările de investiţii în domeniul energiei termice pot fi finanţate din fonduri transferate de la bugetul de stat ca participare la cofinanţarea unor proiecte realizate cu finanţare externă, precum şi din bugetul Ministerului Economiei şi Comerţului, cu respectarea legislaţiei în vigoare,ministrul economiei şi comerţului emite următorul ordin: + 
Articolul 1Finanţarea proiectelor cuprinse în Programul naţional pentru reducerea costurilor cu energia pentru populaţie, prin creşterea eficienţei energetice şi utilizarea energiei regenerabile în anul 2006, denumit în continuare Programul naţional, se face în limita sumei aprobate prin bugetul Ministerului Economiei şi Comerţului pe anul 2006, la capitolul 82.01 "Industrie extractivă, prelucrătoare şi construcţii", titlul 51 "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", articolul 02 "Transferuri de capital", alineatul 06 "Retehnologizarea centralelor termice şi electrice de termoficare" pentru următoarele categorii de lucrări:a) lucrări pentru reabilitarea şi eficientizarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a populaţiei, la nivel de producere, transport şi distribuţie (centrale de termoficare de zonă, centrale termice de cvartal, puncte termice, dotarea acestora cu module termice şi/sau utilaje performante: cazane de abur şi/sau apă fierbinte, schimbătoare de căldură, pompe etc.);b) lucrări pentru producerea energiei în sisteme de cogenerare (centrale termice cu cogenerare, instalarea de grupuri de cogenerare cu motoare termice);c) lucrări pentru modernizarea şi extinderea reţelelor termice de transport şi distribuţie a energiei termice în circuit primar şi circuit secundar (magistrale de termoficare, reţele termice exterioare de încălzire şi apă caldă de consum);d) lucrări pentru automatizarea funcţionării sistemelor şi instalaţiilor şi contorizarea consumului de energie termică aferent consumatorilor finali cuplaţi la sistemele centralizate de alimentare cu energie termică;e) lucrări pentru utilizarea resurselor regenerabile de energie (energie solară, energie geotermală, energie din biomasă – rumeguş, alte deşeuri de lemn);f) lucrări pentru schimbarea combustibilului utilizat pentru producerea energiei termice.
 + 
Articolul 2(1) Valorile de cofinanţare în cadrul Programului naţional, ce vor fi puse la dispoziţia unităţilor administraţiei publice locale beneficiare de către Ministerul Economiei şi Comerţului, sunt stabilite în cadrul listei finale cu proiectele de investiţii selectate, aprobată prin ordin al ministrului economiei şi comerţului.(2) Beneficiarul va utiliza fondurile primite prin Programul naţional numai pentru achiziţia de echipamente, nu şi pentru lucrări de construcţii-montaj aferente realizării investiţiei.(3) În vederea monitorizării implementării proiectelor de investiţii selectate în cadrul Programului naţional, Agenţia Română pentru Conservarea Energiei va delega reprezentanţi din filialele teritoriale pentru analizarea situaţiei investiţiilor şi întocmirea proceselor-verbale de stabilire a stadiului fizic de implementare. Monitorizarea acestor proiecte de către Agenţia Română pentru Conservarea Energiei se va face pe întreaga durată a executării lucrărilor şi postpunere în funcţiune, pentru urmărirea atingerii parametrilor de eficienţă energetică prevăzuţi în proiect.(4) Agenţia Română pentru Conservarea Energiei va primi documentaţiile din partea beneficiarilor, în două exemplare, şi va întocmi în fiecare lună calendaristică Lista de deschidere a finanţării cu sumele solicitate de beneficiari pentru lucrările ale căror stadii fizice sunt confirmate prin procesele-verbale de către reprezentanţii desemnaţi din filialele teritoriale ale agenţiei, prevăzută în anexa nr. 1.(5) Lista de deschidere a finanţării prevăzută la alin. (4) va fi transmisă ordonatorului principal de credite, Ministerul Economiei şi Comerţului, însoţită de un exemplar din documentaţiile pentru deschiderea finanţării.
 + 
Articolul 3Direcţia generală politică energetică acordă viza direcţiei de specialitate în limita a maximum 30% din valoarea proiectelor de reabilitare a sistemelor de încălzire urbană cuprinse în Programul naţional.
 + 
Articolul 4(1) Direcţia generală buget economico-financiară supune controlului financiar preventiv propriu documentele transmise de beneficiari prin intermediul Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei şi supune spre aprobare ordonatorului principal de credite cererea de deschidere de finanţare, având la bază viza direcţiei de specialitate, Lista de deschidere a finanţării, Borderoul privind cheltuielile cu achiziţii de echipamente din Programul naţional, prevăzut în anexa nr. 2, şi procesele-verbale de stabilire a stadiului fizic de implementare.(2) După deschiderea de credite, Ministerul Finanţelor Publice repartizează creditele bugetare şi alimentează conturile deschise pe seama Ministerului Economiei şi Comerţului.
 + 
Articolul 5Sumele prevăzute ca transferuri din bugetul de stat către autorităţile locale se repartizează pe judeţe şi localităţi de către Ministerul Economiei şi Comerţului, conform Listei de deschidere a finanţării, în contul de trezorerie deschis de fiecare beneficiar şi menţionat în cererea de decontare a cheltuielilor înaintată de aceştia la Agenţia Română pentru Conservarea Energiei.
 + 
Articolul 6Agenţia Română pentru Conservarea Energiei va realiza un raport trimestrial privind situaţia executării proiectelor de investiţii selectate în cadrul Programului naţional pe care îl va transmite direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului.
 + 
Articolul 7Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 8Prezentul ordin se aplică de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul economiei şi comerţului,Codruţ Ioan SereşBucureşti, 9 noiembrie 2006.Nr. 779.
 + 
Anexa 1MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUIAGENTIA ROMÂNĂ PENTRU CONSERVAREA ENERGIEILISTA DE DESCHIDERE A FINANTARIIProgramul naţional pentru reducerea costurilor cu energia pentrucresterea eficientei energetice şi utilizarea energiei regenerabile(conform Hotărârii Guvernului nr. 320/2006)TRANSFERURI INTRE UNITATI ALE ADMINISTRATIEI PUBLICEpentru luna ……. anul …..

