ORDIN nr. 537 din 19 august 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 604 din 26 august 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ANEXA 1ABROGAT DEORDIN 462 07/07/2006
ANEXA 1ABROGAT DEORDIN 1402 04/08/2006
ANEXA 3ABROGAT DEORDIN 462 07/07/2006
ANEXA 3ABROGAT DEORDIN 1402 04/08/2006
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 5ABROGA PEORDIN 117 30/06/2000
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 739 03/07/2003
ActulREFERIRE LAHG 1134 10/10/2002 ANEXA 1
ActulREFERIRE LALEGE 244 29/04/2002
ActulREFERIRE LANORMA 10/10/2002 ART. 111
ART. 1REFERIRE LAHG 1134 10/10/2002
ART. 1REFERIRE LALEGE 244 29/04/2002
ART. 1REFERIRE LANORMA 10/10/2002
ART. 5ABROGA PEORDIN 117 30/06/2000
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ANEXA 1ABROGAT DEORDIN 462 07/07/2006
ANEXA 1ABROGAT DEORDIN 1402 04/08/2006
ANEXA 3ABROGAT DEORDIN 462 07/07/2006
ANEXA 3ABROGAT DEORDIN 1402 04/08/2006

pentru aprobarea documentelor privind plantarea şi/sau defrişarea viţei de vie şi inventarul plantaţiilor viticole



Vazand Referatul de aprobare nr. 127.662 din 8 august 2003 al Direcţiei generale de implementare şi reglementare,având în vedere prevederile art. 111 lit. k) din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002,în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului,ministrul agriculturii, pădurilor, apelor şi mediului emite următorul ordin: + 
Articolul 1(1) Se aprobă documentele privind plantarea şi/sau defrişarea viţei de vie şi inventarul plantaţiilor viticole.(2) Plantarea şi/sau defrişarea viţei de vie se realizează prin folosirea următoarelor documente:● cerere pentru eliberarea unui drept de plantare a viţei de vie (anexa nr. 1);● autorizaţie de plantare a viţei de vie, pe baza unui drept de plantare sau de replantare (anexa nr. 2);● formular de notificare pentru defrişarea viţei de vie (anexa nr. 3).(3) Inventarul plantaţiilor viticole se realizează prin folosirea următoarelor documente:● evidenta plantaţiilor viticole înfiinţate pe baza dreptului de plantare noua sau de replantare (anexa nr. 4);● inventarul plantaţiilor viticole pe direcţii de producţie (anexa nr. 5);● inventarul plantaţiilor viticole pe direcţii de producţie şi pe soiuri (anexa nr. 6).(4) Condiţiile tehnice de acordare a dreptului de plantare noua sau de replantare a viţei de vie sunt prevăzute în Normele metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.134/2002.
 + 
Articolul 2(1) Cererea pentru eliberarea unui drept de plantare a viţei de vie se depune şi se înregistrează la centrul agricol zonal în a cărui raza se afla terenul supus plantarii, cu maximum 30 de zile înainte de începerea lucrării.(2) Cererea pentru eliberarea unui drept de plantare a viţei de vie având avizul specialistului de la centrul agricol zonal este transmisă la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeteana sau a municipiului Bucureşti, în vederea aprobării şi eliberării autorizaţiei de plantare.
 + 
Articolul 3(1) În vederea executării defrişării viţei de vie se depune şi se înregistrează la centrul agricol zonal în a cărui raza se afla plantatia de viţă de vie propusă pentru defrişare formularul de notificare pentru defrişarea viţei de vie.(2) Formularul de notificare pentru defrişarea viţei de vie este transmis pentru luare în evidenta la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare rurală judeteana sau a municipiului Bucureşti.
 + 
Articolul 4Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul 5(1) Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2004.(2) La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 117/2000 privind aprobarea formularelor-tip pentru evidenta patrimoniului viticol, a producţiei vitivinicole şi a băuturilor alcoolice naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 391 din 22 august 2000.Ministrul agriculturii,pădurilor, apelor şi mediului,Ilie SarbuBucureşti, 19 august 2003.Nr. 537.
 + 
Anexa 1– model –Centrul agricol zonal …………….Semnatura─────────ŞtampilaCEREREpentru eliberarea unui drept de plantare a viţei de vieNr. ……/…….Persoana fizica ……….., codul numeric personal ………., sau persoana juridică ……….., codul unic de înregistrare ……., în calitate de proprietar sau cultivator de viţă de vie, cu domiciliul/sediul în localitatea ………, str. ……… nr. ….., judeţul …….., telefon …….., fax ……., reprezentată prin …….., având funcţia de ………., solicit un drept de plantare (noua/replantare) în podgoria …………, centrul viticol ……….., comuna ………, satul ……, tarlaua nr. …, parcela cadastrala nr. …, în punctul denumit local ………., pe suprafaţa totală de …. ha, pe o perioadă de …. ani, din care în:– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………Distanţele de plantare utilizate sunt …… m între randuri şi …… m pe rând.………………. ……………………….(data) (semnatura şi ştampila)
 + 
Anexa 2– model –MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUIDirecţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralăJudeţul ………………..AUTORIZAŢIEde plantare a viţei de vieNr. ……./…….În baza cererii pentru eliberarea unui drept de plantare a viţei de vie, înregistrată cu nr. …… din ……, avizată de centrul agricol zonal, se eliberează autorizaţia de plantare a viţei de vie prin acordarea dreptului de plantare (noua/replantare) persoanei fizice/juridice …… în podgoria ………., centrul viticol …….., comuna ………, satul …….., tarlaua nr. ….., parcela cadastrala nr. ….., parcela viticolă nr. …, în punctul denumit local ……, pe suprafaţa totală de …… ha, pe o perioadă de ….. ani, din care în:– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………– anul …….. ha cu soiul (soiurile): ………………Distanţele de plantare sunt …. m între randuri şi ….. m pe rând.Prezenta autorizaţie este valabilă pentru suprafaţa totală de plantare solicitată în cerere, esalonata pe o perioadă de …. ani.Data eliberării …… Director executiv,………………..(semnatura şi ştampila)
 + 
Anexa 3– model –FORMULARUL DE NOTIFICAREpentru defrişarea viţei de vieNr. …../…..Persoana fizica ……….., codul numeric personal ………., sau persoana juridică …….., codul unic de înregistrare ………, în calitate de proprietar sau cultivator de viţă de vie, cu domiciliul/sediul în localitatea ………, str. …… nr. …….., judeţul ………, telefon ……, fax …….., reprezentată prin ………., având funcţia de …….., solicit defrişarea suprafeţei totale de ….. ha cu viţă de vie în podgoria …….., centrul viticol …….., comuna ……., satul ……, tarlaua nr. ….., parcela cadastrala nr. ….., parcela viticolă nr. …., în punctul denumit local …….., începând cu data de …….., pe o perioadă de ….. ani, din care în:– anul …. ha, în luna ……, cu soiul (soiurile): ………..– anul …. ha, în luna ……, cu soiul (soiurile): ………..– anul …. ha, în luna ……, cu soiul (soiurile): ………..– anul …. ha, în luna ……, cu soiul (soiurile): ………..– anul …. ha, în luna ……, cu soiul (soiurile): ………..Vârsta plantaţiei de viţă de vie, pe parcele viticole, propusă pentru defrişare este de …… ani şi are …….% goluri.Solicit defrişarea plantaţiei de viţă de vie pentru următoarele motive:………………………………………………………….………………………………………………………….După defrişare terenul va avea/nu va avea aceeaşi categorie de folosinţă, fiind utilizat pentru cultura de …….. .……………. …………………..(data) (semnatura şi ştampila)
 + 
Anexa 4

