ORDIN nr. 717 din 27 noiembrie 2008

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 24/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 816 din 5 decembrie 2008
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 84 13/04/2011
ANEXA 1COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009
ANEXA 2COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 2ABROGA PEORDIN 725 29/07/2005
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 385 25/04/2007
ActulREFERIRE LALEGE 266 15/05/2002 ART. 39
ART. 2ABROGA PEORDIN 725 29/07/2005
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 84 13/04/2011
ANEXA 1COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009
ANEXA 2COMPLETAT DEORDIN 783 23/12/2009

privind aprobarea tarifelor pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Catalogul oficial naţional al soiurilor de plante de cultură din România



Văzând Referatul de aprobare nr. 118.696 din 17 noiembrie 2008,în baza prevederilor art. 39 din Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calităţii, comercializarea seminţelor şi a materialului săditor, precum şi înregistrarea soiurilor de plante,în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,ministrul agricultorii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă tarifele pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Catalogul oficial naţional al soiurilor de plante de cultură din România, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 725/2005 privind stabilirea tarifelor pentru efectuarea lucrărilor de examinare a soiurilor pentru care se solicită înscrierea în Registrul soiurilor şi în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 740 din 15 august 2005, se abrogă.
 + 
Articolul 3Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,Dacian CioloşBucureşti, 27 noiembrie 2008.Nr. 717.
 + 
Anexa 1TARIFELE DE TESTARE PE SPECII(lei/an de testare, soi şi localitate)

             
  Specia Testele efectuate*)
  D.U.S. V.A.U. T.Pr. C.C.P. P.B.
  Înscrierea la testare pentru toate speciile 180 lei/soi        
  CULTURI DE CÂMP
  Cereale păioase de toamnă 840 290 155 115 420
  Cereale păioase de primăvară 840 290 155 115 420
  Orez 1.220 840 420 290 610
  Porumb 955 350 175 115 480
  Sorg boabe 955 290 155 115 180
  Mazăre 840 290 155 115 420
  Fasole 840 290 155 115 420
  Soia 840 290 155 115 420
  Floarea-soarelui 840 345 175 115 420
  Ricin 955 345 175 115 180
  Rapiţă pentru ulei 840 250 135 85 420
  In pentru ulei 840 290 155 115 420
  In + cânepă fibră 840 290 155 115 420
  Bumbac 955 345 175 115 480
  Cartof 1.220 480 250 160 610
  Sfeclă de zahăr 840 345 175 115 420
  Plante furajere anuale 840 290 155 115 420
  Plante furajere perene 840 290 155 115 420
  Sfeclă furajeră 955 290 155 115 480
  Tutun 1.640 610 310 190 840
  Plante medicinale şi aromatice 955 360 190 135 480
  LEGUME DE CÂMP
  Varză-timpurie, de vară şi conopidă 955     115 480
  Varză-toamnă, creaţă, roşie şi gulie 955     100 480
  Morcov 955     115 480
  Pătrunjel, păstârnac, sfeclă roşie 955     100 480
  Ridichi de lună 480     80 250
  Ridichi de vară-toamnă 480     80 250
  Ţelină 1.185     135 610
  Ceapă ceaclama şi praz 955     115 480
  Usturoi 955     100 480
  Castraveţi şi dovlecei 1.185     135 610
  Dovleac 955     115 480
  Pepene galben 1.185     135 610
  Pepene verde 1.185     135 610
  Tomate nedeterminate 1.645     190 840
  Tomate determinate şi vinete 1.415     135 730
  Ardei 1.415     155 730
  Mazăre şi bob 730     100 365
  Fasole pitică 955     115 480
  Fasole urcătoare 1.415     155 730
  Bame 730     100 365
  Salată 955     100 480
  Spanac 480     80 230
  LEGUME PENTRU SERĂ
  Varză 1.185       595
  Gulioare 1.185       595
  Castraveţi lungi 1.890       955
  Castraveţi cornişon – ciclul I 1.665       840
  Castraveţi cornişon – ciclul II 1.415       730
  Tomate – ciclul I 2.100       1.070
  Tomate – ciclul II 1.910       955
  Vinete 1.415       730
  Ardei 1.665       840
  Fasole urcătoare 730       365
  Salată 730       365
  LEGUME PENTRU SOLARII
  Varză 730       365
  Castraveţi cornişon 730       365
  Tomate 955       480
  Vinete 730       365
  Ardei 840       420
  Fasole 480       250
  Salată 480       250
  POMI ŞI ARBUŞTI FRUCTIFERI
  Seminţoase 550        
  Sâmburoase 590        
  Nucifere 550        
  Portaltoi 480        
  Arbuşti fructiferi 550        
  VIŢĂ-DE-VIE
  Soiuri vin 640        
  Soiuri masă 640        
  Portaltoi 480        
  CĂPŞUN, HAMEI
  Căpşun 550        
  Hamei 640        
  PLANTE ORNAMENTALE          
  Flori anuale 550        
  Flori bienale 550        
  Plante de seră 1.280        
  Arbuşti ornamentali 550        
  Tarife anuale de menţinere în Catalogul oficial:
  – anul I-V 191 lei        
  – anul VI-X 287 lei        
  – peste 10 ani 382 lei        
  Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului 191 lei        
  Raport testare DUS*) 917 lei      

