ORDIN nr. 770-6.173/NN din 26 septembrie 1997

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUINr. 770/26.09.1997MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE SI AMENAJARII TERITORIULUINr. 6.173/NN/26.09.1997
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 264 din 3 octombrie 1997
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAORDONANTA 67 28/08/1997
ActulREFERIRE LAOG 20 27/01/1994
ART. 5REFERIRE LALEGE 124 15/12/1995
ART. 5REFERIRE LAOG 47 12/08/1994
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DESTRATEGIE 29/11/2022





În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 67/1997 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994,pentru promovarea unui program naţional de acţiuni în vederea reducerii riscului seismic al unor construcţii existente – clădiri de locuit şi construcţii de importanţa vitala pentru societate,având în vedere nota cu privire la reducerea riscului de prabusire a unor construcţii, în cazul producerii unui seism major, însuşită în şedinţa Guvernului din data de 28 august 1997,ministrul delegat pe lângă primul-ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului şi a Departamentului pentru Administraţie Publică Locală şi ministrul lucrărilor publice şi amenajării teritoriuluiemit prezentul ordin. + 
Articolul 1Consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru construcţiile existente cu destinaţia de locuinta, din localităţile situate în zonele A-D de seismicitate, definite prin harta de zonare seismică a teritoriului României, vor prezenta:– inventarul clădirilor de locuit – situaţie centralizatoare (conform modelului prezentat în anexa nr. 1);– lista clădirilor de locuit care constituie prioritati pentru expertizarea tehnica, în vederea reducerii riscului seismic (conform modelului prezentat în anexa nr. 2);– lista clădirilor de locuit expertizate tehnic în perioada 1992-1996 şi încadrate în clasa I de risc seismic (clasa corespunzând construcţiilor cu risc ridicat de prabusire la cutremure având intensitatile corespunzătoare zonelor seismice de calcul), precum şi estimarea costurilor lucrărilor de intervenţie (proiectare şi execuţie consolidări), cu respectarea prevederilor art. 3 din prezentul ordin (conform modelului prezentat în anexa nr. 3);– programul acţiunilor privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare pentru clădirile de locuit încadrate în clasa I de risc seismic şi necesarul aferent de fonduri, eşalonat începând cu anul 1998.Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, vor deţine, potrivit prevederilor legale, un exemplar din documentaţiile tehnice complete, finanţate din transferuri de la bugetul de stat, privind consolidarea clădirilor de locuit.
 + 
Articolul 2Persoanele juridice – ordonatori de credite şi instituţiile subordonate – care deţin în proprietate sau în administrare construcţii de importanţa vitala pentru societate, a căror funcţionalitate în timpul cutremurului şi imediat după cutremur trebuie să se asigure integral (construcţii din clasa I de importanţa, definite în Normativul de proiectare antiseismica P100-92: spitale, staţii de salvare, staţii de pompieri, clădiri pentru unităţi administrative cu rol de decizie în organizarea măsurilor de urgenta după cutremure, clădiri pentru comunicaţii de interes naţional şi judeţean, unităţi de producere a energiei electrice din sistemul naţional, clădiri care adapostesc muzee de importanţa naţionala, arhivele statului şi altele) vor prezenta:– inventarul construcţiilor – situaţie centralizatoare, pe categorii de construcţii;– lista construcţiilor care constituie prioritati pentru expertizarea tehnica în vederea reducerii riscului seismic;– lista construcţiilor expertizate tehnic în perioada 1992-1996 şi încadrate în clasa I de risc seismic (clasa corespunzând construcţiilor cu risc ridicat de prabusire la cutremure având intensitatile corespunzătoare zonelor seismice de calcul), precum şi estimarea costurilor lucrărilor de intervenţie (proiectare şi execuţie consolidări), cu respectarea prevederilor art. 3 din prezentul ordin;– programul acţiunilor privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare pentru construcţiile existente, încadrate în clasa I de risc seismic, şi necesarul aferent de fonduri (proiectare şi execuţie), eşalonat începând cu anul 1998.Situaţiile sus-menţionate se vor prezenta prin adaptarea corespunzătoare a modelelor prezentate în anexele nr. 1-3 la prezentul ordin.
 + 
Articolul 3Experţii tehnici – persoane fizice şi juridice -, autorizaţi pentru construcţiile expertizate tehnic începând cu anul 1992, vor preciza:* clădirile de locuit şi, respectiv, construcţiile de importanţa vitala pentru societate, încadrate în clasa I de risc seismic;* estimarea costurilor lucrărilor de intervenţie (proiectare şi execuţie consolidări).Notele tehnice justificative privind încadrarea în clasa I de risc seismic (potrivit prevederilor cap. 11.6, republicat în anul 1996 în Buletinul construcţiilor nr. 11/1996, din Normativul de proiectare antiseismica P100-92) şi estimarea costurilor lucrărilor de intervenţie (proiectare şi execuţie consolidări) pentru soluţiile de intervenţie propuse se vor prezenta: consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru clădirile de locuit, şi persoanelor juridice, pentru construcţiile de importanţa vitala pentru societate, pe care le deţin în proprietate sau în administrare.
 + 
Articolul 4Inspecţia de stat în construcţii, lucrări publice, urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, prin inspecţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti, vor aviza, din punct de vedere tehnic, listele cuprinzând construcţiile expertizate şi încadrate în clase de risc seismic, precum şi priorităţile, pe categorii de construcţii, pentru expertizarea tehnica, proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare.
 + 
Articolul 5Consiliile judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi persoanele juridice – ordonatori principali de credite – vor prezenta Ministerului Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului situaţiile solicitate prin prezentul ordin, până la data de 30 octombrie 1997, însuşite prin avizare de către comisiile judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, de apărare împotriva dezastrelor, comisii constituite potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 47/1994, aprobată prin Legea nr. 124/1995.
 + 
Articolul 6Prefectii judeţelor şi prefectul municipiului Bucureşti vor acţiona, în aria lor de autoritate, pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 7Prezentul ordin se va publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

