ORDIN nr. 498 din 3 octombrie 2019

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 11/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 811 din 7 octombrie 2019
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulMODIFICA PEORDIN 406 20/12/2017
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ART. 59
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ANEXA 3
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHOTARARE 740 05/10/2017 ART. 7
ActulMODIFICA PEORDIN 406 20/12/2017
ActulREFERIRE LAORDIN 406 20/12/2017
ActulREFERIRE LAHG 30 18/01/2017 ART. 9
ActulREFERIRE LANORMA 20/12/2017
ActulREFERIRE LAHG 1186 29/12/2014 ART. 6
ART. 1REFERIRE LAORDIN 406 20/12/2017
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ART. 59
ART. 1MODIFICA PENORMA 20/12/2017 ANEXA 3
ART. 1REFERIRE LANORMA 20/12/2017
ANEXA 1REFERIRE LANORMA 20/12/2017
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Văzând Referatul de aprobare al Direcției generale politici agricole nr. 264.473 din 24.09.2019,în temeiul prevederilor art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 740/2017 privind acordarea de ajutor financiar organizațiilor de producători și altor forme asociative pentru comercializare din sectorul fructelor și legumelor și ale art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, cu modificările și completările ulterioare,ministrul agriculturii și dezvoltării rurale emite prezentul ordin. + 
Articolul IAnexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 406/2017 pentru aprobarea Normelor privind recunoașterea organizațiilor de producători și a altor forme asociative din sectorul fructelor și legumelor și modul de accesare a sprijinului financiar de către acestea, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.034 din 28 decembrie 2017, se modifică după cum urmează:1.La articolul 59, alineatul (1) va avea următorul cuprins:  + 
Articolul 59(1)Organizațiile de producători comunică Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în fiecare an, până la data de 10 octombrie, informațiile conform anexei nr. 3, pentru anul contabil anterior, după cum urmează:a)organizațiile de producători care au în derulare un program operațional transmit informațiile conform anexei nr. 3, secțiunile 1-5;b)organizațiile de producători care nu au în derulare un program operațional transmit informațiile conform anexei nr. 3, secțiunea 1.
2.Anexa nr. 3 se modifică și se înlocuiește cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
 + 
Articolul IIPrezentul ordin se publică în Monitorul Oficial, Partea I.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale,
Petre Daea
București, 3 octombrie 2019.Nr. 498. + 
ANEXĂ (Anexa nr. 3 la norme)
Informații privind organizațiile de producători din sectorul fructe-legume
 + 
Secţiunea 1Situația anuală privind membrii, valoarea producției comercializate și suprafețele

An contabil De la ……….. (ZZ/LL/AA) Valoare
La ……………. (ZZ/LL/AA)
Numărul membrilor OP Total
Persoane juridice
Persoane fizice
Valoarea totală a produselor comercializate proaspete (lei) Valoare total (lei)
(din care) produse de membrii OP
(din care) produse de membrii altor GP/OP
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP)
Volumul total al produselor comercializate proaspete (t) Volum total (t)
(din care) produse de membrii OP
(din care) produse de membrii altor GP/OP
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP
La ……………. (ZZ/LL/AA)
Valoarea totală a produselor comercializate prelucrate (lei) Valoare total (lei)
(din care) produse de membrii OP
(din care) produse de membrii altor GP/OP
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP)
Volumul total al produselor comercializate prelucrate (t) Volum total (t)
(din care) produse de membrii OP
(din care) produse de membrii altor GP/OP
(din care) produse de alți producători (care nu sunt membri ai unui/unei GP/OP)
Destinația produselor Produse comercializate pentru piața produselor proaspete – pondere estimată din valoarea totală a produselor comercializate (%) Lanțuri de supermarketuri/supermarketuri (direct)
Comerț cu ridicata/centrala de achiziții/piață
Mici comercianți cu amănuntul
Altele
Produse vândute pentru prelucrare – pondere estimată din valoarea totală a produselor comercializate (%) Produse vândute proaspete întreprinderilor de prelucrare
Produse „autoprelucrate“ de OP
Suprafața destinată producției (ha sau tone în cazul ciupercilor) Suprafața totală (organizații de producători OP și membri OP) destinată producției de fructe și legume (cu excepția ciupercilor) (ha)
Tonaj ciuperci (t)
Fructe (ha) Suprafață totală
(din care) permanentă
(din care) nepermanentă (în câmp)
(din care) nepermanentă (acoperită)
Legume (ha) Suprafață totală
(din care) în câmp
(din care) acoperită*

*Se cuantifică suprafața fiecărui ciclu de cultură. + 
Secţiunea 2Cheltuielile legate de organizațiile de producători