_________Notă *) Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autorităţi (în conformitate cu reglementările UPOV şi CPVO).Analize de laborator efectuate pentru stabilirea valorii agronomice şi de utilizare

         
  Specia Denumire analiză Metoda utilizată Lei/ analiză
  Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre Determinarea umidităţii Uscare la etuvă 27
  Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre, arahide, plante furajere Determinarea conţinutului în proteine Metoda Kjeldahl 57
  Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 73
  Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului umed, uscat şi a indicelui glutenic Metoda standardizată 34
  Grâu comun Farinograma Metoda standardizată 84
  Grâu comun Determinarea volumului pâinii Metoda standardizată 19
  Grâu comun Determinarea porozităţii pâinii Metoda standardizată 23
  Grâu comun Determinarea elasticităţii miezului pâinii Metoda standardizată 19
  Grâu comun Determinarea corpurilor străine Metoda standardizată 23
  Grâu comun Pregătirea probelor pentru analiză Metoda standardizată 19
  Grâu comun Determinarea indicelui de sedimentare Testul Zeleny – metoda standardizată 19
  Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de cădere Testul Falling Number – metoda standardizată 19
  Fasole Procentul de coji Metoda standardizată 23
  Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizată 23
  Cartof Determinarea amidonului fizic Metoda standardizată 19
  Cartof Test de prăjire cipsuri Metoda standardizată 31
  Cartof Test oxidare Metoda standardizată 19

 + 
Anexa 2TARIFELE DE TESTARE PE SPECII(euro/an de testare, soi şî localitate)