                                                               -mii lei-
N Judet Valoarea Sume alocate Sume
r. Consiliul cumulat de de
c local lucrărilor conform situaţiei lucrărilor la inceputul alo-
r Obiectiv listei aprobate pe executate cumulat de anului până cat
t. de anul curent prin la inceputul anului la finele
investitii Programul Naţional până la finele lunii lunii
precedente precedente
A B 1 2 3 4=2-3
TOTAL, din care:
                        Ordonator principal de credite
          A.R.C.E. D.G.P.E. D.G.B.E.F.A.
          ––– ––– ––––
  Presedinte Sef Serviciu Buget, Director General, Director General,
               Finante, Contabilitate

 + 
Anexa 2JUDETUL …………..Consiliul local ……Primaria ………….BORDEROUprivind cheltuielile cu achizitii de echipamente dinProgramul naţional pentru reducerea costurilor cu energiapentru populatie, prin cresterea eficientei energetice şiutilizarea energiei regenerabileTRANSFERURI INTRE UNITATI ALE ADMINISTRATIEI PUBLICEpentru luna ……. anul …..

                                                               -mii lei-
N
r.
c
r
t.

Obiec-
tivul

Echipa-
mentul

Program
pentru anul 2006

Sume alocate
cumulat de
la inceputul
anului până
la finele
lunii
precedente
Sume
de
alo-
cat

A B 1 2 3=1-2
TOTAL, din care:
    Confirmam realitatea datelor de mai sus.
    (Documentul va avea viza de "control financiar preventiv" şi viza de
    "certificat în privinta realitatii, regularitatii şi legalităţii").
         PRIMAR REPREZENTANT
                            FILIALA TERITORIALA A.R.C.E.

–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x