ORDIN nr. 638 din 15 octombrie 2009

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 26/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 707 din 21 octombrie 2009
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEORDIN 581 15/09/2008
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 581 15/09/2008 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 581 15/09/2008 ART. 12
ART. 1MODIFICA PEORDIN 581 15/09/2008 ANEXA 2
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 15/09/2008 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ART. 12
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ANEXA 2
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 581 15/09/2008 ANEXA 2
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 15/09/2008 ANEXA 2
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAOUG 74 17/06/2009
ActulREFERIRE LAHG 8 16/01/2009
ActulREFERIRE LAHG 1228 01/10/2008
ActulREFERIRE LALEGE (R) 218 05/07/2005 ART. 10
ActulREFERIRE LALEGE 1 16/02/2004
ActulMODIFICA PEORDIN 581 15/09/2008
ART. 1INLOCUIESTE PEORDIN 581 15/09/2008 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PEORDIN 581 15/09/2008 ART. 12
ART. 1MODIFICA PEORDIN 581 15/09/2008 ANEXA 2
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 15/09/2008 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ART. 12
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ART. 12
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ANEXA 2
ART. 1MODIFICA PENORMA 15/09/2008 ANEXA 2
ANEXA 1INLOCUIESTE PEORDIN 581 15/09/2008 ANEXA 2
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 15/09/2008 ANEXA 2
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Văzând Referatul de aprobare al Direcției politici de piață în horticultură și industrie alimentară nr. 129.277 din 31 august 2009,având în vedere prevederile:– Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului din 29 aprilie 2008 privind organizarea comună a pieței vitivinicole, de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999 , a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 , a Regulamentului (CE) nr. 1.290/2005 și a Regulamentului (CE) nr. 3/2008 și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2.392/86 și a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999 , cu modificările și completările ulterioare;– Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului din 22 octombrie 2007 de instituire a unei organizări comune a piețelor agricole și privind dispoziții specifice referitoare la anumite produse agricole ("Regulamentul unic OCP"), cu modificările și completările ulterioare;– Regulamentului (CE) nr. 555/2008 al Comisiei din 27 iunie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieței vitivinicole în ceea ce privește programele de sprijin, comerțul cu țările terțe, potențialul de producție și privind controalele în sectorul vitivinicol;– Legii nr. 1/2004 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu modificările și completările ulterioare;– Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricolă, Fondul european agricol de dezvoltare rurală și Fondul european pentru pescuit și a fondurilor alocate de la bugetul de stat, privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate de la Comunitatea Europeană și a fondurilor alocate de la bugetul de stat aferente programului de colectare și gestionare a datelor necesare desfășurării politicii comune în domeniul pescuitului și a programului de control, inspecție și supraveghere în domeniul pescuitului și pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbției fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare, cu modificările și completările ulterioare;– Hotărârii Guvernului nr. 1.228/2008 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar comunitar producătorilor din sectorul vitivinicol, cu modificările ulterioare,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale,ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, interimar, emite următorul ordin: + 
Articolul INormele privind acordarea sprijinului financiar producătorilor de vin care utilizează must de struguri concentrat și/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creșterii tăriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeți, a mustului de struguri, a mustului de struguri parțial fermentat și a vinului nou aflat încă în fermentație, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 581/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 661 din 22 septembrie 2008, se modifică după cum urmează:1.La articolul 12, alineatul (1) va avea următorul cuprins: + 
Articolul 12(1)După efectuarea operațiunii de creștere a tăriei alcoolice naturale, solicitantul va depune, începând cu data de 1 noiembrie până la data de 1 martie a anului următor, la APIA, cererea/formularul-tip în vederea obținerii sprijinului financiar, completată și însoțită de următoarele documente:a)copia conform cu originalul a certificatului de înregistrare la oficiul registrului comerțului;b)codul IBAN emis de Trezorerie;c)dovada înscrierii în Registrul fermierilor;d)copia conform cu originalul a BI/CI al/a persoanelor împuternicite;e)copie conform cu originalul a licenței de fabricație;f)copii conform cu originalul ale declarațiilor de recoltă, producție și stocuri;g)copia conform cu originalul a autorizației de funcționare a laboratoarelor conform Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale nr. 277/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea laboratoarelor în vederea executării de analize pentru vinurile și celelalte produse pe bază de must și vin ce urmează a fi expediate în scopul comercializării pe piața internă;h)copii conform cu originalul ale documentelor de proveniență (producție proprie sau achiziție) a mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat;i)copii conform cu originalul ale buletinului/buletinelor de analiză pentru mustul de struguri concentrat sau pentru mustul de struguri concentrat rectificat utilizat;j)copii conform cu originalul ale buletinului/buletinelor de analiză pentru produsele vitivinicole înainte de efectuarea operațiunii de creștere a tăriei alcoolice naturale;k)copii conform cu originalul ale buletinului/buletinelor de analiză a produselor vinicole obținute în urma operațiunii de creștere a tăriei alcoolice naturale;l)copii conform cu originalul ale paginilor din Registrul de intrări-ieșiri pentru produsele vitivinicole folosite la creșterea tăriei alcoolice naturale și din Registrul pentru creșterea tăriei alcoolice naturale cu înregistrările la zi ale tuturor operațiunilor de creștere a tăriei alcoolice naturale;m)copii conform cu originalul ale rapoartelor de fabricație, pentru cei care produc must de struguri concentrat și/sau must de struguri concentrat rectificat și solicită sprijin financiar;n)copie conform cu originalul a declarației de finalizare a operațiunii de creștere a tăriei alcoolice naturale;o)procesul-verbal de recepție privind efectuarea creșterii tăriei alcoolice naturale.
2.Titlul anexei nr. 1 va avea următorul cuprins:REGISTRULde intrări-ieșiri pentru produsele vitivinicole folosite la creșterea tăriei alcoolice naturale3.Anexa nr. 2 la norme se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul agriculturii,
pădurilor și dezvoltării rurale, interimar,
Nicolae Giugea,
secretar de stat
București, 15 octombrie 2009.Nr. 638. + 
Anexă(Anexa nr. 2 la norme)REGISTRULpentru creșterea tăriei alcoolice naturale

Creștereatăriei alcoolicenaturale *1)   PRODUS SUPUS ÎMBOGĂȚIRII   PRODUS UTILIZAT PENTRU ÎMBOGĂȚIRE PRODUS OBȚINUT FINAL  
Produsulși zona viticolă*2)   Cantitate hl/q    Nr. re-cipientului    Culoarea     Tăria alcoolicăîn volumeinițială *3) Produsul *4)    Canti-tatea     Nr. recipien-tului    Conți-nutul în zahăr *5) Nr. reci- pientului   Canti-tatea *6)    Denumirea și culoarea produsului*7) Tăria alcoolicăîn volumefinală *8)
Data Ora
                             
                             
                             
                             

__________*1) Se menționează data completă (zi/lună/an).*2) Produsul: struguri proaspeți, must de struguri, must de struguri parțial fermentat, vin nou încă în fermentare și zona viticolă comunitară.*3) Indicarea tăriei alcoolice în volume inițială naturală înaintea îmbogățirii.*4) Produsul: must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.*5) Pentru musturile de struguri concentrate sau concentrat rectificate exprimate în grade Brix sau în echivalent % vol. potențial.*6) Cantitatea obținută trebuie să fie înscrisă după finalizarea îmbogățirii.*7) Produsul: vin de masă, vin cu indicație geografică, vin cu denumire de origine controlată (precizarea denumirii și culorii).*8) Tăria alcoolică în volume finală a produsului obținut trebuie să fie înscrisă după analiza de laborator.

––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x