     
  p. Ministru delegat Ministrul lucrărilor publice şi
  pe lângă primul-ministru amenajării teritoriului, preşedintele
  pentru coordonarea Secretariatului General Comisiei centrale pentru prevenirea
  al Guvernului şi a Departamentului şi apărarea împotriva efectelor
  pentru Administraţie Publică Locală, seismice şi alunecărilor de teren,
  Radu Stroe Nicolae Noica

 + 
Anexa 1

     
  CONSILIUL JUDEŢEAN . . . . . . . . . . . . . . . .  
  CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI  
    Vizat
    Preşedintele Comisiei judeţene,
    respectiv a municipiului Bucureşti,
    de apărare împotriva dezastrelor
    Prefect,
   
  CONSTRUCŢII EXISTENTE, CU DESTINAŢIA DE LOCUINŢĂ
  – situaţie centralizatoare –
   
  Localitatea: . . . . . . . . . . . . . . . .
                       
  Clădiri de locuit Construite până în anul 1940 Construite în perioada 1941-1963 Construite în perioada 1964-1977
  P – P+1 P+2 – P+4 peste P+4 P – P+1 P+2 – P+4 peste P+4 P – P+1 P+2 – P+4 peste P+4
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Inventariate [nr. clădiri, conform datelor din anexa nr. 1 a) la ordin]            
  din care, pe sisteme constructive:                  
    A (nr. clădiri)                
    B                  
    C                  
    D                  
  Expertizate tehnic în perioada 1992-1996 (nr. clădiri) (estimări costuri proiectare + execuţie – mil. lei)                
  din care, încadrate în clasa I de risc seismic (nr. clădiri) (estimări costuri proiectare + execuţie – mil. lei)                
  Priorităţi pentru expertizarea tehnică în vederea reducerii riscului seismic (nr. clădiri) (estimări costuri proiectare + execuţie – mil. lei)                
     
  Preşedintele consiliului judeţean, Direcţia urbanism şi amenajarea teritoriului,
    Director,
  Primarul general al municipiului Bucureşti,

 + 
Anexa 1 a)

                   
  CONSILIUL JUDEŢEAN . . . . . . . . . . . . . . . .  
  CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI  
    (Se păstrează la consiliile judeţene,
    respectiv la Consiliul General
    al Municipiului Bucureşti)
   
  INVENTARUL CLĂDIRILOR DE LOCUIT
   
  Localitatea: . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Nr. crt. Adresa imobilului Anul construirii Regimul de înălţime P + nE Numărul de apartamente Aria desfăşurată (m2) Sistemul structural*) A, B, C sau D
  cu destinaţia de locuinţă cu altă destinaţie
  0 1 2 3 4 5 6 7
  1.              
  2.              
               
