ORDIN nr. 540 din 20 noiembrie 2002

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 898 din 11 decembrie 2002
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 293 04/04/2007
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 1163 17/10/2002
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 955 05/09/2002 ART. 6
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 849 31/07/2002 ART. 2
ActulREFERIRE INDIRECTA LAHG 629 20/06/2002 ART. 7
ActulREFERIRE INDIRECTA LALEGE 374 11/06/2002 ART. 1
ActulREFERIRE LAHG 362 15/04/2002
ActulCONTINE PENORMA 20/11/2002
ActulREFERIRE INDIRECTA LAOUG 90 29/06/2000 ART. 1
ActulREFERIRE INDIRECTA LAOUG 42 08/04/1999 ART. 1
ActulREFERIRE LALEGE (R) 60 29/10/1974 ART. 31
ART. 1APROBA PENORMA 20/11/2002
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 293 04/04/2007
ActulREFERIT DEORDIN 10167 15/10/2004
ActulREFERIT DENORMA 15/10/2004
ActulREFERIT DEORDIN 365 30/05/2003
ActulREFERIT DEPROGRAM 30/05/2003

pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de tratare a laptelui şi produselor lactate destinate consumului uman, provenite din tari sau regiuni unde exista riscul de aparitie a febrei aftoase



În temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitară veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în baza Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,vazand Referatul de aprobare nr. 160.737 din 30 octombrie 2002, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor emite următorul ordin: + 
Articolul 1Se aprobă Norma sanitară veterinara privind condiţiile de tratare a laptelui şi produselor lactate destinate consumului uman, provenite din tari sau regiuni unde exista riscul de aparitie a febrei aftoase, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 2Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara, institutele centrale de profil şi direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 + 
Articolul 3Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
 + 
Articolul 4La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispoziţii contrare.
 + 
Articolul 5Prezentul ordin se va publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Ilie SarbuBucureşti, 20 noiembrie 2002.Nr. 540.
 + 
Anexa 1NORMA SANITARĂ VETERINARAprivind condiţiile de tratare a laptelui şiproduselor lactate destinate consumului uman, provenite din tarisau regiuni unde exista riscul de aparitie a febrei aftoase + 
Articolul UNICLaptele şi produsele lactate provenite din tari sau regiuni unde au evoluat în ultimele 12 luni focare de febra aftoasa sau din tari care au efectuat vaccinarea antiaftoasa în ultimele 12 luni trebuie să fie supuse:a) sterilizarii, astfel încât să se realizeze o valoare F(0) egala sau mai mare de 3; saub) unui tratament termic iniţial care să aibă un efect cel puţin echivalent cu cel atins prin pasteurizare la o temperatura de minimum 72°C timp de minimum 15 secunde, pentru a produce o reactie negativa la testul fosfatazei, urmat de:1. un al doilea tratament termic care să implice o temperatura înaltă de pasteurizare, UHT sau sterilizare, astfel încât sa producă o reactie negativa la testul peroxidazei;sau2. un al doilea tratament termic, în cazul laptelui praf sau al produselor lactate obţinute din lapte deshidratat, care să aibă un efect cel puţin echivalent cu cel atins la primul tratament termic, astfel încât sa producă o reactie negativa la testul fosfatazei, urmat de un proces de deshidratare; sau3. un proces de acidifiere, astfel ca valoarea pH-ului să fie mai mica de 6 şi menţinută la aceasta valoare cel puţin o ora.––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x