pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de tratare a laptelui şi produselor lactate destinate consumului uman, provenite din tari sau regiuni unde exista riscul de aparitie a febrei aftoase
În temeiul prevederilor art. 31 alin. 1 din Legea sanitară veterinara nr. 60/1974, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,în baza Hotărârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,vazand Referatul de aprobare nr. 160.737 din 30 octombrie 2002, întocmit de Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara,ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor emite următorul ordin: + Articolul 1Se aprobă Norma sanitară veterinara privind condiţiile de tratare a laptelui şi produselor lactate destinate consumului uman, provenite din tari sau regiuni unde exista riscul de aparitie a febrei aftoase, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin. + Articolul 2Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara, institutele centrale de profil şi direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. + Articolul 3Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin. + Articolul 4La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispoziţii contrare. + Articolul 5Prezentul ordin se va publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Ilie SarbuBucureşti, 20 noiembrie 2002.Nr. 540. + Anexa 1NORMA SANITARĂ VETERINARAprivind condiţiile de tratare a laptelui şiproduselor lactate destinate consumului uman, provenite din tarisau regiuni unde exista riscul de aparitie a febrei aftoase + Articolul UNICLaptele şi produsele lactate provenite din tari sau regiuni unde au evoluat în ultimele 12 luni focare de febra aftoasa sau din tari care au efectuat vaccinarea antiaftoasa în ultimele 12 luni trebuie să fie supuse:a) sterilizarii, astfel încât să se realizeze o valoare F(0) egala sau mai mare de 3; sau … b) unui tratament termic iniţial care să aibă un efect cel puţin echivalent cu cel atins prin pasteurizare la o temperatura de minimum 72°C timp de minimum 15 secunde, pentru a produce o reactie negativa la testul fosfatazei, urmat de: … 1. un al doilea tratament termic care să implice o temperatura înaltă de pasteurizare, UHT sau sterilizare, astfel încât sa producă o reactie negativa la testul peroxidazei;sau2. un al doilea tratament termic, în cazul laptelui praf sau al produselor lactate obţinute din lapte deshidratat, care să aibă un efect cel puţin echivalent cu cel atins la primul tratament termic, astfel încât sa producă o reactie negativa la testul fosfatazei, urmat de un proces de deshidratare; sau3. un proces de acidifiere, astfel ca valoarea pH-ului să fie mai mica de 6 şi menţinută la aceasta valoare cel puţin o ora.––––-
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
DezacordDe acord
Conectat cu
Permit crearea unui cont
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
Pentru a oferi cea mai buna experiența, utilizăm tehnologii cookie. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta în mod negativ anumite caracteristici și funcții ale siteului.
Functional
Mereu activ
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui serviciu specific solicitat în mod explicit de abonat sau utilizator sau în scopul unic de a efectua transmiterea unei comunicări prin intermediul unei rețele de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistii
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
A apărut o problemă la raportarea acestei postări.
Blocare membru?
Vă rugăm să confirmați că doriți să blocați acest membru.
Nu vei mai putea:
Vedeți postările membrilor blocați
Menționați acest membru în postări
Invitați acest membru în grupuri
Trimite mesaj acestui membru
Adăugați acest membru ca conexiune
Vă rugăm să rețineți:
Această acțiune va elimina și acest membru din conexiunile dvs. și va trimite un raport administratorului site-ului.
Vă rugăm să acordați câteva minute pentru finalizarea acestui proces.