               
               
  TOTAL: –––– ––––- –––-  
     
  Preşedintele consiliului judeţean,  
    Direcţia urbanism şi amenajarea teritoriului,
  Primarul general al municipiului Bucureşti, Director,

–––––––    *) A – Construcţii cu pereţi structurali din zidărie de caramida.       B – Construcţii cu pereţi structurali din beton armat, executaţi monolit sau prefabricati.       C – Construcţii în cadre din beton armat.       D – Construcţii cu schelet metalic. + 
Anexa 2

     
  CONSILIUL JUDEŢEAN . . . . . . . . . . . . . . . .  
  CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI  
    Vizat
    Preşedintele Comisiei judeţene,
    respectiv a municipiului Bucureşti,
    de apărare împotriva dezastrelor
    Prefect,
  LISTA CLĂDIRILOR DE LOCUIT
  care constituie priorităţi pentru expertizarea tehnică
   
  Localitatea: . . . . . . . . . . . . . . . .

Nr. crt. Adresa imobilului Anul construirii Regimul de înălţime P + nE Numărul de apartamente Aria desfăşurată (m2) Sistemul structural*) A, B, C sau D Estimarea costurilor: (mil. lei în preţuri luna august 1997)
  cu destinaţia de locuinţă cu altă destinaţie de expertizare de intervenţie (proiectare şi execuţie lucrări de consolidare)
  1.                  
  2.                  
                   
                   
                   
     
  NOTĂ:
  Se vor marca cu x adresele pentru care s-a contractat elaborarea raportului de expertiză.
   
  Preşedintele consiliului judeţean,  
    Direcţia urbanism şi amenajarea teritoriului,
  Primarul general al municipiului Bucureşti, Director,
  Vizat
  I.S.C.L.P.U.A.T.
  Inspector-şef,

–––––––    *) A – Construcţii cu pereţi structurali din zidărie de caramida.       B – Construcţii cu pereţi structurali din beton armat, executaţi monolit sau prefabricati.       C – Construcţii în cadre din beton armat.       D – Construcţii cu schelet metalic. + 
Anexa 3

     
  CONSILIUL JUDEŢEAN ……………………  
  CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI  
    Vizat
    Preşedintele Comisiei judeţene,
    respectiv a municipiului Bucureşti,
    de apărare împotriva dezastrelor
    Prefect,
   
  LISTA CLĂDIRILOR DE LOCUIT EXPERTIZATE TEHNIC
  în perioada 1992-1996, încadrate în clasa I de risc seismic
   
  Localitatea: ……………………

                       
  Nr. crt. Anul expertizării Anul construirii Regimul de înălţime P + nE Numărul de apartamente Aria desfăşurată (m2) Sistemul structural*) A, B, C sau D Estimarea costurilor lucrărilor de intervenţie (mil. lei) Expert atestat Numele şi numărul ştampilei
  Adresa imobil cu destinaţia de locuinţă cu altă destinaţie conform raportului de expertiză în preţuri luna august 1997
  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  1. Anul 1992                  
  2.                    
                     
                     
                     
     
  Preşedintele consiliului judeţean,
    Direcţia urbanism şi amenajarea teritoriului,
  Primarul general al municipiului Bucureşti, Director,
   
  Vizat
  I.S.C.L.P.U.A.T.
  Inspector-şef,

–––––––    *) A – Construcţii cu pereţi structurali din zidărie de caramida.       B – Construcţii cu pereţi structurali din beton armat, executaţi monolit sau prefabricati.       C – Construcţii în cadre din beton armat.       D – Construcţii cu schelet metalic.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x