ORDIN nr. 603 din 4 aprilie 1997

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL FINANTELOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 58 din 8 aprilie 1997
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG (R) 449 29/07/1994
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind lansarea unei emisiuni de titluri de stat seria 1997 C2



Ministru de stat, ministrul finanţelor,în baza Hotărârii Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, republicată, în baza prevederilor art. 18 din Legea bugetului de stat pe anul 1996 nr. 29/1996, ale art. 7 din Legea nr. 91/1993 privind datoria publică şi ale Convenţiei nr. 20.169/1994, încheiată între Ministerul Finanţelor şi Banca Naţionala a României,emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă lansarea unei emisiuni de titluri de stat, numite certificate de trezorerie cu dobinda, seria 1997 C2, garantată de stat, în valoare nominală totală de 598.540.000.000 lei, destinată refinantarii parţiale a deficitului bugetului de stat.Valoarea nominală poate fi majorată în funcţie de necesităţile de finanţare a deficitului bugetului de stat.
 + 
Articolul 2Certificatele de trezorerie cu dobinda sunt puse în vînzare la valoarea nominală (100%) la data de 17 aprilie 1997.
 + 
Articolul 3Scadenta certificatelor de trezorerie cu dobinda seria 1997 C2 este la 91 de zile, respectiv la data de 17 iulie 1997.
 + 
Articolul 4Dobinda a carei rata se va situa la nivelul ratei medii a dobinzii pe piaţa interbancara BUBOR la 3 (trei) luni, stabilită de Banca Naţionala a României pentru tranzacţiile încheiate cu 5 zile anterior datei emisiunii, se va plati la scadenta şi se va determina după formula:       K x i x numărul de zile până la scadentaD = –––––––––––––- ,                              360în care:D = valoarea dobinzii;K = valoarea nominală totală;i = rata dobinzii.
 + 
Articolul 5Valoarea nominală individuală a unui certificat de trezorerie cu dobinda este de 10.000.000 lei.
 + 
Articolul 6Lansarea emisiunii de titluri de stat se face prin subscripţie publică, certificatele de trezorerie cu dobinda putind fi cumpărate de societăţi bancare din România în nume propriu şi/sau în numele clienţilor lor, persoane juridice.Cererile de subscriere se depun la Banca Naţionala a României până cel mai tirziu cu doua zile înainte de data vinzarii, până la ora 12,00 a respectivei zile.După închiderea subscrierii, Banca Naţionala a României va informa pe participanţi, în cel mai scurt timp, asupra acceptării sau neacceptării, totale sau parţiale, a cererilor depuse.
 + 
Articolul 7Plata certificatelor de trezorerie cu dobinda subscrise se va face la data emisiunii, prin debitarea contului cumpărătorului, deschis la Banca Naţionala a României, cu suma reprezentind valoarea nominală a certificatelor de trezorerie cu dobinda cumpărate.Răscumpărarea certificatelor de trezorerie cu dobinda se va face la data scadentei, prin creditarea contului deţinătorului cu suma reprezentind valoarea nominală plus dobinda.
 + 
Articolul 8Lansarea emisiunilor de certificate de trezorerie se efectuează prin Banca Naţionala a României, care acţionează în calitate de agent al statului, de plată, înregistrare şi transfer.
 + 
Articolul 9Certificatele de trezorerie cu dobinda nu se emit în forma fizica. Proprietatea asupra acestora va fi înregistrată la Banca Naţionala a României, iar orice schimbare a titularului dreptului de proprietate va fi anunţată acesteia în conformitate cu procedura stabilită.
 + 
Articolul 10Prezenta emisiune nu beneficiază de facilităţi fiscale.
 + 
Articolul 11Direcţia generală creanţe şi angajamente interne şi externe ale statului din Ministerul Finanţelor va aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.Ministru de stat,ministrul finanţelor,Mircea Ciumara––––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x