             
  Specia Te stele e fectuate *)
  D.U.S. V.A.U. T.Pr. C.C.P. P.B.
  Înscrierea la testare pentru toate speciile 50 euro/soi        
  CULTURI DE CÂMP
  Cereale păioase de toamnă 220 75 40 30 110
  Cereale păioase de primăvară 220 75 40 30 110
  Orez 320 220 110 75 160
  Porumb 250 90 45 30 125
  Sorg boabe 250 75 40 30 125
  Mazăre 220 75 40 30 110
  Fasole 220 75 40 30 110
  Soia 220 75 40 30 110
  Floarea-soarelui 220 90 45 30 110
  Ricin 250 90 45 30 125
  Rapiţă pentru ulei 220 65 35 22 110
  In pentru ulei 220 75 40 30 110
  In + cânepă fibră 220 75 40 30 110
  Bumbac 250 90 45 30 125
  Cartof 320 125 65 42 160
  Sfeclă de zahăr 220 90 45 30 110
  Plante furajere anuale 220 75 40 30 110
  Plante furajere perene 220 75 40 30 110
  Sfeclă furajeră 250 75 40 30 125
  Tutun 430 160 80 50 220
  Plante medicinale şi aromatice 250 95 50 35 125
  LEGUME DE CÂMP
  Varză – timpurie, de vară şi conopidă 250     30 125
  Varză – de toamnă, creaţă, roşie şi gulie 250     25 125
  Morcov 250     30 125
  Pătrunjel, păstârnac, sfeclă roşie 250     25 125
  Ridichi de lună 125     20 65
  Ridichi de vară-toamnă 125     20 65
  Ţelină 310     35 160
  Ceapă ceaclama şi praz 250     30 125
  Usturoi 250     25 125
  Castraveţi şi dovlecei 310     35 160
  Dovleac 250     30 125
  Pepene galben 310     35 160
  Pepene verde 310     35 160
  Tomate nedeterminate 430     50 220
  Tomate determinate şi vinete 370     35 190
  Ardei 370     40 190
  Mazăre şi bob 190     25 95
  Fasole pitică 250     30 125
  Fasole urcătoare 370     40 190
  Bame 190     25 95
  Salată 250     25 125
  Spanac 125     20 60
  LEGUME PENTRU SERĂ
  Varză 310       155
  Gulioare 310       155
  Castraveţi lungi 495       250
  Castraveţi cornişon – ciclul I 435       220
  Castraveţi cornişon – ciclul II 370       190
  Tomate – ciclul I 550       280
  Tomate – ciclul II 500       250
  Vinete 370       190
  Ardei 435       220
  Fasole urcătoare 190       95
  Salată 190       95
  LEGUME PENTRU SOLARII  
  Varză 190       95
  Castraveţi cornişon 190       95
  Tomate 250       125
  Vinete 190       95
  Ardei 220       110
  Fasole 125       65
  Salată 125       65
  POMI ŞI ARBUŞTI FRUCTIFERI
  Seminţoase 150        
  Sâmburoase 160        
  Nucifere 150        
  Portaltoi 130        
  Arbuşti fructiferi 150        
  VIŢĂ-DE-VIE
  Soiuri vin 175        
  Soiuri masă 175        
  Portaltoi 130        
  CĂPŞUN, HAMEI
  Căpşun 150        
  Hamei 175        
  PLANTE ORNAMENTALE
  Flori anuale 150        
  Flori bienale 150        
  Plante de seră 350        
  Arbuşti ornamentali 150        
  Tarife anuale de menţinere în Catalogul oficial:          
  – anul I-V 50 euro        
  – anul VI-X 75 euro        
  – peste 10 ani 100 euro        
  Eliberarea certificatului de înregistrare a soiului 50 euro        
  Raport testare DUS*) 240 euro      

Notă *) Eliberarea raportului DUS privind un soi testat deja la ISTIS, la solicitarea unei autorităţi (în conformitate cu reglementările UPOV şi CPVO).Analize de laborator efectuate pentrustabilirea valorii agronomice şi de utilizare

         
  Specia Denumire analiză Metoda utilizată Euro/ analiză
  Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre Determinarea umidităţii Uscare la etuvă 7
  Grâu comun, grâu dur, orz, secară, ovăz, soia, fasole, mazăre, arahide, plante furajere Determinarea conţinutului în proteine Metoda Kjeldahl 15
  Grâu comun Determinarea cenuşii totale Calcinare 19
  Grâu comun, grâu dur Determinarea glutenului umed, uscat şi a indicelui glutenic Metoda standardizată 9
  Grâu comun Farinograma Metoda standardizată 22
  Grâu comun Determinarea volumului pâinii Metoda standardizată 5
  Grâu comun Determinarea porozităţii pâinii Metoda standardizată 6
  Grâu comun Determinarea elasticităţii miezului pâinii Metoda standardizată 5
  Grâu comun Determinarea corpurilor străine Metoda standardizată 6
  Grâu comun Pregătirea probelor pentru analiză Metoda standardizată 5
  Grâu comun Determinarea indicelui de sedimentare Testul Zeleny – metoda standardizată 5
  Grâu comun, grâu dur Determinarea indicelui de cădere Testul Falling Number – metoda standardizată 5
  Fasole Procentul de coji Metoda standardizată 6
  Fasole, cartof Testul de fierbere Metoda standardizată 6
  Cartof Determinarea amidonului fizic Metoda standardizată 5
  Cartof Test de prăjire cipsuri Metoda standardizată 8
  Cartof Test oxidare Metoda standardizată 5

–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x