Fond operațional Total aprobat Valoare
– Cuantumul contribuției financiare a organizației și/sau a membrilor organizației  
– Cuantumul asistenței financiare din partea Uniunii  
Fond operațional final Total cheltuit  
– Cuantumul contribuției financiare a membrilor organizației  
– Cuantumul asistenței financiare din partea Uniunii  
Asistență financiară națională Cuantumul asistenței financiare plătite efectiv  
  Cuantumul estimat al asistenței financiare naționale plătit efectiv, de rambursat de către UE  
  Lista regiunilor beneficiare în temeiul art. 35 din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013  
Valoarea producției comercializate în conformitate cu art. 22 din Regulamentul (UE) nr. 891/2017  

 + 
Secţiunea 3Totalul cheltuielilor efective ale programelor operaționale ale OP-urilor

Acțiuni/Măsuri Art. 2 lit. (f) și (g) din Regulamentul (UE) nr. 891/2017 Obiective Art. 33 alin. (1) și (3) și art. 152 alin. (1) lit. (c)din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 Totalul cheltuielilor efective (în moneda națională)
Investiții Planificarea producției  
Îmbunătățirea calității produselor  
Sporirea valorii comerciale a produselor  
Măsuri privind mediul  
Prevenirea și gestionarea crizelor  
Cercetare  
Cercetare și producție experimentală Planificarea producției  
Îmbunătățirea calității produselor  
Sporirea valorii comerciale a produselor  
Măsuri privind mediul  
Sisteme de calitate (la nivel UE și național) și măsuri de îmbunătățire a calității Îmbunătățirea calității produselor  
Promovare și comunicare Sporirea valorii comerciale a produselor  
Promovarea produselor  
Prevenirea și gestionarea crizelor  
Formare profesională și schimb de bune practici Planificarea producției  
Îmbunătățirea calității produselor  
Sporirea valorii comerciale a produselor  
Măsuri privind mediul  
Prevenirea și gestionarea crizelor  
Servicii de consultanță și asistență tehnică Planificarea producției  
Îmbunătățirea calității produselor  
Sporirea valorii comerciale a produselor  
Măsuri privind mediul  
Producția ecologică Măsuri privind mediul  
Producția integrată Măsuri privind mediul  
O mai bună utilizare sau gestionare a apei, inclusiv economisirea apei și drenarea Măsuri privind mediul  
Acțiuni de conservare a solului Măsuri privind mediul  
Acțiuni de creare sau de menținere a habitatului favorabil pentru biodiversitate sau de întreținere a peisajului, inclusiv de conservare a caracteristicilor istorice Măsuri privind mediul  
Acțiuni în favoarea economisirii de energie (cu excepția transportului) Măsuri privind mediul  
Acțiune legată de reducerea generării de deșeuri și de îmbunătățirea gestionării deșeurilor Măsuri privind mediul  
Transport Măsuri privind mediul  
Comercializare Măsuri privind mediul  
Constituirea de fonduri mutuale Prevenirea și gestionarea crizelor  
Realimentarea unor fonduri mutuale Prevenirea și gestionarea crizelor  
Replantarea livezilor Prevenirea și gestionarea crizelor  
Retragere de pe piață Prevenirea și gestionarea crizelor  
– Distribuție gratuită Prevenirea și gestionarea crizelor  
– Altele Prevenirea și gestionarea crizelor  
Recoltare înainte de coacere Prevenirea și gestionarea crizelor  
Nerecoltare Prevenirea și gestionarea crizelor  
Asigurarea recoltei Prevenirea și gestionarea crizelor  
Îndrumare profesională Prevenirea și gestionarea crizelor  
Costuri administrative Planificarea producției  
Îmbunătățirea calității produselor  
Sporirea valorii comerciale a produselor  
Măsuri privind mediul  
Prevenirea și gestionarea crizelor  
Cercetare  
Altele Planificarea producției  
Îmbunătățirea calității produselor  
Sporirea valorii comerciale a produselor  
Măsuri privind mediul  

 + 
Secţiunea 4Retrageri

  Volum anual total (în tone) Totalul cheltuielilor (în euro sau în moneda națională) Cuantumul asistenței financiare din partea UE Distribuire gratuită (în tone) Compostare (în tone) Industria prelucrătoare (în tone) Altă destinație (în tone)
Produse din anexa IV la Regulamentul (UE) nr. 891/2017 Conopidă              
Tomate              
Mere              
Struguri              
Caise              
Nectarine              
Piersici              
Pere              
Pătlăgele vinete              
Pepeni galbeni              
Pepeni verzi              
Alte produse                
Total                