    – model –
  MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI
  Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare rurală
  Judeţul ………………………….
                 EVIDENTA PLANTAŢIILOR VITICOLE ÎNFIINŢATE
      pe baza dreptului de plantare noua sau de replantare în anul ….
din care:
Specificare

U.M.

Total

Vinuri
DOC

Vinuri cu
indicaţie
geografică
Vinuri de
masa

Struguri
de masa

Suprafaţa plantata cu
viţă de vie,
din care:
– drept de plantare noua
– drept de replantare
ha

ha
ha

                        Director executiv,
                        ……………..
                      (semnatura şi ştampila)
    NOTĂ:
    Se completează anual, până la data de 1 august.

 + 
Anexa 5

    – model –
  MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI
  Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare rurală
  Judeţul ………………
              INVENTARUL PLANTAŢIILOR VITICOLE PE DIRECŢII DE PRODUCŢIE
                               în anul ……….
din care:
Specificare

U.M.

Total

Vinur
DOC

Vinuri cu
indicaţie
geografică
Vinuri
de
masa
Vinuri
de
hibrizi
Struguri
de masa

1. Plantaţii de vita
de vie cu soiuri
nobile, din care:
1.1. – vii ţinere
1.2. – vii pe rod
2. Plantaţii de vita de
vie hibrida,
din care:
2.1. – vii ţinere
2.2. – vii pe rod,
din care:
2.2.1. – vii hibrizi
producători direcţi,
din care:
2.2.1.1. – intravilan
2.2.1.2. – extravilan
2.2.2. – vii hibrizi
interspecifici,
din care:
2.2.2.1. – intravilan
2.2.2.2. – extravilan
ha
ha
ha

ha

ha

ha

ha

ha
ha

ha
ha

                         Director executiv,
                         ……………..
                        (semnatura şi ştampila)
    NOTĂ:
    Se completează anual, până la data de 15 decembrie.

 + 
Anexa 6

    – model –
  MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI
  Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare rurală
  Judeţul ……………..
             INVENTARUL PLANTAŢIILOR VITICOLE PE DIRECŢII DE PRODUCŢIE
                                 ŞI PE SOIURI
Specificare U.M. Suprafaţa %
Total vii pe rod, din care pentru:
I. Struguri de masa, din care:
pe soiuri:




II. Struguri de vin, din care:
pe soiuri:




III. Struguri de vite hibride, din care:
pe soiuri:



ha
ha

ha

ha

100

                           Director executiv,
                           ……………..
                         (semnatura şi ştampila)
    NOTĂ:
    Se completează anual, până la data de 15 decembrie.

–––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x