ORDIN nr. 604 din 16 decembrie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 145 din 6 martie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 1163 17/10/2002
ActulREFERIRE INDIRECTA LALEGE 374 11/06/2002 ART. 1
ActulREFERIRE LAHG 362 15/04/2002
ActulCONTINE PENORMA 16/12/2002
ActulREFERIRE INDIRECTA LAOUG 90 29/06/2000 ART. 1
ActulREFERIRE INDIRECTA LAOUG 42 08/04/1999 ART. 1
ActulREFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974 ART. 31
ART. 1APROBA PENORMA 16/12/2002
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 10167 15/10/2004
ActulREFERIT DENORMA 15/10/2004
ActulIN LEGATURA CUNORMA 16/12/2002

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile speciale pentru autorizarea centrelor de reambalare la care se referă Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala



În temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitară veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în baza Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,vazand Referatul de aprobare nr. 161.450 din 22 noiembrie 2002, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Norma sanitară veterinara privind condiţiile speciale pentru autorizarea centrelor de reambalare la care se referă Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara, institutele centrale de profil şi direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 4La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispoziţii contrare.
 + 
Articolul 5Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor,Ilie SarbuBucureşti, 16 decembrie 2002.Nr. 604.
 + 
Anexa NORMA SANITARĂ VETERINARAprivind condiţiile speciale pentru autorizarea centrelor de reambalare la care se referă Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala + 
Articolul 1(1) Centrele de reambalare autorizate numai pentru reambalarea produselor de origine animala fără îndepărtarea ambalajului care vine în contact direct cu produsul, trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în anexa nr. 2, cap. VII, pct. 1 din "Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala".(2) Centrele de reambalare autorizate pentru activitatea de dezambalare şi reambalare trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în anexa nr. 1, cap. I şi II din "Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala" şi condiţiile prevăzute în anexa nr. 2, cap. I, pct 1, lit a), b), d), e) şi f) şi pct. 2 lit. a), c), i) şi j) din aceasta Norma sanitară veterinara.
 + 
Articolul 2(1) Produsele care s-au reambalat în condiţiile prevăzute la art. 1, pct. 1, trebuie să păstreze marca de sănătate care s-a aplicat în unitatea producătoare de origine.(2) Produsele care s-au reambalat în condiţiile prevăzute la art. 1, pct. 2, trebuie să poarte marca de sănătate în conformitate cu prevederile anexei nr. 2, cap. VI din "Norma sanitară veterinara privind condiţiile de sănătate care reglementează producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animala". Pentru fiecare centru de reambalare, autoritatea veterinara centrala a României va aproba acordarea marcii de sănătate care se va aplica pe fiecare unitate de ambalaj în parte.(3) În cazul în care într-un centru de reambalare se ambaleaza produse cu origine diferita, în condiţiile prevăzute la art. 1, pct. 1, marca de sănătate a centrului de reambalare se va aplica pe ultimul material de ambalaj.(4) În fiecare centru de reambalare trebuie să existe un sistem eficient de înregistrare şi monitorizare care să asigure urmărirea originii produselor reambalate până la destinaţie.–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x