 + 
Secţiunea 5Indicatorii referitori la OP-uri

Acțiuni/Măsuri Art. 2 lit. (f) și (g) din Regulamentul (UE) nr. 891/2017 Obiective Art. 33 alin. (1) și (3) și art. 152 alin. (1) lit. (c) din Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 Indicatori Unitate de măsură/valoare
Investiții Planificarea producției Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Îmbunătățirea calității produselor Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Sporirea valorii comerciale a produselor Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Valoarea totală a producției comercializate/Volumul total al producției comercializate (în euro sau moneda națională/kg)  
Măsuri privind mediul Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Cercetare Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Cercetare și producție experimentală Planificarea producției Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Îmbunătățirea calității produselor Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Sporirea valorii comerciale a produselor Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Măsuri privind mediul Numărul exploatațiilor  
Valoare totală  
Sisteme de calitate (la nivel UE și național) și măsuri legate de îmbunătățirea calității Îmbunătățirea calității produselor Suprafața cu DOP/IGP/STG (în ha)  
Numărul exploatațiilor  
Volum (în tone)  
Promovare și comunicare Sporirea valorii comerciale a produselor Numărul exploatațiilor  
Numărul campaniilor de promovare  
Promovarea produselor Numărul exploatațiilor  
Numărul campaniilor de promovare  
Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul exploatațiilor  
Numărul campaniilor de promovare  
Formare profesională și schimb de bune practici Planificarea producției Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Îmbunătățirea calității produselor Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Sporirea valorii comerciale a produselor Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Măsuri privind mediul Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Servicii de consultanță și asistență tehnică Planificarea producției Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Îmbunătățirea calității produselor Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Sporirea valorii comerciale a produselor Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Măsuri privind mediul Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Producția ecologică Măsuri privind mediul Suprafața ocupată de producția ecologică de fructe și/sau legume (în ha)  
Numărul exploatațiilor  
Producția integrată Măsuri privind mediul Suprafața ocupată de producția ecologică de fructe și/sau legume (în ha)  
Numărul exploatațiilor  
O mai bună utilizare sau gestionare a apei, inclusiv economisirea apei și drenarea Măsuri privind mediul Suprafața ocupată de producția de fructe și legume în cazul căreia este redusă utilizarea apei (în ha)  
Numărul exploatațiilor  
Diferența de volum (în m^3) (n-1/n)  
Acțiuni de conservare a solului Măsuri privind mediul Suprafața destinată producției de fructe și legume supusă riscului eroziunii solului unde au fost implementate măsuri antieroziune (în ha) (m^3)  
Numărul exploatațiilor  
Diferența în ceea ce privește utilizarea îngrășămintelor, per hectar (în tone/ha) (n-1/n)  
Acțiuni de creare sau de menținere a habitatului favorabil pentru biodiversitate sau de întreținere a peisajului, inclusiv de conservare a caracteristicilor istorice Măsuri privind mediul Suprafața care face obiectul unor acțiuni care contribuie la protejarea habitatelor și a biodiversității (ha)  
Numărul exploatațiilor  
Acțiuni în favoarea economisirii de energie (cu excepția transportului) Măsuri privind mediul Suprafața ocupată de producția de fructe și legume în cazul căreia este redusă utilizarea energiei (în ha)  
Numărul exploatațiilor  
Diferența în ceea ce privește consumul de energie (n-1/n)  
Solide (în tone/volum de producție comercializată)  
Lichide (în litri/volum de producție comercializată)  
Gaze naturale (în m^3/volum de producție comercializată)  
Energie electrică (în kWh/volum de producție comercializată)  
Acțiune legată de reducerea generării de deșeuri și de îmbunătățirea gestionării deșeurilor Măsuri privind mediul Numărul exploatațiilor  
Diferența în ceea ce privește volumul deșeurilor (m^3/volum de producție comercializată) (n-1/n)  
Diferența în ceea ce privește volumul ambalajelor (m^3/volum de producție comercializată) (n-1/n)  
Transport Măsuri privind mediul Diferența în ceea ce privește consumul de energie (n-1/n)  
Lichide (în litri/volum de producție comercializată)  
Gaze naturale (în m^3/volum de producție comercializată)  
Energie electrică (în kWh/volum de producție comercializată)  
Comercializare Măsuri privind mediul Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor  
Constituirea unor fonduri mutuale Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul exploatațiilor  
Realimentarea fondurilor mutuale Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul exploatațiilor  
Replantarea livezilor Prevenirea și gestionarea crizelor Suprafețe vizate (ha)  
Retragerea de pe piață Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul acțiunilor întreprinse  
Recoltarea înainte de coacere Prevenirea și gestionarea crizelor Suprafața vizată  
Nerecoltarea Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul acțiunilor întreprinse  
Suprafața vizată (în ha)  
Asigurarea recoltei Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul exploatațiilor  
Numărul acțiunilor întreprinse  
Îndrumare profesională Prevenirea și gestionarea crizelor Numărul acțiunilor întreprinse  
Altele Planificarea recoltei Numărul exploatațiilor  
Îmbunătățirea calității produselor Numărul exploatațiilor  
Sporirea valorii comerciale a produselor Numărul exploatațiilor  
Măsuri privind mediul Numărul exploatațiilor  

––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x